Sneu dat frauderende allochtonen gepakt worden…

(Door: Wim van Schaik)

Het loopt al heel lang niet lekker bij het CBR. Lange wachttijden om een rijbewijs te bemachtigen. Heb je eenmaal een rijbewijs en ben je wat ouder, dan weet je het bijna niet verlengd te krijgen… Het zou allemaal veel beter worden met de komst van directeur Pechtold. Inderdaad Penthouse-Pechtold. Die!

Bij Jinek zat narcist Pechtold te snoeven dat hij het CBR-varkentje wel even zou wassen: ”Het eerste kwartaal puin ruimen. Het tweede kwartaal ordenen. En het derde kwartaal alles op orde.” Dat mag ook wel voor bijna een half miljoen per jaar plus riante vergoedingen… En dan nog tijd over hebben om gratis de renovatie van het Binnenhof te begeleiden.

Helaas kwam er weinig van terecht. Pechtold is altijd al beter geweest in het veroorzaken van puinhopen dan het opruimen ervan. Dus de aandacht moet van het falen van de ex-veilingmeester afgeleid worden: fraudeurs, die zijn hét probleem! Het CBR ziet de laatste tijd een toename van een geraffineerde vorm van fraude bij de theorie-examens voor het rijbewijs. In het hele land blijken kandidaten een trui of vest te dragen met een verborgen camera. Daarmee worden de vragen gefilmd en vervolgens krijgen ze de antwoorden van buitenaf ingefluisterd via een minuscuul oortje. Dat is heel andere koek dan het stelen van examenvragen of een look-a-like laten opdraven voor het theorie-examen.

Zonder harde cijfers te noemen, heeft Pechtold het over “georganiseerde criminaliteit”, waar grof geld mee wordt verdiend. Het steekt hem dat politie en OM te weinig mogelijkheden hebben om er iets aan te doen. Ook de politiek moet in de benen komen: examenfraude moet strafbaar worden. Zo kennen we Pechtold weer. Alsof deze vorm van fraude de moeder van alle kwaad is. Pechtold beseft heus wel dat het hier niet om grootscheepse fraude gaat. Zelf een schaamteloze ‘legale’ grootgraaier (om van het misbruiken van vrouwen nog maar te zwijgen), mag hij graag tekeergaan tegen de ‘georganiseerde misdaad’. Die is de schuldige. De arme sjoemelaars zijn eigenlijk slachtoffers. Het is de bekende D66-riedel die we al zoveel jaren horen.

Pechtold mag van de NOS helemaal leeglopen. Het valt hem op dat de meeste kandidaten sjoemelaars die nu gepakt worden voor de fraude nog niet zo lang in Nederland zijn. “Ze weten misschien de wegen binnen de overheid niet zo goed of denken dat ze op een makkelijke manier examen kunnen doen door veel geld te betalen. Misschien hebben ze moeite met de taal, dat weet ik allemaal niet. Maar ik vind het vooral sneu. Je betaalt een hoop geld, en als je dan vervolgens gepakt wordt, sta je met lege handen.” Ha, ha, vooral sneu. Nog even en Alexander gaat ervoor pleiten om die arme onwetende allochtonendie 2000 euro die ze willens en wetens betaald hebben, terug te geven.

Pechtold geeft hiermee wel een heel geraffineerd staaltje van politiek correct wegkijken. Het valt op dat hij het heeft over ‘kandidaten’. Vooral het beestje niet bij de naam noemen. Dat zijn we al jaren gewend. De ironie is dat we ondertussen wel weten wie met jongeren, tieners, relschoppers en nu met kandidaten bedoeld worden. Deze kandidaten hebben lak aan de spelregels die in onze maatschappij gelden, maar Pechtold doet alsof het onwetende, misleide, maar o zo goedwillende gasten zijn die nou eenmaal niet zo goed Nederlands spreken of denken dat het zo hoort. In het jargon heet dat kwetsbare, gemarginaliseerde jongeren die bescherming nodig hebben. Pechtold vindt het vooral sneu dat ze die 2000 euro kwijt zijn. Maar het zou zomaar kunnen zijn dat ze daar helemaal niet van wakker liggen, omdat ze makkelijk en snel veel geld kunnen verdienen. Meer dan in een reguliere baan. Want ze weten heel goed dat we niet allemaal op Cora van Nieuwenhuizen kunnen terugvallen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Sneu dat frauderende allochtonen gepakt worden…

  1. Oliedom zegt:

    Nou, met zuks een “bekwaam” sujet komt dat wel goed!🤮

    Like

  2. bobzelf zegt:

    DIE LEUNENDE MENEER TEGEN DIE DEURPOST.

