Bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld voor de eigen fouten

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Scholz (foto) zegt bij iedere gelegenheid dat Rusland de schuld zou zijn van alle problemen die Duitsland op dit moment heeft. Dat heeft nu geleid tot een duidelijk antwoord van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De economie van de EU-landen staat voor onoplosbare problemen, omdat het politiek gewilde afzien van goedkope Russische energiedragers het concurrentievermogen van de Europese industrie verwoest. Of het je nu bevalt of niet, maar de economische kracht van de EU – en vooral van Duitsland – lag in het energie partnerschap met Rusland. Zelfs wanneer de EU over enkele jaren genoeg vloeibaar gas ter beschikking heeft, zal het wezenlijk duurder zijn dan het Russische pijpleiding gas, dat tientallen jaren lang in het kader van lange termijn contracten tegen lagere prijzen ter beschikking stond. In de harde internationale concurrentie zijn de energiekosten echter een beslissende factor.

De politici in de EU vertellen met het oog op de zelf veroorzaakte misère het sprookje dat Rusland daar schuldig aan zou zijn en de gasleveringen gereduceerd zou hebben of ermee gestopt zou zijn. Daarmee willen de politici het publiek ervan afleiden dat ze dit probleem zelf gecreëerd hebben. Dat kan een ieder daaraan herkennen dat het Brussel en Berlijn zijn die de inbedrijfstelling van Nord Stream 2 hebben afgewezen, dat was immers niet Rusland. En zelfs na het opblazen van de pijpleiding en bij het acute gastekort willen ze de laatste pijpleidingen die voorhanden zijn niet in bedrijf nemen om het gastekort in ieder geval een beetje te verzachten.

Datzelfde geldt voor de andere pijpleidingen, die gas uit Rusland naar Europa kunnen pompen, zoals u hier kunt nalezen. In alle gevallen waren het de EU of haar lidstaten die Russisch gas afgewezen hebben, het was niet Rusland dat de leveringen gereduceerd of gestopt heeft.

Ook bondskanselier Scholz doet mee in dit koor om Rusland voor de door zijn eigen regering zelf veroorzaakte problemen de schuld te geven, waarop het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken met een verklaring geantwoord heeft, die ik vertaald heb:

Onze aandacht werd gevestigd op meerdere anti-Russische uitlatingen van bondskanselier Olaf Scholz, die de Duitse regeringschef op 12 december 2022 in een toespraak naar aanleiding van een bijeenkomst ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan van de Commissie-Oost van de Duitse Economie heeft gedaan. Men heeft de indruk dat hij probeert de regering van de Bondsrepubliek en zichzelf voor het falen van de politiek tegenover Rusland en de toenemende economische problemen in het land te rechtvaardigen. Het zwaartepunt lag daarbij op de ondersteuning van het regime in Kiev en de speculatie dat Rusland na het einde van de “oorlog” in de Oekraïne om een wederopname van de economische betrekkingen met Duitsland zou verzoeken. Maar wij zullen niets verzoeken en de Duitse politici zouden daar een keer definitief notitie van moeten nemen. Olaf Scholz moet zelf verantwoorden dat de economie de broekriem ten kosten van haar eigen belangen strakker moet aantrekken.

Voor ons is het duidelijk dat een serie van voor de huidige regering van de Bondsrepubliek Duitsland onaangename feiten haar haar ertoe brengt haar accenten zo te plaatsen zoals ze het doet. Bondskanselier Scholz heeft er de voorkeur aan gegeven niet te noemen dat het de meedogenloze politiek van zijn kabinet was die tot het afbreken van de Duits-Russische economie- en energiecoöperatie heeft geleid, die de Duitse industrie tientallen jaren groei mogelijk heeft gemaakt. Hij heeft ook vergeten te noemen dat veel Duitse ondernemingen hun productie al van Duitsland naar de VS verplaatsen, omdat de prijzen voor allerlei soorten energie de hoogte inschieten. De regeringschef van de BRD heeft ook niet verklaard waarom Berlijn schandelijk en laf een onderzoek van de sabotage aan Nord Stream 1 en Nord Stream 2 heeft vermeden, waardoor de Duitse economie van directe leveringen van goedkoop Russisch aardgas werd afgesneden.

Hij gaf er ook geen prognose over hoezeer de anti-Russische sanctiekoorts, waarin de Duitse leiding is vervallen en waarin ze ander elanden van de EU in meetrekt, de Duitse economie daadwerkelijk zal treffen. Vooral echter is Scholz, terwijl hij hoogdravend van zogenaamd zuiver humanitaire en andere redenen voor de noodzakelijkheid om Rusland in de Oekraïne te overwinnen, sprak, met geen woord op de bekentenis van zijn voorgangster Merkel ingegaan, dat Berlijn en andere westelijke hoofdsteden het Akkoord van Minsk altijd alleen maar als een gelegenheid hebben beschouwd om tijd te winnen om Kiev op een oorlog tegen ons land voor te bereiden.

De hele argumentatie van Scholz getuigt van een crisis in het begrip van de huidige situatie en in de strategische visie. Blijkbaar is de huidige Duitse regering in haar denken dusdanig beperkt.

Bron:
anti-spiegel.ru
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Bondskanselier Scholz geeft Rusland de schuld voor de eigen fouten

  1. karton zegt:

    Smerig links gedrag : veel geld weggeven dat niet van je zelf is en daarna anderen hiervan de schild geven.

    Geliked door 1 persoon

  2. waalkade4bd8489a57 zegt:

    De enige die schuldig zijn aan deze shit is Amerika, England, EU, NATO, UN, WEF, WHO BIS, IMF, WORLD BANK ETC ETC

    Zij zitten achter deze shit zodat ze de One world government in kunnen voeren.

    Like

  3. saddy zegt:

    Maakt dit nog iets uit?

    US Patriot Missiles To Ukraine: Game Changer Or Nuclear War?

    Like

  4. Ravian zegt:

    Men zegt wel eens dat het grote manco van de democratie is dat als een imbeciel maar genoeg andere imbecielen zo gek kan krijgen om op hem of haar te stemmen deze imbeciel dan vervolgens mag gaan regeren.
    Je zou denken dat het zo’n vaart niet zou lopen, maar dan wordt je vervolgens met Scholz geconfronteerd, en moet je vaststellen dat het blijkbaar wel zo’n vaart kan lopen…

    Geliked door 1 persoon

  5. Léon van Duren zegt:

    Ook deze gecorrumpeerde terroristische COVID-19 pharma maffia WEF-BILDERBERGER lakei Olaf Scholz is een gewetenloze nietsnut,een psychopaat die zo snel mogelijk in verzekerde bewaring moet worden gesteld!!

    Deze geïnstitutionaliseerde psychopaten zoals bondskanselier Olaf Scholz verdraaien de waarheid om hun eigen hachje te redden!!

    Hij en zijn terroristische COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers bedriegen op een beestachtige manier met droge ogen de eigen bevolking!!

    Door toedoen van deze neonazistische fascistische COVID-19 pharma maffia vaccinazi Scholz is het neonazistische gedachtegoed wederom springlevend!!

    https://www.frontnieuws.com/vs-sturen-meer-wunderwaffen-naar-oekraine/

    De Russen zullen trachten de wapens voor aankomst aan de corrupte Oekraïne te vernietigen!!!

    Het stoppen van deze uitgelokte verschrikkelijke zinloze Oekraïne oorlog is mooiste nieuwjaarsgeschenk waar de wereld naar smacht!!Zalig zijn de vredestichters!!!De psychopatische misleiders uit Brussel en het onzinnige geldverslindende Straatsburg willen geen gezichtsverlies lijden! Dus offeren de satanische Europese terroristische COVID-19 pharma maffia psychopaten nog meer mensenlevens op !!

    Een Neurenberg 2.0 tribunaal is nodig om de duizenden terroristische WEF -BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers te kunnen berechten!!

    WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

    Haelen 6081CZ

    Like

  6. Harry zegt:

    Die Scholz is nét zo gek als hitler aan het eind van de oorlog .
    En nu ís het nog geeneens oorlog .
    Waar moet het heen met degelijke idioten die de macht grijpen , álles om hen heen verzieken en ons proberen te manipuleren ?
    Een heel werelddeel storten ze in de afgrond , menselijk , economisch en financieel gezien .
    Hoe kom je van dergelijke gekken af ?
    Van die hele corrupte incompetente EU kliek , trouwens .

    Even terzijde , die vice voorzitter van de EU viel door de mand omdat ze heel regelmatig “fout” stemde .
    Maar zo zitten er daar nóg honderden !
    Laten ze die volgevreten Frans Timmermans ook eens even doorlichten !
    Die heeft wellicht ook een paar miljoen gewoon in een vuilniszak zitten .

    Like

  7. Snappie zegt:

    Scholz is narcistisch en verblind ofwel geïndoctrineerd, dat is niet meer dan ontoerekeningsvatbaar. In hun elitaire arrogantie leven ze in een eu bubbel.
    Die op barsten staat. De eu luloos zijn de problemen niet de baas en hopen op een kamikaze reset en een lege groene wereld.
    De natte droom op één wereldregering is al in duigen gevallen, nu nog de dominostenen laten omvallen in een kettingreactie, dan staan de eu downies te huppelen van happinesss. Er is iets fundamenteel mis in de eu en democratie, dat komt omdat ze het communisme willen invoeren. Waarin tirannen de scepter met harde hand hanteren, dat vele malen efficiënter is.
    Het westen heeft zichzelf verhangen in de hoop op een paradijselijk leven in het hiernamaals. Zou zeggen tegen alle wef charlants kill youre self or be killed. Dan gaan wij de komende decennia keihard aan het werk om jullie klerezooi op te ruimen voor een betere wereld zoals die is bedoeld.
    Mensen hebben recht op vrijheid, respect en de waarheid.
    Ze kunnen beter de rotchild, blackrock, vanguard, big pharma ,Gates, fautci resetten, schoonschipmaken en de rotte appels tot moes slaan.
    Reset de E unie tot een democratie met simpele wetten rechten en handelsverkeer. En sjoerd mag voor mij ook voor zijn eigen opgeroepen tribunaal verschijnen. Aanklacht volksverader, nsber, volksverlakker en mee heuler.

    Like

  8. Kans zegt:

    Nou je kan ze beter maar gewoon afschieten, anders kosten ze de gemeenschap nog meer geld.

    Like

  9. Belozersky zegt:

    Na de val van de muur waren er jarenlang goede betrekkingen tussen Duitsland en Rusland totdat……een supermacht voorstelde in de NAVO(2008) om Oekraine een lidmaatschap in het vooruitzicht te stellen. Merkel en Sarkozy maakten een politieke fout door ermee in te stemmen.

    Like

Plaats een reactie