Hoezo “energietransitie”: Duitslands stroomproductie schadelijker voor het milieu dan ooit

(Vertaling: E.J. Bron)

Eigenlijk had de al door ex-bondskanselier Angela Merkel begonnen en nu door de huidige Duitse regering voortgezette “energietransitie” tot doel om de Duitse energiepolitiek milieuvriendelijker te maken. Maar het tegendeel is het geval. De Duitse stroomproductie is op dit moment CO2-intensiever dan die van landen als India, Zuid-Afrika en China. Want: Duitsland is – vanwege de door eigen toedoen veroorzaakte gasboycot – gedwongen om zijn stroom in toenemende mate met kolencentrales te produceren, en die zijn naar verhouding milieuonvriendelijk.

“Duitsland verbrandt heel veel kolen”, stelde onlangs Javier Blas, columnist voor energie en grondstoffen bij “Bloomberg”, op Twitter vast. De verbranding van kolen maakt op dit moment ongeveer 45% van de totale stroomproductie van Duitsland uit. Daarvoor noemt de energiedeskundige meerdere redenen. Eentje daarvan is: De wind waait niet meer”.

Duitsland heeft weliswaar enorme sommen in de windenergie gestoken, maar de wind laat Duitsland op dit moment in de steek. Het resultaat: Duitslands energieverbruik is mogelijkerwijs zo CO2-intensief als nooit tevoren, want het land wint de stroom alleen maar primair door kolen. In een Duitse kilowattuur zit in de eerste plaats vooral kolen – en daarna komt een hele tijd niets. Dat heeft enorme consequenties voor het CO2-verbruik. De koolstofintensiteit van de Duitse stroom is “naar een krankzinnige 745 gram CO2 per kilowattuur gestegen”, zegt Blas. “Dat is hoger dan in Zuid-Afrika en India”.

De ontwikkeling zorgt ook voor hoofdschudden bij andere energie-experts. “Ik kan me niet herinneren de Duitse stroomproductie zo CO2-intensief te hebben gezien” – 765 gr./kWh is krankzinnig hoog!”, stelde Cuneyt Kazokoglu, directeur energiewetenschap en energietransitie bij de Britser brancheadviseur FGE in Londen, vast. “Ze verbranden gewoon kolen, aangevuld met een beetje gas. Ter vergelijking: de koolstofintensiteit van de Chinese stroomproductie bedroeg in het jaar 2021 550 gr./kWh. Dat noem ik klimaathuichelarij.”

Opmerkelijk daarbij is: vorig jaar maakte Duitsland voor het eerst sinds 2013 een toename van de stroomproductie met kolen mee. Deze trend zet zich dit jaar voort (de voorlopige data voor 2022 zijn gebaseerd op de productie van januari tot november).

Expert Kazokoglu wijst daarbij op de gelijktijdige plaatsvindende daling met 50% van de stroomproductie uit kernenergie: “Het gaat om de uitschakeling van de kerncentrales Grohnde, Brokdorf en Gundremmingen vorig jaar met een totale capaciteit van 4,2 GW.”

Onder de streep haalt Duitsland onder de huidige regering al zijn klimaat- en energiedoelen niet: niet alleen het stoppen met kolen is volledig mislukt. Ook het CO2-verbruik stijgt in plaats van af te nemen. En last but not least is bij dat alles de energievoorziening van het land onzekerder dan ooit tevoren.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hoezo “energietransitie”: Duitslands stroomproductie schadelijker voor het milieu dan ooit

 1. Léon van Duren zegt:

  Oorzaak :DE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA MISLEIDERS TE BRUSSEL EN HET ONZINNIGE GELDVERSLINDENDE STRAATSBURG, EN NATUURLIJK DE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA PSYCHOPATEN IN HET WITTE HUIS TE WASHINGTON!!

  AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL!!

  De bloedige onnodige uitgelokte Oekraïne oorlog moet onmiddellijk stopgezet worden!!Het satanische gewetenloze terroristische COVID-19 pharma maffia WEF-BILDERBERGER syndicaat geeft niets om het leven van mensen!!!

  Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde oorlogsmisdadigers te kunnen berechten!!

  Oorlogshitsers zoals de psychopaat Mark R., en z’n terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers-kabinet horen preventief te worden opgesloten in een zwaar bewaakte inrichting om ernstiger problemen in Nederland en Europa verder te kunnen voorkomen!!