    IS DAT EEN PORTIER. BIJ ZIJN HOERENKEET. ????

    IN DAT NEUKAPPARTEMENTJE . PER ONGELIJK GEKREGEN IN SCHEVENINGEN ??

    IK VRAAAG DIT EVEN VOOR EEN VRIENDIN UIT MEPPEL

    OOM DE HOERENLOPERS

    Geliked door 4 people

    • Henk der Niederländer zegt:

      Nee meneer Bobzelf dat is een kutventje dat zich in de banencarrousel gewerkt heeft en dus een riant salaris schijnt te moeten ontvangen.
      Een riant salaris ontvangen is overigens iets anders als verdienen,maar dat is dan weer mijn invulling.

      Geliked door 2 people

  3. Nu ff geen tijd om te lezen, wel een eerste reactie; Niet alleen bij het CBR is het een zooi! Heel ONS LANDJE is tot een groot crimineel nest herschapen door die GESTOORDE GEK in het Torentje en zijn REETLIKKERS!!
    ******* TRIBUNAAL!! ******

    Like

  4. Hoor, de Super-LANDVERRADER spreekt!!

    Geliked door 1 persoon

  5. Boike zegt:

    “Pechtold en gratis de renovatie van het Binnenhof begeleiden.” En gij geleuft dà ???
    Die lul met de normen en waarden van 66 duivels, die zelfs geen zier geeft om menselijk leven, die zal open en eerlijk zijn ??? Hé, word eens wakker.
    Er wordt al genoeg gefluisterd over geheime gangen en ruimtes op het Binnenhof, waar pedo’s allerlei duisternis en onkuisheid met kinderen zouden bedrijven.
    En daar geeft die lul van dat penthouse gratis adviezen over. Hè, hè, hè, laat me niet lachen. Ik voel aan mijn water, dat het niet klopt.
    In Den Haag zeggen ze: “Wat schuift dat ???” Het is nog nooit anders geweest. Aannemers, die niet schuiven krijgen de job niet.
    En met die rijbewijzen zal ook wel flink geschoven moeten worden. Een dikke envelop in de brievenbus van het penthouse zal wel wonderen doen, denk ik.

    Geliked door 1 persoon

    • Wim zegt:

      Pechtold en gratis gaat niet samen. Als er geen regelrechte betaling is, dan zijn er wel zeer vette onkostenvergoedingen… De doorhaling van het woord gratis is bij het plaatsen weggevallen.

      Like

  6. bobzelf zegt:

    GOHHH. IK ZIE “”TOETSTEEN “‘ REAGEREN

    DAT IS ALLE JEZUS LANG GELEDEN .

    LEUK . LEUK . HEEEEEL LEUK VIND IK DAT

    OOM BOBZRLLUF

    Like

  7. Ivanneau zegt:

    Die truc met de camera werd 10 jaar geleden ook al gebruikt. Als het CBR daar nu pas achter komt lopen ze gewoon 10 jaar achter.

    Like

  8. Ravian zegt:

    Als je ziet wat er zo allemaal op de weg zit dan kun je rijbewijzen beter bij een kilo speklappen cadeau geven.
    En gezien zelfs de gemiddelde diender de verkeersregels niet kent kun je dat theorie examen ook net zo goed afschaffen.

    Geliked door 2 people

    • Van een superonnozele “directeur’ gevangenis gehoord; De “jongelui” willen maar 1 ding (eigenlijk 3); De 3 W’s, een Wagen, Werk en een Woning!! Ben blij dat ik niet dagelijks bij de weg ben, vreselijk wat er allemaal achter het stuur zit!!

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie