De buurtvaders…

(Door: Angélica)

Onderstaand stuk is mijn reactie (tussen haakjes) op een uitzending van het NOS Radio 1 Journaal over Marokkaanse jongeren die drugs uit containers halen in de haven van Rotterdam:

‘Jongeren die drugs uit containers halen missen vaak het juiste rolmodel’ (Haha, het ligt dus niet aan hen…)

Vannacht zijn opnieuw jongeren betrapt die drugs uit containers haalden in de haven van Rotterdam. Een hardnekkig probleem in die stad. Het gaat vaak om kwetsbare jongeren die hiervoor geronseld worden en hun aantal lijkt de laatste tijd toe te nemen.
(We vallen in herhaling: ze zijn volkomen onschuldig, want ‘kwetsbaar’ en ‘ze zijn geronseld’)

Het Openbaar Ministerie maakt zich daar zorgen over.
(Er gaan jaarlijks tientallen miljarden om in de drugshandel en het OM maakt zich ‘ZORGEN?’…)

Wie zijn deze zogenoemde ‘uithalers’ en wat beweegt ze? Volgens het OM zijn de uithalers vooral jongeren vanaf 18 jaar, met uitschieters tot 30 jaar, uit Rotterdam en omstreken. En met name Rotterdam-Zuid, waar veel kwetsbare jongeren wonen, is oververtegenwoordigd, zegt officier van justitie in Rotterdam Loes van der Wees in het NOS Radio 1 Journaal.
(Nogmaals: ‘kwetsbaar’, dus denk a.u.b. niet al te slecht over ze)

Slechte voorbeelden. De uithalers komen volgens het OM over het algemeen uit kwetsbare gezinnen, waar schulden zijn of andere familieleden die ook het criminele pad gekozen hebben.
(Ik erger me kapot, maar wéér valt de term ‘kwetsbaar’! Ook hebben ze ‘schulden’, alhoewel ze dure horloges dragen en rondrijden in BMW’s)

Volgens Bianca Boender, voorzitter van BV Jong Beroepsvereniging kinder- en jongerenwerk, is er bij deze jongeren vaak “sprake van armoede, een ongezonde thuissituatie, een bepaald milieu of het niet kunnen meekomen in deze maatschappij”.
(Een ongezonde thuissituatie? Terwijl pa en ma uit de Koran voorlezen? Die mevr. Boender discrimineert! O ja, de maatschappij is het schuld, die neemt ze niet mee…!)

‘De uithalers zijn jongeren, die het doen het voor geld, blingbling en dure kleding’
(Blingbling en dure kleding… Ze hadden toch schulden… Tsja, als wegkijken niet meer werkt, dan maar onzinverhalen verkopen)

Het ontbreekt deze jongeren volgens haar vaak aan ondersteuning of sturing in hun leven tijdens het opgroeien.
(Hmm, schrijft ze nu: Marokkaanse ouders zijn k*touders??)

“Elk kind of elke jongere heeft ontwikkelingstaken. Je leert bijvoorbeeld hoe je je kamer moet opruimen, hoe je geld moet verdienen en hoe je omgaat met vrienden, docenten of de politie. En als dat op een ongezonde manier gaat, dan kom je eerder in de verleiding om bijvoorbeeld uithaler te worden.”
(Inderdaad bevestigd: Marokkaanse ouders kunnen hun kinderen niet opvoeden, dat laten ze over aan de school of de politie)

Iedereen wil graag ergens bij horen.
(Klopt, ik ook, maar dat is geen reden om in drugs te handelen, mensen neer te steken of overvallen te plegen. Maar laten we vooral wegkijken om Wilders niet in de kaart te spelen).

Jongerenwerker Peter Ottens, met ervaring in Rotterdam-Zuid, stelt dat het vaak jongeren zijn die uit een omgeving komen waarin het ontbreekt aan de juiste rolmodellen.
(Ja, dat wisten we al, Marokkaanse ouders zijn waardeloze opvoeders)

Ze gaan dan op zoek naar hun eigen rolmodellen in een andere omgeving en die vinden ze dan vaak in de straatcultuur, zegt hij.
(Dus voeden de haatlarven elkaar maar op… “Hoi pap, ik heb een stageplek gekregen bij een plofkraker.” “Inshallah!”).