  HET BEDROG VAN HET BLOEDIGE TERRORISTISCHE COVID-19 PHARMA MAFFIA WESTEN IS TE ERNSTIG OM DEZE GEÏNSTITUTIONALISEERDE GEWETENLOZE GECORRUMPEERDE CORRUPTE BOEVENBENDE DOOR TE LATEN GAAN MET HET ONNODIGE BLOEDVERGIETEN IN DE OEKRAÏNE!!

  DEZE OEKRAÏNE OORLOG KENT ALLEEN MAAR VERLIEZERS!!

  https://www.frontnieuws.com/scott-ritter-merkel-onthult-het-bedrog-van-het-westen/

  STOP HET MET VOORBEDACHTEN BLOEDVERGIETEN IN DE OEKRAÏNE!!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Haelen 6081CZ

  Like

  • bobzelf zegt:

   Léon van Duren zegt:
   6 december 2022 om 08:10

   ALS IK ROEP . GELOOFSWAANZINNIGE.

   DIK 8 JAAR TE LAAT .

   HEBBIE DAN ENIG IDEE WAAR IK HET OVER HEB ??

   OOM JEZUS REDT TOCH . DE RUSSEN ZIJN STRENG GELOVIG

   MAAR MISSCHIEN DE VERKEERDE GOD ??

   LEG DAT DAN OOK EFFE UIT …

   HET SPROOKJE GAAT ALS VOLGT ..

   JE SCHIET 31.000 BURGERS DOOD EN 51.000 GEWONDEN JE STEEKT EEN 50 BURGERS LEVEND IN BRAND

   AND THEN YOU BLAME PUTIN

   DUIDELIJK . MAFKEES ??

   ZAL WEL NIET . IS XANDER NIKS VOOR JE TROUWENS ?

   WHAHAHAHA

   BOBBIE TOCH ..

   Like

 2. Léon van Duren zegt:

  DE GEWETENLOZE WEF-BILDERBERGER EUROPESE UNIE IS DE GROOTSTE VEROORZAKER VAN ONZE PROBLEMEN!!

  STOPPEN MET DEZE PSYCHOPATEN ORGANISATIE!!

  ONTMANTEL DEZE MEGALOMANE PROFITERENDE GEWETENLOZE SCHAAMTELOZE GEÏNSTITUTIONALISEERDE EUROPESE BOEVENBENDE!!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Allemaal experts, ff een natte wind!

  Like

 4. Léon van Duren zegt:

  HET TERRORISTISCHE WEF -BILDERBERGER COVID-19 PHARMA MAFFIA
  SYNDICAAT HEEFT DEZE BLOEDIGE UITGELOKTE OEKRAÏNE OORLOG ZELF GEËNSCENEERD!! DEZE WEF -BILDERBERGER IDIOTEN GEVEN GEEN ENE MOER OM HET LEVEN VAN MILJOENEN GETERGDE OEKRAÏNSE MANNEN EN VROUWEN!!

  ONAFHANKELIJKE TRIBUNALEN ZIJN NODIG OM DE ZEER VELE GEÏNSTITUTIONALISEERDE OORLOGSMISDADIGERS (-HITSERS)
  TE KUNNEN BERECHTEN!!

  https://www.frontnieuws.com/massale-russische-vergeldingsaanval-eerste-russische-golf-van-meer-dan-100-raketten-is-ingeslagen-geen-water-en-elektriciteit-in-oekraine-videos/

  DE NAVO HEEFT NA DE VAL VAN DE SOVJET UNIE NOG NOOIT ÉÉN BELOFTE NAGEKOMEN!!

  RUSLAND STAAT VOLLEDIG IN ZIJN RECHT !!

  NATUURLIJK ZOU HET BETER ZIJN ALS VLADIMIR POETIN DE WERKELIJKE MISDADIGE VEROORZAKERS VAN DEZE VERSCHRIKKELIJKE MENSONTERENDE OORLOG PERSOONLIJK ZOU KUNNEN RAKEN!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Andre zegt:

  Arschlecker Habeck is toevallig net on tour in Afrikaaaa. Eerst even 1,4 miljard herstelbetalingen doen in Namibië en dan snel door naar Zuid Afrika om geheel volgens de klimaat waanzin kolen te kopen aan de andere kant van de wereld. Het zal wel een zakje houtskool worden want Duitsland kan helemaal niets meer en krijgt ook niets meer voor elkaar wat hun eigen domme arrogante schuld is.

