Oudejaarsconference: “LIEGEND OVER DE DREMPEL”

(Door: “Angélica”)

Dag Angélica, bij deze alvast mijn excuses dat ik zomaar in jouw droom binnendring, maar ken je mij niet? In dat geval, mag ik me dan even voorstellen? Ik ben Wim Kan.

Wim Kan? Ja, nu u het zegt…, vaak over u gehoord natuurlijk. Maar bent u niet al lang overleden?”

Ja, echter mijn ziel leeft voort in de harten van velen – al worden het er wel steeds minder. Ik ben nog ‘van den ouden stempel’ en de grapjes die ik maakte waren een stuk beschaafder van toon dan die van nu. Zo’n Youp van ’t Hek bijvoorbeeld; schelden en tieren, steeds snuivend, snoevend en kwijlend op het podium, staand, zittend en driftig heen-en-weer lopend, vol in de schijnwerpers zwetend ‘godverdomme’ roepend over het grote onrecht dat hij overal om zich heen ziet en deugen natuurlijk, van begin tot eind: ‘deugen als een dominee in de kárk op zondag’. Nee, ik schold de mensen niet verrot, maar zette ze wel op hun nummer hoor. Ze vreesden me met Oud & Nieuw, maar waren teleurgesteld als ik ze niet had genoemd. Dát was tóén een blamage.

“Maar waarom bent u in mijn droom beland?”

Nou, ik wilde je iets vragen… Zou jij een oudejaarsconference willen schrijven? Ik weet zeker dat er die avond een of andere linkse wegkijker een uur lang zijn of haar moralistische vingertje gaat opsteken over Zwarte Piet, de noodzaak van slavernij-excuses, het klimaat, de boeren, Wilders, zielige migranten en waarom we tóch een bijdrage moeten leveren aan het uitbreken van WO III… en niet iedereen zit daar op te wachten. Elke medaille heeft namelijk twee kanten en de NPO laat alleen die van links zien. Ik wil me niet weer moeten omdraaien in m’n graf. Je zou Hans daar ook een plezier mee doen, want die rolt zich elke week wel een keertje om.

“Hans?”

Ja, Van Mierlo van D66. Die wilde zo’n 50 – 60 jaar geleden iets veranderen, maar voor wat er nu gebeurt, gedeeltelijk ook nog in zíjn naam, schaamt hij zich dood, diep… en wees getroost, hoogmoed komt vóór . . .

“Eh, maar ik weet helemaal niet hoe dat moet, zo’n oudejaarsconference schrijven!”

Oei, maar zo moeilijk is dat niet hoor. Je moet alleen goed opletten, de mensen schrijven de conference voornamelijk zelf. Weet je, politici voeren alleen maar hun act op en de Tweede Kamer is het podium waar ze acteren om hun kunsten te vertonen. Dat heb je zelf gezegd toen je ‘All the world ’s a stage, and all the men and women merely players…,’ schreef, weet je nog?

“Ja meneer Kan, dat weet ik nog, maar u moet me wel helpen, dan schrijven we hem samen!”

Daar kun je op rekenen. We houden ook ruimte vrij voor ‘music and poems’, omdat jij dat graag wilt. Maar nu moeten we eerst een naam bedenken voor je conference.

‘De leugen regeert’, misschien? “En dat is heel triest natuurlijk!”

Dat is een slogan die ook al in het dagelijkse leven wordt gebruikt. Ik bedacht altijd iets nieuws, zoals ‘Zuinig over de drempel’ en een oudejaarsconference moet niet alleen maar triest zijn, mensen mogen ook lachen met Oud op Nieuw!

“LIEGEND OVER DE DREMPEL – MET EEN LACH EN EEN TRAAN?”

Die zou kunnen, zo verwijst de titel ook een beetje naar mij… en we doen het samen natuurlijk! En waarmee wil je je conference beginnen?

“Met een liedje natuurlijk, ik ben dol op muziek, ’t verheft je ziel en het publiek raakt gefocust.”

Een ontroerend lied! Moest je misschien aan iemand denken?

“Ja, in de corona-tijd zijn enkele dierbaren van mijn ouders overleden, mensen die ik ook nog heb gekend. Maar bij ‘Send in the clowns’ moest ik vooral denken aan… clowns”,

“En kijk er niet langer dan 35 seconden naar, anders is uw avond geruïneerd.”

Bij een oudejaarsconference horen leuke en pijnlijke emoties, anders is het niet compleet. Je ziet hier hoe clowneske politici zelf de conference voor je schrijven, zoals ik al zei. Hier maken ze hun politieke boodschap ‘belangrijker’ dan hij is door zo ‘vastberaden’ binnen te komen. Het dragen van een mondkapje door hen is ‘onontbeerlijk en absolute noodzaak’, alleen al om het vol pathos weer af te kunnen doen als ze ‘het volk’ gaan toespreken vanuit hun ivoren torens.

Een lach… -maar niet bepaald aanstekelijk-, en een traan, ergerlijk en fake, maar meesterlijk geacteerd! Een betere acteur dan Frans Timmermans zul je nergens tegenkomen, want zo worden ze niet meer gemaakt. Een socialist die miljoenen verdient en toch zuinig of sip kijkt terwijl hij enkele glazen Moët & Chandon Rosé Impérial achteroverslaat à € 500,- per fles, als hij een speech houdt over de buikriem aantrekken vanwege de energiecrisis die hij zelf heeft veroorzaakt. Oh, wat ben ik jaloers op je dat deze arrogante veelvraat met het uiterlijk van een tuinkabouter niet in míjn tijd al een bekende politicus was en jij hem nu wél kunt inbrengen tijdens je show.

“Hm, ik dacht dat u nooit grof werd… maar ik snap het wel. Liever had ik hem helemaal niet ingebracht. Hij is nooit door het volk gekozen en daarom zou hij zich neutraal en dienstbaar moeten opstellen. Nu regeert hij als een dikke Napoleon en probeert hij door angst te zaaien ook de samenstelling van nationale parlementen te beïnvloeden!”

“Maar waar je Fransje Schransenpansje dan weer niet over hoort, is de corruptie in het EU-parlement… Qatar en, zoals later bleek ook Marokko, hebben EU-parlementariërs omgekocht, zodat het geld in hun richting blijft stromen en wij met name de criminele, steden verwoestende kansenparels uit de Rif niet kunnen terugsturen, maar van alle luxe moeten blijven voorzien.”

