LONG READ: Nieuws en de Bijbel

(Door: “bezorgde burger”)

Waarom verafschuwen zoveel mensen christenen en waarom hebben zoveel mensen angst voor het woord van God? In Nederland wordt de Bijbel vaak afgedaan als iets belachelijks en de kerk (vaak terecht!) als schijnheilig. Maar achter deze gelatenheid zit een grote angst voor alles wat met God en de Bijbel te maken heeft. In het oosten van Duitsland bijvoorbeeld heeft men sinds de val van de muur hard gewerkt om de steden weer in oude staat te herstellen. Een van de beschadigde gebouwen is het ‘Berliner Stadtschloss’, dat de Tweede Wereldoorlog had doorstaan. Maar op de gevel van dit gebouw stond: „Es ist in keinem andern Heil, ist auch kein anderer Name den Menschen gegeben, denn in dem Namen Jesu, zur Ehre Gottes des Vaters. Dass in dem Namen Jesu sich beugen sollen aller derer Knie, die im Himmel und auf Erden und unter der Erde sind.“ Vrij vertaald: Niemand is heiliger dan Jezus, de zoon van God. Eens zullen alle knieën zich voor Hem buigen.

Hoe raakte dit gebouw beschadigd? Omdat de communisten zoveel afschuw en angst hebben voor het woord van God, hebben ze het in 1950 opgeblazen. En waarom is het weer actueel? Omdat de Duitse Groenen (met name Claudia Roth) van plan zijn deze tekst af te dekken, vrijwel direct na de restauratie! In Berlijn mogen moskeeën met luidsprekers oproepen tot gebed tot Allah, maar deze tekst moet worden afgedekt, omdat hij de wereldse samenleving zo stoort.

Waarom haat de EU Hongarije, Trump, conservatieve christenen, Rusland etc. etc. Waarom worden van alle bevolkingsgroepen de christenen het meest onderdrukt en uitgemoord en hoort u hier niets over in het nieuws?

  • Omdat christenen uiteindelijk verantwoording moeten afleggen aan de allerhoogste macht en zich daarom met ongekende kracht weren tegen alles wat tegen het woord van God in gaat.
  • Omdat christenen leefregels uit de Bijbel halen die hen immuun maken voor corruptie, leugen, moord, valse doctrines en immoreel gedrag.
  • Omdat christenen zich als kerk massaal kunnen weren tegen dictatoriale regimes en een land weer op het rechte pad kunnen brengen.

Ik wil u graag vanuit de christelijke hoek uitleggen wat er mis is met de wereld en wat de Bijbel hierover te zeggen heeft. Om te beginnen; deze week mochten we wederom aanschouwen hoe de wereld een stap gekker en dictatorialer werd. Ik haal een paar koppen van de afgelopen dagen aan:

* Nederland wil alle uitgaven boven de € 100,- registreren
* David Icke persona non grata in alle Schengen-landen
* Statushouders in woningen senioren
* ISIS-bruiden worden toch naar Nederland gehaald
* Bolsano verliest van de corrupte crimineel Lula de verkiezingen in Brazilië

De Bijbel heeft hier veel over te zeggen, want deze krantenkoppen hebben allemaal betrekking op voorspellingen (profetieën) die over deze tijd zijn geschreven.

Om de Bijbel en zijn auteur, God, te begrijpen, moet er eerst een beeld van de kerk worden weggenomen; de antichristelijke uitstraling die het echte christendom in West-Europa heeft gedecimeerd. De kerk is namelijk een boegbeeld geworden van links Nederland.

Een van de grootste kerkgemeenschappen in Nederland, de PKN, heeft van de protestantse kerken een satanische sekte gemaakt. Deze kerk doet zich voor als een gemeenschap van Gutmenschen die geen gelegenheid onbenut laat om zichzelf op de borst te kloppen. Net als de strenge zwarte kousen kerken grijpen ze iedere gelegenheid aan om zichzelf op te hemelen en anderen te veroordelen.

De PKN, de liberale kant van de katholieke kerk en alles wat daarop lijkt, zien zichzelf als de top van de linkse elite, linkser dan de Pvda en Groenlinks samen en elitairder dan D66.

De strenge zwarte kousen kerken hebben de Bijbel nieuw geschreven en vinden zichzelf beter dan God. Ook zij kijken graag op anderen neer en daarom zijn ChristenUnie en D66 niet van elkaar te onderscheiden.

Ik nodig u uit om de website van de PKN eens te bezoeken, een website vol borstklopperij en mystieke termen en vage uitspraken, maar de Bijbel, het woord van God, wordt totaal genegeerd.

https://protestantsekerk.nl/

 Maar klopt dit beeld over de kerk, de Bijbel, God, Jezus en de heilige geest wel? Er is ook een vorm van christendom die precies het tegenovergestelde is als hetgeen de meeste Nederlandse kerken en organisaties uitdragen.

In de regio’s van de Verenigde Staten en Canada waar de inwoners gezagsgetrouw, hard werkend, eerlijk, gedisciplineerd, bescheiden en succesvol zijn, wonen overwegend christenen. Ze vormen de achterban voor Trump, Paul Gossar, Stew Peters, General Flynn, Ron DeSantis, Kari Lake, Dinesh Dsouza, de reporters van Rebel News, de oprichter van Gab. Ze zijn allemaal christelijk, worden door velen gehaat en laten geen gelegenheid onbenut om hun geloof uit te dragen. Ook Poetin en Viktor Orbán maken duidelijk dat ze het christendom verdedigen en er alles aan zullen doen om het te behouden.

Het verzet in de Tweede Wereldoorlog bestond voornamelijk uit christenen en onder de meer gedisciplineerde eenheden van het Amerikaanse leger bevinden zich opvallend veel christenen. Denkt u werkelijk dat al deze sterke mannen en vrouwen risico’s nemen, opstaan en vechten om aan een kerk te bouwen die linkser is dan links en geen enkele moraal kent? Denkt u werkelijk dat mensen bereid zijn alles op te geven voor een vage elitaire linkse ideologie? In de christelijke regio’s van de VS en Canada, in Rusland en Hongarije gaat het veel beter dan bij ons. De economie bloeit, het is er veilig, de problemen zijn beheersbaar en de regering lijkt zich nog in te zetten voor de eigen burgers.

Echter, in Nederland, Duitsland, België, de kuststroken van de VS en Canada heerst leugen, bedrog, corruptie, drugsgebruik en geweld. Criminaliteit viert er hoogtij en ondanks alle ‘zegeningen’ van de immorele seksuele losbandigheid en het promoten van verderfelijke wereldbeschouwingen zijn de mensen er doodongelukkig. Waarom is dit? Zijn de mensen in christelijke landen en regio’s verstandiger dan wij? Of is er daadwerkelijk een God die zijn volgers zegent en iedereen die zich van Hem afkeert in de steek laat?

Het is mijn voornemen om, hopelijk met de goedkeuring van dhr. Bron, regelmatig de actualiteiten te verklaren vanuit de Bijbel. Aangezien de antichristelijke bewegingen alle moderne Bijbelvertalingen hebben aangepast en Gods woord zo hebben afgezwakt dat de boodschap onleesbaar is geworden, vertaal ik de bijbel vanuit het Engels. Mocht u de Bijbelteksten willen naslaan, dan zou ik een oude vertaling nemen of, indien u het Duits of Engels beheerst, een Bijbel in deze taal nemen.

Deze keer wil ik graag bespreken waarom wij zulke zwakke leiders hebben en waarom de maatschappij zo lachwekkend achterlijk is geworden. De volgende keer zou ik graag uitleggen waarom de PKN en alle andere links-liberale kerken zo hun best doen om het christendom te bestrijden en hoe dit ook uw leven heeft beïnvloed.

Waarom is onze maatschappij compleet achterlijk geworden en waarom worden we geregeerd door de grootste idioten en zwakkelingen uit onze maatschappij? Weet u nog dat Rita Verdonk met ijzeren wil de immigratiewetten naleefde, maar uit het niets werd uitgerangeerd door Mark Rutte, een nietszeggende bureaucraat die nog nooit iets in zijn leven had bereikt, maar toch veel populairder bleek te zijn?

Biden, die nul bezoekers wist te trekken tijdens zijn campagne en deze dan maar ergens verstopt in een kelder voortzette en toch de verkiezingen won? Is het niet onwerkelijk dat de populaire Braziliaanse president Bolsonaro ineens werd ingehaald door de voor corruptie veroordeelde Lula?

Volgens de Bijbel leven we in het einde der tijden. Dit betekent dat de ellende die mensen aanrichten tot een hoogtepunt gaat komen, waarna God gaat ingrijpen. De ellende begon in het paradijs, waar Adam en Eva weigerden om God te gehoorzamen en zich lieten verleiden door Satan en met de jaren is de invloed van Satan op Aarde steeds groter geworden met als uiteindelijke climax dat Satan over de wereld gaat regeren. Voordat het zover is, zal de overgrote meerderheid van de wereld God verlaten en zich, onder invloed van Satan, tegen hem keren.

Om uit te leggen in welke Bijbelse tijd we leven, gaan even terug naar de jaren ´60 van de vorige eeuw. Na de oorlog werd West-Europa weer opgebouwd. De mensen waren gelovig, de kerken zaten vol en de meerderheid van de bevolking was fatsoenlijk, gezagsgetrouw, moreel, werkte om het gezin te onderhouden en onze landen waren welvarend en hun inwoners gelukkig. Toen kwamen de jaren ´60 en Paulus beschrijft in de brief aan de eerste Romeinse kerken uitvoerig wat er in deze tijd gebeurt.

Het is overigens niet zo dat de een of andere Paulus maar zo iets in de Bijbel mocht schrijven en dat dit daarom ineens belangrijk is. Als God de hemel en aarde gemaakt heeft, dan heeft Hij zeker de macht en mogelijkheid om Zijn woord, de Bijbel, precies zo te schrijven zoals Hij dat wil.

