Thuisvakantie in het oorlogsgebied: Druk pendelverkeer van Flixbus naar de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

Sociale uitkering innen en terug naar het thuisland?

Tot de talrijke merkwaardigheden van de Oekraïne-oorlog behoort ook de omstandigheid dat er tussen de Oekraïne en Duitsland en Oostenrijk zo´n druk busverkeer bestaat, dat de ritten met de reisonderneming Flixbus voor dagen en weken volgeboekt zijn. Daarbij is de trend waar te nemen dat er blijkbaar ettelijke Oekraïners naar Duitsland reizen, daar de hen sinds begin juni toekomende volledige sociale uitkeringen ophalen en daarna weer naar het thuisland terugkeren – waar de maandelijkse geldzegen een veelvoud waard is.

Filmopnames, die op Twitter de ronde doen, laten zien dat diegenen die aankomen direct nadat ze de bus verlaten hebben door de duidelijke en onmiskenbare bewegwijzering rechtstreeks naar de welkomstcentra geleid worden.

Daarbij gaat het niet om de eerste ongerijmdheid wat betreft Oekraïense vluchtelingen: dat er in West-Europese grote steden complete wagenparken van westerse luxe auto´s van Ferrari tot Mercedes en Bentley in de straten staan, waarvan de bestuurders deels eveneens vluchtelingen zijn en sociale uitkeringen innen, valt ook burgers al op in het door crises geteisterde Duitsland. In Zwitserland werd echter al een stokje voor zulke praktijken gestoken.

Verder kwamen er de laatste tijd steeds meer aanwijzingen dat menig Oekraïner, die naar Duitsland “vluchtte”, voor de duur van zijn afwezigheid zijn onroerende goederen in het westen van de Oekraïne tegen deels schrikbarende prijzen aan vluchtelingen uit het oostelijke deel van het land verhuren, en deels zelfs vanuit Duitsland thuis voor hun Oekraïense werkgevers verder werken. Daarbij genieten Oekraïners, anders dan Duitsers, het voordeel dat hun vermogenswaarden thuis en hun onroerend goed bezit bij het verkrijgen van een Hartz-IV uitkering (€ 499,- voor alleenstaanden plus woning- en energiekosten) niet meegerekend worden.

Volgeboekte buslijnen – op alle routes richting de Oekraïne

Of het nu gaat om sociale transfers uit het land of dat veel Oekraïense vluchtelingen gewoon zomaar naar hun “bezette” land teruggaan (waarvan het grootste deel überhaupt niet door de oorlog getroffen wordt!), laten we in het midden. Het is in ieder geval een feit dat de busritten naar de Oekraïne bijna altijd zijn volgeboekt. Flixbus biedt alleen al 34 ritten van Berlijn naar Kiev (en terug) per dag (!) aan, van Wenen naar Kiev zijn dit negen ritten. Zelfs ritten uit Stuttgart, Hamburg, Dresden, Frankfurt, Magdeburg, Cottbus, Leipzig of Würzburg naar Kiev zijn vaak ook al voor weken helemaal of grotendeels volgeboekt.

Het fenomeen is niet echt nieuw: al in april verklaarde een woordvoerder van Flixbus dat de ritten “vol bezet” zouden zijn en men een uitbreiding van het aanbod zou overwegen. Zodoende heerst er sinds bijna een half jaar – en meer dan zes maanden sinds de Russische invasie – een reisverkeer naar een zogenaamd door de oorlog geteisterd land, dat men anders alleen maar vindt bij vakantieparadijzen. Exacte informatie over hoeveel Oekraïense vluchtelingen zich überhaupt in Duitsland bevinden, kan het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken uiteraard niet laten zien. Op de teldatum 10 september waren er ongeveer 983.000 geregistreerd; het exacte aantal is echter onbekend.

Wie daarvoor dus al achterdochtig werd, omdat de ene politieke delegatie na de andere Kiev bezocht om president Volodymyr Zelensky te bezoeken en het presidentenpaar de tijd vond om van zichzelf een uitvoerige kleurenreportage in het modeblad “Vogue” te laten maken, ziet zichzelf in zijn sceptische vragen bevestigd om wat voor soort oorlog het hier eigenlijk gaat. In ieder geval is een dergelijk reisverkeer van politici en toeristen in andere – of vroegere – oorlogs- en conflictgebieden niet bekend.

Sociaal toerisme dankzij pull-effecten

En ook deze soort van sociaal toerisme door migranten is juist in Duitsland niets nieuws: het voor de hele wereld openstaande Duitse sociale stelsel kweekt met steeds meer pull-effecten globale begeerlijkheden – en heeft er ook al toe geleid dat zogenaamd uit angst voor lijf en leven naar Duitsland gevluchte Syriërs of Afghanen naar hun thuisland op “vakantie” gaan, om daarna naar Duitsland terug te keren om hun royaal betaalde vluchtelingenbestaan te leven.

