Meer dan 100.000 mensen bij protesten in het oosten van Duitsland op straat

(Vertaling: E.J. Bron)

Stijgende kosten voor energie en levensonderhoud drijven vooral in de oostelijke deelstaten van Duitsland weer veel mensen op maandagen de straat op. Ook de corona-maatregelen zorgen nog steeds voor opwinding.

De protesten tegen hogere energieprijzen en de gevolgen van de Oekraïne-oorlog krijgen in het oosten van Duitsland steeds meer aanhang. Op de “Dag van de Duitse Eenheid” gingen volgens schattingen van de politie meer dan 100.000 mensen tijdens tientallen manifestaties in de deelstaten Thüringen, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern de straat op. Dat blijkt uit informatie van de politie van dinsdag.

Zo namen maandag alleen al in Thüringen in totaal ongeveer 38.000 mensen aan 42 bijeenkomsten deel, zoals een woordvoerder van de deelstaatpolitie in Erfurt meedeelde. Dat waren er ongeveer 10.000 meer dan vorige week maandag. In Gera, waar ook de chef van de AfD van de deelstaat Björn Höcke optrad, kwamen ongeveer 10.000 mensen bijeen om te demonstreren.

Het situatiecentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Sachsen sprak van ongeveer 32.000 deelnemers bij 109 bijeenkomsten op maandag. In de binnenstad van Leipzig vond o.a. een optocht met duizenden deelnemers plaats, zoals de politie meedeelde.

In Sachsen-Anhalt schatte het ministerie van Binnenlandse Zaken het aantal deelnemers bij ongeveer 45 bijeenkomsten op in totaal 14.600. Ter vergelijking: vorige week gingen er ongeveer 12.000 mensen de straat op. De meeste deelnemers waren met ongeveer 2500 in Maagdenburg te vinden. De aanmelders kwamen volgens de politie zowel uit het linkse spectrum evenals uit bondgenootschappen die in de winter al tegen de corona-politiek de straat op waren gegaan.

In Brandenburg schatte de politie het aantal deelnemers bij 35 protestbijeenkomsten in de deelstaat op maandag op 10.500. Dat waren er minder dan de 13.000 mensen een week geleden. Het grootste aantal deelnemers registreerde de politie in Cottbus met ongeveer 2000 mensen. In Mecklenburg-Vorpommern gingen in de hele deelstaat 9.800 mensen de straat op, zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag meedeelde.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Meer dan 100.000 mensen bij protesten in het oosten van Duitsland op straat

 1. Kees zegt:

  Onze onvolprezen en onafhankelijke NPO zal wel praten over enkele honderden betogers…..

  Geliked door 4 people

  • Heniusz zegt:

   @Kees: Als er überhaupt al enige ruchtbaarheid aan wordt gegeven…. Tot op de dag van vandaag werden en worden deze demonstraties demonstratief genegeerd.

   Geliked door 3 people

   • droevige mof zegt:

    Het probleem voor de staatsmedia is dat aan de demonstraties meestal volkomen normale mensen deelnemen, die zich fatsoenlijk gedragen, niet schreeuwen en niets kapot maken. Dat is eng, dat kun je niet framen. En bovenal doet het denken aan de grote demonstraties die het einde van de DDR bezegelden, honderdduizenden mensen die zwijgend door de straten marcheerden. Spookachtig.
    Nu maken ze dezelfde fout als in 1989, ze rapporteren niet en denken dat dit hun probleem zal oplossen, namelijk de uitsplitsing van macht. Tragische fout.

    Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Tijd dat Nederlanders eens met honderd duizenden naar dat Haagse WEF hol trekken en een vuist gaan maken of zijn we nu allemaal zo blij met een dooddoener van 190 euro compensatie terwijl de prijsstijgingen van voedsel ons om de oren vliegen en dagelijks meer MKB-ers omvallen vanwege de torenhoge inflatie die met de dag hoger wordt???

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter. zegt:

  Oost Duitsland is bekend met onderdrukking,de rest gaat er van uit dat het wel niet zo´n vaart zal lopen .Die worden pas wakker als het veels te laat is .

  Geliked door 1 persoon

 4. J.v.d.Heijden zegt:

  Er zal een dag aanbreken dat het niet bij demonstraties blijft.!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s