In 2. Timotheüs 3:16-17 staat: De woorden in de bijbel zijn door God uitgeademd en nuttig om te onderwijzen, te bestraffen, te verbeteren en op te leiden in de gerechtigheid, opdat de mens Gods bekwaam is, toegerust tot alle goed werk.

Aan het einde van de bijbel in Openbaringen 19:9 staat: “Dit zijn de ware woorden van God” en in hoofdstuk 22 vers 18 en 19 staat zelfs:

18: Ik waarschuw iedereen die de woorden van de profetie van dit boek hoort: als iemand ze toevoegt, zal God hem de plagen toevoegen die in dit boek worden beschreven,
19: en als iemand de woorden van het boek van deze profetie wegneemt, zal God hem zijn aandeel ontnemen in de boom des levens en in de heilige stad, die in dit boek worden beschreven.

Dit betekent dat er mensen zijn die gebruikt werden om Gods woord vast te leggen net zoals God nog steeds mensen gebruikt om over Zijn almacht te vertellen en Zijn woorden verder te verbreiden. De woorden die in de Bijbel zijn vastgelegd, zijn zo belangrijk dat we er niets aan mogen veranderen en iedere uitspraak over het christendom met dit boek moeten verifiëren.

Maar verder over onze tijd en wat Paulus hierover schrijft in zijn brief aan de Romeinen:

18: Want de toorn van God wordt vanuit de hemel geopenbaard tegen alle goddeloosheid en ongerechtigheid van de mensen, die door hun ongerechtigheid de waarheid verdringen.
19: Want wat men van God kan weten is hun duidelijk, want God heeft het hun getoond.
20: Want zijn onzichtbare eigenschappen, namelijk zijn eeuwige macht en goddelijke natuur, zijn vanaf de schepping van de wereld duidelijk waarneembaar[g] in de dingen die gemaakt zijn. Zij hebben dus geen excuus.
21: Want hoewel zij God kenden, eerden zij hem niet als God en dankten zij hem niet, maar werden zij doelloos in hun denken en hun dwaze harten werden verduisterd.
22: Zij beweerden wijs te zijn, maar werden dwazen,
23: en verwisselden de heerlijkheid van de onsterfelijke God voor beelden die lijken op sterfelijke mensen, vogels, dieren en kruipende wezens.
24: Daarom gaf God hen in de begeerten van hun hart over aan onreinheid, aan oneerbiedigheid van hun lichaam onder elkaar,
25: omdat zij de waarheid over God hebben ingeruild voor een leugen en het schepsel aanbaden en dienden in plaats van de Schepper, die voor eeuwig gezegend is! Amen.
26: Daarom gaf God hen over aan oneerbare hartstochten. Want hun vrouwen verruilden de natuurlijke betrekkingen voor die welke in strijd zijn met de natuur;
27: en ook de mannen gaven de natuurlijke omgang met de vrouwen op en werden door hartstocht voor elkaar verteerd; mannen begingen schaamteloze handelingen met mannen en ontvingen in zichzelf de straf voor hun dwaling.
28: En omdat zij God niet wilden erkennen, gaf God hun een verdorven geest om te doen wat niet hoort.
29: Zij waren vervuld van allerlei ongerechtigheid, kwaad, begeerte en boosaardigheid. Zij zijn vol afgunst, moord, twist, bedrog, boosaardigheid. Het zijn roddelaars,
30: lasteraars, haters van God, onbeschaamd, hoogmoedig, opscheppers, uitvinders van kwaad, ongehoorzaam aan ouders, 31 dwaas, trouweloos, harteloos, meedogenloos.
32: Hoewel zij weten dat God rechtvaardig heeft bepaald dat zij die zulke dingen doen de dood verdienen, doen zij die dingen niet alleen, maar geven zij ook toestemming aan hen die ze doen.

Dus: eerst waren de meeste mensen gelovig en wisten ze dat ze uiteindelijk verantwoording moesten afleggen aan de allerhoogste macht. Toen keerden ze zich van God af, hoewel ze Gods woord, wetten en wijsheid kenden. De complexiteit van de natuur, ons zonnestelsel, de chemie, natuurwetten en het ontstaan van leven zijn duidelijke bewijzen dat er een Schepper is, maar ze eerden God hier niet langer meer voor. God keerde zich daarop van hen af.

De mensheid vond zichzelf wijs, maar werd achterlijk en God liet hen over aan hun eigen idioterie. In plaats van God te eren, werden ze milieuactivist, veganist en begonnen ze het klimaat, CO2, stikstof, dierenrechten en allerlei minderheden te aanbidden. Daarop liet God ze over aan hun passies.

De milieuactivisten, veganisten, minderheden- en klimaatactivisten werden seksueel losbandig, werden homo of lesbisch of keurden dit soort seksueel immoreel gedrag goed en ze zijn inmiddels betrokken bij kindermisbruik of keuren dit goed.

Ik noem maar eens wat termen: Epstein, Demmink en drag queen story hour. Homofilie is zo’n grote zonde in Gods ogen dat Hij ze straft met dodelijke ziekten zoals HIV, apenpokken en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Als ze nog steeds weigeren om God te eren en zijn geboden te respecteren, geeft God ze een verdorven geest. Liegen, corruptie en wetteloosheid in de gehele samenleving (van de top tot de bodem) slaat om in kwaad, jaloezie en uiteindelijk in moord.

Hun gedrag is niet allen verwerpelijk, ze moedigen ook nog eens anderen aan om mee te doen en bedenken zelfs wetten om het slechte te beschermen en het goede te criminaliseren. Abortus, slachtoffers van immigranten, honger door corruptie en een ineenstortende economie, oorlogen ‘ter verdediging van de democratie’ zijn onze moderne vormen van moord. Politieke beïnvloeding van de media, organisaties en nep kerken bereiden de bevolking voor op meer wetten die verwerpelijk gedrag gaan promoten. In onze tijd heeft niemand er moeite mee dat internet porno vrij toegankelijk is, maar conservatieve (christelijke) meningen moeten op alle manieren worden bestreden. LGBQT-maatregelen, een ongezonde en verwerpelijke levensstijl, agressieve religies zoals de islam en (links) extremisme worden gedoogd; hun wangedrag blijft ongestraft, maar zelfverdediging, het afkeuren van immoreel gedrag en het weigeren van de gifspuit worden met ernstige consequenties, zware boetes of zelfs gevangenisstraf veroordeeld.

In het Bijbelboek Daniel kunnen we lezen dat alle wereldrijken zullen instorten en hun macht zullen overdragen aan een wereldrijk met één leider. Ook in diverse andere boeken in het Oude Testament (Zacharia, Genesis, Psalmen, Deutronomium, Ezekiel) en in het gehele Nieuwe Testament wordt voor de antichrist gewaarschuwd en wordt zijn wereldrijk voorspeld.

Mensen die zich van God hebben afgekeerd, zijn makkelijk te beïnvloeden, laten zich gemakkelijk in met kwaad (een christen heeft immers angst voor God en weet dat hij zich een keer moet verantwoorden) en zullen zich uiteindelijk ook voor het karretje van de duivel laten spannen. Om de mensen zover te krijgen dat ze de antichrist als leider zullen aanvaarden zal de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog zich gaan herhalen. De wereld zal worden geleid door nuttige idioten, die uit het niets aan de macht komen, en zij zullen een armoede, honger, ellende, corruptie en criminaliteit veroorzaken zoals we deze nog nooit hebben gezien. Ze worden geselecteerd, omdat ze ronduit dom en naïef zijn en corrupt, waardoor ze gemakkelijk zijn aan te sturen. Deze idioten worden door grootmachten aangesteld, zodat de mensheid zijn vertrouwen in hun leiders en samenleving verliezen en een uitweg zoekt uit alle ellende die deze nuttige idioten aanrichten.

Rutte, Macron, Biden, Tedros, Trudeau, Von der Leyen, Bearbock en alle andere ‘young leaders’ zullen zo’n puinhoop aanrichten dat de wereld met smart zal wachten op een nieuwe wereldregering met een sterke leider.

Het is trouwens niet zo dat de schuld voor de huidige problematiek alleen bij deze ‘leiders’ ligt. Hoeveel onder ons hebben PvdA of SP gestemd om rechten te verkrijgen die ze niet verdienden? Hoeveel hebben op deze partijen gestemd, omdat hen over de rug van de belastingbetaler een loonsverhoging werd beloofd? Hoeveel stemden op deze partijen, omdat ze te lui waren om te werken en op kosten van anderen wilden teren?

Het overgrote deel van Nederland stemde voor en deed mee aan dit piramidesysteem. De top, Rutte en Co, proberen nog hogere posities te krijgen bij wereldorganisaties, de middenmoot probeert te profiteren door carrièremogelijkheden die ze in de normale maatschappij nooit hadden gehad en de onderlaag geloofde telkens weer de verkiezingsbeloftes die gouden bergen voorspiegelen. En dit alles uit een pot waar steeds minder aan bijdragen. Waar de roof en de diefstal van diegenen die nog wel zinvol bijdragen aan de economie worden vergroot door alsmaar groeiende belastingen en torenhoge inflaties.

In 1 Thessalonicensen 4 staat:

11: streef erna rustig te leven, en u met uw eigen zaken bezig te houden, en met uw handen te werken, zoals wij u hebben opgedragen,
12: zodat u zich voor buitenstaanders fatsoenlijk gedraagt en van niemand afhankelijk bent.

De Bijbel zal u confronteren met uw gedrag, maar begrijp me goed; dit betekent niet dat ik u veroordeel voor uw fouten. Ik was net zo’n grote zondaar als u, alleen op een andere wijze, en ik had ook tijd nodig om tot inzicht te komen dat ik fout bezig was en vergeving nodig had.

