Scherpe waarschuwing uit Moskou: NAVO-toetreding van de Oekraïne zou tot de Derde Wereldoorlog leiden

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Uit Moskou is inmiddels duidelijke taal over een mogelijke NAVO-toetreding van de Oekraïne te horen. Mocht de voormalige Sovjetrepubliek daadwerkelijk lid van de westelijke militaire alliantie worden, dan zou de Derde Wereldoorlog dreigen.

Het Kremlin heeft er nooit een geheim van gemaakt dat een NAVO-toetreding van de Oekraïne niet ter discussie staat, temeer daar het grote buurland in het westen dan een enorm opmarsgebied voor de NAVO vormt en bovendien de stationering van atoomraketten op slechts enkele honderden kilometers van Moskou verwijderd mogelijk maakt. Vanuit de zienswijze van het nationale veiligheidsapparaat zou de situatie te kritiek zijn om dit toe te kunnen staan. In principe zou dit net zoiets zijn als wanneer Canada zou toetreden tot een door China aangevoerd militair bondgenootschap, waardoor de Volksrepubliek de mogelijkheid zou hebben om hun raketten aan de grens met de VS op te stellen.

De plaatsvervangend secretaris van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, Alexander Wenediktow, benadrukte nu tegenover het Russische persbureau TASS dat de NAVO zich volledig bewust zou zijn van de opname van de Oekraïne in de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. Hij ziet in het verzoek van Kiev om via een versnelde procedure lid te worden van de NAVO “eerder een stukje propaganda”, temeer de Oekraïense leiding zich er volledig bewust van zou zijn dat dit “een gegarandeerde escalatie tot een Derde Wereldoorlog zou betekenen.” Wat hem betreft is het duidelijk dat Kiev daarmee alleen maar de aandacht op zichzelf zou willen vestigen.

“Gezien het feit dat veel leden van het regime in Kiev de relatie met de realiteit verloren hebben, zou het mij niet verbazen wanneer enkele mensen daar werkelijk verwachten dat hun land wordt opgenomen in de NAVO”, zei hij tegen het persbureau. Dit is in ieder geval binnen afzienbare tijd hoogst onwaarschijnlijk, temeer daar enerzijds de leden van het westelijke militaire bondgenootschap zouden moeten instemmen met deze stap, en anderzijds de Oekraïne volgens de NAVO-statuten geen lopend grensconflict mag hebben. Dat betekent ook dat een lidmaatschap alleen dan überhaupt in beginsel in overweging kan worden genomen wanneer Kiev alle aanspraken op de Krim en de gebieden in het oosten waar Moskou aanspraak op maakt, opgeeft en de nieuwe grens accepteert.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Scherpe waarschuwing uit Moskou: NAVO-toetreding van de Oekraïne zou tot de Derde Wereldoorlog leiden

 1. Htskday zegt:

  Julian Assange:

  Onze grootste vijand is onwetendheid.

  Bijna elke oorlog is het resultaat van leugens in de media..

  Geliked door 3 people

 2. Belozersky zegt:

  Een neutraal Oekraine heeft de voorkeur. Daar moet iedereen mee kunnen leven tenzij je een oorlogshitser bent.

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Oekraïne in de NATO betekent atoomraketten op 200 km van Moskou.

  Geliked door 2 people

 4. R Thomasson zegt:

  Het is bekend dat het zeer zelden gebeurt dat hoog intelligente personen kiezen bewust voor politiek. Zij vervullen topposities in de techniek, medische wereld, ICT, richten start-ups op of worden topadvocaten- of adviseurs. De matig intelligente mensen met een opgeblazen super ego, gaan de politiek in. Dat zien wij heel duidelijk bij de zooi van al de regeringen Rutte, bij de EU en bij de NAVO. Denk maar aan de getalenteerde Ursula von der Lijer, die als minister van Defensie de Duitse Bundeswehr bijna om zeep hielp. Denk aan de grote NAVO-held Jens Stoltenberg, die het niet erg vond hoe Noorse meisjes en kinderen verkracht werden door de bruine geïmporteerde kloten die hij in zijn land toeliet. Hier in Nederland genieten wij van de grote expertise van Kasja Ollongren als minister van Defensie. Wij hadden eerder nog zo’n VVD *** als Defensie deskundige, genaamd Hennis-Plasschaert. Zij heeft bijna alle tanks van het leger verkocht omdat Nederland had ze niet nodig …en haar advies bij oefening was zeggen pang ..pang i.p.v. schieten ..Dat om kogels te besparen. Als alle NAVO legers zo eruit zien, kan het Russische leger de hele NAVO binnen een dag met zijn raketten vegen. Hij hoeft echter niet nucleaire bommen op Europa te gooien. Zonde van het geld en het is ook voor Rusland zelf gevaarlijk. Die bewaart hij voor Amerika.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   R. Thomasson.Als je landen van binnenuit wil slopen heb je niet al te snuggere volgzame mensen nodig.Intelligente hoogopgeleide integere mensen zijn niet gewenst in de politiek,voor de satanische globalistische elite.Die werken niet mee aan de NWO agenda (great reset)

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s