“Iedereen wil graag ergens bij horen. Als jij uit een omgeving komt waarin je dat gevoel nog niet helemaal hebt, je niet helemaal gezien wordt en niet de juiste aandacht en ook de juiste aanmoediging krijgt, dan word je veel kwetsbaarder om het criminele pad op te gaan.”
(Peter is ‘Deugend Wegkijker´ van beroep… kwetsbaar, kwetsbaar, kwetsbaar, minder kansen, gediscrimineerd en heb ik kwetsbaar al genoemd?)

Het is dan heel aanlokkelijk om toe te geven aan het aanbod om snel veel geld te verdienen waardoor je een bepaalde levensstijl kan hebben met bijvoorbeeld dure sieraden, kleding en auto’s.
(Je kunt ook gaan studeren en vervolgens een baan zoeken en met je eerlijk verdiende geld die dingen aanschaffen… Maar dat is te conservatief, te rechts wellicht.)

“Binnen de straatcultuur wordt ervaren dat je dat een bepaalde sociale status geeft, dat je dan toch iemand bent.”
(Misschien is de straatcultuur iets verkeerds…?)

Machogedrag en materialisme zijn heel belangrijk binnen de straatcultuur. “Normen en waarden die je eigenlijk niet heel erg helpen om te kunnen slagen in de samenleving, maar die je wel kunnen helpen om in die omgeving erbij te horen”, aldus Ottens.
(Hmm, mijn standpunt wordt zelfs – voorzichtig en aarzelend – bevestigd. Straatcultuur sucks: “Psst, meisje…” Maar dat valt onder de VVM en is niet strafbaar.)

Op straat of op school komen deze jongeren dan in contact met jongeren die al in de criminaliteit zitten. “Die daar net wat geld mee hebben verdiend,” 
(genoeg voor een Rolex/BMW) 

En die ook weer op zoek gaan naar anderen die daarbij kunnen aansluiten. En als je gevoelig bent voor het snelle geld, en als je uit een omgeving komt waar het financieel lastig is, dan is dat natuurlijk veel aanlokkelijker dan wanneer je het thuis gewoon helemaal oké hebt.”
(Ja, vreselijke wegkijker, het ligt niet aan hen, maar aan het geld, de verleiding of de omgeving. En voor Marokkanen is criminaliteit kennelijk veel aanlokkelijker dan het thuis helemaal oké hebben, dus verlangen we niet eens van Noord-Afrikanen dat ze gaan studeren en werken, maar tonen we meteen al begrip voor hun keuze voor de criminaliteit.)

De hogere straffen die door de nieuwe uithalerswet sinds 1 januari 2022 kunnen worden opgelegd, schrikt hen volgens Ottens niet voldoende af. “Als je kijkt naar waar deze jongeren vandaan komen, dan is dat vaak veel ellendiger dan een jaartje in de bak moeten zitten. Dus dat schrikt niemand af. Je moet zorgen dat er niet alleen strenge straffen zijn, maar ook dat er aan de voorkant genoeg liefde en aandacht is.”
(Een jaar gevangenis komt de status van de crimineel zelfs ten goede. En ‘liefde aan de voorkant’ probeer ik maar even niet te duiden…)

In Rotterdam lopen al verschillende projecten om jongeren weerbaarder te maken tegen de druk van ronselaars.
(Jaaaaa… Soepsidie lost alles op… En ondanks de honderden miljarden die de nieuwkomers al hebben gekost, wordt het van kwaad tot erger. Maar politici kunnen zichzelf op de borst slaan: ik heb miljarden uitgegeven aan integratieprojecten dus: ‘IK DEUG’ en verdien straks miljoenen in de banencarrousel.)

Daarin werken gemeente, politie en reclassering samen. In Rotterdam-Zuid is zelfs een speciaal project opgestart voor , waarin gebruik wordt gemaakt van virtual reality.
(Let op het woordje ZELFS! Uw belastinggeld wordt goed besteed, al maakt het allemaal geen ene moer uit en verandert er niets.)

Die virtual reality ervaring is er vooral op gericht om de mythe van snel en gemakkelijk geld verdienen te ontkrachten. “Je hebt de mythe van de straat en daarin is uithalen een cool verhaal. Maar je kunt ook ervaren wat er echt gebeurt en dat is een veel minder cool en eervol verhaal”, aldus officier van justitie Van der Wees.

“Als je in zo’n container zit is het eng en donker en je weet dat er op je gejaagd wordt. En als de politie je arresteert, is dat natuurlijk geen leuke ervaring. In het verhaal dat op straat verteld wordt, verdwijnt dat element. Daarin gaat het alleen maar om de blingbling, de dure schoenen en de champagne. Maar dat hele donkere dat er ook omheen zit, dat vertelt iemand die jou ronselt natuurlijk niet. Daar heeft hij ook geen belang bij.”
(Om je te bescheuren dit! Jonge Marokkanen met vuur- en steekwapens bang maken met verhalen over een donkere container. OvJ Van der Wees, misschien hebben ze wel een flinke zaklamp bij zich om de drugs bij elkaar te kunnen rapen. U praat met kerels die voor niets terugdeinzen en bereid zijn om meteen geweld te gebruiken alsof het kleuters zijn.) 

Door:
Angélica
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De buurtvaders…

  1. saddy zegt:

    Rechtspraak kan ook duidelijk en verfrissend zijn:

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Dat deze OVJ nu dus haar eigen ruiten ingeflikkert heeft is waarschijnlijk nog niet tot haar doorgedrongen.
    Want laten we eens even over de schutting loeren.
    Als in een later stadium dus zo’n “kwetsbare” jongere voor het hekje staat waar zij OVJ moet spelen, is het voor een beetje geslepen advokaat niet echt moeilijk om deze zelfde OVJ af te rekenen op haar eigen woorden en dus te beginnen over kwetsbaar en armoedige jeugd en nog meer van die onzin.
    Ik zal eens een voorbeeld geven.
    Deze kwtsbare jongeren zijn niet alleen kwetsbaar maar worden wegens hun afkomst ook ten alle tijde de hand boven het hoofd gehouden door hun vaders.
    Het is bekend dat ze thuis hun moeders terroriseren omdat in hun denken de vrouw een minderwaardig persoon is ook al gaat het over hun eigen moeder waarbij ze niet schromen om moeder te vertellen dat ze zich te houden heeft aan de “wetten” uit de koran waarbij de vrouw dus maar te luisteren heeft naar wat mannelijke familieleden te vertellen hebben.
    Na verloop van tijd houdt moeder de opvoeding uiteraard voor gezien en ziet ze liever de straat op gaan waar ze dan verder “opgevoedt” worden.
    Het een sluit het andere niet uit zou een nuchter iemand denken, maar nuchter denken is al 10 tallen jaren geen optie meer bij de OVJ’s
    Het gevolg is dan uiteraard een visieuze cirkel waarbij een oplossing van zijn leven nog geen millimeter nader komt en de soesidietrekkers ook heerlijk een goed inkomen kunnen blijven genereren.
    Zo houdt het een het andere in stand en gaat iedereen over tot de orde van de dag.

    Geliked door 3 people

    • hannah zegt:

      bij mij in de buurt gooien die a.s. kriminelen alles op de grond en zijn zusjes moeten dan alles oprapen. als moeder met een schaal eten binnenkomt eten ze al het lekkere van de schaal, de rest is voor de meisjes. als ze koorts hebben gaan ze meteen naar de dokter, bij de meisjes als ze al helemaal uitgedroogd zijn. van mensen gehoord uit de zorg ….

      Like

  3. jantjeuitnl zegt:

    Degenen die coke gebruiken, werken hier aan mee.

    Like

  4. Oliedom zegt:

    Zo ist, schijtziek van die ‘feel good’ hulptroepen malloten met hun “kansarm en zielige o.a. Marokkaantjes volk pamperen, dat tuig kun je alleen maar knalhard pakken door, als zij de wet overtreden, hun, inclusief de familie, het land uit te trappen, dat is de enige remedie die DAADWERKELIJK gaat helpen.
    Er heeft in dit land al een chefje geroepen, dat er in dit land 3 zeer grote criminele Marokkaanse families zitten, dus?
    Wat ga je dan doen?
    Nou die nepregenten niets, maar dat complete TUIG hoort men dus naar de zandbak te sturen, wel effe koning Hassan een tip geven, één mooie taak voor koning Roodbaard, het komt helemaal goed.