Maar verder over wat er komen gaat. Net als voor de Tweede Wereldoorlog zal de onnozelheid van de politieke leiders een enorme crisis veroorzaken en zullen de mensen zich massaal tot een tweede Hitler wenden. Hij zal voor voorspoed zorgen, de economie weer opbouwen, banen creëren en een einde maken aan de honger, armoede en criminaliteit. Op het hoogtepunt van zijn macht zal hij volkeren tegen elkaar opzetten en oorlogen veroorzaken zoals we deze nog nooit hebben meegemaakt. Hij zal zich als een nieuwe God voorstellen en een nieuw geloof creëren, wat bijvoorbeeld het transhumanisme zou kunnen zijn. Iedereen zal moeten bewijzen dat hij/zij de antichrist aanbidt door een teken, een code aan te nemen. Aangezien hij alle geldstromen beheerst, zal het onmogelijk zijn om nog iets te kopen of te verkopen zonder deze code. De antichrist eist een bewijs van loyaliteit en diegenen die deze code niet aannemen, zullen worden buitengesloten en vervolgd.

Twintig jaar geleden gold deze boodschap uit openbaringen voor velen nog als klinkklare onzin, nu begint dit toch wel enorm werkelijk te worden, nietwaar? Is de wereld nu hopeloos verloren en verliest God de controle, waardoor de duivel, de antichrist, nu met ons kan doen wat hij wil? Zeer zeker niet! Het feit dat wat er nu gebeurt 2000, 3000 en zelfs langer geleden voorspeld is, betekent dat God weet dat dit gaat gebeuren en dat deze zware tijd onderdeel is van zijn plan met de aarde en de mensheid.

Jezus heeft ons in Matheus, Johannes, Lukas en Markus gewaarschuwd dat er een tijd gaat komen, waarin het kaf van het koren, het onkruid van het graan, de vruchtdragende en de wilde wijnstokken zullen worden gescheiden. Deze vergelijkingen die Jezus gebruikte, betekenen dat er een tijd komt waarin christenen worden gescheiden van diegenen die verloren zijn. De christenen worden uit hun aardse leven verlost en krijgen het eeuwige leven, ongelovigen daarentegen worden al op aarde veroordeeld en zullen voor eeuwig in de hel branden.

Hoe kunt u voorkomen dat u in de hel belandt? Door te erkennen dat u, net als ik, slecht bent, een zondig leven leidt en iemand nodig heeft die u vrijkoopt van de straf die u onherroepelijk zult krijgen. Iemand die ruim 2000 jaar geleden werd gemarteld, gekruisigd en gedood, zodat Hij voor uw zonden werd gestraft waardoor u blijft leven. Iemand die ver voor uw geboorte het verschrikkelijke lot wat u te wachten stond niet kon verdragen en vanuit de hemel naar de aarde kwam om te lijden, zodat u niet voor eeuwig en altijd zal worden gestraft. Iemand die al wist wat voor verschrikkelijke zonden u en ik zouden begaan en niet wilde dat u en ik met deze zonden ten onder zouden gaan.

Het enige wat u hoeft te doen, is erkennen dat ook u slecht bent en dat een God die goed, eerlijk en rechtvaardig is u niet straffeloos zal laten gaan. En dat Jezus Christus bereid was die straf, die u verdient, ver voor uw geboorte op zich te nemen, waardoor u wordt verlost van de veroordeling die u te wachten staat.

Ik kan me goed voorstellen dat een ongelovige twijfelt aan deze uitspraken. Maar ook een ongelovige moet erkennen dat de natuur en het planetenstelsel op een wonderbaarlijke manier werken en dat het voor ons onmogelijk is leven te creëren. Een ongelovige moet ook toegeven dat het kwaad en de ellende in deze wereld en de gedrevenheid van velen om hieraan mee te werken bovennatuurlijk is. En dan zijn er natuurlijk veel bijna dood ervaringen, waarin mensen buiten hun lichaam treden en na hun reanimatie belevenissen vertelden van buiten de operatiekamer die ze onmogelijk konden weten.

Wie kan met de theorie van de bacterie die vis werd en toen aap en toen mens dit alles verklaren? God maakte het leven en Hij is nog steeds de enige die over leven en dood heerst. Wie kan een wetenschapper vinden die in staat is om de kleinste natuurlijke materie zoals een dode cel of dood zaad weer tot leven te wekken? Laat staan een nieuw leven uit organische moleculen te creëren? Wie kan verklaren dat een vrouw wist te vertellen dat er tennisschoenen op het dak van het ziekenhuis lagen of hoe een vrouw wist wat haar familie besprak toen haar operatie mislukte en ze na reanimatie weer tot leven kwam?

Ons denken is gelimiteerd. We kunnen ons niet eens voorstellen dat er geen begin of eind aan tijd of ruimte is. We moeten toegeven dat veel onverklaarbaar is, maar onverklaarbaar betekent niet dat het niet bestaat. Geen begin of eind aan tijd of ruimte betekent niet dat er geen tijd of ruimte bestaat. Geen duidelijke definitie van wat leeft en wat dood is, betekent niet dat er geen leven of dood bestaat. Geen definitie van de menselijke ziel die ons zo onderscheidt van dieren betekent niet dat wij geen ziel hebben.

Alle Bijbelse verhalen hebben bewezen onveranderd de tand des tijds te hebben doorstaan en vrijwel alle voorspellingen uit de Bijbel zijn inmiddels uitgekomen. Israël heeft een taal die 2000 jaar uitgestorven was en voor het eerst in de geschiedenis keert een volk naar haar oorspronkelijke land terug en krijgt het een voertaal die gedurende haar hele geschiedenis onveranderd is gebleven. Met de terugkeer van het Joodse volk naar Israël en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden, komen vrijwel alle profetieën over de eindtijd in de Bijbel uit. Waarom is het dan voor velen zo moeilijk om te accepteren dat al dit onverklaarbare aantoont dat er een Schepper bestaat?

 De volgende keer vertel ik u graag meer over wat de Bijbel over onze tijd te zeggen heeft en hoe de Bijbel ook u sterk maakt in een tijd waar anderen juist steeds slapper en zwakker lijken te worden.

Door:
“bezorgde burger”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

58 reacties op LONG READ: Nieuws en de Bijbel

  1. Angélica zegt:

    Mijn ouders lezen de werken van ‘De nieuwe Openbaring’ van Jakob Lorber en ze hebben me daaruit vaak voorgelezen. Dat vond ik altijd erg mooi maar ik had er wel uitleg bij nodig. Je kunt die boeken ook online lezen. Naar de kerk gaan ze nooit maar ik herinner me wel 9/11. Mijn broers en mijn zusje hadden ’s avonds pianoles (en ik ging natuurlijk ook altijd mee) Onderweg zijn we gestopt bij een kerk en daar hebben we allemaal een kaarsje aangestoken. Voor mij was dat de eerste keer en ik herinner het me nog steeds: een groot en koud gebouw. Dát en hoe mijn vader die dag keek, zijn me altijd bijgebleven.

    Geliked door 2 people

  2. jantjeuitnl zegt:

    Leuk stuk, ik hoor gedeeltelijk mezelf praten.
    Hopelijk mag ik een paar opmerkingen plaatsen?
    Mensen zijn niet slecht, want we zijn door God geschapen. God schept alleen maar goede dingen.
    Mensen zijn wel zondig, want iedereen heeft een vrije wil. Ik ook hoor.
    Door God te erkennen, je gaat naar God toe en vraagt om vergeving voor je zonden in Jezus Christus, krijg je die.
    Veel mensen denken dat zij God zijn en dat God wel naar hen toekomt. Als dat zo zou zijn, dan zijn zei God, maar zo is het niet.
    Ga een persoonlijke band met Hem aan, door gebed.Hij is de Goede Vader!
    Nog even over Trump. Hij wordt gesteund bij gebrek aan beter, maar het lijkt me een fout persoon, duidelijk maffia connecties.. Als hij wordt herkozen, dan doet hij me denken aan Openbaringen 13:3.

    Geliked door 1 persoon

  3. Drs.E.N.Schilder zegt:

    Ik maak mij een beetje zorgen om de bezorgde burger omdat hij werkelijk denkt dat er een ‘schepper’ zou zijn. Een zogenaamd ‘goede’ ‘hogere macht’ die alle ellende op de wereld klaarblijkelijk toestaat. Nee, zèlf gecreëerd heeft! Die het toestaat dat eerst de Nazi’s en nu de NWO uitgevoerd door middel van de VN/WHO/NAVO/EU en het WEF (wat feitelijk hetzelfde is als de Nazi’s maar dan 4.0) wederom dezelfde doelen nastreven en dezelfde werkwijze hebben. Uw denken is inderdaad gelimiteerd. Gelimiteerd door de bijbel en uw ‘geloof’ in ‘god’. ‘God’ bestaat niet maar is een tool om mensen met angst en verdoemenis in bedwang te houden. Eigenlijk de allereerste SDG’s uit naam van iets waarvan het bestaan nooit fysiek bewezen is maar wat net als de ‘angst’ voor Corona en de klimaathysterie volledig ongrijpbaar is en gebruikt wordt om macht over uw denken en handelen te hebben. Enneagram is gelukt! Waarschijnlijk al van heel vroeg in uw jeugd wat ik zie als psychisch geweld, hersenspoeling en kindermishandeling. ‘God’(!) beperkt uw vrije denken!

    Geliked door 1 persoon

    • Ivanneau zegt:

      Ik zal voor u bidden dat God u genadig zij en uw ogen opent voor het te laat is. Uw geschreeuw begint schril te klinken alsof u uzelf moet overtuigen dat God niet bestaat maar bang bent dat u uw vergissing ontdekt op het moment dat u voor Hem zult staan.

      Geliked door 2 people

      • Peter Rissing zegt:

        Kom nou toch Ivanneau, je weet best dat god niet bestaat. Zou die/zij/hij/het wel bestaan dan is het een rotzak, als je naar het zinloze lijden kijkt dat veel mensen op aarde treft en vooral heeft getroffen.
        Niks geen schril geschreeuw dus, niks vergissing, niks angst, schei uit met die visioenen. Wakker worden en op democratische wijze rotzakken het land uit werken. Dát helpt.