Hoezo zouden mensen uit het veel dichterbij gelegen Oekraïne, dat immers sowieso “op weg naar Europa” is, hier niet nog eerder zwak worden? De naam van Duitsland als buitstaat, die echt voor iedereen onvoorwaardelijk open staat, zal zich daardoor waarschijnlijk verder in de hele wereld verbreiden.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Thuisvakantie in het oorlogsgebied: Druk pendelverkeer van Flixbus naar de Oekraïne

 1. Ravian zegt:

  Tsja, er wordt enkel in oost Oekraïne oorlog gevoerd, en de vluchtelingen daar zijn voornamelijk etnische Russen die door het Oekraïense leger beschoten worden.
  De dichtstbijzijnde veilige, en enige, grens is die met de Russische Federatie.
  Waar zouden die etnische Russen vervolgens heen vluchten denkt u zo?
  En wat denkt u dan dat dit betekend voor die miljoenen Oekraïense vluchtelingen die in de EU opduiken?
  Doe eens een gok zou ik zo zeggen.
  Om het even wat deze lui zijn, oorlogsvluchteling zijn het in ieder geval niet.
  Net als de rest van al die zogenaamde oorlogsvluchtelingen waar de EU inmiddels in verzuipt overigens.

  Geliked door 3 people

 2. bobzelf zegt:

  aangezien u de nederlander .dus nog te stom bent om
  b.v. staande te neuken …

  dus wat heeft u nu binnen ?
  een 76.000 geldophalers, mafioso , gajes , geteisum

  dat dus fluitend in nederland is aangekomen ..

  alles geregeld heeft hier bij de domboos en lekker in2 dagies dikwijls met eigen auto effe lekker 14 dagies lekker gaat winkelen van UW BIJDRAGE IN KIEV . WHAHAHAHAHAHAHAHA

  MAAR JA. ZE HEBBEN ALLEMAAL EEEN VERBLIJFVERUNING VAN MINIMAAL EEN JAAR

  DUS KAN IK U MEDEDELEN !!!

  DIE GAAN NOOIT MEEER YERUG

  GRATIS HUIS. GRATIS GELD, GRATIS SCHOOL , GRATIS MEDISCHE ZORG .

  BENT U ER NOG KLOOTVIOLEN ???

  en de enige oorlog uit de buurten waar ze vandaan komen
  ligt een 850 km naar rechts op de kaart
  de enige klaPPen die ze horen is als ze de kroeg uitlopen
  en een vuurlpijl afschieten whahahaha

  en neem ze op … allemaal een huis.. opa en oma mee .. dus
  als u ze morgen terug stuurt, zijn vele huisvesting proplemen
  ook gelijk voorbij

  IS ER NOU GODVERDOMMEHELEMAAL NIEMAND DIE WEET WAAR DE OORLOG IS ?? WHAHAHAHAHAHA

  HELP STUUR MILJARDEN EN WAPENS , WHAHAHAHAHAHA

  WAT BENT U ALLLE JEZUS DOM HE ??

  Geliked door 3 people

  • Marijke zegt:

   Wat een heerlijk ongenuanceerde reactie weer van u :). Ik ben van meet af aan tegen deze opvang geweest. Ik zie voornamelijk jongemannen in plaats van alleen maar vrouwen en kinderen, zoals ons weer voorgelogen is. Maar dat mocht/mag je niet zeggen. En wat hebben wij nou in te brengen als echte Nederlanders? Ik was het er ook niet mee eens dat Rutte naar Kiev ging, wapens naar Oekraïne stuurde op onze kosten en oorlogstaal tegen Poetin uitsloeg. Maar wat kunnen we doen?

   Geliked door 2 people

   • Lot zegt:

    Heel simpel, de klasse die de overheidsdienaren uitmaken, incl de gesubsidieerde instellingen, deze mensen uitschakelen met de kaasschaaf. Zoals zij al duizenden jaren met ons doen. Als je elk jaar wat mensen vermoord dan telt dat goed op.
    Auto bekrassen, autoruit ingooien benzine erin en in brand zetten, door brievenbus benzine in brand steken hun huis of instelling, mes in de borstkas, veel manieren om ze af te schrikken. Een beroep van de dood en niet om naar op te kijken moet het zijn. Wilders schijnt tegen geweld te zijn omdat hij aangevallen wordt. Kan zijn, maar als je tiranniek onderdrukt wordt en je eigen slavische volk werkt daar aan mee om jouw vrije wereld af te pakken, dan hebben zij dat verdiend. Wie begint nu met de oorlog en onderdrukking? Niet wij. Wij zijn in de verdediging. Autos volgen zien waar zij wonen.

    Like

 3. LUCIA zegt:

  Tuurlijk …je bent gevlucht omdat je je zo onveilig en bedreigd voelde daar en hier waren er idioten die je welkomstliedjes toezongen, diezelfde idioten hadden kleertjes voor je opgehaald en speelgoed (dachten die imbecielen nou echt dat je dat nodig had) dus ga je nu je een beetje uitgerust bent van al die oorlogsstress en omdat het moeilijk is om daarvan af te kicken… toch maar weer lekker op vacantie er naar toe ..ze lachen zich het elastiek uit hun onderbroeken om die sukkels van Nederlanders samen met 1/2 Afrika tjonge wat een oenen .
  Ik praat al haast niet meer met mensen over dit soort zaken, omdat mijn handen dan zo erg gaan jeuken, heeft u ook zo’n last hier op dit forum van een ernstige allergische reactie op domheid en naïviteit, dat onwillekeurig je hand wil uitschieten en zo midden in iemands gezicht neerkomen … en dat je hard moet weglopen om dat te voorkomen, want tot 10 tellen helpt niet meer.

  Geliked door 4 people

  • Lot zegt:

   Jazeker dat heb ik ook. Vooral omdat ik mij als vrouw niet veilig voel bij die buitenlanders. En mijn wereld steeds onleefbaarder wordt mn met dat linkse volk erook bij.
   https://www.youtube.com/watch?v=O8lLhp5bYZc Geert Wilders over asielzoekers. Zit er een vrouw bij die haar man uit sri lanka komt en blij dat hij daar weg is. Hoezo? Je behoort tot een tiranniek elitair volk en dan ben je geen kritische intellectueel of een artiest aldaar, die worden als eerste gedood (geschiedkundig bewezen). Dan houdt je je bek in zo een land. Die mensen zijn daar altijd zo geweest. Wie ben jij als jij niet meer onder je eigen volk kan leven. Dan ben je zelf een slecht persoon.
   Overigens zijn wij in Nederland twee volkeren. Het friesefrankische volk (zelfde volk in zelfde gebied maar kreeg andere naam) en het slavische volk uit het oosten. Hierover heb ik al vaker over geschreven. Zweden en Duitsland worden sinds jaren 40 aangeduid als Slavonie, Merkel is ook een slavische communiste.
   Dat slavische volk wil geen slaaf zijn en graag vernederen. Vaak meegemaakt in het westen, poeslief tegen een zwarte surinamer en denigrerend tegen mij. Jaja. Ik mijd zulke personen als de pest.
   Met name dat linkse volk wil ik om de oren slaan. Je moet leren wat zij verwachten dat jij terug zegt, zodat je hen kunt foppen dat jij een van hen bent (maar dat niet bent), zo kun je onder dat elitair slavische volk overleven!! Jaja. Als jij terugvernedert en ook als slaaf je als meester gedraagt, dan denken zij dat jij een van hen bent.

   Die srilankaanse gehuwde vrouw, het is haar geld niet eens. Makkelijk hoor om iemand binnen te halen. En te beslissen wel een plek voor haar schatje, maar niet voor mijn lieve jonge buurvrouw? Wie is zij? Laat zij zelf in Birma gaan wonen een buurland.
   Dan hadden wij ze duizend jaar geleden ook kunnen laten komen toch ipv de afgelopen 45 jaar onder dwang. Nee wij hebben keihard gevochten om die lui uit onze havens te houden.

   Like

 4. Boike zegt:

  Als die rotzakken naar huis kunnen gaan, is het ginds dus veilig. Dan kunnen ze meteen thuis blijven. Einde vluchtelingen status.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   Boike Waarom zouden ze dit paradijs verlaten in eigen land de zogenoemde Oekraïne hadden ze de helft van de faciliteiten en uitkeringen niet. Het zijn blijvertjes die binnenkort worden voorzien van een riante woning compleet gemeubileerd, beloont worden met een staatsuitkering, gratis onderwijs en sport door u en mij betaald. Wij kunnen verrekken en de zogenoemde vluchtelingen uit de Oekraïne zijn het troetel kindje van de Staat de corrupte Bananenrepubliek voorheen Nederland. In mijn ogen gewoon terug en helpen hun eigen land mee te helpen met de wederopbouw en daar hun eigen mensen in nood bij staan in plaats van hier mooi weer te spelen en in een slachtofferrol te zitten.

   Like

 5. Andre zegt:

  Je hebt ook al een flixbus op ter Apel want de 100 bingo gelukszoekers die het domme blondje van Wijk gewonnen had op de burgemeesters bingo te Utrecht is weer iets raars mee aan de hand. Mijn moeder van 82 waarvoor alles maar moeizaam en moeilijk gaat bij “het domme blondje van Wijk” heeft er al een aantal naar huis gestuurd. Er was een dorpsfeestje “kleurijk wijk” wat niets te maken had met de kleur van de asielparasieten maar ze werden wel opgehokt om maar problemen te voorkomen.

  https://www.ad.nl/utrecht/vrijwilligers-moeten-met-pijn-in-het-hart-asielzoekers-in-wijk-bij-duurstede-uitzwaaien-hoop-op-verlenging~a908a5a1/

  opgerot en doei! Maar eens kijken of er ook een oprotbus bus kan voorrijden op het Binnenhof Den Haag naar Davos. Wat een puinzooi………

  Geliked door 1 persoon

 6. An zegt:

  Aan wie zou ik dit nou durven sturen.
  Als je het lef hebt om je mond open te doen,wordt je bedreigd door nederlandse knuffelaars die bereid zijn om je aan te vallen .
  Kom niet aan die UITVRETERS .

  Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   NEE HOOR LIEVERD,
   JE MOET BLIJVEN DURVEN

   HEDENMIDDAG REN IK EFFE NOG DE JUMBO BINNEN VOOR 1.5 LITER COCA COLA EN 2 BOSSIES BLOEMEN

   IK BETAAL DE BLOEMEN EN LOOP EEN RONDJE

   KOM AAN KASSA KANT .. .
   DUS 2 BALIES MET ELECTRONISCH ZELF AFREKENEN
   DACHT HET NIET

   EN 2 KASSA’S MET EEN SOOORT MEISSSIE MET FRICANDELLEN TREK JAARTJE OF 17 ?? 112 K . MET RUGZAK EN HANGTIETEN

   EN 1 BALIE MET EEN INGESNOERD ZWART MEISSIE, MET STRAKKE KOPVODDEN ALLAH PEDOFIELEN UITRUSTING DOEK

   DUS DIE FRICANDELLLEN SNOL ZEGT ALS IK MIJN FLES NEERZET . . OOOH MENEER IK BEN NET KLAAR MET WERKEN . DUS KUNT U BIJ BALIE 2 ???

   IK ZEG DAAR GA IK NIET BETALEN . ALLEEN ALS ZE HAAR ALLAH PEDOFIELEN HOOFDDOEK EERST AFDOET ..

   THIS IS MY COUNTRY .

   dus waar kan ik dan betalen . ?? nou bij balie 2 .

   bent u godverdomme doof . ik wil niet door een allah strUIK roofster met kopvod geholpen worden ik ben nederlander
   enheb niets met haat allah…. en friends . whahaha

   de chef !!! hallo meneer wat is het probleem . ik zeg uw allah medewerkster ..

   dat is discriminatie meneer.

   nou dacht het niet vrolijke etterbak . want wat discriminatie is. ???????????????????????

   die zwarte stoephoer met die allah hoofddoek die mij even haar geloof laat zien .. dus zeg ik waar kan ik deze fles afrekenen

   bij balie 2 meneer…….us je bent nog doof ook homo ??

   dus doe mij eeen lol en zet die fles effe lekker terug bij allah in het rek

   ik rijd wel eff 2 mniuten naar appie heijn

   snappu lieverd . . en aangezienniemand dat doet . kriupt dit gajus . dit illigale geteism zo straks ook je huis in

   NOU OOM BOB DOET NIET MEE. DIKKE KLUS

   OOM ATHENE

   Geliked door 6 people

   • delamontagne zegt:

    Je bent dus weer ‘ns in NL geweest en hebt de alibaba sfeer geproefd.
    Nou ik geef je groot gelijk, ik zou ook niet bij zo’n kopvodden dwepert hebben afgerekend.
    Maar veel NL’ers vinden te allemaal héél normaal.
    Ze zijn overdrevende trap OVERTOLLERANT.
    Zo hoorde ik gisteren op NL-radio een discussie over ’t moeten toelaten in NL van de Burqa !
    Ik kan er met m’n bovenste beste verstand niet bij dat er mensen zijn die dit normaal gaan vinden.
    Moet je eens in die vrijzinnige muslim gebieden proberen, zomaar iets fijns tonen van Christenen, je bent je leven niet zeker.
    Zo was er een [ domme………hoe kan ’t anders ] MOSLIM Yemeniet.
    Een moslim dus die een gebedje voor de Queen deed in ’t heilige-der-heiligen van die idioten in Mecca bij die steen in dat zwarte gebouwtje.
    “………dat ze maar goed mag aankomen, boven bij Allaha…”
    Nou krijgt ‘ie de Doodstraf omdat hij ’n gebedje deed voor een Christen-hond [ bovendien nog vrouw ook ]

    NL gaat aan OVERTOLLERANTIE ten onder

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s