Op maximaal niveau: Uitbreiding van de sneeuwlaag duidt op lange, koude winter

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Actuele analyses van de sneeuwlaag op het noordelijk halfrond laten – waarschijnlijk tot grote woede van de klimaat-alarmisten – een bovengemiddelde uitbreiding. Dit duidt op een lange en koude winter. In tijden van de energiecrisis geen goed nieuws.

Sinds het jaar 1967 wordt de bedekking van het noordelijk halfrond met sneeuw bijgehouden en gedocumenteerd. De actuele data van de NOAA en het Rutgers Global Snow Lab laten zien dat op dit moment ongeveer 41 miljoen km² van het noordelijk halfrond met sneeuw (en ijs) is bedekt. Daarmee bevindt zich de uitbreiding van de sneeuwlaag in vergelijking met de november waarden van de afgelopen 56 jaar op een maximaal niveau. De geringste uitbreiding voor de laatste herfstmaand bedroeg volgens aantekeningen minder dan 25 miljoen km².

Uit een blik op de data kan geconcludeerd worden dat de winter 2022/2023 waarschijnlijk over het algemeen eerder koud en sneeuwrijk wordt. Onderstaande grafiek verduidelijkt de actuele ontwikkelingen:

Me top dit moment in feite heel Rusland, Noord-Europa, Canada en Alaska onder een laag sneeuw hebben we dus te maken met een uitbreiding van de witte pracht zoals al lang niet meer in deze tijd. En het is niet alleen de uitbreiding van de sneeuwlaag zelf, maar het zijn ook de sneeuwmassa´s, die duidelijk boven het gemiddelde van 1982 tot 2012 liggen, aldus een bericht. Dit bericht zegt ook dat de grotere uitbreiding van de sneeuwlaag gepaard gaat met een koudere winter, omdat deze ook een groot deel van de instraling van de zon weer in het heelal reflecteert.

Deze situatie begunstigt de ontwikkeling van het “Siberisch hogedrukgebied”, dat ook een enorme invloed heeft op het weer in West-Europa. Daar wordt het dan (net zoals in februari 2012) bitter koud, want het aantal koudedoden dan in het bijzonder in de tijd van de energiecrisis duidelijk zou kunnen verhogen. Maar ook voor de inhoud van de Duitse en Europese gasreservoirs is zo´n lange en koude winter uitermate kritiek.

De actuele ontwikkeling komt ook overeen met verwachtingen van Russische wetenschappers, die, tegen de beweringen van de klimaat-alarmisten in, een kouder noordpoolgebied verwachten. Ook zou men niet moeten vergeten dat met betrekking tot het noordpool ijs maanden geleden al het signaal “veilig” werd gegeven: het wil ondanks de constante paniekzaaierij gewoon maar niet weg smelten.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Op maximaal niveau: Uitbreiding van de sneeuwlaag duidt op lange, koude winter

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Zal Frenskuh wel weer komen vertellen dat het aan de opwarming van de aarde ligt.
  Welke draai hij daaraan gaat geven laat Ik maar in het midden want je weet nooit met een psychopaat

  Geliked door 7 people

  • BosscheBol zegt:

   Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht.
   Opwarming is afkoeliingt.

   Geliked door 3 people

   • karton zegt:

    @ BosscheBol op 30-11-2022 om 00.08 u. Midden in de roos. @ BBol !! Zwart is wit. Nat is droog. Hoog is laag. Rijk is arm. Man is vrouw. De wereld is gek !!!!!! U begrijpt ongetwijfeld dat ik onzin uitkraam ! (m.u.v. “de wereld is gek”)

    Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   FRENSKUH, gaat maar met een gasbrandertje naar Siberië om de opwarming van de aarde in gang te zetten. Dat de beren hem moge nuttigen, dan heeft hij toch nog ergens voor gediend.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Maunder minimum…

  Winter is coming…

  Geliked door 2 people

 3. Snappie zegt:

  Van alle kanten zie je dat het niet klopt met de bewering van de klimaat pope en zijn klimaatwappies aanhang. Ook de regering raaskalt over climate change en een O.D aan co2 uitstoot op de aardkloot.
  Ze zijn ongeschikt om beleid te voeren, kom op Willem ontsla je kabinet
  Door wanbeleid en geef je vrouw eens stevige billenkoek.
  Nederland verzuipt in de schulden dus jou koninkrijk is niet meer dan een
  Berenput vol shit met dodelijke methaan en ammoniak uitstoot.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Kijk zo zijn er wetenschappers die binnen nu en zeer korte tijd weer doodgezwegen gaan worden want die schoffelen het hele verhaal op wetenschappelijke basis onderuit.