        Geliked door 1 persoon

      • jantjeuitnl zegt:

        God veroorzaakt dat lijden niet. Dat doen andere mensen.
        Het gaat om je vrije wil. Je kiest uit vrije wil voor God of niet. Zo niet dan kies je voor Satan. God grijpt her en der wel in als er zaken niet naar Zijn wens gaan. Alles verloopt volgens Zijn plan.
        Je gaat het pas zien, als je gelooft.
        God is de Goede Vader en Jezus Christus zijn zoon.
        Ik geloof dit van harte.

        Like

      • Harry zegt:

        Waar staat dat “ geschreeuw “ Ivanneau ?
        Ik heb het nog steeds niet kunnen ontdekken !
        Het is natuurlijk niet zo , dat “ gezalfde gesprekken “ de normale voertaal is .
        Uit je opmerking blijkt dat je een verre van objectieve regeerder bent .

        Het is vast verspilde moeite om te stellen dat je met twee voeten op aarde terug moet komen , je bent chronisch verknipt , ben ik bang .
        Reddeloos , anders had een of ander opperwezen dat toch echt wel gedaan , niet ?
        Of zou ie ook een afvoerputje hebben voor onherstelbaren ?

        Ik kan héél veel repareren , maar niet álles is te herstellen .
        Soms donderen we wel eens iets in de oud ijzerbak , als het volledig naar de bliksem is .
        Begrijp je wel ?

        Like

      • Htskday zegt:

        @jantjeuitnl,

        “”Zo niet dan kies je voor satan””
        Dat slaat helemaal nergens op..
        Er valt en er ís niets te kiezen.
        Satan is net zo’n fatamorgana.

        “”God grijpt her en der wel in als er zaken niet naar zijn wens gaan””
        Nou, alles gaat prima hè..
        Er hoeft voorlopig niet ingegrepen te worden.
        Niks te klagen…

        “”Alles verloopt volgens zijn plan””
        Ja, volgens het plan van klaus schwanz, oh, dan zal het wel een goed plan zijn..

        Heel de wereld in de fik..

        But he loves you…

        Like

      • bobzelf zegt:

        BESTE IVANHOE WHHAHAH

        BENT U VROEGER UIT EEN LIMREK GEFLIKKERD INDE SPEELTUINN VOOR DE KERK . MET UW HOOFD OP EEN BETON TEGEL

        HEEFT U ENIG BEWIJS ?? KUNT U DAT DAN PLAATSEN HIER

        WIJ THE GRIFFOOS HATERS. XIJN REUZE BENIEUWD

        IK HEB NU EEN 55 JAAR GEVRAAGD OM 1 BEWIJSJE HOE KLEIN OOK

        MAAR HET BLEF DOODSTIL

        DUS RUKKER FLIKKER LEKKER OP HIER . EN MAAK XANDER FRIFFO AFD. ONVEILIG

        NOG NOOIT HEEFT DIE OUWEDRONKELAP IETS GOEDS GEDAAN VOOR DE MENSHEID

        DUS JIJ WEET OOK NIKS

        DUS OPZOUTEN GRAAG MET JE LULKOEK

        Like

      • Lester zegt:

        Gelezen, geknipt en geplakt door ons aller bObselF ook wel bekend als
        gOdsgeschEenk = tHe0oO.

        Like

      • Albatros zegt:

        Geen woord aan toe te voegen.

        Like

    • Suraya zegt:

      Spreuken 16:4 – De Heer heeft alle dingen gemaakt voor zijn eigen doel, zelfs de goddeloze voor de dag van het kwaad.

      Like

    • Marc zegt:

      Helemaal mee eens meneer Schilder. God, het geloof(!!!). de bijbel zijn ontstaan vanuit de aloude verdeel-en-heers strategie, door een aantal clevere Henkies opgezet. Houdt je schaapjes in bedwang door angst aan te jagen met de “hel” als je niet netjes gedraagt zoals de kerk….euh.. God het wil. Daarentegen als je je wél netjes gedraagt zoals de heerser… euh… God ’t wil dan ga je naar het “paradijs” en heb je ’t eeuwige leven.

      Het heet 2000 jaar later niet voor niets nog steeds “geloof”.
      En wat is het grootste gevaar voor de verdeel-en-heerser? Dat het schaap zelf gaat nadenken en vragen gaat stellen en het bedrog door de mand gaat vallen. Dusss… elke zondag op herhaling 2 x daags een brainwashsessie.
      Kritiek op het geloof en godslastering zijn heel lang strafbaar geweest. Ze hebben zichzelf goed ingedekt.

      Zie de parallellen in de voorbije en huidige tijd. De covid-angst-aanjaagstrategie, de CO2 klimaatapocalyps, de dreiging uit het Oosten, de koude oorlog, stijgende zeespiegels, ozongaten, zure regen…. Allen hetzelfde verdeel-en-heers patroon. Scherm met een fictief vijandsbeeld waarvan de gevolgen zich in de toekomst openbaren (niet verifiëerbaar dus) en houdt je schaapjes in een constante angst en stress. Als de leugen dreigt uit te komen verzin je als machthebbers weer een nieuwe hoax. Constante angst en stress zorgen ervoor dat men niet meer rationeel kan nadenken.

      Als je mensen 2000 jaar lang kunt wijsmaken dat er zoiets als hemel, hel, paradijs en een God bestaat…. dan kun je ze alles wijsmaken.

      Geliked door 3 people

  4. Dewaere zegt:

    Mooi stuk. Je hoeft het niet met iedere zin erin eens te zijn maar globaal dekt het zeker de lading. Als je de hoofdstukken die hierboven zijn aangehaald vaker gelezen hebt dan zie je inderdaad zaken terug in de tijd van de afgelopen jaren. Mijzelf is het ook opgevallen dat je daardoor misleidingen en grote leugens sneller doorziet, omdat je het al eens gelezen hebt, al is het vaak in gelijkenissen. Trouwens ook de Hindoe-‘bijbel’, een van de oudste beken van de wereld, de Bhavagat Gita, vertelt dit ook, maar op een andere wijze, zij hebben het over het tijdperk van Kali, een duister, donker, verwoestend tijdperk dat het eindtijdperk is, waarin we ons volgens hen nú bevinden; waarna in hun visie alles weer opnieuw begint (wel apart dat we nu ook in de tijd van Kalium komen, als belangrijke grondstof voor onze energietransitie). De oudste Boeddhistische geschriften vertellen ook over een soort eindtijd, waarin mensen alleen nog uiterlijk ‘vormgelovig’ zijn en materie aanbidden. De bijbel heeft het over afgodsdienst aan plantjes en diertjes; allerlei soorten dieren, zelfs kruipende dieren staat er letterlijk, een beeldspraak voor de huidige milieu- en groene afgodsdienst. Je kunt hónderden voorbeelden eruit halen.

    Deze zin eis ook een goede: “Wie kan met de theorie van de bacterie die vis werd en toen aap en toen mens dit alles verklaren? ”
    Dit slaat op de grote gaten, zelfs ravijnen, in de evolutietheorie. Op onderdelen klopt die theorie wel, echter w.b. het grote geheel maar heel weinig. Mensen wordt voorgehouden dat de evolutie 4,5 miljard jaar (de tijdsduur vd aarde) tijd heeft gehad om van bacterie tot mens te komen. Dat is niet waar. Ongeveer 65-70 miljoen jaar geleden is er in de golf van Mexico een érg grote meteoriet ingeslagen die een einde maakte aan de dinosauriërs.
    Echter alle leven groter dan een muis werd hierdoor uitgeroeid, inclusief planten etc., men schat 70-90% van álle leven op aarde. Ik heb daar ooit eens met een paleontoloog over gepraat die zei dat dat in de fossielen terug te zien is. Toen ik hem vervolgens vroeg hoe het dan mogelijk is dat van een dier ter grootte van een muis in (geologisch gezien) erg korte tijd zoíets complex als een mens kon ontstaan kon hij geen antwoord geven en zei alleen maar: “sommige dingen moet je maar gewoon aannemen”, zoiets zou iedere gelovige in wat voor godsdienst dan ook précies zó zeggen.

    Like

  5. Henkie zegt:

    Kijk uit naar het volgende stukje

    Geliked door 1 persoon

  6. Léon van Duren zegt:

    Volmondig zeg ik amen op dit prachtig geschreven artikel!!
    Nederland en Europa worden door vooral antichristelijke nep-christenen geregeerd!! Deze nep -christenen hebben zich vrijwillig overgegeven aan het zeer verwerpelijke verdorven gedachtegoed van satan en z’n collaborerende WEF- Bilderberger trawanten ,om op deze verdorven corrupte gecriminaliseerde terroristische transhumanistische klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia stappenplan wijze een pluche stoeltje te kunnen bemachtigen om met dood en verderf de aarde nog verder in het verderf te storten !! De GOD van Israël is DE SCHEPPER hemel en aarde!!HIJ heeft ZICH geopenbaard in YESHUA HAMASHIACH (=JEZUS) ,ER ZIJN GEEN ANDERE KEUZEMOGELIJKHEDEN VOOR MENSEN OM EEN RELATIE MET GOD TE HEBBEN DAN DOOR YESHUA HAMASHIACH!!Uiteindelijk zullen alle andere religies ten onder gaan!! DE WEG NAAR DE HEL IS GEPLAVEID MET GOEDE BEDOELINGEN!!De Nederlandse tweede kamer is één toonbeeld van schijnheilige intolerantie,zonder tolerantie!! DE WAARHEID mag in deze verdorven satanische tweede kamer niet verteld worden !! Onwelgevallige meningen op feiten gebaseerd worden door de meerderheid van de satanische tweede kamer minkukels systematisch angstvallig geëlimineerd!!
    De meerderheid van de terroristische KLIMAATFASCISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA MINKUKELS in deze verwerpelijke tweede kamer zullen uiteindelijk aan het kortste eindje trekken!! Het oordeel over deze verdorven tweede kamer minkukels gaat over hun dood heen!!VLUCHTEN KAN NIET MEER VOOR DE MEERDERHEID VAN DE MINKUKELS IN DE VERWERPELIJKE TWEEDE KAMER!!