    Like

  5. Alice zegt:

    (Inderdaad bevestigd: Marokkaanse ouders kunnen hun kinderen niet opvoeden, dat laten ze over aan de school of de politie)

    En veel meer dan alleen Marokkaanse ouders die niet op (kunnen) voeden.
    Ik ga vaak met onze hond naar een park in een naburige stad. Daar loop ik langs een zogenaamd opvoedkundige instelling. ‘Opvoedhulp’. Pfffffff.
    En, het zijn allemaal ettertjes in de notendop. En met een kleurtje. Onze toekomstige crimineeltjes? I think so. Het lijkt erop, aan het enorme kabaal te horen, dat de zogenaamde opvoeders weinig grip op die dondersteentjes hebben. Zo klein als ze zijn hebben ze zo te zien en te horen, al vet schijt aan iedereen en alles. Geen ‘blank’ kindje te ontdekken daar……

    Like

  6. Sinyo zegt:

    Bij Pappie Achmed thuis is er een knuppel van hout, waarmee hij de familie niet onder de duim, maar onder de knuppel houDt. Thuis . . . dat is paps territorium. Daarbuiten niet. Is hij niet verantwoordelijk voor. Dus denkt pappie daar moeten hullie ook maar een knuppel gebruiken.
    Maar dan zeggen hullie dat mag niet van die (links lopende) overheid.
    Tja vindt pappie das jullie probleem dan..en de zoontjes ploegden voort.

    Like

  7. Hendrik de Zwijger zegt:

    Dit probleem is zo opgelost!
    Alle veroordeelden met een dubbel paspoort , hun Nederlands paspoort afnemen en na het uitzitten van de veroordeling, direct het land uitzetten.
    Is de persoon minderjarig, dan het gehele gezin uitzetten als ze dubbele paspoorten hebben.
    Let op hoe braaf ze dan worden !!

    Geliked door 1 persoon

    • Oliedom zegt:

      Yep, één van DE WEL WERKENDE oplossingen!!!

      Geliked door 1 persoon

    • BigLJohn zegt:

      Hendrik de Zwijger; Goed idee, maar dat gaat nooit gebeuren wat je beschrijft. Door frauduleuze verkiezingen zullen de wantoestanden in Nederland steeds verder escaleren. Het hele beleid van die criminelen in Den Haag is er op gericht Nederland naar de bliksem te helpen en uit te leveren aan ge-importeerde Islamitische criminelen en WEF doelstellingen.

      Geliked door 2 people

  8. ******* Drugsoorlog ******

    In haven Antwerpen is vorig jaar voor 8 MILJARD (!!!!!!) aan drugs onderschept!! En dan nog wat NIET onderschept is!! Bewapende “Nederlandese” JONGEREN van amper 16 houden zich hier mee bezig!!!

    Godverdommme, met dank aan die Misdadige Criminele Zooi op Het Binnenhof!! Sleep ze voor een T R I BU N A A L !!!!!! **** TUIG ****

    Like

  9. Eppo zegt:

    Wat een kolerezooitje heeft die PvdA en VVD en nog wat Clubs uit t Haagje er toch werkelijk van dit Land gemaakt en binnen gehaald hier heen .
    En nog maar binnen blijven halen hier wat een Bestuur .
    Stuur ze terug naar Landen van her/afkomst 2e Paspoort opgerot er mee .

    Like

  10. L. Sevier zegt:

    Het is bijna lachwekkend…..

    Zo’n vijftig jaar geleden is dit inteeltvolk binnengekomen en begonnen met de aftakeling van Nederland en nu komen ze (overheid maar ook de schapen bevolking) er achter dat “er toch wel wat mis is gegaan”…… oh ja??? JA!!!

    Een land krijgt waar het om gevraagd heeft (niet door mij in ieder geval!!)…

    Bedankt Joop den U. , Jan P. en het huidige (s)linkse politieke tuig (DUS ook burgers die op dat tuig gestemd hebben!!!!)
    Goed gedaan, goed voor je eigen ego, ook Giro 555: die zogenaamde asielzoekers komen nu na zoveel jaren naar Europa, goed joh….

    Fijn he die multiculti , zo leuk al die verschillende culturen…
    Zij lachen ons uit met hun rijkdom in Dubai, Marokko, Turkije etc. ….

    En nu huilie, huilie ….

    Wat een wereld…..

    🙈🙉🙊

    Like

Plaats een reactie