Geheime dienst van Estland waarschuwt: Verliest de Oekraïne de oorlog binnen enkele weken?

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Die Welt” publiceerde een choquerend bericht van de geheime dienst van Estland. Derhalve zouden de Russen weldra 200.000 nieuwe soldaten naar het front sturen, terwijl ze mogelijkerwijs tot 30 miljoen reservisten zouden kunnen rekruteren. Tegelijkertijd echter zouden bij de Oekraïners de soldaten opraken, terwijl ze al mannen van over de 60 onder de wapens roepen.

Oorlogsbeslissing binnen enkele weken?

Op grond van deze feiten zouden de Russen dus nog altijd in staat zijn om de oorlog een hele lange tijd voort te zetten. Wat voor hen spreekt, want hoe te langer de oorlog duurt, des te groter wordt hun superioriteit om de oorlog te winnen. Deze zou zelfs binnen enkele weken beslist kunnen worden.

Nieuwe mobilisatie op komst

Omdat het geheime dienst bericht niet van de Russen, maar van het NAVO-land Estland afkomstig is, is er niet van uit te gaan dat de Oekraïense kansen onderschat zouden worden. De chef van de militaire geheime dienst van Estland, Margo Grosberg, gaat van een spoedige intensivering van de Russische aanvallen uit: na het einde van het Russisch-orthodoxe kerstfeest “zal er een nieuwe golf van mobilisatie beginnen”. Al in december stelden de Russen 300.000 reservesoldaten op, terwijl hun verliezen tot nu toe op 100.000 geschat worden.

Aanvoer in enkele weken, daarna van het begin van de lente

Daarmee zou het aantal nieuwe frontsoldaten zich met 200.000 uitbreiden – zoals Grosberg op een persconferentie volgens “Die Welt” bekendmaakte.

Daarmee zou volgens de chef van de geheime dienst van Estland de opleiding van de eerste golf reservisten zijn afgesloten, die in enkele weken aan het front ingezet zouden kunnen worden. Soldaten van de tweede mobilisatiegolf zouden eind maart, begin april aan het front kunnen komen.

Kiev krijgt gebrek aan soldaten

Dat zou wel eens dramatische gevolgen voor de Oekraïne kunnen hebben, concludeert “Die Welt”. Want zo langzamerhand heeft Kiev geen soldaten meer. Het land bevindt zich al in de vijfde tot zesde mobilisatiegolf, waarbij op dit moment mannen ouder dan 60 jaar onder de wapens geroepen worden. Het potentieel Russische reservisten zou daarentegen tot 30 miljoen kunnen bedragen.

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Geheime dienst van Estland waarschuwt: Verliest de Oekraïne de oorlog binnen enkele weken?

 1. Olie bol zegt:

  Inval Rusland jaagt inflatie Oekraïne hard omhoog: jaarpiek naar 26%

  Like

 2. droevige mof zegt:

  Er is een hypothese dat de Russen een uitputtingsoorlog voeren met de NAVO en de overwinning uitstellen. Het Westen leverde eerst oud en nu nieuw militair materieel aan het front, dat ofwel door de Russen wordt vernietigd ofwel door Oekraïense gangsters wordt verkocht. Miljarden euro’s worden hier verspild, we worden militair en economisch geruïneerd. Blijkbaar is dit nodig om tot bezinning te komen.

  Geliked door 1 persoon

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Nodig voor de Great Reset.
   Totaal alles vernietigen en mensen vermoorden via gifspuiten, oorlogen, koude en honger om ze zo op de knieën te krijgen….. wel ik zal nooit op de knieën gaan voor deze fascistische WEF en zal ze blijven bevechten tot mijn laatste snik.

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Yep, dat zou zo eens kunnen…
   De Oekraïners zijn feitelijk al verslagen, en nu bied de NAVO zichzelf in hapklare brokken aan de Russische gehaktmolen aan.
   Das de natte droom van elke generaal…

   Maar het kan zijn dat Putin het lijden van het Oekraïense volk niet langer kan aanzien, en daarom een einde aan deze oorlog gaat maken, ook al zou het voor Rusland beter zijn om dat niet te doen, en de NAVO gewoon verder te laten leegbloeden.

   Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  U HOORT GEWOON IEDERE KEER NIETS ALS UKRAINE OP ZIJN FLIKKER KRIJGT .
  DE STAD NAAST BAKHMUT IS VANDAAG DOOR DE RUSSEN INGENOMEN ..

  EN VAN BAKHMUT ZELF . IS NIET VEEL MEER OVER .