    ALLES WAT DE DUIVEL EN Z’N TRAWANTEN HEBBEN GOEDGEKEURD,ZOALS: HOMOHUWELIJK,LGBTI ONZIN,TRANSGENDER GENEUZEL,ABORTUS,ISLAM,JODENHAAT ,COVID-19 PHARMA MAFFIA STAPPENPLAN TERRORISME,HET STREVEN NAAR EEN BABELSE SATANISCHE WERELDREGERING,ENZ…….. ZAL DE GOD VAN ISRAËL EEN EINDE AAN MAKEN!!

    ZIE EN LEES :OPENBARING 19!

    EEN LIED OP DE VAL VAN HET HUIDIGE BABYLON!!

    HET RECHT ZAL IN YESHUA HAMASHIACH UITEINDELIJK GEWOON ZEGEVIEREN !!

    WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

    DE ZOGENAAMDE DEMORALISERENDE MACHTSMISBRUIKENDE “DEMOCRATISCHE “AANHANGERS VAN SATAN EN Z’N ZEER VELE MEDEPLICHTIGE TRAWANTEN ZIJN BIJ DEZE GEWAARSCHUWD!!

    NEDERLAND STAAT DANKZIJ DE GEWETENLOZE CORRUPTE VERDORVEN BOEVENBENDE VAN DE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA PSYCHOPAAT MARK R.AAN DE RAND VAN HET RAVIJN!!

    Of zeggen u en de uwen:” WIR HABEN ES NICHT GEWUSST !“
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

    Haelen 6081CZ

    Geliked door 2 people

  7. johannes zegt:

    misschien, heel misschien worden mensen (meer) wakker wanneer ze eens op zoek gaan naar parallellen uit diezelfde bijbelse geschiedenis , ik geef 1 hint : waarom werd het regeringsgebouw in brussel gebouwd naar het model van de toren van babel en waar stond dat symbool voor en door wat voor types ?
    U kunt het dan misschien het allemaal wel prima vinden of niet geloven , maar het probleem is dat de kant die het niet goed voor heeft met de mensheid maar des te meer met zichzelf WEL in bepaalde nonsense gelooft (zoals voorheen in babel) !
    Ze weten dat hun tijd nog kort is en een kat in het nauw …….en tot die tijd zullen ze proberen zoveel mogelijk ellende aan te richten voor iedereen onder het mom van weldoenerij, voor een wereld (niet planeet) waar slechts zij belang bij hebben.

    Like

  8. Hans zegt:

    Dank u wel “bezorgde burger”. Wij laten ons als Christen vaak wegstoppen. Het is belangrijk ons geloof uit te dragen en te laten zien door Wie wij dingen doen en laten. God’s zegen!

    Geliked door 3 people

  9. Nachtkaarsje zegt:

    Het enige wat ik wil opmerken is, dat er geen brandende hel bestaat voor de mensen waar zij voor eeuwig gepijnigd gaan worden. In Openbaringen staat dat dode mensen opgewekt zullen worden uit de dood, de ene tot eeuwig leven en de andere veroordeeld tot de tweede dood. Wat de dood inhoudt kan je in het boek prediker vinden. Er is niks in de dood, geen overleg nog de gedachte aan een plan. De doden horen niks, zien niks en kunnen niks en hebben geen deel meer aan wat er gebeurt onder de zon.
    Voor de rest, goed geschreven 🙂

    Like

  10. P.Donker zegt:

    Super omschreven waarheid en respect voor de toestemming van dhr.Bron dat u dit uit het hart gegrepen schrijven mocht delen.

    Geliked door 1 persoon

    • Peter Rissing zegt:

      Zo hoort dat. Een ieder moet het zijne kunnen zeggen. Onzin of geen onzin. Nog nooit kwam er iemand met een tastbaar bewijs dat zoiets als god zou bestaan. Maar toch zijn er aardig wat luitjes die dat aannemen. Raar hé.

      Like

    • frank022 zegt:

      Een moedige poging, maar gezien de felle tegenreacties vrees ik dat het hier bij blijft. De mensen willen alles aangrijpen, behalve de Bijbel. Ook dat is voorzegd: “ze hebben de duisternis liever gehad dan het licht”

      Like

      • E.J. Bron zegt:

        Baseert u dat op de felle tegenreacties? So what? Op mijn site zitten geen eitjes en watjes. Een ieder komt op voor zijn mening. Zo ook de schrijver van het artikel.
        Daar heb ik absoluut geen probleem mee. Ik zie dan ook geen enkele reden om een eventueel tweede stuk van zijn hand niet te plaatsen.

        Webmaster

        Geliked door 2 people

  11. Lida zegt:

    Blij met dit stuk. Ik hoop dat de schrijver de volgende x uit zal leggen hoe je tot vergeving van zonde komt. En dat de opname van de Gemeente voorzegd is in de gehele bijbel. Lees bijvoorbeeld Openbaring 3. 10…..Maranatha, kom Heer Jezus

    Geliked door 1 persoon

  12. Léon van Duren zegt:

    Het is ook een “heilige “taak de werken der duisternis te ontmaskeren,zoals waar de van satan bezeten horror dokter Ursula von der L en haar corrupte klimaatfascistische terroristische COVID-19 pharma maffia trawanten mee bezig zijn !! Leugens werden gevolgd door nog meer leugens!!

    https://exxpress.at/impfstoff-deals-chats-zwischen-eu-chefin-und-pfizer-boss-bleiben-geheim/

    Liegen en bedriegen is het adagium van de corrupte gecorrumpeerde Europese commissie en haar satanische transhumanistische klimaatfascistische LGBTi trawanten!!

    Geliked door 1 persoon

  13. Iemand zegt:

    Jezus bracht liefde en licht.
    Daarom dat duistere praktijken schrik hebben van een licht (letterlijk) dat op hen zou geworpen worden.
    Liefde….er is niets sterker. Het is een band die je niet kan doorbreken, vooral als ze onvoorwaardelijk is.
    Het traditionele gezin dat licht en Liefde heeft bij de start van het gezin wordt opzettelijk aangevallen langs alle kanten. Daarom dat Orban het ook met hand en tand verdedigt.
    De cabal/WEF/WHO/Soros… willen identiteit en religie wissen, ze willen vooral een zielloze consument, los van God. Een leeg omhulsel dat losbandig is en zich bevindt tss 1000 verschillende talen….Babylon dus.
    Als morgen bij wijze van spreken Jezus zou neerdalen …..voor de deur van het Vaticaan zou Hij de paus een C4 geven. Dat is een globaliseringsinstituut geworden dat heil ziet in een chrislam dat nooit zal slagen.
    En wat de goddeloze groenen betreft met hun valse liefde voor islam: ik meen mij te herinneren dat bij de machtswissel in Iran linkse waterdragers werden opgehangen.
    Dat gaat nu ook niet anders zijn.
    Moslims hebben nl respect voor diegenen die hen bestrijden maar hekelen de hypocrieten die hen op het zadel helpen. Of zoals Erdogan het zegt….we nemen de trein die democratie heet en stappen ervan af zodra het doel bereikt is. Daarna rollen de koppen van de hypocrieten.
    Voor mij betekenen die groenen dan ook niks. Dat probleem lost zichzelf op.
    Het lot van de Goddelozen is immers de hel.
    Het afdekken of wegnemen van het heilig kruis heeft aldus zijn gevolgen.

    Geliked door 1 persoon

    • Blaffertje zegt:

      “Het lot van de Goddelozen is immers de hel.”
      Och,’t is d’r lekker warm.
      Er is geen Robje Jetten met zijn gezeik over de kachel laag zetten en zitten verrekken.

      Like

      • Olie bol zegt:

        Zie het cda en de cu en de sgp maar Jezus verraders

        Geliked door 1 persoon

      • bobzelf zegt:

        Blaffertje zegt:
        6 november 2022 om 23:01

        WATWEL LEUK IS ….AL MIJN VRIENDEN ZITTEN DAAR. ….ZWEMBAD. BAR BANDJE
        MET ZANG EN DANS
        TEVENS ALLE LEKKERE NET NIET DEUGENDE WIJVEN
        EN
        HANS VAN BAALEN EN MC CAIN THE WARLORD STAAN AL MAANDEN OPDE DEUR TE BONKEN

        EN

        DIE MOGEN DAAR NIET NAAR BINNEN WHAHAHAHAHA

        JEZAL NAAR BOVEN MOGEN ??

        3 DOMINEES . 2 PASTOORS . DE REST ALLE PASTOORS . AUSGERADIERT WEGEN PEDOFILIE .. INCL HEEL ROME

        EN EEN PAAR TAAIE OUWE EPE GANGERS.
        U WEET WEL

        DIEVAN ….EERST PAPA EFFE ?? EN DAN RIJ 1 INDE KERK ..

        DUS VROEG IK ?/ WAAROM GEEN BANDJE HIER ??

        SPRAK DIE OUWE RUKKER OP DIE WOLK !!!

        DE ZALVENDE WOORDEN ..

        IN GA TOCH VOOR 8 MAN EN EEN PAARDENKOP GEEN BANDJE HUREN ..

