Catastrofe voor Biden: Republikeinen leiden in peilingen voor de “midterms” en 2024

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Een shock voor de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Democraten-jetset! Wanneer vandaag de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 zouden plaatsvinden, zou zijn Republikeinse voorganger, Donald Trump, de winnaar zijn. Datzelfde tekent zich ook af voor de komende midterm-verkiezingen op 8 november. De belangrijkste reden voor de daling van de sympathie voor het Biden-regime: de hoge energieprijzen en stijgende inflatie. Volgens een peiling van het Harvard/Harris Institute geeft 62% van de geënquêteerden Biden daarvan de schuld. Slechts 2% van de waarschijnlijke kiezers gelooft overigens dat de Oekraïne het belangrijkste probleem voor de VS is.

Kentering sinds september

Maandag bleek ook uit een peiling van de “New York Times/College Siena dat de dynamiek in de tussentijdse verkiezingen (“midterms”, Congresverkiezingen = Senaat en Huis van Afgevaardigden) duidelijk ten gunste van de Republikeinen zou zijn. Volgens de peiling zei 49% van de waarschijnlijke kiezers dat ze bij de Midterms op een Republikein zouden stemmen die hen in het Congres vertegenwoordigt. In vergelijking met 45% die op een Democraat willen stemmen. Dat is een verbetering van het resultaat voor de Republikeinen sinds september, toen de Democraten bij de laatste peiling een voorsprong van 1% hadden.

Vrouwen wisselen naar het Trump-kamp

De grootste verschuiving vond plaats bij vrouwen die zichzelf als onafhankelijke kiezers identificeerden. In september waren bij hen de Democraten favoriet met 14 punten. Nu ondersteunen zij de Republikeinen met 18 punten. Biden gelooft nu de vrouwen met de invoering van een landelijk geldende abortuswet te kunnen vangen. In het begin van de week kondigde hij dat als topprioriteit voor volgend jaar aan. Wie beslissingsvrijheid zou willen, zou op de Democraten in d eSenaat moeten stemmen, zei hij. Al maandenlang vindt er een verhitte discussie over de invoering van een abortusrecht in alle staten plaats. Een beslissing van het Hooggerechtshof – bekend als “Roe versus Wade” – maakte daar voorlopig een eind aan. Biden sprak van “extremisme”. Republikeins geregeerde staten verzeten zich met handen en voeten tegen een federale abortuswet.

Onrealistische Biden-politiek

De werkelijke zorgen van de kiezers ignoreert de Biden-club consequent. Niet de klimaatverandering, niet het incident in het Capitool op 6 januari 2021, dat Biden als binnenlands terrorisme classificeerde, ook niet Covid of d eOekraïne interesseren de mensen. Veelmeer zijn het economie en inflatie, waarmee de Amerikanen dagelijks te maken hebben. Maar daarvoor heeft het Biden-regime geen praktische oplossingen. 44% van de Amerikanen, dwars door alle leeftijdsgroepen, zegt zich over deze beide gebieden de grootste zorgen te maken, tegenover 36% in juli. Ook dat de VS in de Oekraïne de facto als oorlogspartij tegen Rusland optreedt, vindt weinig begrip. Voor slechts 2% van de Amerikanen is dit een voor de VS belangrijk probleem.

Spaanstalige kiezers draaien om

Het zin dus vooral de onafhankelijke kiezers die de Democraten de grootste zorgen bereiden. Volgens peilingen hebben de Republikeinen in deze groep een voorsprong van 10% opgebouwd – vergeleken met een voorsprong van 3% voor de Democraten in september. Vooral de ontbrekende economische competentie van de Biden-club wordt daarvoor vaak als reden aangegeven.

En nog een groep kiezers zou er vandoor kunnen gaan: de Spaanstalige bevolkingsgroep, die al 18,5% van de Amerikaanse bevolking uitmaakt. Zijn rol in de economie en zijn koopkracht is aanzienlijk. De politiek van Biden teistert deze groep inmiddels dusdanig, dat al 37% zich grote zorgen maakt wegens de economische situatie. Duidelijk meer dan blanken (25%) en zwarten (22%). Ook familie, geloof en vrijheid spelen nog altijd een belangrijke rol in deze groep, waarden waarmee de nieuwe “Democraten-jetset” niets kan aanvangen. Ook de abortusdiscussie speelt hierin mee.

Trump creëerde banen voor minderheden

De rekening daarvoor werd de Democraten onlangs nog gepresenteerd door de langjarige afgevaardigde en partijgenote Tulsi Gabard. Zij stapte vanwege de intolerantie en extremistische houding van de Biden-partij over naar het Trump-kamp. Al bij de laatste verkiezingen stemden veel Spaanstalige mensen op Trump. Reden daarvoor: in zijn ambtsperiode leefde de economie op, de werkloosheid in hun en de zwarte bevolkingsgroep daalde naar een historisch niveau. De stem van de Spaanstalige bevolkingsgroep zal bij de komende midterms en de presidentsverkiezingen in 2024 in enkele staten van doorslaggevende betekenis zijn. Het gaat dan vooral om de Amerikaanse staten Texas en Californië (met elk een Spaanstalige bevolkingsgroep van 40%), New Mexico (50%), Arizona (32%), Nevada (29%) en Florida (27%).

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Catastrofe voor Biden: Republikeinen leiden in peilingen voor de “midterms” en 2024

  1. R. zegt:

    Moge Donald Trump dan voor de derde keer winnen!!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Het verbazingwekkende hier zijn die plus minus 45% van de kiezers die zelfs nu nog op de gestoorde woke club van deze demente zakkenvuller stemmen.
    Hoe geestelijk gestoord, of gewoonweg imbeciel, moet je daarvoor wezen?

    En dan is daar ook nog dat getal van 98% van de kiezers die denken dat Oekraïne geen probleem is.
    Daar gaan ze nog achter komen, als de dollar zo meteen nog minder waard is als schijtpapier, en het kernkoppen begint te regenen.

    Nu kun je natuurlijk denken dat Amerikanen achterlijk zijn, maar in Nederland stemt nog altijd meer dan twee derde voor Mark Rutte zijn Nederland slopende partijkartel.
    Das dus ook meer dan 66% geestelijk gestoorden en debielen.

    Maar maakt u zich vooral geen zorgen, de Darwin award is al onderweg, das kat in het bakkie…

    Like

  3. Peter. zegt:

    Dat wordt weer puzzelen voor de computer expert,

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie