Vladimir Poetin: “Ons doel bestaat in vereniging van het Russische volk”

(Vertaling: E.J. Bron)

President Vladimir Poetin (foto) verdedigde opnieuw de Russische positie in de Oekraïne-oorlog. Moskou zou altijd de voorkeur geven aan de vreedzame oplossing van conflicten, maar in dit geval zou er geen andere keuze geweest zijn dan het Russische volk op militaire wijze te beschermen, aldus Poetin.

In een interview voor het programma “Moskou. Kremlin.Poetin” was de Russische staatschef ervan overtuigd dat het Russische leger met betrekking tot het Oekraïne-conflict op de juiste wijze ageert. In de Oekraïne zou Moskou de belangen “van onze burgers en mensen” verdedigen. Verder zei hij:

We hebben gewoon geen andere keuze dan onze burgers te beschermen.”

Tegelijkertijd bracht de Russische president de bereidheid tot uitdrukking om “met alle betrokkenen te onderhandelen”. Het zou niet de Russische regering zijn die van gesprekken ozu afzien.

Verder wees de president erop dat Rusland er altijd naar gestreefd zou hebben om alle geschillen op vreedzame wijze op te lossen. De tegenpartij zou echter een andere instelling gehad hebben. Rusland zou er gewoon niet omheen gekomen zijn om in het jaar 2014 de Krim-bewoners te beschermen en hun keuze te ondersteunen. Alles zou toen begonnen zijn, aldus de president.

Volgens het Russische staatshoofd zouden de achtergronden van het Oekraïne terug te voeren zijn op de westelijke politiek om Rusland volgens het motto “verdeel en heers” in stukken te willen verdelen:

Ze hebben altijd geprobeerd ons te verdelen. Dat doen ze nu ook. Terwijl ons doel juist in de vereniging van het Russische volk bestaat.”

Bovendien verklaarde Poetin dat 99,9% van de Russen bereid zou zijn om “alles voor de belangen van het vaderland op te offeren”. Daarbij veroordeelde de Russische president niet diegenen die met het oog op de militaire operatie in de Oekraïne zich niet als ware patriotten zouden hebben bewezen. In elke samenleving zouden er mensen zijn die “in de eerste plaats aan hun persoonlijke belangen denken”. Een ieder zou het recht hebben op keuzevrijheid, vatte de president samen.

Vladimir Poetin werd in het kader van de uitzending ook op de geplande levering van een batterij Patriot-luchtdoelraketten door Washington aan de Oekraïne aangesproken. “Natuurlijk zullen wij deze vernietigen, 100% zeker”, zei Poetin.

Op 21 december had de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op uitnodiging van de Amerikaanse president Joe Biden Washington bezocht. De Amerikaanse regering zegde toe om de Oekraïne een batterij van het moderne systeem MIM-104 Patriot te leveren, voor de bediening waarvan tientallen geschoolde soldaten noodzakelijk zijn. De opleiding duurt normaal gesproken maanden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vladimir Poetin: “Ons doel bestaat in vereniging van het Russische volk”

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Naar mijn mening hoeft Poetin niet te verdedigen dat hij ingegrepen heeft.
  Velen zijn vergeten dat het Oekrainse leger een militaire macht op aan het bouwen was bij de Donbas om het achtjarige bombardement op de etnische Russen voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen door grootschalige aanvallen uit te voeren.
  Dat was duidelijk te zien aan de troepenopbouw een jaar geleden.
  dus wat deed Poetin?? Die liet even zien dat je niet zo maar kunt beginnen met een massamoord op de etnische Russen en greep even in, met het gevolg dat de Azovnazi’s even flink op hun flikker kregen en nu de rest vanhet Oekrainse leger zwaar klappen krijgen.
  Voor mij is het een goede zaak dat Moskou ingegrepen heeft en de banderas eens laat weten dat het Nazi gedachtengoed eenvoudig verleden tijd is.

  Geliked door 4 people

  • Olie bol zegt:

   Henk vele Nederlanders lezen dit niet wat je schrijft, als zo iets in de Telegraaf of Facebook plaats word je geblokt of krijg je van Facebook een waarschuwing dat wat je schrijft nep nieuws is, een mooie 2e kerstdag morgen.

   Like

   • Henk der Niederländer zegt:

    Wat kerstmis betrefd hetzelfde oliebol.
    Wat de telegraaf of bakkesboek van mijn vindt mening interesseerd me geen ene ruk want Ik heb niks op met landverraders.

    Like

  • Ravian zegt:

   Het Oekraïnese leger was al in stelling gebracht, en was de voorbereidende artillerie beschietingen voor de geplande massale aanval op de Donbass (in strijd met de Minsk akkoorden) al begonnen vóórdat de Russen eind februari ingrepen.
   De Oekies zijn dus feitelijk op heterdaad betrapt, op het in strijd met de door hen getekende vredesakkoorden een genocide beginnen, en enkel de Westerse politiek en media houd dit zeer onfrisse feit onder de pet.

   Geliked door 2 people

 2. bobzelf zegt:

  2 X 12 PUNTEN VRIEND. GEWELDIG UITGELEGD . HOED EN PET AF EN DIEPE BUIGING OOM BOBZELLUF

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s