Loze dreigingen: Slechts 9% van de westelijke ondernemingen trokken zich uit Rusland terug

(Vertaling: E.J. Bron)

Bijna niets aan de hand: het in het begin van de Oekraïne-oorlog aangekondigde massale vertrek van westelijke ondernemingen uit Rusland heeft niet plaatsgevonden. Van een vertrek in grote stijl kan geen sprake zijn. Zoals blijkt uit een actueel onderzoek, hebben 120 van de 1404 westelijke ondernemingen hun tenten in Rusland afgebroken.

Terwijl de lijst van Rusland-boycotters zich eerst liet lezen als een “Who is Who” van internationale merken. De lijst reikte van Bosch tot Rolex, van McDonald´s tot DHL. Maar de overwegende meerderheid van de ondernemingen liet het bij de aankondiging. Maar 9% van de ondernemingen trok zich daadwerkelijk uit Rusland terug.

Daar zijn onderzoekers van de Zwitserse universiteit St. Gallen (HSG) en de Economische Hogeschool IMD achter gekomen. “Uit onze analyse blijkt dat eind november 2022 8,5% van de EU- en G7-ondernemingen minstens een van hun Russische dochterbedrijven van de hand gedaan hadden”, schrijven de auteurs van het onderzoek Simon Evenett en Niccolò Pisani. De meeste van de actieve ondernemingen hebben hun hoofdvestiging in Duitsland (250).

Voor het onderzoek werden omvangrijke data over kapitaaldeelnames van buitenlandse ondernemingen met de hoofdvestiging in de Europese Unie en de G7-landen verzameld en gecontroleerd of ze inderdaad hun Russische dochterondernemingen na het uitbreken van de Oekraïne-oorlog van de hand zouden hebben gedaan. De auteurs classificeerden ondernemingen al als “teruggetrokken” wanneer deze een of meerdere dochterbedrijven in Rusland verkocht hadden.

Om welke ondernemingen het precies gaat, komt niet uit het onderzoek naar voren.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Loze dreigingen: Slechts 9% van de westelijke ondernemingen trokken zich uit Rusland terug

 1. En die 9% werden verschrikkelijk in de spotlights gezet en de media vergrootten het hele verhaal verschrikkelijk uit zodat de slapers in den lande het idee kregen dat alle westerse bedrijven vertrokken uit Rusland.
  Maar het is allemaal eenvoudig te verklaren door de stelling GELD STINKT NIET.

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  Toch wel interessant:

  25/1/23 –
  BNR kopt “Geen Nederlands geld betrokken bij corruptiezaken in Oekraïne.” De kop klopt, geen Nederlands geld. Wat dan wel? Nederland faciliteert constructies om corrupt en gestolen geld uit de Oekraïners te verbergen. Plaats delict: Zuidas A’dam

  26/1/23 – Nederland bied onderdak aan de internationaal gezochte Igor #Kolomoisky, de Oekraïense leider van het #Azov separatisten leger en hoofdverdachte in het neerhalen van #MH17. Waarom doet de MSM geen verslag? Omdat Nederland aan de basis staat in de oorlog tegen Rusland.

  Geliked door 3 people

 3. droevige mof zegt:

  Hoe leugenachtig en hypocriet dit ook is, één ding is zeker: zolang zij met elkaar handel drijven, is het nog geen totale oorlog. Een andere interpretatie: Zolang ze met elkaar handel drijven, hebben ze dat van bovenaf toegestaan. Er zijn genoeg complotgedachten over welke machtige autoriteit dit is. De sociale media staan er vol mee. Afhankelijk van iemands voorkeur zijn het de witte of de zwarte hoeden.

  Like

 4. Groene Leeuw zegt:

  Voor de Russen nu een prachtig moment dus om die Westerse bedrijven te nationaliseren

  Like

 5. ronjaspers zegt:

  Dus als ik het goed begrijp kunnen de westerse bedrijven niet overleven zonder handel te bedrijven met rusland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s