Hongarije beklaagt “cultuurschok” op grond van Duitse Ruslandpolitiek

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije is een van de weinige Europese landen die de westelijke sanctie- en isolatiepolitiek tegen Rusland heeft geweigerd. Deze politiek wordt ook meegedragen door Berlijn, wat de Hongaarse minister-president verrast heeft.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) heeft gisteren in een interview beklaagd dat de door Duitsland en Duitse politici binnen de door de Europese Commissie ingevoerde politiek en de manier waarop zij de effecten van de anti-Russische sancties “verkeerd ingeschat” hebben, in Hongarije een “cultuurschik teweeggebracht zouden hebben. De EU zou niet de moed hebben om de fouten in haar sanctiepolitiek toe te geven, beklaagde Orbán. Tegen de radiozender “Kossuth” zei de Hongaarse minister-president:

Ik ben opgegroeid met het gevoel dat de Duitsers precies zijn, ingenieurs, ze berekenen, nemen de tijd, ze weten wat ze doen.”

Zijn oude perspectief zou nu veranderd zijn.

“Nu zien we wat ze doen, want de Europese Commissie heeft een Duitse voorzitter”, ging Orbán verder en verwees daarbij naar de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

Ze hebben gefaald met de sancties, zich misrekend en uit professionele optiek niet tot het einde gerekend.”

Volgens de minister-president heeft de EU niet de moed om de fouten in haar sanctiepolitiek tegen Rusland te midden van het aanhoudende conflict in de Oekraïne toe te geven. Orbán merkte echte rop dat Hongarije niet de kracht zou hebben om het standpunt van grotere landen te veranderen, wat zou betekenen dat de sancties tegen Moskou ondanks hun ineffectiviteit waarschijnlijk voortgezet zouden worden.

Hongarije, dat in hoge mate van Russische energie afhankelijk is, heeft de staats- en regeringschefs van de EU er meermaals voor bekritiseerd dat zij door de invoering van “contraproductieve” sancties tegen Moskou voor de aanhoudende energiecrisis verantwoordelijk zouden zijn. Boedapest heeft er herhaaldelijk toe opgeroepen om een einde te maken aan de “mislukte politiek van Brussel”, om het “langzame leegbloeden” van Europa te stoppen. Hongarije is ook een van de weinige EU-landen die tot nu toe geweigerd hebben om wapens naar de Oekraïne te sturen of hun troepen op te leiden.

Vorige maand had Orbán verklaard:

Als het aan ons zou liggen, dan zou er geen sanctiepolitiek zijn. Het is niet in ons belang om de Europese en de Russische economie duurzaam in twee helften te delen, dus proberen wij te redden wat van onze economische samenwerking met de Russen nog te redden is.”

De betrekkingen van Hongarije met de EU waren in de afgelopen maanden bijzonder gespannen, omdat Boedapest ook met meerdere EU-instellingen in een serie kwesties in aanvaring is gekomen, waaronder LGBTQ-rechten en migratie. Brussel op zijn beurt heeft de conservatieve regering van Orbán van de uitholling van de rechtsstatelijkheid beschuldigd, terwijl westelijke establishment media hem als een autoritaire leider behandeld hebben, die de Russische president Vladimir Poetin te goed gezind is.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hongarije beklaagt “cultuurschok” op grond van Duitse Ruslandpolitiek

 1. Frits zegt:

  Hadden NL en de EU maar zo’n man aan de leiding. Dat zouden er heel wat problemen minder zijn. Realisme is een noodzaak in de politiek en daar is verdomd weinig van te merken in Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Zowel de EU als Duitsland worden bestuurd door linkse mensen.
  Linkse mensen zijn vervolgens gelovigen die zich zuiver door hun heilige ideologie laten leiden.
  En als beleid dan niet het gewenste resultaat op levert dan kan dit uiteraard niet aan de heilige ideologie liggen, dan kan dit enkel komen doordat er door de linkse mensen niet hard genoeg gebeden is.

  Als het sturen van 200 miljard aan ontwikkelingshulp naar Afrika enkel dictators verrijkt heeft dan is dus de enige mogelijke oplossing om meer miljarden naar Afrika te sturen.
  Als het bouwen van 100.000 windmolens je milieu problemen enkel verergert heeft dan is de enige mogelijke oplossing dus meer windmolens bouwen.
  En als de sancties tegen Rusland de EU verarmen en Rusland verrijken dan is de enige mogelijke oplossing dus om meer sancties tegen Rusland in te voeren.

  Bij dit alles zijn moraal en wet van generlei belang, want hun verheven ideologische doelen verheffen hen daar ver boven, de doelen heiligen de middelen.
  Vervolgens kent het socialisme dan geen hemel, dus de beloning voor hun deugen mag nog tijdens het leven verzilverd worden, en ook daarbij zijn moraal en wet dan natuurlijk van geen enkel belang.

  We praten hier dus gewoon over mensen die zich enkel door ideologie en onderbuik laten leiden, daarbij wetenschap en realiteit simpelweg negeren, en die ondertussen op alle mogelijke wijzen de eigen zakken pogen te vullen.
  Totaal ongeschikt voor om het even welke leidinggevende functie dus, maar het democratische systeem blijkt, in zijn huidige Westerse vorm, niet in staat om dit soort mensen bij die functies vandaan te houden.

  Dit speelt al lang, maar het begint nu dermate uit de hand te lopen dat als we het niet snel oplossen onze hele Westerse beschaving er aan gaat.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s