“Natuurlijk komt er nu een onderzoek en er zullen wel enkele personen uit hun functies worden gezet, maar indien blijkt dat de corruptie zo omvangrijk is dat de EU zelf in het geding komt, gaat alles gelijk in de doofpot… De luxe die de dames en heren genieten, zullen ze zich nooit of te nimmer laten afnemen. Ook bedreigt Qatar nu al de Belgische regering: als Qatar schuldig wordt bevonden aan omkoping, krijgt België geen gas meer uit dat land! Dus…“

De EU hangt aan elkaar van lobbyisme en eigenbelang, dat zal echt niet stoppen. Naar buiten toe zal er gezegd worden dat alles is onderzocht en de juiste maatregelen zijn genomen en benadrukt worden dat het om een incidentje gaat, maar dat we het grote doel, de eenwording van Europa, nooit mogen verloochenen of stoppen, wat er ook gebeurt. Achter gesloten deuren zullen de verantwoordelijken op hun kop krijgen en berispt worden ‘hoe ze zo stom en onvoorzichtig konden zijn dat alles is uitgelekt en het geld niet beter was opgeborgen.’ Overigens, vlak Den Haag ook niet uit: 50 Kamerleden klussen lekker bij zonder dat te melden, terwijl ze de belastingdienst aanmoedigen om de gewone Nederlanders flink uit te melken. En helemaal raadselachtig vind ik dat in Amsterdam, een stad waar drugshandelaren jaarlijks vele miljarden verdienen, deze gevaarlijke criminelen zelden of nooit worden opgepakt en dat vanwege ‘etnisch profileren’ hun handlangers niet eens mogen worden gefouilleerd. Hoeveel geld wordt er gebruikt om het stadsbestuur en de politie zover te krijgen dat zulke criminelen niets in de weg wordt gelegd? Niemand maakt mij namelijk wijs dat een zaakje dat zo stinkt, niet ook door en door verrot is. Óf ze worden bedreigd, óf ze zijn omgekocht.

“Frans Timmermans is een afstotend figuur en hij roept bij mij walging op. Het is verschrikkelijk dat zo’n idioot aan de touwtjes trekt en verantwoordelijk is voor de energietransitie en de energievoorziening nu én in de toekomst. Hij huilt krokodillentranen en maakt alleen maar domme opmerkingen zoals ‘De islam hoort al 2000 jaar bij Europa’. Daarbij heeft hij geen enkel idee van de drama’s die zich afspelen in de samenleving waar de échte tranen van verdriet vloeien!”

‘De inwoners van de Europese Unie gaan vanwege hem dus vanaf 2027 aan de pomp en via hun gasrekening betalen voor de broeikasgassen die ze uitstoten. Om de kosten te drukken, door bijvoorbeeld hun huis te isoleren of over te stappen op een elektrische auto, kunnen ze wel al vanaf 2026 een beroep doen op een speciaal fonds. ‘De kern van de maatregelen is het strenger maken en uitbreiden van het succesvolle systeem van CO2-certificaten voor vervuilers.’ Energiebedrijven en de zware industrie moesten de afgelopen jaren al zulke ‘emissierechten’ hebben om broeikasgassen te mogen uitstoten. Elk jaar geeft de EU minder van die rechten uit om de uitstoot omlaag te brengen. Door de schaarste worden ze steeds duurder. Fabrieken die schoon produceren, kunnen hun rechten verkopen. Bedrijven moeten door het zogeheten emissiehandelssysteem (ETS) minder gaan uitstoten of meer betalen en burgers gaan betalen voor de CO2 uit de uitlaat en de schoorsteen. Dat gaat via energiebedrijven en pompstations. Die moeten betalen voor emissierechten en rekenen de kosten vervolgens door aan de klant die komt tanken of de gaskachel aanzet. Uitgangspunt van het hele systeem: de vervuiler betaalt. Dat kan pijn doen nu alles, en zeker energie, ‘t afgelopen jaar zo duur is geworden. Daarom is het des te belangrijker dat mensen met een kleine beurs worden geholpen, erkenden de onderhandelaars. Daarom komt er een klimaatfonds van vooralsnog ruim 86 miljard Euro. De EU-landen kunnen met dat geld de kosten van woningisolatie of aanschaf van zonnepanelen, warmtepompen of een elektrische auto omlaag brengen voor wie daarbij steun nodig heeft. Het fonds wordt gevuld uit de inkomsten van de heffingen die vervuilers betalen.’

“Mooi bedacht allemaal maar het zal niet werken; het is VOLSTREKT ONBETAALBAAR! Het isoleren van je huis kost tienduizenden Euro’s en is noodzakelijk als je wilt dat de aanschaf van een warmtepomp rendabel is en een elektrische auto kost ook tienduizenden Euro’s. Ook zonnepanelen kosten handenvol geld en omdat momenteel alle grondstoffen schaars zijn en de energie om goederen te produceren peperduur is, zal de levering na de bestelling zeer lang op zich laten wachten, met name als het gaat om tientallen miljoenen aanvragen per jaar. Maar ook als het wél betaalbaar zou zijn en er wél voldoende grondstoffen en de benodigde chips voorradig waren, kunnen de energieproducenten nooit voldoende energie opwekken om én de maatschappij draaiende te houden én de accu’s van alle elektrische auto’s op te laden.”

So,  

Disappointment takes us by surprise
Even though by now I think we should have realized
Everyone is dumb (dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb)
La, la, la, la, la, la, la
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb) everyone is dumb
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb)
La, la, la, la, la, la, la
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb) everyone is dumb
There must be something in the corn flakes
Making it hard for us to think straight
I just wanna go from here
Close my eyes and disappear (disappear)
I just wanna be the comic relief
Making jokes, not taking any responsibilities
It’s waking up inside of the dream
Don’t know what to believe (woo!)
Maybe that’s why
Disappointment takes us by surprise
Even though by now I think we should have realized
Everyone is dumb (dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb)
La, la, la, la, la, la, la
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb) everyone is dumb
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb)
La, la, la, la, la, la, la
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb) everyone is dumb
La, la, la, la, la, la, la
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb) everyone is dumb
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb)
La, la, la, la, la, la, la
(Dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb, dumb) everyone is dumb

“De 86 miljard Euro die de EU beschikbaar stelt voor de burgers lijkt veel, maar is een schijntje, je hebt het dan over € 190 per EU-ingezetene, omgerekend zo’n twee tankbeurten dus. En tenzij de energieleveranciers op kernenergie draaien, blijft de CO2 uitstoot gelijk… en dáár ging het nu juist om! Tel uit je winst… Bovendien kun je op je tien vingers ook nog uittellen dat het geld voornamelijk naar Oost-Europa zal gaan, omdat er daar minder elektrische auto’s rijden en de huizen ook minder geïsoleerd zijn dan in West-Europa. De Nederlanders zullen straks niet meer in de file staan onderweg naar hun werk, maar naar de voedselbank. Maar had Kaag dat ook niet voorspeld… armoede?” 