        HIER KWAM DUS ZIJN JOODSE OPVOEDING DUS WEER EFFE BOVENWATER …

        OOM DE DUIVEL LUISTERT MEE. MOOI MAN

        Geliked door 1 persoon

    • Angélica zegt:

      In ‘n land vol duisternis zal ’n stralend licht opgaan…

      Liefde overwint haat zoals ‘t zonlicht de nacht verdrijft
      En angst wordt vrede als je hart daarnaar verlangt
      Ga met me mee, wees de hand die mijn leven schrijft
      Dan ben ik nooit alleen of bang dat de dood mij bevangt

      Waar de liefde heerst kan ‘t kwaad niet langer bestaan…

      (Dit gedichtje schreef ik vorige week. Misschien was het wel voor u!

      Like

  14. Niek zegt:

    Leuk geschreven stuk, dank je wel maar je zou toch zweren dat we hier op een Christelijk forum zitten, of niet? Stel jezelf de eerlijke echte vraag? Ben je bereid om voor je mening te sterven of huichel je mee? En dat hoef je niet met iedereen te delen maar je moet voor jezelf wel een keus maken, wat doe ik in zo’n geval?

    Geliked door 2 people

    • frank022 zegt:

      Ik ben bereid hiervoor te sterven ja.. Dat heb ik bewezen door 2 jaar niet te buigen voor de regerings terreur: geen mondkapjes, geen testen, geen prikken enz. dit heeft grote gevolgen gehad voor mij en mijn gezin.. maar ons Koninkrijk is (gelukkig) niet van deze wereld.
      en we weten dat het nog veel gekker gaat worden.

      Like

  15. bobzelf zegt:

    NOU IK HEB DAT SPROOKJESEFTELING BOEK MAAR DICHTGESLAGEN

    DIE GEWELDIGE GOD ??? VAN U ??? FLIKKER TOCH OP MAN ..

    HIJ KOMT .. HIJ KOMT. ROEPEN DE GEHERSENSPOELDEN

    DUS BEN IK GEWOON OVERGESTAPT NAAR DE GOD VAN DE INDIANEN

    DE GROTE MANITOU

    DIE BELOOFT NIKS. ZORGDE VOOR VOEDSEL PEMMICAN EN KLEDING ( BISON HUIDEN EN RUST
    EN LULDE NIET UIT ZIJN NEK

    IK ZIE HIET HEEL XANDER BINNEN KOMEN .. DAT IS EEN KEER NIET ERG .

    HOEWEL IK DAAR ALTIJD AL GELIJK BONJE KREEG.. OVER GROTE LETTTERS EN LET OP UW TAALGEBRUIK .

    ALSOF JEZUS DAT HEM OP HAD GEDRAGEN

    GEBOD 16. EN NIET MET GROTE LETTERS SCHRIJVEN ???

    WAT EEN ZELDZAME DROPLUL DAAR

    MAAR DIE DOEDELZAK VRAAGT an bert of hij af en toe ??
    nog iets mag plaatsen . ??

    wat ??? nog meer leugens

    als nu die hele lading hier van al die gehesenspooelden griffooos

    mij even uit kunnen leggen ??

    IK MOEST VAN MIJN MOEDER NAAR DE GROEN VAN PRINSTEREN , WE HOEFDEN NIET NAAR DE KERK , VANWEGE DAT MIJN MOEDER EEN PASTOOR OF DOMINEE, DE TERING HAD GESLAGEN IN DE 2E WERELDOORLOG DUS DAT WAS EEN LEKKER VOORDEEL
    MAAR IKKONDAN LEKKER GEMAKKELIJK MET MIJN ZUSSIE MEE LOPEN SNAPPU ??

    1 als kain zijn broer doodslaat !!! ze waren dus met zijn vieren toch volgens uw efteling boek ?? ..

    HET PARADIJS .. APPELTJE . OOK ZO’N LULVERHAAL .
    EEN VROUW DIE LUISTERT ?? WHAHAHAHAHA
    DUS HIJ DIE GRAPJAS VAN JULLIE HAD HAAR NET GEMAAKT UIT EEN RIB VAN ADAM
    DAN WEET JE TOCH DAT DIE SNOL NIET LUISTERT WHAHAHAHA

    WANNER LUISTERT EEN VROUW ?? NOU IN PRINCIPE NEVER !!
    MAAAAAR !!!

    U LAAT UW MASTERCARD ZIEN .
    EN ZEGT ZACHJES . ZULLENWE STRAKS LEKKER DE STAD INGAAN ?
    EN DE BIJENKORF LANGS VOOR WAT LEUKS
    EN DAARNA BIJ MARC CAIN BINNEN VALLEN

    U GAATDAN WERELDRECORDS ZIEN VERBREKEN …
    BINNEN 90 SECONDEN ZIT DE SLOERIE GEHEEL OPGEMAAKT MET HAAR IN DE PLOOI GEHEEL NETJES AANGEKLEED
    TE HOBBELEN OP DE BIJRIJDERSSTOEL .
    GAAN WE AL ???

    SNAPPU . VERDER ???HELEMAAAAAL NOOIT . WHAHAH

    DUS KAIN !!!

    vlucht weg en start een volk ?????????????????????????????
    ?????????????????????????????????????????
    ?????????????????????????????????????????
    ZOU U ZO VRIENDELIJK WILLEN ZIJN UW MALLE MOER IN DE ZEIK TE NEMEN ?
    MOOI DANK U
    KIEKEBOE ….. roept u maar ???
    NOU OOM BOB WACHT NU 59 JAAR OP ANTWOORD .

    DE GROEN VAN PRINSTEREN GEMEENSCHAP HAD GEEN ANTWOORD .. DE REHOBOTH LIET OOK ZIJN BEURT VOORBIJ GAAN !!!

    2 KIJK IK GRAAF NIET DIEPZINNIG HOOR
    EGYPTA NA 400 JAAR ….
    WE WANDELEN DOOR DE WOESTIJN DAT HELE TOFFE VOLK, ZIJN VOLK DAN GAAT DE DOOR GOD GESTUURDE LEIDER
    DE BERG OP EN BLIJFT LANG WEG .
    DUS REBELLEN EN LATEN WE EEN FEESIE BOUWEN DIE MANNA KOMT ONZE OREN UIT
    DUS HOEREN WAREN OVERAL ALTIJD AL
    DUS LEKKER FEESIE . ZINGEN EN MET ZANG EN DANS
    WORDT ER OOK EFFE EEN GOUDEN KALF VOOR DE CARNAVAL . GESMOLTEN

    DRONKEN ALS EEN TIERELIER ..

    DAN IS ONDERTUUSEN DE MACHTWELLUSTELING MOZES DUS BEZIG OM DIE 15 GEBODEN IN ELKAAR TE TIMMEREN , DANWEL MET BLIKSEM IN GRANIET GERAMT ??

    KOM NOU TOCH !! MET JE LULVERHALEN

    DUS IN DIE GEBODEN IS OPGENOMN .
    GIJ ZULT GEEN ANDERE GODEN AANBIDDEN zoiets toch ??
    gehersenspoelden

    dus gaat er iets fout . want daarna krijgt die hele feestvierende dronken snollen bende dus op hun flikker

    EN DIE WISTEN DAN TOCH HELEMAAL NERGENS VAN ??? GLOEIENDEGLOEIENDE

    dus het feest was allang aan de gang . en daarna werd het gebod bekend gemaakt

    ik zou dan effe apeldoorn bellen hoor. !!

    dus zijn hele geleifde volk . kon zonder schuld te pest pokken krijgen
    MOESTEN 40 JAAR DOOR BLIJVEN HOBBELEN OMDAT DIE ETTERBAK BOVEN DUS ZIJN ONGELIJK NIET WILDE BEKENNEN

    DAT IS DE MAN WAAR U OP VERTROUWD? . NOU EFFE NIET HOOR !

    DE TOTAAL ONSCHULDIGE MOZES. MOCHT DUS OOK HET BELOOFDE LAND NIET IN .
    DUS OP DIE MAN WACHTEN JULLIE NOU AL 4000 JAAR ????
    LAAT JE EENS NAKIKEN DAN !!
    DIT VOLKOMEN ONBETROUWBARE SUJET ??
    KNAP HOOR .

    3 NOU JA ALS JE DUS EEN 6 MILJOENE JODEN LAAT VERGASSEN . ??
    BEN JE DAN GOEDBIJ HOOFD. IK DENK DUS VAN NIET

    DUS LEG OOM BOB DIT EFFE UIT……. GELOVIGEN ALHIER

    DAN GA IK JULLIE DAARNA KEIHARD UIT ZITTEN LACHEN

    HET DICHTSTE BIJ KWAM MIJN VREEMDGAANDE GESCHIEDENIS LERAAR DHR MAASKANT

    DE MAN DIE TEGEN EEN 14 JARIG JOCHIE DURFDE TE ZEGGEN TOEN IK DE SCHOOL AAN HET SCHIEDAMSE SCHOLEN KAMPIOENSCHAP HAD GEHOLPENV IK VOETBALDE OP WOENSDAG MIDDAG EN DAARNA OP ZATERDAG MIDDAG BIJ HERMES DVS EEN ZONDAG BETAALDE CLUB
    DE LUL DE SUPER ENGE GRIFFO ZEI. … WATDOE JE HIER DAN OP SCHOOL SNAPPU ZO’N ELLEBOGEN FIGUUR

    WHAHAHAHAHAH

    IK MOEST WAT MEER TUSSEN DE REGELS DOORLEZEN WHAHAHAHA

    DUS STEEK VAN WAL . GELOVGEN . IK ZWEER DAT HET OODSTIL BLIJFT

    DOOR DE GRIFFOOS HIER

    UW OOMBOB DE BIJBEL KENNER

    SCHIJTZIEK BEN IK VAN UW VOLK . AL ZEG MAAR …. 65 JAAR

    Geliked door 2 people

    • frank022 zegt:

      “En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht; want hun werken waren boos.

      “En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft hetzelve niet begrepen.”

