China stelt aan de kaak: VS stelen Syrische aardolie en graan in grote stijl

(Vertaling: E.J. Bron)

China uit zware beschuldigingen tegen de Verenigde Staten. “Wie in een glazen huis woont, moet niet met stenen gooien”, luidt een spreekwoord, dat op bijzondere wijze op de VS van toepassing is. Herhaaldelijk beschuldigde Washington in de Oekraïne-oorlog Rusland ervan Oekraïens graan gestolen te hebben. Op 15 september 2022 bijvoorbeeld maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de oplegging van sancties tegen vijf Russische functionarissen bekend, omdat deze zogenaamd “de diefstal van Oekraïens graan ondersteunen en mogelijk maken.”

Zelf echter kennen de VS duidelijk geen scrupules om andere landen leeg te plunderen en zich grondstoffen illegaal toe te eigenen. In dit concrete geval gaat het om Syrische aardolie. Dinsdag antwoordde de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Wang Wenbin, tijdens een persconferentie op de desbetreffende vraag van een journalist: “Wij zijn onder de indruk van de brutaliteit en de monstruositeit van de plundering van Syrië door de VS.”

Zoals Wang verder uiteenzette, werd volgens informatie van de Syrische regering in de eerste helft van het jaar 2022 meer dan 80% van de dagelijks olieproductie van Syrië door de Amerikaanse bezettingstroepen het land uit gesmokkeld. In het begin van deze maand zouden de Amerikaanse bezettingstroepen 60 tankers en vrachtwagens ingezet hebben om olie en tarwe te verschepen, die ze uit Syrië geplunderd zouden hebben. Daardoor zouden, aldus Wang, de energiecrisis en de humanitaire catastrofe in Syrië verder verscherpt worden.

Wang beschuldigde de VS er van het recht van het Syrische volk meedogenloos met voeten te treden. Want met weinig olie en voedingsmiddelen zou het Syrische volk nog harder moeten vechten om de barre winter te doorstaan. “De VS moeten zich voor hun oliediefstal verantwoorden”, eiste de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op China stelt aan de kaak: VS stelen Syrische aardolie en graan in grote stijl

 1. bobzelf zegt:

  GOHHH EN HET MAAR GEK VINDEN ALS OOM MOSCOU NIET MEE WERKT IN UKRAINE WHAHAHAHAHAHA
  LIJKT ME ZO HEERLIJK . ALS JE NAAST ELKAAR STAAT ALS ZIJNDE RUSLAND EN CHINA EN DAN ROEPT.

  WHO IS THE BOSS EIGENLIJK ..

  NOU EENS KIJKEN . OF AL DIE LANDEN DIE VAN DE PETERO DOLLAR AFSTAPPEN OOK ALLEMAAL GEBOMBARDEERD WORDEN WHAHAHAHAHA

  ALTIJD LACHEN MET DIE USA DOMBOOS

  Geliked door 2 people

 2. Runner zegt:

  Rijk geworden van roof .Nu tijd voor de rekening . Die komt zeker hoop ik.

  Geliked door 1 persoon

 3. Niek zegt:

  En terecht, dat doet Amerika overal. Ben blij dat China dit zegt maar vooral durft te zeggen. Tegelijkertijd is het tekent dat Amerika niet meer de macht heeft en anderen ook wat mogen zeggen. Er gaat wat schuiven in de wereld macht maar vast niet zonder slag of stoot.

  Geliked door 1 persoon

 4. antiislamnu zegt:

  Het kaartenhuis van de Amerikaanse Hell-Honden stort in elkaar nu maar hopen dat ze niet met atoombommen gaan strooien ik denk dat ze daar gek genoeg voor zijn ze geven totaal niets om de mensheid.

  Geliked door 2 people

 5. Ravian zegt:

  Dit is ook waarom Turkije in Syrië zit: om het clandestiene oliehandeltje van de familie Erdogan te beschermen.

  Geliked door 3 people

 6. mooinique zegt:

  Amerika heeft nog nooit iets gedaan zonder er iets voor terug te willen. Ik blijf mij verbazen dat iedereen het altijd maar pikt. De wereldbol of landkaart klopt voor geen meter qua afmetingen. Amerika met wat, 350 miljoen inwoners? Stelt toch eigenlijk niet veel voor in vergelijking met landen in het oosten.

  Geliked door 1 persoon

 7. Frits zegt:

  America First. Fuck the USA.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s