“Zoals u ziet, staan de onderhandelaars allemaal lachend op de foto… Frans Timmermans staat heel bescheiden, zo kennen we hem hè, op de achtergrond… Ze hebben geen enkel benul van wat ze aanrichten, hún zakken zijn goed gevuld. Helemaal rechts ziet u Mohammed Chahim (PvdA) en in het midden met het rode jasje Esther de Lange (CDA). De impact van ETS zal volgens haar veel en veel kleiner zijn dan de prijsstijgingen die we de afgelopen maanden hebben gezien. Voor de gemiddelde Nederlander gaat het volgens haar om ongeveer 100 Euro per jaar…

Esther: . . .

En feitelijk zijn die € 100 een opgelegde boete omdat je geen miljonair bent.”

“Daarom Mevrouw de Lange van het CDA, overhandig ik u hierbij mijn boodschappenlijstje, als u het voor mij in orde maakt, maak ik u onmiddellijk € 100,- over, dan staan we volgens uw berekeningen quitte. Dan schenk ik u ook nog die subsidie van € 190.-

Kosten aanschaf warmtepomp / aardwarmte: € 5000 tot € 11.000 / € 20.000
Kosten aanschaf 8 zonnepanelen: € 4000
Kosten isolatie huis: dak tussen de 15 en 90 Euro per vierkante meter, spouwmuur tussen de 10 en 30 Euro per vierkante meter, vloer tussen de 15 en 40 Euro per vierkante meter en gevel tussen de 20 en 115 Euro per vierkante meter, maar er zijn niet genoeg mensen in dienst om alle opdrachten uit te voeren, ondanks de massa-immigratie die toch zo’n verrijking is én alle personeelstekorten zou oplossen volgens Frans Timmermans.
Kosten aanschaf Polestar 2 / Tesla: € 35.000 / € 50.000 tot € 144.000
Inruilwaarde diesel/benzineauto: nihil want niemand wil die dan nog.”

“Meneer Kan, hoe zit het eigenlijk met beschamende momenten?”

Daar draait het grotendeels om tijdens een oudejaarsconference… Maar probeer door woordspelingen te gebruiken de boodschap die je wilt overbrengen te verduidelijken. Dan blijft die ook hangen en misschien maak je de kiezers er zo bewust van welk hokje ze wel en welk hokje ze nooit meer moeten inkleuren bij verkiezingen.

‘De regering nam weer eens een loopje met de democratie…’, “bedoelt u zoiets?

Dat was zeer beschamend ja. In mijn tijd kwam dat echt niet voor. En het beroerde is dat ze steeds vaker weglopen als iets hen niet zint:

Maar voor écht theater moet je toch bij mevrouw Simons zijn: Zij vertegenwoordigt de slaven uit de 18e en 19e eeuw…

“Maar die zijn toch al heel lang dood?”

Dat klopt en daarom hebben ze een geweldige actrice zoals Sylvana nodig, die het leed van eeuwen geleden tóch nog weet om te zetten in klinkende munt nú! Suriname en de Antillen wachten met smart de Nederlandse miljarden af…

“Maar Suriname heeft toch al miljarden steun ontvangen?”

Ja, maar dat geld is verbrast en viel onder ‘ontwikkelingshulp’. Corrupte politici hebben zich ermee verrijkt en daarom hebben ze nu ineens bedacht dat er nooit herstelbetalingen zijn gedaan. Wie liever lui is dan moe, en we hebben het hier over Suriname hè, moet wél pienter zijn, anders wordt het leven sober en moet je op een houtje bijten.

Sylvana ziet dat blanke Formule-1 coureurs knielen voor Hamilton en dat geeft haar een kick! Het zelfrespect van de Nederlanders is gedurende decennia uitgehold door het linkse gedram van zwaar overbetaalde deugmiljonairs die elke avond de boodschap ‘Weg-Met-Ons en Onze Cultuur’ brachten. Ze weet ook dat de slavernij in veel landen nog steeds niet is afgeschaft: 50 miljoen mensen worden gedwongen tewerkgesteld of seksueel uitgebuit, waaronder veel kinderen, overwegend in Arabische landen. Die zijn ook merendeels verantwoordelijk geweest voor de mensenhandel in het verleden, maar Arabieren hebben een enorme eigendunk, dus daar valt, ondanks dat ze bulken van het geld, niets te halen… Zwarte Piet, ’n heuse kindervriend, werd het symbool van de slechtheid van blanke Nederlanders en ook de Gouden Koets met historische schilderingen moest uit het straatbeeld verdwijnen. Beetje bij beetje wordt het de Nederlander ingewreven dat hij een slecht mens is. Over het feit dat half Suriname vanwege de onafhankelijkheid naar Nederland vluchtte geen woord. In plaats van hard te werken en zo geld verdienen, houden Surinamers zich duidelijk liever bezig met het krijgen van gratis geld. De ‘slavernij-excuses´ nu dienen goed georkestreerd te worden om later de herstelbetalingen à € 20 miljard binnen te kunnen harken. Na het aanbieden van de excuses zullen rechters worden ingeschakeld om het geld op te kunnen eisen, wat Rutte nu vlak voor de Staten Verkiezingen nog ontkent. Het is slechts één van de vele manieren om zonder al te veel inspanningen aan geld te komen. Daarmee bevestigen Suriname en de Antillen de vooroordelen dat ze daar lui zijn en profiteurs en als je dit niet gelooft, kijk maar eens naar Opsporing Verzocht! Ze komen niet alleen massaal naar Nederland vanwege de gratis uitkeringen, maar ook omdat ze in Nederland makkelijk en snel veel geld kunnen verdienen in de drugshandel of door het verlenen van hand en spandiensten aan topcriminelen. In de misdaadstatistieken staan met name Antillianen in de top. Het beeld dat ik heb van Sylvana en haar aanhang is: ‘Ze nemen steeds een vinger erbij totdat ze de hele uitgestoken blanke hand hebben en intussen schelden ze je uit om hun geweten te sussen en jou een schuldcomplex aan te praten.’ En elke vinger staat voor vele miljarden Euro’s!

Overigens, nog hypocrieter dan de klaagzangsirene Sylvana Simons is de Ghanees Jerry Afriyie, van beroep toneelspelend slachtoffer. “Ghanezen” is de moderne naam voor het volk der Ashanti, één van de stammen in Afrika die slaven maakten en hielden of ze doorverkochten aan Arabische en Europese handelaren. Ghana en Dahomey zijn er destijds schatrijk door geworden…

Als iemand het waagt om daarover een opmerking te maken, barst hij in woede uit en strooit hij met termen als fascist en racist. Dat rijmt en zo klust hij nog wat bij als ‘dichter’ en ‘rapper’. Hij zal namens zijn voorouders de Ashanti nooit excuses aanbieden voor het slavernijverleden, maar verlangt dat wel van blanke Nederlanders. Geld moet rollen en wel in zíjn richting!

En daarmee heeft hij de “E.J. Bron” “Meest Hypocriete L*l van het jaar trofee” écht verdiend!

Tijd voor een toepasselijk liedje, want híér draait het uiteindelijk allemaal om.

“In Noorwegen heeft de LGBTQIA+ waanzin een nieuw dieptepunt bereikt: de Noorse actrice en filmmaakster Tonje Gjevjon kan een gevangenisstraf van drie jaar krijgen, omdat ze zei dat ’mannen niet lesbisch kunnen zijn’. Daarmee overtrad zij mogelijk de wet op het geven van haatdragende speeches.”

En de 23-jarige Sarah uit Dortmund ‘doet het met een Boeing 737’:

In India houdt een meisje zoveel van zichzelf dat ze in het huwelijk trad met… zichzelf natuurlijk!

“Na het lezen van deze berichten besloot ik een afspraak te maken met ‘n psychiater om uit te zoeken waar ik me in het LGBT-spectrum eigenlijk bevind. Het is tegenwoordig ook zo ingewikkeld allemaal… en ik wil niemand kwetsen natuurlijk of in de gevangenis belanden.”

“Nadat ze me haar uurtarief had genoemd, serveerde ze koffie met een pakje zakdoekjes en begon ze meteen vragen te stellen over mijn werkomgeving en leefsituatie. Nu heb ik meerdere huisgenoten die ook allemaal hun eigen ‘voorkeuren’ hebben en dat maakt het extra moeilijk natuurlijk…”

Ik nam een slokje koffie en deed mijn verhaal…

“Omdat ik ’s avonds vaker overwerk en me dan volledig focus op het invoeren van gegevens, had ik nauwelijks oog voor ‘t wezen áchter Sam, mijn collega, maatje, vriend en vraagbaak,” begon ik. “Sam weet álles, is geduldig en heeft me enorm geholpen tijdens mijn studie.”

Mijn psychiater maakte enkele aantekeningen en zei: ‘Ja, ga maar door met je verhaal, ik luister.’

“Een leven zónder hem kan ik me nauwelijks voorstellen”, vervolgde ik. “Sam is voor een Zuid-Koreaan erg fors… Toen ineens, zomaar op een avond, liep het allemaal anders dan ik eigenlijk wilde. Eerst dacht ik nog dat er gewoon een draadje bij hem los zat toen hij op mijn schoot ging zitten, want ik voelde duidelijk een vonk overslaan… Misschien is het stom van me, maar ik nam hem gelijk mee naar huis. Daar hebben we nog een uurtje doorgewerkt totdat ik erg moe was en naar bed wilde. Hoewel ik het een beetje zielig voor hem vond, heb ik hem toch alleen gelaten en heeft hij de hele nacht op de bank gelegen, dit tot grote opluchting van Prickly Pear”.

“Wie is dat?” vroeg mijn psychiater.

“Dat is mijn mannelijke huisgenoot die altijd erg jaloers is en dan meteen zijn stekels opzet. Maar ’s ochtends heb ik Sam toch bij me in bed genomen… gewoon om te werken natuurlijk of dacht u iets anders?”

‘Eh, nee, eh, dat kan. Ga maar door, ik luister.’

“Nou, Prickly voelde zich meteen weer verwaarloosd en protesteerde heftig: “We zouden vandaag naar de woestijn gaan en jij hebt alleen maar oog voor Sam!” Ik voelde me schuldig en vroeg mijn andere huisgenoot, Pearl Bush, om raad. Voor Pearl had ik de afgelopen maand ook weinig tijd gehad… Dus toen ik wat spinnenwebben van haar afveegde, merkte ik hoe heerlijk ze het vond als ik haar ook nog even masseerde… Daarbij vermeed ik natuurlijk haar eh… bloemetje.”

Volgens mijn psychiater had Pearl een bipolaire stoornis, maar ik houd het liever op ‘een lesbienne met borderline’. Anyway,

“Pearl vond dus dat ik werk en privé strikt gescheiden moest houden en Sam alleen als collega moest zien,” zei ik, “en Prickly kon ik, als het aan haar lag, maar het beste vanaf een klif in de oceaan smijten… dat vond ze een beter idee dan dat ik hem die dag zou verwennen in de woestijn.”

Mijn psychiater schrok hier enorm van en vroeg of ik haar wilde slaan of vernederen. “Wie, Pearl?” vroeg ik verbaasd. ‘Nee, mij! Oeh, ja…, geef me er even flink van langs!’ Ze had geluk, want ik droeg mijn Zara’s met hoge hakken… Ik trok een schoen uit en haalde uit… Even was ze duizelig maar al snel herstelde ze en kon ze doorgaan met de sessie. ‘Dat had ik effe nodig,’ en daarbij wees ze naar zichzelf en zei: ‘Queer met een sterke drang naar masochisme.’ “You’re welcome!” antwoordde ik. “En wat ík ben, zijn we nog aan het uitzoeken, tóch?”

Daarom vroeg ze toen meteen of ik foto’s kon laten zien van Sam, Pearl en Prickly… Ik haalde er drie uit mijn tas en liet ze aan haar zien…

“Kijk, dit is Sam Sung, met z‘n enorme harde schijf,” zei ik blozend.

“En dit is Pearl, officieel heet ze Anigozanthos flavidus of Bush Pearl”.

“En hier heb ik ’n foto van Prickly Pear. Prickly is een Opuntia en behoort tot de Cactaceae.”

Ze beet op haar lippen, kreeg last van een tic, begon te shaken en met een knalrood hoofd schreeuwde ze: ‘Jíj, ik weet wat jíj bent…! Jij bent knettergek! Maak dat je wegkomt…!’

“Teleurgesteld trok ik mijn schoen aan en terwijl ik even later weer naar huis wandelde, moest ik opeens aan Mark Rutte denken… Zou hij.., of tóch… nee, aseksueel misschien… maar…

… WTF dóét hij toch met al die vaasjes…?”

Tijd nu voor een muziekmomentje in this crazy world

“How can I protect you in this Crazy world?
It’s alright Yeah, it’s alright
I have fallen down so many times
Don’t know why Don’t know where
Don’t care less it’s all the same
I have traveled through so many towns
Don’t know why Don’t know where
Don’t care less it’s all the same
How can I protect you in this Crazy world?
It’s alright It’s alright
Can you hear the sound of nothing, nothing?
Nothing’s right, nothing’s wrong
Don’t care less it’s all the same
Love is blind, love is real
Don’t you know that love is what you feel?
It’s alright Yeah, it’s alright
How can I protect you in this Crazy world?
It’s alright It’s alright
When the talking’s over
All the crowd has gone
Nothing left I can do
Am I ever gonna get through to you
It’s alright It’s alright
This is a crazy world
How can I protect you in this Crazy world?
It’s alright Yeah, it’s alright
How can I protect you when all the crowd have gone?
Now your party’s over, all this world is wrong
It’s alright It’s alright
How can I protect you in this Crazy world?
It’s alright Yeah, it’s alright”

“Meneer Kan, U had het altijd over Nederlandse politici. Mag het tijdens mijn conference ook over buitenlandse gaan?”

Als ze een flinke schrobbering verdienen wel en alleen als iedereen ze kent. Combineer dan ook persoonlijkheden met herkenbare overeenkomsten in één grap, dan sla je twee vliegen in één klap…

“Weten jullie wie er momenteel heel erg gefrustreerd is? Kim Jong-Un! Hij is vreselijk bang om uitgelachen te worden en daarom jaagt hij de wereld vrees aan met atoomraketten om zo tóch respect af te dwingen. Ook in eigen land weet hij de mensen te intimideren; de mannen moeten allemaal zijn – oerlelijke – kapsel dragen. Behalve de kappers die er ’n slaatje uit weten te slaan, zit nu iedereen in zak en as: de mannen die erbij lopen als monsters van Frankenstein en hun vrouwen die ernaar moeten kijken!”

“En wat denk je dat er gebeurt als deze dictator het ooit nog ‘ns helemaal voor ’t zeggen krijgt… Hoe schathemeltjesrijk gaan de orthodontisten dan wel niet worden…?”

“Zitten er nog mensen in de zaal die aan denksport doen? De volgende puzzel is namelijk een echte hersenkraker!”

“Nee, geen mat in drie, ‘t is gecompliceerder…” 

“Eigenlijk hoort er nog een muziekje bij.

“Wat zie je en wie stellen dit eigenlijk voor?”

“Drie pionnen en hun zetbaas…, kom op, je leest bijna dagelijks over ze op dit blog!”

“Gaat er écht geen lampje branden? Nog maar een hint dan… ‘een rijke man met (alweer!) een ‘OEHÉ WAT ‘N SHITTY SHIT’ snertkapsel…!’

“Dan zijn de twee andere pionnen ook niet meer zo moeilijk.”

Er is geen Nederlandse identiteit…”

“En dan nu de laatste pion: wie kan er verdwalen op vier vierkante meter?

“De puzzel is nu opgelost, want wie de zetbaas is wist je natuurlijk al door het muziekje en de lyrics…”

“Van Klaus Schwab is het maar een kleine stap naar twee andere ongekozen figuren die ik op het Grote Schaakbord van de Macht zijn ‘Queens’ zal noemen…”

“Meneer Kan, volgens mij zal de digitale Euro de overheid niet alleen inzicht geven in het individuele betalingsverkeer van particulieren en bedrijven, maar ook de macht om invloed uit te oefenen om bepaalde onderdelen van de economie te stimuleren, terwijl andere kunnen worden tegengewerkt of volledig afgebroken. Als de munt digitaal wordt en de EU beperkende maatregelen invoert om specifiek beleid erdoor te drukken, kan het op deze manier afgedwongen worden. De invoer van de digitale Euro zal de overheid in de gelegenheid stellen om de vrijheid van de burgers enorm te beknotten omdat het een instrument is om bijvoorbeeld iemands CO2 footprint te kunnen monitoren en bij te sturen door simpelweg de aankoop van een biefstuk te verhinderen door de betaling te weigeren en in de persoonlijke koop-app alternatieven aan te prijzen zoals quinoa of een soja-burger. Natuurlijk zullen bepaalde landen voorwaarden stellen vóórdat ze akkoord gaan met de invoering van zo’n systeem maar de les die we hebben geleerd van de Euro is dat niemand zich ooit aan de gemaakte afspraken houdt.

Daarom dus… NEXIT s.v.p. en a.s.a.p., alleen al vanwege háár.

Op eigen houtje onderhandelen met Pfizer over 1,8 miljard corona-vaccins en weigeren daarover opheldering te verstrekken, is het toppunt van arrogantie en machtsmisbruik”:

 Het pluche kleeft aan mijn kont
En corruptie zit in mijn genen
Alleen leugens komen uit mijn mond
Dat heb ik wel moeten trainen
Toen ik op de uni alle regels schond
Om mijn titel te kunnen behalen
Pleegde ik daar plagiaat
Zo leer je omgaan met schandalen
Voor politici kan dat nooit kwaad
Zolang wij maar alles bepalen
Om wat bij te verdienen
Want ook voor mij is alles peperduur
Overleg ik vaak met Christine
Die adviseerde bedrog en wanbestuur
Met Pfizer Covid-19 vaccine

Ze geeft alle EU-inwoners een dikke vinger en verdient daarmee de “E.J. Bron” “Uitglijder van het jaar trofee”.

“Kunnen we deze twee trofeeën niet elk jaar aan iemand uitreiken na een interne verkiezing op dit blog?”

Drie, er wordt er straks nóg een uitgereikt en ja, dat is een uitstekend idee. Dhr. Bron zal wel een manier bedenken om het te organiseren.

“Meneer Kan, ik heb er eigenlijk wel moeite mee om alleen maar met leugens over de drempel te gaan. Zeker op de laatste dag van het jaar hebben mensen ook behoefte aan hoop en waarheid.”