   De wetenschap laat zien waarom koeien geen opwarming van de aarde veroorzaken

   Het stikstofverhaal begint steeds meer aan alle kanten te rammelen. Steeds meer wetenschappers zeggen dat koeien geen opwarming van de aarde veroorzaken. De vraag is hoelang kan het kabinet de boer nog als boeman gebruiken?

   Twee eminente natuurkundigen, Dr. W. A. van Wijngaarden en Dr. W. Happer stelden vast dat het huidige broeikasgaseffect van methaan en lachgas verwaarloosbaar is en nog steeds zou zijn, zelfs als er veel meer veelvouden van hen in de atmosfeer zouden zijn. Hun berekeningen worden bevestigd door gegevens die zijn waargenomen door satellieten, waardoor hun vergelijkingen in overeenstemming zijn met de wetenschappelijke methode.

   De berekeningen en methode van Wijngaarden en Happer staan in schril contrast met de beweringen van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) en de Nederlandse regering dat methaan en lachgas een belangrijke bijdrage leveren aan de opwarming van de aarde.

   https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/de-wetenschap-laat-zien-waarom-koeien-geen-opwarming-van-de-aarde-veroorzaken

   Dat zijn dus mensen die zich geen flikker aantrekken van narratieven die de politiek zo lekker uit komt.

   Like

 4. Niek zegt:

  Heel vreemd is het niet als je naar de stand van de planeten zoals Saturnus en Jupiter kijkt, wij draaien nu een kwart weg t.o.v. de zon en daarna staan wij precies aan de andere kant van de grote planeten waardoor de aantrekkingskracht van deze reuzen en wij iets verder van de zon staan dan normaal, het voorjaar zou wel eens kouder dan normaal kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. bobzelf zegt:

  IK GA MAAR WEER EENS EEN MOOIE BANAAN LEZEN …..

  ZE KUNNEN HET WEER NOG GEEN 2 DAGEN VAN TE VOREN VOORSPELLEN

  HET WORDT KOUD ???

  NOU BEL ME DAN MAAR ALS DE IJSBEREN OORKLEPPEN OP HEBBEN .

  WHAHAHAHAHA

  NOU JA IN GREECE DAN WEER WEL .

  MORGEN ZON . OVERMORGENZON . OVER 3 WEKEN ZON WHAHAHA

  JA .EN GODVERDOMME .. IK HEB NIKS IN HUIS DAT OP GAZZZ WERKT .

  MOET IN ME ZORGEN MAKEN . OMBUTSMAN ??

  OOM FRANS VAN HET BEERTJE

  Geliked door 2 people

 6. Patriot zegt:

  Ja, een elfstedentocht zou wel leuk zijn.

  Like

 7. Plebejer zegt:

  It giet oan. Ik ga mijn schaatsen vast uit het vet halen.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Ik als man heb mij al goed voorbereid tegen de kou.Ik draag gewoon een gebreide onderbroek met zakverwarming.

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk der Niederländer zegt:

  Ondertussen is op Hawai ’s werelds grootste vulkaan verkouden geworden en is aan het kuchen geslagen.
  Als die een maandje verkouden blijft stoot die meer zogenaamde broeikasgassen uit dan alle autos koeien en aanverwanten de komende 10 jaar nog uitstoten.
  Maar dat zijn natuurlijk zaken waar milieuministers en aanverwante nitwits liever niet over praten want dat past niet in hun policor denken en is het ook moeilijk om belasting te heffen vaneen vulkaan nietwaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s