Medeoprichter van Greenpeace lucht zijn gemoed: Linksen hebben de milieubeweging gekidnapt

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de voormalige medeoprichter van Greenpeace zou de NGO ondermijnd zijn

Patrick Moore, vooraanstaand oprichtingslid van Greenpeace, veroordeelde nu openlijk de milieupolitiek van de organisatie inclusief haar honger naar geld en macht en de verbreiding van angst en schuldgevoelens. Links in Noord-Amerika en Europa zou Greenpeace gekidnapt en er een politieke organisatie van gemaakt hebben. De wetenschap zou betaald worden. Het klimaat-alarmisme zou op valse verhalen berusten, zonne- en windenergie zouden “parasieten van de economie” zijn en ook plastic zou geen gif zijn zoals wordt voorgesteld. Hij zou ook de filosofie afwijzen dat een wereld met minder mensen beter zou zijn.

De mens is geen vijand van de Aarde

Redenen daarvoor zette hij in een E-mail aan de “Epoch Times”: veel van de “milieuleiders” beschouwen de mensen als “vijanden van de Aarde en de natuur”, wat hij niet zou kunnen accepteren. Ook niet dat de wereld beter zou zijn wanneer er minder mensen zouden zijn. Toen hij Greenpeace zou hebben verlaten, zou hij een van de ze directeuren zijn geweest die een officiële wetenschappelijke opleiding had. Greenpeace zou nu achter gesloten deuren ageren met andere politieke activisten bij de VN of het World Economic Forum (WEF, van Klaus Schwab) enz, is Moore van overtuigd. Een groot deel van de reusachtige hoeveelheid schenkingen zou overigens naar de meer dan 2000 medewerkers en ontaardende reclame en campagnes gaan.

Het chloor- en ijsbeersprookje

De Greenpeace-campagnes tegen fossiele brandstoffen, kernenergie, CO2, plastic noemde Moore compleet in verkeerde banen geleid. Ze zouden vaak technisch helemaal niet uitvoerbaar zijn. De toenmalige Greenpeace-campagne over het verbod op chloor met het argument dat het een “element van de duivel” zou zijn, zou uiteindelijk de oorzaak van zijn vertrek zijn geweest. Chloor zou een bestanddeel in kookzout zijn, belangrijk voor de desinfectie van zwembaden, toevoeging aan drinkwater en voor meer dan 80% in medicijnen zitten. Moore ontzenuwde ook de Greenpeace-campagne over het uitsterven van de ijsbeer wegens het smelten van het ijs: hun aantal zou sinds de jaren ´70 continu toenemen en het ijs zou – vergeleken met vroeger – vorig jaar uitgebreid zijn.

CO2 verhoogt de oogstopbrengsten

De demonisering van CO2 zou hetzelfde patroon volgen. Moore wees erop dat bijna alle commerciële kaskwekers wereldwijd CO2 aan hun plantages toedienen om tot 60% hogere opbrengsten te behalen. Meer CO2 zou dus goed zijn voor het milieu en de mens. Dit alles zou men echter niet te weten komen wanneer men alleen maar luistert naar diegenen die van de leugen profiteren. Maar weinig mensen geloven dat de Aarde NIET zou opwarmen. Volgens aantekeningen echter minstens al sinds 1700, dus 150 jaar voor het gebruik van fossiele brandstoffen.

Wind- en zonne-energie: parasieten van de economie

Als CO2 de belangrijkste oorzaak van de opwarming zou zijn, dan zou de temperatuurstijging langs de CO2-curve moeten lopen, wat echter niet het geval zou zijn. De Aarde zou nu kouder zijn dan 250 miljoen jaar geleden, voor het begin van de pleistocene IJstijd – en CO2 zou nu lager zijn dan in meer dan 95% van de geschiedenis van de Aarde. Ook het verhaal van de klimaatneutrale zonne- en windenergie is een doorn in het oog van Moore. Voor hem zijn ze “parasieten van de economie”. Beide zouden duur, gesubsidieerd, aan de mensen opgedrongen en onbetrouwbaar zijn, ze zouden veel fossiele energie verslinden bij de productie en bij de bouw en ze zouden enorme groene oppervlaktes nodig hebben en daarom schadelijk voor het milieu zijn.

Plastic is geen gif

Met betrekking tot plastic maakte Moore duidelijk: dat zou geen giftige stof zijn, we verpakken onze levensmiddelen er in. Plastic zou niet op magische wijze giftig worden als het in de Oceaan terecht zou komen. Enerzijds zou men zeggen dat plastic zichzelf nooit zou afbouwen, anderzijds dat het uiteen zou vallen in “microplastic”. Dat zou praktisch onzichtbaar en niet te controleren zijn – net zoals bij het CO2, wat heel slim is. Het menselijk lichaam zou echter onderscheid kunnen maken tussen voeding en plastic of hele kleine stukjes zand en dit niet in de bloedsomloop opnemen. In de Oceaan zwemmend plastic zou bovendien zoals een zwemmend rif zijn. Het zou een oppervlakte voor zeesoorten bieden, waarop zij hun eieren leggen, zich eraan vasthechten en dingen kunnen eten die er aan vastzitten. Een uitzondering zouden oude visnetten zijn, niet omdat ze van plastic zijn, maar omdat vissen daarin vast komen te zitten. Men zou dus het dumpen ervan in zee moeten stoppen, ze verzamelen, recyclen of in een verbrandingsoven moeten vernietigen.