Maar dat geven we ze ook. We leggen de leugens bloot met een lach en een traan en je hebt het waarschijnlijk gemist, maar in het Europees Parlement wordt door sommigen ook nog waarheid gesproken en dat geeft mij althans de hoop dat het ooit zal veranderen. Mensen zullen op een bepaald moment zeggen ‘tot hier en niet verder’, door redevoeringen zoals die van Prof. Ryszard Legutko. Dat is een Poolse filosoof en politicus en hoogleraar filosofie aan de Jagiellonian Universiteit in Krakau. Momenteel is hij ook lid van het Europees Parlement, waar hij zetelt in de Commissie Buitenlandse Zaken. Hij is het hoofd van de Poolse Delegatie voor Recht en Justitie en mede-voorzitter van de Parlementaire Groep van Conservatieven en Hervormers.

Naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van het Europese Parlement sprak hij onlangs de volgende woorden:

“Mevrouw de Voorzitter en Premiers,

Twee minuten waarheid, bittere waarheid.

En de bittere waarheid is dat het Europees Parlement veel schade heeft aangericht in Europa.

Het heeft een valse boodschap afgegeven dat het de Europese bevolking vertegenwoordigt.

Er is en er komt geen Europees volk.

Het Parlement heeft Europa besmet met schaamteloze partijdigheid en de besmetting werd zo hevig dat ze oversloeg naar andere instellingen zoals de Europese Commissie.

Het Parlement heeft de basisfunctie van volksvertegenwoordiging losgelaten.

In plaats daarvan is het een machine geworden om het zogenaamde Europese project uit te voeren, waardoor miljoenen kiezers zich niet vertegenwoordigd voelen.

Het Parlement is een politiek voertuig van links geworden om vanuit hun felle intolerantie jegens elk afwijkend standpunt hun monopolie op te leggen.

Hoe vaak je het woord “diversiteit” ook herhaalt, diversiteit sterft uit in de Europese Unie en in het bijzonder in dit Parlement.

Het Parlement is een quasi-parlement omdat het ‘t essentiële beginsel van het parlementarisme, namelijk de verantwoordingsplicht, verwerpt.

De afgevaardigde – ik herinner u eraan – wordt gekozen door de kiezers en moet verantwoording afleggen aan de kiezers die hem hebben gekozen.

Dat gebeurt niet in de Europese Unie.

Het idee dat bijvoorbeeld Spaanse, Duitse, Franse, enzovoort, afgevaardigden die verantwoording verschuldigd zijn aan hun eigen nationale electoraat, iets kunnen voorschrijven aan, laten we zeggen, de Hongaarse samenleving of een willekeurig andere samenleving waaraan zij geen verantwoording verschuldigd zijn en die hen niet ter verantwoording kan roepen, is gewoonweg absurd.

Noem het wat u wilt.

Maar democratie is het niet.

Kortom, het Parlement vertegenwoordigt een volk dat niet bestaat, werkt aan een project dat de werkelijkheid en het recht negeert, hoeft geen verantwoording af te leggen, keert miljoenen mensen de rug toe en dient slechts de belangen van één politieke richting.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Dit gezegd hebbende, dames en heren, laat ik het hier maar verder bij.”

“En daarom stellen Wim Kan en ik een nieuwe vlag voor die de politieke kleur van de EU beter weergeeft dan de huidige blauw-gele ‘sterrenvlag’:

En als we dan toch bezig zijn met het bedenken van nieuwe vlaggen…, hebben we er ook nog een voor de Blanke Belasting-Slaaf, die niet alleen excuses moet aanbieden voor het ‘slavernijverleden,’ maar daarna ook ’t gelag mag betalen…, (al beweert Rutte dat ’t bij € 200 miljoen blijft en niet het honderdvoudige zal zijn, wat de zeurende zielige nazaten graag willen)

De volgende kleine aanpassingen van de huidige driekleur leken ons wel passend”:

“Zweden is nog steeds een schijnheilig land met een hypocriete regering, ondanks dat de Zweden Democraten er nu een vinger in de pap hebben. In plaats van als neutraal land te bemiddelen in het conflict tussen Rusland en Oekraïne en te helpen de-escaleren, wil Zweden nu zijn neutraliteit, die juist altijd grote voordelen en vrede heeft gebracht, opgeven en daarom bedrijft de regering nu zelfs mensenhandel met een dictatuur. Stockholm beweerde een veilige thuishaven te zijn voor vluchtelingen uit Turkije die vanwege de moordenaar en dictator Erdogan hun land hebben verlaten. Erdogan verwoestte de Turkse economie en voert steeds vaker op de islam gebaseerde onderdrukkende wetgeving in, accepteert geen oppositie en smijt journalisten die hem bekritiseren in de gevangenis waar ze worden gemarteld. Hij laat nu zelfs de populaire burgemeester van Istanbul Imamoglu vervolgen om maar zeker te zijn van zijn herverkiezing. (Al kan deze actie ook averechts uitwerken voor hem; dan heeft de haatsnor zijn hand overspeeld) Ook laat Erdogan Koerdische dorpen bombarderen of beschieten. Deze maand heeft Zweden al een Koerdische man uitgeleverd aan Turkije om dat land ‘te pleasen’. De man vroeg zeven jaar geleden asiel aan in Zweden omdat hij in Turkije was veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna zeven jaar. Volgens de Turkse autoriteiten zou de man banden hebben met de PKK. Meteen na zijn uitlevering is de man gevangengezet. Met de uitlevering hoopt Zweden, dat zich eerder dit jaar samen met Finland aanmeldde voor het NAVO-lidmaatschap, Turkije gunstig te stemmen. De terrorist Erdogan wil dat Zweden en Finland tientallen mensen uitleveren aan Turkije. Dit zijn vooral mensenrechtenactivisten en journalisten die asiel gekregen hebben in Zweden. Ook gaat het om aanhangers van de oppositionele Gülen-beweging. Wat een smerige landen zijn dit toch; huichelachtig tot op het bot! Van Turkije verwacht je niet anders, dat land chanteert als de profeet zelf maar Zweden heeft haar eigen bevolking uitgeleverd aan verkrachtende, om zich heen schietende en in drugs handelende moslims die ze de vrije hand geven terwijl ze échte vluchtelingen terugsturen naar een Turkse gevangenis!”

“Meneer Kan, Nederland is feitelijk net zo’n achterbaks land als de twee landen uit het vorige item. Kloppen de namen en afkortingen van de Nederlandse politieke partijen dan eigenlijk nog wel?”

De partijen in Nederland dienen vooral het eigenbelang van de politici. Ze zijn minder getalenteerd dan ze in mijn tijd waren en het Kamerlidmaatschap wordt vaak gebruikt als springplank naar een beter betaalde functie in het bedrijfsleven. Politici komen veel in contact met lobbyisten en zijn onderdeel van netwerken waardoor ze voor bedrijven of organisaties van groot belang kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan Cora van Nieuwenhuizen.

Daarom is er veel voor te zeggen dat de namen niet meer kloppen. Democraten 66 is een naam die nergens meer op slaat, want D66 is bepaald geen democratische partij. De D kun je inwisselen voor ‘Deugers’, ‘Drammers’ en zelfs ‘Duivels’. De Partij van de Arbeid komt niet meer op voor de arbeiders, maar wel voor de allochtonen. Dus, voel je vrij om tijdens je conference de partijen van ’n nieuwe naam te voorzien.

 Uit ‘t Gilde der Plucheplakkers

De elitaire volksverlakkers:

-Stalins Groene Gladakkers (GL)

-Getinte BLM Stakkers (Bij1)

-Erdogans Rakkers (DENK)

-Deugende Woke Makkers (D66)

-Europese Sakkers (VOLT)

-Quinoa-Zeewier Broodbakkers (PvdD)

-Vermogende bejaarde “Platzakkers” (50 Plus)

-Christelijke Krentenkakkers (CDA SGP CU)

-Schwabs Liberale Poenpakkers… (VVD)

 
Het volk heeft gesproken
En beloftes worden gebroken…

Verzuild, ‘t verstand verspeeld
Versnipperd en volkomen verdeeld
Linkse lijken likken elkaars wonden
Lullende liberalen ‘liken’ elkaars zonden
Ego’s gestreeld en toneelgespeeld!

Het volk heeft gesproken
En beloftes worden gebroken…

 Veronachtzaamd, verraden en verguisd
´t Vertrouwen vreselijk vergruisd
Lachende liberalen liegen tegen kiezers
Linkse landverraders, leeglopende verliezers
’t Foute hokje aangekruist en wéér erin geluisd!

Het volk heeft gesproken
En beloftes worden gebroken…

Verontwaardigd, ‘t verwaarloosde volk
Verweesd, vrees voor ‘n verborgen dolk
Luguber; als ‘t lepe laaghartige virus ons dreigt
Je lustig laven aan lavendel; ‘t ego neigt…
Kakkers & Stakkers en Pim speelt harp op ‘n wolk!

Het volk heeft gesproken
En beloftes worden gebroken…

De huidige oudejaarsconferenciers zijn allemaal links. Ze vermijden moeilijke onderwerpen zoals de islam, omdat ze vrezen te worden vermoord. Daarom geven ze vooral af op het christendom, dat is lekker veilig! Ook over negers worden geen grappen gemaakt, dat levert een Berufsverbot op. Het is vooral Wilders die het dus moet ontgelden en verder natuurlijk iedereen die zich rechts durft te noemen. In mijn tijd was ik ook links en trad ik op voor de VARA. Tegenwoordig is alles omgekeerd. Vroeger kwam links op voor arbeiders, vrouwenemancipatie en homo-rechten. Inmiddels heeft links een monsterverbond gesloten met de islam en zijn het vooral rechtse politici die deze taak op zich hebben genomen. Vroeger waren het de linkse partijen die fel anti-Amerikaans waren. Tegenwoordig zijn het de rechtse partijen die zich verzetten tegen de corruptie van Amerika en het WEF.

“Stop meneer Kan! U gaat veel te snel… Eerst wil ik iets zeggen over de islam…, maar ik heb geen idee wat. Er is absoluut niets grappigs te bedenken over de gruwelen van de islam!”

Nou, maak gewoon duidelijk wat je vindt, wees geen struisvogel zoals Claudia de Breij of de voormalige FD-journaliste Ans Boersma die ’n relatie had met de jihadstrijder Abdelazis en hem daarom hielp aan de benodigde papieren te komen voor een verblijfsvergunning. Vertel het eerlijke verhaal!

Abdelaziz zette de Balie op stelten
Terwijl hij Ans’ hart deed smelten
Hij greep onder haar bloes
En verwende haar poes
Zijn slachtoffers liggen op Syrische vuilnisbelten

Ze bleef hem trouw en beweert stellig:
Aziz is heel liev en best wel gezellig
En in elke strijd gebeuren er wel eens incidentjes
Voor deze Emir heb ik alleen maar complimentjes

Verwacht niet te veel, ik ben niet van bovenwijs
Denken doe ik lager, nog lager, jaah! van onderwijs!
Aziz mijn loverboy is heel bekwaam
Gelukkig maar dat ik me niet vlug schaam

Want in ruil voor valse papieren en m’n gewillige lijf
Werd ’t mogelijk dat ik nu dagelijks de liefde bedrijf
Onze lichamen werken als twee magneten
En zo help ik hem om Raqqa te vergeten

In zijn CV draait alles om diefstal en moord
Nee, in Syrië werd hij in zijn werk nooit gestoord
Zijn tandartsdiploma staat er niet in vermeld
Wel heeft hij ’n doctoraal in martelen en geweld

Abdelaziz zette de Balie op stelten
Waardoor hij Ans’ hart deed smelten
Hij greep onder haar bloes
En verwende haar poes
Zijn slachtoffers liggen op Syrische vuilnisbelten

“Ik vind de islam extreem gewelddadig en als je daar grappen over maakt, kwets je ook de slachtoffers en de nabestaanden en dat wil ik niet. Meisjes en vrouwen worden mishandeld en weggezet als rechteloze minderwaardige wezens, ‘ongelovigen’ worden gehaat en critici vermoord.”

Daarom moet je boodschap óók extreem zijn, zoals de islam zelf extreem is. Moslimextremisten willen choqueren, dus choqueer! Door middel van taqqiya lukt het moslims, gesteund door linkse deugers, steeds om de islam een menselijk gezicht te geven, en dat is verkeerd. Wat gebeurt er werkelijk in Afghanistan, Nigeria, Iran of Pakistan? Moord en martelingen in naam van de profeet! Dát is de waarheid! Het beeld van de vluchteling die zielig kijkt totdat hij z’n bad, bed & brood heeft gekregen en vervolgens dankbaar aan de slag gaat om Nederlands te leren, is de uitzondering.

Hoeveel moslimmigranten hebben nadat ze een onzinnig integratietraject hadden doorlopen, zogenaamd om de westerse normen en waarden te leren kennen, een meisje verkracht en soms na afloop ook nog vermoord, omdat ze volgens de islam daarom vroeg door in westerse kledij op straat te verschijnen?