  Like

 6. bobzelf zegt:

  MIJN OOM HEEFT NOG VOOR ZEKER 500 JAAR KOLEN HOOR ..

  WHAHAHAHAHA

  IK ROEP HET MAAR EFFEN WHAHAHAHAHAHA

  KILL THE KRAUTSSSSSSSSS

  Geliked door 1 persoon

 7. droevige mof zegt:

  De vraag is of kolencentrales werkelijk zo schadelijk voor het milieu zijn als wordt beweerd. De cijfers van het groene front zijn niet betrouwbaar, omdat ze volledig door eigenbelang worden bepaald.
  Voor zover ik weet zijn alle bruinkoolcentrales ontzwaveld. De elektriciteitscentrale van Eschweiler, hier aan de Nederlandse grens, produceert alleen stoom uit de koeltorens. Ik ben blij dat we nog onze eigen energiereserves hebben, die we met de Zuid-Limburgers graag delen.

  Like

 8. Snappie zegt:

  Daarom noem ik ze ook de eu downies, alles wat ze zeggen en doen botst met hun doelen. De top is rot en maken alles kapot 1 stap voorwaarts is 10 jaar terug in de tijd build back bullshit.

  Like

 9. Skarsgärd zegt:

  EN HET KAN NÓG GEKKER: buiten de grote steden in voormalig oost-Duitsland hebben veel mensen nog een kachel / open haard / tegelhaard in de woonkamer. Momenteel zijn velen die weer in bedrijf aan het nemen, de schoorsteenvegers konden er de afgelopen maanden het werk haast niet aan.
  Omdat kolen er niet meer te krijgen zijn, het is allemaal ingepikt door de overheid als noodreserve voor de energie-centrales zijn die mensen op hout overgestapt. De cursussen voor het kettingzaag-certificaat (moet je daar hebben om hout te mogen zagen) zaten ook al hartstikke vol. Ze gaan daar dus nu bomen omzagen, veel particulieren verkopen hun bomenproductie, mensen die nog wat bomen hadden staan idem en er zullen wel veel bomen in de grote bossen daar ‘gestroopt’ worden en in de zwarte handel gaan.
  Maar natuurlijk goed voor de Grünen, dan hebben ze lekker veel ruimte om hun windmolens neer te zetten.

  Like

 10. Ravian zegt:

  Het is allemaal gebaseerd op de ridicule aanname dat CO2 schadelijk zou zijn voor klimaat en milieu, wat gewoon linkse lariekoek is.
  Verder hebben kolencentrales meer zuivering van de uitlaatgassen nodig, omdat daar meer rommel in zit, maar een echt probleem hoeft dat niet te wezen.

  Het werkelijke milieu probleem in Duitsland bestond al lang voordat de EU sancties van kracht werden.
  Het werkelijke probleem is namelijk dat de “energiewende” niet tot een verlaging van de benodigde hoeveelheid fossiele brandstoffen per geleverde megawatt geleid heeft, wat betekend dat alle geld uitgegeven aan de “energiewende”, en dat zijn gigantische bedragen, weggegooid geld is.
  En daarbij komt dan nog alle milieu vervuiling die het produceren, plaatsen, en benutten van al die windmolens en zonnepanelen veroorzaakt heeft.

  Nu hebben dan zowel de incompetente groen linkse Duitse regering als de al net zo incompetente EU besloten dat het probleem van het energie tekort opgelost moet gaan worden door nog meer in “duurzame energie” te investeren; ze gaan dus nog meer geld weggooien aan milieu vervuilende en niets opleverende windmolens en zonnepanelen.
  Het is alsof je een stelletje middeleeuwse kwakzalvers op een doodzieke patiënt loslaat; overlijden verzekerd.

  De oorzaak is het gebrekkig functioneren van het linkse brein, dat niet tot logisch en analytisch denken in staat is, zich dus maar gewoon aan de falende ideologie vast klampt, en domweg falend beleid blijft herhalen totdat het licht definitief uit gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s