Nigeria: Moslims vermoorden 15 christenen en snijden een vrouw de borst af

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Islamistische” terroristen vermoordden twee christenen in het noorden van Nigeria, nadat ze daarvoor bij twee aanvallen 13 andere christenen hadden afgeslacht, aldus de “Morning Star News”.

De terroristen vielen het dorp Gidan Ityotyev, Obi County, tegen 23.00 uur aan, vermoordden Moses Saaku en Aondofa Saaku en verwondden een andere christin, allen leden van de Universal Reformed Christian Church (NKST in Nigeria), zei de plaatselijke gemeenteleider Ukpuu Abaa in een sms aan “Morning Star News”.

“Een christin genaamd Kwaghdoo Saaku raakte gewond, toen de Fulani een van haar borsten afsneden”, zei Abaa. “De Fulani schoten tijdens de overval op ons dorp willekeurig op onze mensen, die in hun huizen lagen te slapen.”

Honderden christenen verdreven

In Gidan Sule, een overwegend christelijk dorp in het district Keana, vermoordden de terroristen in de nacht naar 8 oktober 10 christenen en verdreven honderden mensen, zei Peter Ahemba, president van de Tiv Development Association. De meeste vermoorde christenen waren vrouwen, kinderen en oudere mensen, die niet konden vluchten voor de aanval, aldus Peter Ahemba in een sms.

“Door de overlevenden werden zondagmorgen 9 oktober tien lijken van christenen, die tijdens de aanval op de gemeente Gida Sule vermoord werden, geborgen”, zei Ahemba. “De aanvallers, waarbij het volgens onze vaste overtuiging gaat om Fulani en terroristen, schoten op christenen die in hun huizen sliepen”…

Extreme christenvervolging in Nigeria

Nigeria was vorig jaar (1 oktober 2020 tot 30 september 2021) wereldwijd leidend bij het aantal wegens hun geloof gedode christenen (4.560, tegenover 3.530 het jaar daarvoor), aldus het bericht van “Open Doors” voor de Wereldobservatielijst 2022. Ook het aantal ontvoerde christenen was in Nigeria met meer dan 2.500 het hoogst, tegenover 990 het jaar daarvoor, aldus het WWL-bericht.

Volgens het bericht staat Nigeria met 470 gevallen van aanvallen op kerken alleen maar onder China. In de Wereldobservatielijst 2022 van de landen, waarin het het moeilijkst is om christen te zijn, steeg Nigeria van de 9e plaats vorig jaar naar de 7e plaats en behaalde zodoende zijn tot nu toe hoogste plaats.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Nigeria: Moslims vermoorden 15 christenen en snijden een vrouw de borst af

  1. Angélica zegt:

    Femke Halsema is vast en zeker al bezig een dag van protest en solidariteit met de christenen in Nederland te organiseren zoals ze dat deed na de aanslag in Christchurch voor de moslims.
    Als ze dat niet doet, verdenk ik haar ervan dat ze christenen mindere mensen vindt dan moslims en negers minder dan licht getinte mensen. Maar ik ken haar: ze zal zeer emotioneel spreken en haar best doen ‘om de boel bij elkaar te houden’. Go Femke, GO!

    Geliked door 4 people

  2. Max Q zegt:

    Ik zeg het al jaren: De islam is een criminele organisatie. Veel Erger dan welke motorclub die door de regering als zodanig zijn bestempeld. Kleine aanvulling: Islam is de groep die volgens de letter van de koran leeft en handelt.

    Geliked door 1 persoon

  3. Marc zegt:

    Misschien heeft Baudet hier een sluitende verklaring voor?

    Like

  4. Marc zegt:

    Als het gaat om de islam, zit ik volledig op de lijn van de PVV.
    Als het gaat om Rusland, VS en Oekraine, zit ik volledig op de lijn van de FvD.

    In godsnaam, wat zijn dit voor barre tijden?

    Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      @Marc ik ken het dilemma maar ik wil een partij die ook over andere belangrijke zaken zijn verstand gebruikt en wilders heeft mooi meegedaan met het Covid-verhaal en sorry hij is intelligent genoeg om het te moeten hebben doorzien ..dusss trek je eigen conclusie

      Like

  5. Sinyo zegt:

    Moslims vermoorden 15 christenen en snijden een vrouw de borst af.

    Met een brok in de keel als ik dit lees.
    Doet me denken aan de Bersiap periode (voormalig Ned. Indië) alwaar ook de borsten van jonge meisjes en vrouwen werden afgesneden. Maar daar bleef het niet bij. Er kwam ook nog de houten speer met een afgeslepen vlijmscherpe punt (de bamboe roentjing), die zijn weg vond via de vagina en ter hoogte van de keel weer uit het lichaam stak.
    Dit afschuwelijke moordwapen van die “pemudas” werd door een walgelijke schrijver DvR (die vuile rotzak met nationaliteit “zuiderbuur”) als een der bouwstenen van de huidige Republik Indonesia genoemd.
    Dit is pure agitatie uit de linkse hoek. Één richting Dader-Slachtoffer.
    BB Belanda Boesoek tegen “kassian die inlanders”
    (kasih-an orang Indonesia).
    Maar soedah ik behoor tot de laatste generatie, die dit nog bewust heeft moeten aanhoren uit gesprekken van de generatie van mijn ouders en grootouders met andere ex landgenoten overzee en later hier in dit land waar gelukszoekers zomaar binnen mogen komen.

    Geliked door 4 people

    • Ravian zegt:

      De Bersiap wordt ontkend en zelfs uit de geschiedenis verwijdert, omdat dit niet in het “heldhaftige vrijheidsstrijders tegen smerige koloniale onderdrukkers” narratief past dat links zo graag verkoopt.
      Deze “vrijheidsstrijders” waren nationaal socialisten, gerekruteerd en opgeleid door de Jappen, en na de oorlog gesponsord door de communisten.
      Dit gajes onderwierp Nederlands Indië direct na de tweede wereldoorlog aan een werkelijk beestachtige terreur, maar wordt door de media, op zijn Zelenski’s, van een aureooltje voorzien.
      En al doende pist men op het graf van de duizenden KNIL militairen, en Nederlandse dienstplichtigen, die destijds gepoogd hebben de Indonesische bevolking tegen dit gajes te beschermen.
      Zij die menen hun excuses aan te moeten bieden voor de politionele acties zijn landverraders van het ergste soort.

      Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      @SinYo; een vraag wie heeft deze walgelijke daden gepleegd ???Overigens als vrouw heb ik me vaak verbaasd over de wreedheid tegen vrouwen in oorlogssituaties dat mensen tot dit soort dingen in staat zijn, vervuld me met een grote walging tegen mijn eigen soort, daarom geef ik eerlijk gezegd meer om dieren dan om mensen, enkele uitzonderingen daar gelaten . Dieren hebben geen verborgen agenda’s

      Like

      • Sinyo zegt:

        DE jappen hebben inheemse jongeren een militaire scholing gegeven de Pemudas (van muda=jong) Hun wapen was een bamboe speer met een vlijmscherpe punt. Toen de oorlog ten einde was ontstond er een gezags-vacuum. De politieke inheemse leiders waren ook niet in staat dat zooitje ongeregeld onder controle te krijgen.
        https://www.youtube.com/results?search_query=Archief+der+Tranen

        Lees en huiver😔

        Mensen houden ook van bloemen en bloemen houden ook van mensen 🍀🍀🍀🍀🍀

        Like

      • Ravian zegt:

        “Overigens als vrouw heb ik me vaak verbaasd over de wreedheid tegen vrouwen in oorlogssituaties”

        Tegen mannen waren ze net zo wreed, die werden ook gemarteld en (seksueel)gemutileerd.
        Dit is ook de reden dat er destijds met regelmaat erg hard tegen deze “vrijheidsstrijders” is opgetreden.
        Als je bij zonsopgang je collega dienstplichtige die op wacht stond dood terug vond, zonder zijn huid, maar met zijn afgesneden geslachtsdeel in zijn mond gepropt, dan had dat zo zijn gevolgen voor je gemoedstoestand.

        Al deze smeerlapperij is in Nederland altijd uit het nieuws gehouden, en wordt nog steeds uit het nieuws gehouden, destijds om de Nederlandse tere zieltjes te ontzien, en tegenwoordig omdat het niet in het linkse kolonialisme narratief past.
        Het is dus hoog tijd dat man en paard eens benoemd worden.
        De realiteit is dat tijdens de politionele acties Nederlandse dienstplichtigen, jonge jongens over het algemeen, met een vijand geconfronteerd zijn wier bestiale wreedheid ze amper konden bevatten.
        En naderhand zijn ze verguisd , met de nek aangekeken, en zelfs voor oorlogsmisdadigers uit gemaakt.

        Als ze in Den Haag zo nodig excuses moeten maken dan kunnen ze eens bij de Indië veteranen beginnen, en de laatste die excuses verdienen zijn wel de erfgenamen van de zich destijds “vrijheidsstrijders” noemende oorlogsmisdadigers die zich tijdens de Bersiap, en ook tijdens de daar op volgende politionele acties, werkelijk als beesten gedragen hebben.

        Geliked door 2 people

    • Blaffertje zegt:

      👍🏻👍🏻👍🏻

      Like

  6. Joannes den Hollander zegt:

    Midden jaren zestig, nadat de eerste marokkanen en turken als gastarbeiders gearriveerd waren gaf mijn oma advies aan haar kleinkinderen.

    oma: laat niet teveel van die bruinen hierheen komen en houd ze onder de duim.
    Geef ze nooit enige vorm van macht want dan veranderen ze in monsters.
    Joannes: is dat zo oma, of denkt u dat alleen maar?
    oma: dat is zo jongen. Na WO1 stuurde de Fransen een enorme hoeveelheid negers en bruinen naar het Roergebied in Duitsland om het gezag over te nemen. Duitse vrouwen werden massaal verkracht, ze plunderden winkels en schoten mensen voor de lol dood.
    Joannes: stond dat in de krant oma?
    oma: nee jongen, het kwam nooit in de krant, het werd zelfs angstvallig verzwegen. Ik heb daar een aantal jaren gewoond omdat opa daar in de staalindustrie werkte. Ik heb het met eigen ogen gezien en ben samen met opa op tijd kunnen vluchten.
    Joannes: Dit zal ik nooit vergeten oma. Ik zal alles doen wat binnen mijn macht ligt om hun aantal beperkt te houden.
    oma: vertel het iedereen, want de meesten geloven dit niet. Het werd “den schwarzen Smach Deutschlands” genoemd.

    Geliked door 3 people

    • Sinyo zegt:

      https://www.deutschlandfunkkultur.de/besetzung-rheinland-100.html
      Schmach = Schaamte.

      In WOII niet Freudenstadt vergeten.
      Dezelfde als Marocchinate!! Is een Italiaans synoniem voor massa-verkrachting. Vrij vertaald betekent deze term “gemarokkaniseerde vrouw” en verwijst naar de massaverkrachtingen door Marokkaanse soldaten na afloop van de slag om Monte Cassino.

      In Den Haag de Weduwe van Indië waren het de “Breuintjes”.
      De Pindas en de Poep Sinese.
      Die waren niet te vrese
      Later kwam de ellende met de Swâghtjes
      Nu heb Holland ut door dus Vielen de Kwâghtjes.

      Geliked door 1 persoon

    • Blaffertje zegt:

      Und frau Ferkelchjen hat es wieder auf neuen gemacht.
      “Komt allen herein. Wir schaffen das.”
      🤮

      Like

Plaats een reactie