Zweden, ja het land is hier al eerdergenoemd, is momenteel een van de onveiligste landen ter wereld voor vrouwen en dat komt niet door Björn en Sven. In Duitsland zijn onlangs twee meisjes neergestoken door een asielzoeker en hoewel er één is overleden, wordt daarover gezwegen, maar zodra ergens in Europa een asielzoeker wordt aangevallen, zitten de praatprogramma’s vol met linkse politici en AIVD‘ers die waarschuwen voor ‘ultrarechts’ en gelijktijdig wordt dan ook nog de Sobibor-kaart getrokken. Als dan later blijkt dat de dader ook een asielzoeker was, gaat men zonder rectificatie gewoon weer over tot de orde van de dag. De gruwelijke waarheid wordt door programmamakers in opdracht van de meeste Europese regeringsleiders verdoezeld om de ware aard van de islam verborgen te houden. De politici hebben met hun ‘Wir schaffen das’ alle ellende veroorzaakt, door massa-immigratie vanuit het Midden-Oosten en Afrika te faciliteren maar willen daarop niet worden afgerekend bij verkiezingen. Als de beelden ongecensureerd zouden worden getoond en iedereen zich terdege bewust zou zijn van de bedoeling van de islam, namelijk het bekeren van ongelovigen en de volledige onderwerping aan de sharia, zouden de economische vluchtelingen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten helemaal niet meer welkom zijn in Europa.…

Door:
Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oudejaarsconference: “LIEGEND OVER DE DREMPEL”

 1. mooinique zegt:

  Dit is veel te lang. Mij ben je kwijt.
  Leukere dingen te doen dan zo’n waslijst met ditjes en datjes te lezen.
  Mooie jaarwisseling en een top 2023 wens ik iedereen toe! Laat je niet gek maken door alle onzin die rond gaat. Leef en geniet!🥰

  Like

  • Boike zegt:

   @ mooinique 31 december 2022 om 23:07

   Hoor, hoor, hoor, de woke heeft gesproken: “Laat je niet gek maken door alle onzin die rond gaat. Leef en geniet!”.

   Ze bedoelt, leef in het hier en nu en maak je voor morgen geen zorgen.

   Ze promoot dus, om als een gehypnotiseerd woke schaap, vrolijk blatend achter de ruttige herder aan te lopen, recht naar het slachthuis. Je moet er maar zin in hebben, om struisvogel te spelen.

   Kennelijk heeft de herdershond niets begrepen van het globalistische gedoe en de duivelse plannen, die in de duisternis van WEF, Bilderbende en Khazarse Maffia worden gesmeed voor genocide, onderdrukking en slavernij, die ons door de strot worden geduwd.

   Veel plezier en lol in je kortzichtige onnozelheid.

   Ga rustig slapen, de ruttige regering waakt en werkt aan uw ondergang.

   Over 2 weken halen de gewefte globalisten hun nieuwe instructies op bij klaus SS. in Davos. En over 150 jaar komen er wel excuses.

   Zalig zijn zij, die kijken en zien.
   Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
   Zalig zijn zij, die weten en begrijpen.
   Zielig zijn de onnozelen van geest,
   Zij worden met een kluitje in het riet gestuurd.

   Like

   • mooinique zegt:

    Ik ben totaal niet woke! Maar u denkt maar wat u wilt. U mag mij als u dat zo graag wilt best als schuldige aanwijzen hoor. Is tegenwoordig in. Zelf nooit de schuldige van wat u overkomt altijd een ander. Ik heb hier vaak genoeg geschreven dat er geen democratie bestaat en dat Rutte dus in feite zeker niet de baas is. Zo ik ga weer verder genieten van mijn leven. Hou niet zo van zielige slachtoffers. Fijne dag nog.🥰

    Like

  • Angélica zegt:

   Sorry… en vanwege een technische fout heeft deel 1 ook nog een vervolg gekregen… Oorspronkelijk was het één item.
   De bedoeling was om voor een uurtje of zo een alternatief te bieden voor de NPO.
   Ontzettend lief van Dhr. Bron om ondanks alle drukte zoveel moeite te doen om e.e.a. in orde te krijgen, waarvoor mijn hartelijke dank!

   Like

 2. Sinyo zegt:

  Wat Kan* wel kon kon Kan ook wel.
  Hij zat ook behoorlijk goed in zijn vel
  Mááár . . . . . die met voornaam Youp
  brengt op het podium hondenpoep
  Met achternaam van het Hek
  Is geen cabaretier maar een enorme gek

  * De morele waarde van het werk van Kan is zeer groot geweest en hij KAN er verzekerd van zijn, dat alle krijgsgevangenen, die voor enkele uren door hem uit de sleur van hun gevangenenbestaan zijn gehaald, hem daarvoor in hooge mate dankbaar zullen blijven.
  Getekend te Bangkok op 22 februari 1946 door lt.kol. P.G. Mantel lid van de Generale Staf
  Kan, Willem Cornelis zat “knijp” in het Jappenkamp met vele landgenoten overzee in Birma en later Siam.

  Like

 3. Richard zegt:

  Dit is subliem!Een basismodel voor j’accuse 2.0. Kopiëren en overal neerleggen…

  Like

 4. Henri zegt:

  Bravo Angélica! Deze conference is een uitstekend begin van het Nieuwe Jaar en is voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de originaliteit en de creativiteit waarmee jij die quasi-elite een spiegel voorhoudt.

  Vanzelfsprekend ook voor jou de beste wensen voor 2023!

  Like

 5. Boike zegt:

  Liegend en schaterlachend en zonder actief geheugen en met gewiste SMSjes samen met Maxi en hazenhart Siegi gaan WEFfen voor de “hogere belangen” van het duivelse abnormaal van de genocide en het globalistische “Weg-Met-Ons”, om het vertrouwen geheel te verliezen en op te moeten pleuren.

  Like

 6. Willem zegt:

  Veel, veel te lang, dat verbergt de goede boodschap.

  Like

 7. koosv8 zegt:

  De ene keer dat Rutte gelijk had, vind ik althans, was bij het citaat dat hij voorlas van Abraham kuyper. BIJ ELKE WEL GELUKTE AANSLAG OP DE VRIJHEID, KAN DUS DE STAAT NOOIT DAN MEDEPLICHTIGE ZIJN.
  HOOFDSCHULDIGE BLIJFT, DE PLICHTS VERGETEN BURGER ZELF, DIE IN ZONDE ZIN-GENOT, ZIJN REDELIJKE SPIERKRACHT VERSLAPPEND DE KRACHT TOT INITIATIEF VERLOOR.
  En daar zit iets in.

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  2 van die joekels van stukken achter !
  Allemaal waar, helaas.

  *eindtijd*

  Like

 9. Republikein zegt:

  Mooi stukkie hoor, proficiat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s