      Like

      • bobzelf zegt:

        frank022 zegt:
        7 november 2022 om 04:49

        KIJK DIT ZIJN DAN ANTWOORDEN VAN EEN GEHERSENSPOELDE NITWIT ,, EEN GELOOFS WAANZINNIGE ZEG MAAR

        IK SPREEK 7 TALEN
        MAAR WILT U DIT EVEN VERTALEN
        IN ALGEMEEN BESCHAAFD ROTTERDAMS VOOR DE MENIGTE HIER

        U KROOP AL WEG ZAG IK . DAT ER GEEN NIEUW BERICHT ZOU KOMEN

        WANT ER WAREN WAT EIKELS DIE TEGENGAZZZZ GAVEN ??

        JA WAT DACHT U DAN ??

        DIE OUWE LUL BOVEN OP DIE WOLK ??
        MET EEN FLES BOKMA EN EEN BLONDE SNOL OP ZIJN SCHOOT

        NOEM EENS IETS POSITIEFS VAN DIE ETTERBAK ??

        NADAT MIJN OPOE VAN DE TRAP AF FLIKKERDE. MIJN MOEDER 8 JAAR WAS EN 5 BROERS HAD. THUIS MOCHT BLIJVEN OM HET GEZIN BIJ ELKAAR TE HOUDEN EN ZE NIETALLEMAAL NAAR EEN WEESHUIS MOETSEN ??

        EN ALS DANK VAN JOUW GOD. IN 1944 MIJN BROERTJE VERLOOR AAN DIFTERIE ?? EN OOK NOG NIKS TE VRETEN

        HAD DIE ETTERBAK DAAR EEN BEDOELING MEE. GELOOFSWAANZINNIGE
        LEG DAT EFFE UIT .

        DUS NOEM ME 1 DING ?? WAT HIJ VOOR ONS DEED 1 DING MAAR

        GEEF NOU GEWOON EENS EEN LEKKER FIJN GOED ANTWOORD WAAR DE 73 JARIGE OUWE LUL ALHIER

        IETS MEE KAN . WAT DUIDELIJKHEID SCHEPT

        JE WEET HET DUS OOK NIET .

        DUS GA DIE GRAPJAS OPHALEN BIJ BUSHALTE39 INDE SINAI
        PAK HEM ONDER JE ARM

        EN ROT LEKKER OP . MET JE LULVERGHALEN ..

        JE HEBT JE KANS GEHAD .EN ZOALS ALLES GRIFFOOS

        JE HEBT HEM NIET GEGREPEN

        JA WARTAAL UITSLAAN . NOU DAT DOE IK OOK MAAR WEL MET DE NODIGE HUMOR
        IK KWAM OOK . WHAHAHA VANMORGEN WHAHAHAHA ZO ROND 8.30

        WHAHAHAHAHA

        OPZOUTEN JOZUA . DAVID. KONING SAUL . EN AL DIE ANDERE SPROOKJESFIGUREN . DEUTRONOMIUM … GENESIS ,EXODUS
        STRIPVERHALEN BIJ EEN KAMPVUUR VAN DE PADVINDERS

        OOM SAMSON DE FILISTIJNEN OVER U
        TUURLIJK

        Geliked door 1 persoon

    • Q-en-Q zegt:

      Ongecompliceerd godsbeeld heeft u.

      Like

      • bobzelf zegt:

        Q-en-Q zegt:
        7 november 2022 om 06:56

        JA EN DAT PROBEER IK MET EEN GLIMLACH UIT TE LEGGEN

        ALS U VOORBEELDEN HEEFT WAAROM IK .DUS ONGELIJK HEB

        IK HOUD ME AANBEVOLEN

        IK HEB NU VANAF 8 JAAR .. 65 JAAR VAN NIEMAND ANTWOORD GEKREGEN

        DUS VAN U MISSCHIEN ??

        IK HEB OOK GEEN IDEE. BUITEN HET HELE BIJBEL VERHAAL .. DAT DUS OOIT 600 X DOORVERELD IS. DUS DAN KLOPT IEDER VERHAAL DUS NIET MEER.

        MAAR WAT HEEFT DIE GEWELDIGE GOD DAN VOOR DE MENSHEID GEDAAN ??

        IK HEB GEEN IDEE .. DOOD,,, DOODSLAG..MOORDEN EN JHEL LANDEN EERST AUSRADIEREN .. VERDERF , EEN FAVORIET VOLK DAT DE HONDENZIEKTE KON KRIJGEN
        OVERAL . EN ZE IN DE WOESTIJN MET DIE 15 GEBODEN….. DUS EEN HELE GENERATIE DOOD LIET VALLEN

        ZONDER SCHULD .

        HUGGIE IK WAS EER AL MANY MOONS KLAAR MEE.

        EN NIEMAND WERKELIJK NIEMAND DIE DE SLUIER OP LICHT .

        JA DE WAARDELOZE NIETS ZEGGEN KRETEN

        NOU OOK DAAR VEEG IK MIJN REET MEE AF.

        HUGGIE

        OOMBOBZELLUF

        Like

    • Blaffertje zegt:

      @ome Bob.
      “NOU IK HEB DAT SPROOKJESEFTELING BOEK MAAR DICHTGESLAGEN”

      Man naar mijn hart 👍🏻👍🏻👍🏻

      Like

      • bobzelf zegt:

        Blaffertje zegt:
        7 november 2022 om 11:38

        JA IK SMEEK BIJNA OM ANTWOORDEN VAN DIE GRIFFOOS
        IK ZIT PAS 65 JAAR TE WACHTEN
        NOOIT 1 GOED ANTWOORD VAN NIEMAND

        WATWEL ?? NOU DIT . DUS NU GELOOF IK ALLES ,WHAHAHAHA

        “En dit is het oordeel, dat het licht in de wereld gekomen is, en de mensen hebben de duisternis liever gehad dan het licht; want hun werken waren boos.

        “En het Licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft hetzelve niet begrepen.”

        wat een zeldzaam kut verhaaltje

        ALS JE ZO’N GELOOFS WAANZINNIGE BENT

        DAN WAS JE TOCH MIJN OREN HIER !!!!

        VOOR EENS …ALTIJD EN EEUWIG

        DENK IK DAN ALS , OMHOOG GEKNOKTE ARMOEDZAAIER

        UIT DE GROTTEN VAN ZWART NAZARETH ???

        NIETS HEBBEN ZE . JA EEN BOEK VOLOP MET LEUGENS

        WANT ER STAAN NOG TIENTALLE ANDERE SPROOKJES I N HOOR .

        MAAR DIT WAREN DE MAKKELIJKSTE

        TROUWENS DE GESCHIEDENISWORD HERSCHREVEN ????

        DUS OEDIPUS BLIJKT DUS NIET DE EERSTE “”MOTHERFUCKER “”
        TE ZIJN GEWEEST

        KAIN KWAM EERST >> DUS DAT VOLK KWAM UIT ZIJN MOEDER ?

        WAS DAT INCEST DAN , STOND OOK NIET IN DE 15 GEBODEN

        DUS IK NEEM AAN DAT HET NU DOODSTIL BLIJFT. WANT THE GRIFOOS ZIJN NU BOOS EN OP HUN PIK GETRAPT

        DIE VERWACHTTEN HIER. EEN GEJUICH .MET TROMPETTEN VAN HARRY EN OOM BOB EN RAVIAN FIGUREN IN DE HOOP

        EFFE JERICHO OM TE LATEN VALLEN .???????????????

        EN ?? GELIJK WEER. … DE ONDERKRUIPER UITHANGEN ZAG JE DAT TEGEN BERTUS .

        OOK DIE REAGEERDE VAUDT BY DEZE JEZUS REDT FIGUUR

        GOD WAT EEN GEINIGE GOSERT ONS BERTUS

        DIKKE HUG MAFKEES. GEWELDIG ANTWOORD

        OOM OP NAAR XANDER . MIJN GOD WAT HEB IK DIE MODERATOR VOOR ROTTE VIS UIT GEMAAKT AL LANG GELEDEN WHAHAHAHAHA

        OOM BOB DE ETTERBAK MET HUMOR

        Geliked door 1 persoon

      • Blaffertje zegt:

        Prachtig Bobbie.
        Ik geniet hier van👍🏻

        Like

  16. Q-en-Q zegt:

    Goed om dit stuk te overwegen!

    Like

  17. johannes zegt:

    zeer goed stuk ben het er helemaal mee eens super
    zie uit naar het vervolg. vr.groet
    johannes

    Like

  18. Ravian zegt:

    Short read:

    Nederlandse vertaling (nog korter): “Als er een god bestaat dan is het een klootzak.”

    Geliked door 2 people

  19. Htskday zegt:

    Ik heb dit topic maar even niet gelezen..

    Ik wordt soms zo moe van mensen die alles maar geloven wat gebaseerd is op “aannames”..

    We nemen ook aan dat er een wereldvernietigende klimaatverandering aankomt, of zelfs nu al slachtoffers eist..

    En dat er een levensgevaarlijk virus rondvliegt.
    En dat we daar levensreddende vaccins voor hebben uitgevonden.

    Enz, enz..

    Men “gelooft” werkelijk van álles.
    De onzichtbare vijand of “vriend” gebaseerd op aannames.

    Allemaal uitgevonden om u onder contrôle te houden..

    Ik heb vroeger uit nieuwsgierigheid wel eens wat geprobeerd te lezen uit de bijbel..
    Het is een raadselachtig en slim boek, je kan álles interpreteren zoals je wil, kan er alle kanten mee uit, dus altijd goed?
    Het is ook een soort handleiding, volg het maar en de voorspellingen komen uit. Gôh, hoe kan dat nou…

    En hoe oud is de bijbel eigenlijk?
    De boekdrukkunst is volgens mij pas rond 1450 uitgevonden.
    En hoe vaak is het herschreven en aan de situatie “aangepast”?
    Hoeveel mensen konden toen lezen en schrijven?

    Vragen, vragen..

    Ja, het geeft mensen hoop…
    Maar hoop is uitgestelde teleurstelling..