Strijd tegen CO2-leugen

Moore is een prominent wetenschapper, ecoloog en langjarige vooraanstaande persoonlijkheid in internationaal milieugebied. Hij was in 1971 medeoprichter van Greenpeace en negen jaar lang president van Greenpeace Canada. Van 1979 tot 1986 was hij directeur van Greenpeace International. Hij richtte “Greenspirit”op, een adviesonderneming met als zwaartepunten milieupolitiek, energie, klimaatverandering, biodiversiteit, gentechnisch veranderde levensmiddelen, bossen, visserij, levensmiddelen en bronnen. In de jaren 2019 en 2020 was Moor de voorzitter van de CO2-coalitie, een Amerikaanse belangenvereniging voor algemeen belang voor milieubescherming, met de focus op de bestrijding van valse beweringen over CO2 in verband met de klimaatverandering.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Medeoprichter van Greenpeace lucht zijn gemoed: Linksen hebben de milieubeweging gekidnapt

 1. Hendrik de Zwijger zegt:

  CO2 heeft er voor gezorgd dat de glastuinbouw in de winter paprika’s , komkommers en tomaten kunnen kweken.
  In de jaren ’50 wisten we dat nog niet, en dus werd er in de winter niets geplant, maar toen we door schilder Valk uit de Lier ploffers kregen, hadden de tuinders niet alleen verwarming, maar de producten groeide tegen de klippen op door de CO2 die vrij kwam bij de open verbranding.
  Daarom, CO2 is een groeistof en daar kunnen we nooit te veel van hebben op deze aardkloot, en die is al veel groener dan in het verleden.
  Nu nog de mensen aan het werk zien te krijgen in de hoorn van Afrika, en ze hebben allemaal te eten in dat wereld deel, net zoals in de tijd van Haile Selassie, Ethiopië was vroeger de graanschuur van Afrika, en door al dat westerse geld zijn ze daar meer oorlog aan het voeren dan dat er gewerkt wordt.
  Het is altijd het westen wat de boel verziekt, nu weer in Oekraïne .

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Dit is oud nieuws.
  ALLE oprichters van Greenpeace zijn inmiddels tegenstanders van Greenpeace overigens.
  En Greenpeace is slechts één voorbeeld, de hele milieu beweging is door links gekaapt, toen ze na het grote (USSR) failliet van het socialisme de linkse kerk in de groene kerk verborgen.
  Een schip kapen is gemakkelijker dan er zelf eentje bouwen, en al helemaal als je een socialist bent, omdat luiheid je in dat geval aangeboren is.

  Like

 3. Niek zegt:

  Dhr Moore heeft dit mooi gezegd, hij heeft ook films gemaakt en ook Marijn Poels besteed hier vollop aandacht aan dat groene energie gewoon echt niet kan en meer fossiele brandstof kost en meer milieu schade geeft maar windmolens gaan niet eeuwen mee, Ja de oude wel zo zou en had het ook moeten zijn en zonnepanelen ook niet ze gaan slechts 15 jaar mee. Moe wordt je ervan en dat is precies de bedoeling, ik heb het eerder gezien deze tactiek in de sovjet-unie en veel over gelezen, het is precies het zelfde met de 5 jaren plannen onder Stalin en Mao Zedong er is niets nieuws onder de zon der onderdrukking.

  Like

 4. Kees zegt:

  Het CO2 verhaal sluit perfect aan bij het streven van het WEF, hoe minder voedsel, hoe beter.

  Geliked door 1 persoon

 5. Eppo zegt:

  Zo gaat dat altijd , GELD ze ruiken GELD kijk maar naar het begin van de lokale Kringloopwinkels mensen met goede wil . Nu allemaal massa kassa denk maar aan Oibibio hoe die hippie van Heijn van zijn centjes werd leeg gehaald .
  Heijn, die 32 miljoen gulden in Oibibio had geïnvesteerd, was enkele weken eerder al persoonlijk failliet verklaard

  Like

 6. ronjaspers zegt:

  Verfrissend de waarheid in een wereld waar de leugen regeert.Niets is wat het lijkt.

  Like

 7. Svalbard zegt:

  Beste Niek, wie heeft je wijsgemaakt dat zonnepanelen 15 jaar meegaan?
  Het klopt niet, want ze gaan echt veel langer mee.
  In 2009 kreeg ik 3 kleine zonnepaneeltjes die toen al 18 jaar oud waren. Dat waren mijn eerste zonnepaneeltjes, en nu, inmiddels 31 jaar oud, doen ze nog steeds vrolijk mee met mijn elektriciteitsproductie.
  Na die eerste 3 zonnepaneeltjes kwamen er steeds meer bij, zodat ik nu al meer dan 10 jaar meer produceer dan mijn verbruik.
  Hoewel de aanzet om zonnepanelen destijds het CO² sprookje was, heb ik nooit spijt van de aanschaf gehad. Financieel is het erg aantrekkelijk gebleken.
  De hele maatschappij laten draaien op 100% zon en wind is echter luchtfietserij en zinloos om na te streven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s