Rusland brengt meest verwoestende wapen in stelling (+video)

(Vertaling: E.J. Bron)

De militaire verwoestende kracht van de 9K515-Tornado-S-raketwerper wordt met atoombommen vergeleken. Het Russische ministerie van Defensie in Moskou berichtte in een video dat het een van zijn meest verwoestende wapens, de 9K515-Tornado-S-raketwerper, gericht zou hebben tegen het Oekraïense oorlogstoneel – zoals “Infostart” berichtte.

Zwaartepunt van de oorlogstactiek: artillerie

In de afgelopen tijd hadden Russische raketaanvallen hoofdzakelijk de Oekraïense water- en stroomvoorziening verwoest.

Een onlangs gepubliceerd bericht van het Amerikaanse Congres analyseerde hoezeer de activiteiten van het Russische leger sinds het uitbreken van de oorlog veranderd zouden zijn. Zo werden de aanvankelijke mislukkingen in de communicatie tussen de Russische eenheden verbeterd, en de veldtocht muteerde in een pure wapenslag met artillerie als zwaartepunt. In het bijzonder raketwerpers zouden een belangrijke rol hebben gekregen, verklaarde “Infostart”.

Tornado” treft op een afstand van 120 kilometer

Onlangs werd ook de raketwerper 9K515-Tornado-S aan het front opgesteld, die zich al sinds 2016 in het Russische wapenarsenaal bevindt. Hij werd al ingezet in de Syrische burgeroorlog. De “Tornado” kan, in tegenstelling tot zijn voorgangers, geleide raketten afvuren, die in plaats van tot nu toe 70 kilometer doelen op een afstand van 120 kilometer kunnen aanvallen.

Thermobaric gevechtskop

Daarbij zuigt de door een thermobaric gevechtskop verhitte buitenlucht de ademlucht uit de longen van de mensen. Verder zouden er meerdere soorten gevechtskoppen ontwikkeld zijn. Van deze “is een van de verschrikkelijkste de thermo gevechtskop”, die niet alleen zijn omgeving verschroeid, maar ook “letterlijk de lucht uit de longen van de mensen zuigt” – zoals “Infostart” onthulde.

De efficiëntie van een 9K515-Tornado-S komt overeen met die van conventionele BM-21-draagraketten, en hun volledige vuurkracht kan tientallen hectares land afdekken.

Een parate installatie met zes starters zou een hele divisie kunnen stoppen of een kleine stad kunnen verwoesten. Dienovereenkomstig wordt zijn gevechtskracht met atoomwapens vergeleken.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Rusland brengt meest verwoestende wapen in stelling (+video)

 1. Kanaloa01 zegt:

  Ik lees en hoor dag in dag uit in de Media dat Rusland door zijn wapens heen is en dat het op omvallen staat.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Ach ja Kanaloa Dat komt dan van de “experts” van verschillende landen die eerder wensdenken als de waarheid als leidraad nemen.

   Geliked door 3 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Ik ben van mening dat Putin vanaf het begin heel bewust verouderd materieel heeft ingezet. Dit in combinatie met dienstplichtigen en reservisten was strategisch gezien een uitstekend plan. Zonder directe en indirecte militaire hulp van de NATO had hij dan ook glansrijk kunnen winnen van Ukraine. Goed dat hij zich dit gerealiseerd heeft en een appeltje voor de dorst bewaard heeft.
   Vanuit deze situatie en mede doordat de NATO landen de Ukraine niet meer veel te bieden hebben vanwege wapen- en munitietekorten, gaat Putin nu zijn slag slaan door een deel van zijn goed getraind beroepsleger in te zetten met de daarbij behorende hypermoderne wapensystemen.

   Zal de NATO zich hierin gaan mengen? Ik verwacht het niet, want de voorraden zijn zo goed als op. Duitsland heeft nog maar een munitievoorraad waar ze binnen twee dagen doorheen zijn. En met de overige landen zal het niet veel beter gesteld zijn.
   Er blijft dan slechts een kernoorlog over. Maar of de NATO landen zich daar de vingers aan willen branden betwijfel ik ten zeerste.

   Geliked door 3 people

  • Blokvijf zegt:

   Als ze dat dag in dag uit blijven roepen dan zal dat uiteindelijk zo kunnen zijn. Maar ik denk dat ze “dag in dag uit” te kort komen om het uit te laten komen.

   Like

  • J.Lewis zegt:

   De NL staatspropaganda media.

   Geliked door 1 persoon

  • Mark zegt:

   ik ook. Blijkbaar lezen we niet de juiste krant hé

   Like

 2. bobzelf zegt:

  GOH. IK DACHT VOLGENS HET ENGELSE NIEUWS
  DAT
  DE RUSSEN MET SNEEUWBALLEN ZOUDEN MOETEN GOOIEN

  VANWEGE WAPENS GEBREK .????

  WEL FIJN DAT DE SNEEUWBALLEN DOOR NAVALNY GEMAAKT ZIJN
  IN ZIJN SNEEUWBALLEN DEPARTMENT VAN DE GEVANGENIS

  OOM NOVACHOC

  Like

 3. Ravian zegt:

  Thermo = thermobaric, en dit type gevechtskop wordt al vanaf het begin van de SMO door Rusland in Oekraïne gebruikt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s