    Maar elke zondag braaf de bakjes, schoteltjes, zakjes, potjes en mandjes doorgeven, want die gozer in jurk heeft een nieuwe auto nodig..

    Nee, ik kom uit een ouderwets katholiek gezin, maar had het rond mijn 12 wel al gezien, het slaat helemaal nergens op.

    Je kan nog beter het boek 1984 van George Orwell lezen.

    En veel van deze beminde gelovigen denken écht wakker te zijn..

    Van jongs af aan gehersenspoeld…
    Krijg je zeker als je wat ouder bent er nóóit meer uit.
    Het is met elk “geloof” hetzelfde..

    I rest my case, men doet maar..
    Zolang zij mij er maar niet mee lastig vallen of opdringen..

    Geliked door 1 persoon

    • Htskday zegt:

      Er “bestaan” honderden, zoniet duizenden goden en religies..

      Maar mijn god is de beste!..

      Denk daar maar eens over na..

      https://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/137893-religies-de-grote-vijf-geloven-en-hun-leefregels.html

      Like

    • Ravian zegt:

      Geloven is fanatiek een denkbeeld aanhangen zonder dat er tastbaar bewijs is om dit denkbeeld op te baseren, daarom zijn “gelovigen” gevaarlijke mensen.
      Het fraaiste voorbeeld daarvan zijn islamitische zelfmoord terroristen, die zichzelf te midden van de onschuldige omstanders opblazen omdat zij geloven dat zij dan naar het paradijs gaan, en daar met 72 maagden voor hun moordpartij beloond gaan worden.
      Maar er zijn ook “klimaat” gelovigen en “vaccinatie” gelovigen, en die blazen zich dan wel niet te midden van de onschuldige omstanders op, maar de schade die zij met zijn allen aanrichten is nog veel groter.
      Laten we dus eens ophouden met geloven, en gewoon tastbaar bewijs verlangen voordat we fanatiek allerhande desastreuze denkbeelden gaan aanhangen.
      Het universum wordt geregeerd door wetten die ontdekt zijn door wetenschappers als Newton, Einstein, en Pascal, en niet door de inhoud van het een of andere sprookjesboek.

      Geliked door 1 persoon

  20. Harry zegt:

    Wat een totaal overbodig eindeloos lang lulverhaal !
    Het begint al met het geloven in een 2000 jaar oud verzinsel , waar nog steeds miljoenen ( maar gelukkig slinkende aantallen ) zich aan vasthouden .

    Maar voor sommigen staat de tijd gedeeltelijk stil , kennelijk .
    Een chronisch gebrek aan voortschrijdend inzicht , ben ik bang .

    Dat je ergens in gelooft , mij best .
    Maar als je je er naar praat , je afwijkend middeleeuws kleedt op zondag , er schijnheilig naar handelt – reeds voldoende voorbeelden van gegeven – dat je altijd een schild rondom je heen optrekt omdat je bang bent , dat andere mensen “ te dichtbij komen “ , vragen uit de weg gaat en je soms willen verbieden om over bepaalde dingen te praten , wat ben je dan ?
    Ik ben daar zelfs voor bedreigd .

    Bovenaardse wezens , buitenaardse reptielen , hoe gek wil je het maken ?
    Al moet ik zeggen dat ik van David Icke toch nog een hoop zinvolle dingen heb gehoord , veel meer dan vanuit de bijbel .

    En die ‘volgende keer ‘ van de laatste regel , dat hoeft echt niet hoor !
    We hebben al ellende zat met die vrome kloten die op zondag altijd al helemaal hyper worden door de preek , s’ maandags op het werk zijn ze gewoon nóg stapelgek , net als een drugsgebruiker !
    In de loop van de week worden ze iets normaler en de volgende zondag krijgen ze wéér een booster !
    En velen kunnen niet wachten tot de volgende zondag , die gaan op woensdagavond ook nog even een pep-up prik halen .

    Eigenlijk zijn die refo ‘s haast net zo gek als moslims .
    Moslim-light , zeg maar .

    Geliked door 1 persoon

  21. Wij-Ja zegt:

    Bezorgde burger, zoals u heeft kunnen voorzien en wellicht verwacht heeft, roept uw schrijven bij een aantal lezers voor u denk ik zeer verklaarbare reacties op van twijfel en ongeloof tot boosheid en haat!
    Als christen weet u dat deze haat u te wachten staat, want waar het licht van Jezus verschijnt, openbaart zich de angst van de machten van het kwaad, en dat uit zich ook in bespotting en schelden.
    Zij hebben Jezus gehaat en zullen u dus ook haten.
    Zij kunnen u niet verstaan want zij zijn uit de wereld en een niet geestelijk mens kan het niet verstaan.
    Een fysieke strijd voeren heeft geen nut, want wij hebben niet te strijden tegen vlees en bloed! Maar tegen de machten van het kwaad, van de duisternis, tegen de boze geesten.
    Wees blij zoals de apostelen die gelasterd werden omwille van de Naam van Jezus.
    U ziet dat nu al pogingen worden ondernomen om u het schrijven onmogelijk te maken, want hiertoe hebben de machten van het kwaad hun handlangers op aarde.

    Like

  22. Skarsgärd zegt:

    Haha, had veel reacties van bepaalde mensen hier hélemaal zó verwacht.
    Als men dit stuk niets zou vinden kan men het ook gewoon níet lezen, maar het was te verwachten dat een aantal redelijk felle reacties geven op dit thema niet kunnen laten. Ze geloven dus ergens toch, maar zijn het er níet mee eens. ‘als god goed was dan….’ is de omkering van ‘God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis’ en menselijke wensen aan god toeschrijven.
    Alle kwaad dat in de wereld wordt aangericht doen mensen zélf, mensen hebben d evrije wil om te kiezen voor goed of kwaad, voor eerlijk of leugenachtigheid, voor rechtvaardigheid of onrechtvaardigheid. Oude griekse filosofen veel groter dan die epicures als Plato en Aristoteles hadden het al over de ‘onbewogen beweger’; uitgaande van oorzaak en gevolg, dus iedere actie of ‘beweging’ moet een oorzaak hebben kwamen ze uit bij de éérste actie of éérste ‘beweging’, die moet ergens begonnen zijn. Ook moderne wetenschappers weten dat het begonnen moet zijn, ze komen dan met de ‘big bang’, de oerknal, hoe die begonnen of ontstaan is weten ze nog steeds niet, en kunnen ze níet wetenschappelijk verklaren, nóg onderzoeken, want ook de allerbeste ruimte-apparatuur kan niet verder terug kijken dan die knal, want daarvoor wás er geen materie, dus ook niets te zien/meten.
    Het ontstaan van materie en tijd uit het niets is het wetenschappelijke dogma, over sprookjes gesproken. Einstein zei ooit over al dat soort ‘toevalligheden’: “God dobbelt niet’.

    Like

    • Henk der Niederländer zegt:

      @ Skargärd
      Nou ben Ik niet de persoon die er de gewoonte van maakt om op religie onzin te reageren want in mijn ogen mogen mensen zelf weten waar ze in geloven.
      Maar je schrijft hier, Quote: Alle kwaad dat in de wereld wordt aangericht doen mensen zélf, mensen hebben d evrije wil om te kiezen voor goed of kwaad.
      Maar moet je mij eens even uitleggen welk goed of kwaad er in het verdriet van Bobzelf zijn moeder huisde toen ze haar zoontje in mocht leveren.
      Een pracht van een aanname dus dat de mens het goed en kwaad zelf in de hand zou hebben.
      Koffiedik kijken: Het zal me niet verbazen dat er komende winter een aantal mensen zullen sterven van de kou waarbij daklozen eigenlijk wel de grootste risico groep zijn.
      Aangenomen dat er daklozen zijn die het echt aanzichzelf hebben te danken mogen we ook gerust aannemen dat er ook legio daklozen zijn die buiten hun schuld op straat leven en eenvoudig dood kunnen vriezen.
      Moet je mij toch eens uitleggen welke schuld die daaraan hebben en eventueel hun kind of kinderen die dikwijls ook op straat leven zonder enig vooruitzicht.
      Het enige wat dus over blijft is dus weer het goeie ouwe lulverhaal dat gods wegen ondoorgrondelijk zijn.
      Maar laat nou net dat ondoorgrondelijke de totale leugens van welk geloof dan ook afdekken als de mens kan dat niet begrijpen.

      Geliked door 1 persoon

  23. Gerrit zegt:

    Het maakt niet uit dat er een aantal niet geloven in het sprookjesboek, ” De Bijbel”,……voorlopig is het zo dat de wereld naar de tyfes gaat door zwaar gelovige satanisten die overtuigd zijn in hun geloof en schepper” Lucifer”…….voorlopig is het zo dat het teken van het beest in de bijbel, toch wel waarheid begint te worden, niet kunnen kopen, niet zonder merkteken, 2/3 van de schepping tot genocide in de maak,……Christenen zullen altijd blijven bestaan, de ware volgers van Yeshua, zullen in eeuwigheid leven

    Like

  24. J_r zegt:

    @ bezorgde burger,

    moedig stuk, u weet dat er stenen naar u geworpen zouden worden
    ik hoop dat u de moed heeft een vervolgstuk te schrijven

    volgens C.S. Lewis is de grootste zonde trots, hoogmoed en m.i. viert dit nu hoogtij

    het gros van de mensheid is fatsoenlijk maar onwetend, heeft geen liefde voor de waarheid en heeft een vals vertrouwen in eigen werk

    men zal eerder de NewAge alien-leugen geloven dan vertrouwen op de Oude van Dagen, waarvoor al 37 eeuwen (!) ontelbare mensen hun leven hebben gegeven …
    en onze generatie, vet van hart, gehersenspoeld door vals onderwijs, pharmakia en toverdoos, weet het nu beter!?

    Jeremia 51:45

    Like

  25. Pingback: VERGEVING | E.J. Bron

Plaats een reactie