  DUS DAN IS DE HELE DONBASS VAN RUSLAND …

  EN ZIJN DE TOEVOER LIJNEN VAN HET UKRAINSE LEGER ZEG MAAR AFGESNEDEN

  DE HELE FRONTLIJN IS OPGESCHOVEN UKRAINE IN .

  DUS KREGEN ZE ALLE JEZUS HARD OP HUN FLIKKER …

  EN TOT NU TOE WERD ALLES DOODGEZWEGEN

  MAAR ALS ER NU NIEUWS KOMT VAN O.A. ESTLAND

  DUS WIE MOET ZE TEGENHOUDEN DAN ???

  MIJN OOM HEEFT EN HAD GEEN HAAST OM ZO WEINIG MOGELIJK MANSCHAPPEN TE VERLIEZEN

  DUS HET EU / USA GELUL GAAT MAAR DOOR .

  GEGROET OOMBOBZELLUF

  Geliked door 5 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Ik dacht precies hetzelfde.
   Geen nieuws over Oekraïne nu de Oekraïnse militairen door de gehaktmolen gaan.

   Rusland laat de hele navo doodbloeden 😀😃🙂🙃😊 …. goed zo Rusland maak maar een einde aan die nazi oorlog machine die NATO heet.

   Het volk wil geen oorlog ! Stop onze landverraders

   Geliked door 3 people

  • kruisridder zegt:

   U hebt het goed gezien Bobzelf. Als het leger van die papieren jood is opgerold, staat de deur naar Berlijn open…….

   Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Als de Oekraïners op zijn verwacht ik dat het oorlogsscenario zodanig is veranderd dat er gesleuteld gaat worden aan de tekst van artikel 5 van het natostatusverdrag, zodanig, dat er ook troepen van de natolanden ingezet gaan worden. Als dat zo is dan is er sprake van een 3e wereldoorlog en is er geen terug meer mogelijk.

  Geliked door 5 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Je moet zwaar gestoord zijn als jij soldaat wil worden zodat de banken de winsten op kunnen strijken.

   Mensen de banken geven leningen aan alle partijen en maakt voor hen niet uit wie er wint. Terugbetalen van die leningen met hoge rente moet.
   Daarom verhogen ook de centrale banken de rente !!!

   ALL WARS ARE BANKERS WARS !!!

   ZONDER SOLDATEN GEEN OORLOG !!!

   laat onze landverraders in Den Haag zelf maar vechten aan het front.

   Geliked door 3 people

 5. Andre zegt:

  Hier doet Rutte dus 2500 miljoen Euro aan geven.

  Soledar en Bakhmut zijn klaar en nu maar eens kijken wat er uit die zoutmijnen aan NATO mannetjes naar boven komen. Rusland heeft al gezegd als ze er niet uitkomen dan storten we het vol met beton.

  Geliked door 1 persoon

 6. Blaffertje zegt:

  “Geheime dienst van Estland waarschuwt: Verliest de Oekraïne de oorlog binnen enkele weken?”

  Dan bouw ik een feestje, maar ik vrees dat het ijdele hoop is zolang Amerika en het westen door blijven gaan met sponsorren van Oekraïene.

  Like

 7. Julia zegt:

  Europa is hard bezig zichzelf te vernietigen en gaat gezamenlijk ten onder met de corrupte Zelensky. Nogmaals wij worden overspoeld met propaganda over de Oekraïne maar velen vergeten de geschiedenis de Russen hebben nimmer een oorlog verloren en zijn minder failliet dan geheel Europa. Europa gaat het onderspit delven en de VS trekt de economische motor vanuit Europa naar zich toe. Veel bedrijven hebben al het voornemen om Europa te verlaten en we zien nu al de economische teloorgang van o.a. Duitsland de halve industrie ligt plat. Vooral door gaan met de zelf vernietiging https://www.telegraaf.nl/nieuws/638903080/zware-offers-europa-nodig-in-strijd-tegen-rusland Laten we nu maar hopen dat Poetin snel een einde maakt aan de in stand gehouden oorlog omdat de ellende over niet al te lange tijd meer is te overzien en heel veel meer burgers het leven gaat kosten met dank aan de VS, NAVO en de EU. De miljarden die de EU en ook Nederland in deze oorlog steken is niet meer vol te houden en we kunnen nu er al vanuit gaan dat het een pure miljarden verspilling is en onze economie geheel op zijn gat zal liggen. Uiteindelijk betalen de burgers de rekening maar krijgen er alleen meer en meer ellende voor terug.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s