Staat, klauwen af van onze pensioenen

(Door: Rients Hofstra)

Wat bezielt de politiek en specifiek het kabinet om zich te bemoeien met de enorme pensioenpotten, inclusief de afdrachten en de uitbetalingen?

Van wie zijn de pensioen-miljarden? Wat bezielt de politiek en specifiek het kabinet om zich te bemoeien met de enorme pensioenpotten, inclusief de afdrachten en de uitbetalingen?

Even los van wat de meute politici en bewindslieden überhaupt de laatste tijden bezielt, is het opportuun de vraag te stellen waarom vakinhoudelijke onbenullen (zeker op dit gebied) zich menen te moeten bemoeien met pensioenzaken. En in dit specifieke geval is de vraag gerechtvaardigd, waar ze de autoriteit vandaan menen te mogen halen te bepalen of en hoe het pensioenstelsel zou moeten worden hervormd.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Staat, klauwen af van onze pensioenen

 1. mooinique zegt:

  Goed stuk weer Rients. Persoonlijk vind ik het eigenlijk onzin dat je via je werk pensioen opbouwt. Wat Rients al aan gaf je hebt er geen controle over of op. De beleggersbelang die met jouw geld beleggen krijgen top bonussen. En u weinig tot niets. Laat het geld bij de werkers. Kunnen ze zelf de verantwoording ervoor nemen. En dan dus ook zien wat ze hebben. Een vriendin van mij die zelfstandige is. Ze is oa vroedvrouw. Uit haar pensioenpot is dus eventjes verleden jaar 2.000,00€ gejat door de regering. IVM Corona was de reden! U ziet het. Het maakt niet uit waar je woont. De overheid blijft jatten! Leer daar van! Er zijn nog mensen die niet mee doen aan pensioenfondsen. Houden zo zou ik zeggen. U krijgt namelijk nooit alles.

  Geliked door 1 persoon

  • rientshofstra zegt:

   De deelnemers zouden veel meer invloed dienen te krijgen. Zelf bepalen in welke ‘pot’ je je spaargeld wilt laten beheren. Alle pensioenfondsen zouden samengevoegd moeten worden, met 1 directie, 1 groot gebouw en minder ambtenaren. De directie zou zeker onder de Balkenendenorm moeten verdienen. Het kan veel soberder, eerlijker en transparanter, zonder bemoeienissen van de politiek en de Ned. Bank.

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederländer zegt:

    Ja maar Rients.
    Dat kun je niet maken man.
    Wat jij daar voorstelt is als het zagen aan de stoelpoten van de banencorroussel.

    Geliked door 1 persoon

   • mooinique zegt:

    Klopt. Alleen wij weten dat de bank maakt niet uit welke, niet eerlijk is. Net als de overheid. De overheid smijt met geld voor anderen. Terwijl de eigen bevolking naar de voedselbank moet.

    Like

 2. saddy zegt:

  Prima stuk, maar vergeet de vijfde colonne zoals knot niet.

  Hij heeft maar 1 taak, en die verzaakt hij bewust en op meerdere manieren.

  Redt je pensioen, liquideer knot (op zijn merels), voor hij je pensioen helemaal geliquideerd heeft.

  Geliked door 3 people

 3. SNM zegt:

  Pensioenpotten zijn straks leeg wanneer het financiële stelsel implodeert. Er is een liquiditeitscrisis in de overheidsschulden papieren / staatsleningen. REPO crisis begonnen 17-09-2019. Eén van de redenen waarom het westen zo graag een oorlog wil met Rusland, kunnen ze dat als excuus gebruiken voor hun fiscaal mismanagement, het failliet gaan op de overheidsschulden. Het eeuwige lenen door de overheden zonder ooit een cent terug te betalen is niet meer houdbaar, zeker na het invoeren van de negatieve rentes in 2014. Ze zitten eenvoudigweg hartstikke klem. WW-III is helaas zeer welkom voor de westerse overheden.

  Pensioenfondsen moeten helaas verplicht een groot deel investeren in staatsobligaties, daarom is straks het imploderen van het financiële stelsel funest voor de pensioenpotten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s