Acht spuiten per inwoner: € 13,1 miljard uitgegeven voor corona-vaccins

(Vertaling: E.J. Bron)

De kosten van de miljoenen corona-vaccins, die Duitsland tijdens de pandemie besteld heeft, waren tot nu toe onbekend. Nu werd gepubliceerd: onze buren hebben € 13,1 miljard voor in totaal 672 miljoen vaccinatiedoses uitgegeven.

De contracten, die de Europese Commissie met de vaccin-producenten voor alle lidstaten had afgesloten, zijn strikt vertrouwelijk. De exacte kosten voor de bestellingen waren derhalve niet bekend. Nu maakte het Duitse ministerie van Gezondheid openbaar: Duitsland heeft tot nu toe € 13,1 miljard uitgegeven voor corona-vaccin bestellingen. Dit berichten de zenders NDR, WDR evenals de “Süddeutsche Zeitung”. Bovendien blijkt uit het bericht dat de producenten BioNTech/Pfizer en Moderna hun prijzen tijdens de epidemie aanzienlijk verhoogd hebben.

Ter vergelijking: Duitsland had in december 2020 39 miljoen vaccinatiedoses bij BioNTech/Pfizer besteld tegen de prijs van € 15,50 per dosis. Negen maanden later kostte een dosis gemiddeld als € 23,20. Moderna verhoogde na drie maanden de prijs van € 19,75 naar € 29,70.

672 miljoen vaccinatiedoses besteld

Zoals het Duitse ministerie van Gezondheid bovendien meedeelde, bestelde Duitsland sinds het begin van de pandemie in totaal 672 miljoen corona vaccinatiedoses. Omgerekend betekent dat er voor elke inwoner van Duitsland, van zuigeling tot grijsaard, ruim 8 vaccinatiedoses besteld werden. Het grootste deel – namelijk € 556 miljoen corona vaccinatiedoses met een totale waarde van € 10,5 miljard – van de nu bekend geworden hoeveelheid vaccin-bestellingen zou terug te voeren zijn op de ambtsperiode van minister van Gezondheid Jens Spahn (CDU).

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Acht spuiten per inwoner: € 13,1 miljard uitgegeven voor corona-vaccins

 1. Niek zegt:

  Nou dat is toch een koopje om al die mensen veilig te stellen en zij het gevoel hebben beschermd te zijn. Maar wij hebben ons best gedaan en in alle onschuld meegewerkt met het systeem zoals van elke goede burger wordt verwacht, toch? Zelf vragen stellen is blijkbaar moeilijk en het systeem afwijzen, nou hoe durf je? Toch kan het een beetje als je lief bent en ook je best doet op een andere manier…..

  Like

 2. Lekker toch voor Biontech en Pfizer want met zo’n hoop geld kun je makkelijk links en rechts wat politicie directeuren van ziekenhuizen en doktoren omkopen.

  Like

 3. Boike zegt:

  “De contracten, die de Europese Commissie met de vaccin-producenten voor alle lidstaten had afgesloten, zijn strikt vertrouwelijk.”

  Waarom moeten die contracten “strikt vertrouwelijk” zijn ???
  Waarom die geheimzinnigheid ???
  Waarom mogen we het niet weten ???
  Zit er een luchtje aan ???
  Is het weer duivelsgespuis ???
  Werden er gelden onder de tafel heen en weer geschoven ???
  Tja, er heerst zoveel corruptie in Brussel en er wordt zoveel gelogen en bedrogen.
  Het vertrouwen in de schurken van de EU is zwaar geschonden.
  Je kunt daar niets en niemand meer geloven.
  Thans heersen achterdocht en argwaan.
  Daarom willen we weten, waar onze centen zijn gebleven.

  Geliked door 3 people

 4. bobzelf zegt:

  EN IS DE BESTELLER VAN DAT VERGIF AL TEGEN DE MUUR GEZET ???

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  Er is veel weggegooid, want er wonen hier 87,5 miljoen mensen, waarvan er 60 miljoen vier keer zijn ingeënt, wat neerkomt op 240 miljoen vaccindoses. Dat betekent dat veel meer dan de helft ervan niet is gebruikt. Miljarden belastinggeld onttrokken.

  Like

 6. Snappie zegt:

  8 spuiten dat overleeft zelfs geen olifant.
  Experimenteel, geen vooronderzoek maar wel blind vertrouwen.
  Was er wel sprake van een pandemie, nee eigenlijk niet. Het g2 beleid in Duitsland was veel te streng voor een griep verschijnsel. Het moet wel een doorgestoken kaart zijn.
  Er heerst wel een ander levensgevaarlijk virus, dat heet de wef pokken.
  Het tast je hersenen aan en bij velen is het ongeneeslijk.
  De linker en rechter brein worden aangetast door een amoebe, slechts het reptielen breintje blijft functioneren.

  Geliked door 2 people

 7. saddy zegt:

  Beetje laag bedrag. Zeker als je dit leest:

  UK: $18.5 Billion wasted on unused Covid supplies

  Like

 8. Léon van Duren zegt:

  13,1 miljard euro’s volkomen verspild aan de van overheidswege georganiseerde corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia!!

  Bij deze is klip en klaar duidelijk dat de Duitse staat een gewetenloze criminele organisatie is !!

  Like

 9. Léon van Duren zegt:

  https://vm.tiktok.com/ZMYLL2tP8/

  Zou het toeval zijn dat deze mensen plotseling omvielen !!

  Ook de volledig onbetrouwbare corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia psychopaten van het criminelen kabinet van de schaamteloze nietsontziende recidiverende pharma maffia WEF-BILDERBERGER psychopaat Mark R . willen geen onafhankelijk onderzoek naar de oversterfte cijfers!!

  De zeer vele geïnstitutionaliseerde van overheidswege georganiseerde terroristische corrupte collaborerende klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia oorlogshitsende oorlogsmisdadigers moeten gestopt worden !!

  WIE ZWIJGT STEMT TOE!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Angélica zegt:

  Een uiterst verontrustend rapport: the National Institutes of Health (NIH) hielden niet bij hoeveel Amerikaans geld naar Chinees virusonderzoek ging.

  Deze verklaring is afkomstig van Alexander Nazaryan, een Senior White House Correspondent.

  Volgens een nieuw overheidsrapport dat zeker nieuwe vragen zal oproepen over de oorsprong van de COVID-19 pandemie, hebben de National Institutes of Health onvoldoende toezicht gehouden op een Amerikaanse organisatie die controversieel onderzoek financierde aan het Wuhan Institute of Virology in China.

  Volgens moleculair bioloog Richard Ebright getuigt het rapport van “grote tekortkomingen in het toezicht dat de NIH in het verleden heeft uitgeoefend op risicovol onderzoek naar versterkte potentiële pandemische ziekteverwekkers”.
  De inspecteur-generaal van het federale ministerie van Volksgezondheid en Human Services heeft dit rapport gepubliceerd maar het nieuwe rapport zegt niets over de oorsprong van het coronavirus. Het grootste deel van het rapport betreft onderzoek dat plaatsvond lang voordat de eerste gevallen van SARS-CoV-2 werden ontdekt in China eind 2019.

  Maar er wordt wel opgemerkt dat de Amerikaanse organisatie in kwestie, de EcoHealth Alliance, strenger gecontroleerd had moeten worden door federale ambtenaren met betrekking tot garanties dat haar partnerlab in Wuhan geen Amerikaanse fondsen gebruikte om gain-of-function onderzoek uit te voeren, waarbij virussen worden opgevoerd om te bestuderen hoe ze in de natuur zouden kunnen evolueren.
  “Het hele plaatje begint er uiterst verontrustend uit te zien,” zei wiskundig bioloog Alex Washburne hierover. Hij zei dat een project over coronavirussen afkomstig van vleermuizen, waarvoor de EcoHealth Alliance een subsidie had gegeven aan het Wuhan Institute of Virology, “duidelijk gain-of-function onderzoek was.”

  De Republikeinen, waaronder Senator Rand Paul van Kentucky – een scepticus van vrijwel elk aspect van het officiële coronavirusverhaal- grepen deze bevindingen aan om te concluderen dat de NIH “geen adequaat toezicht heeft gehouden”.
  Ook China-critici zullen zich gesterkt voelen en ze kunnen president Biden er terecht van beschuldigen niet krachtig genoeg op te treden tegen de Oost-Aziatische supermacht.
  Maar het is de NIH zelf die het meest onder de loep zal worden genomen. In een Twitterbericht beloofden de Republikeinen van het Huis dat er “toezicht en verantwoording” komen voor de federale biomedische instelling, die door sommigen wordt gevierd maar door anderen gedemoniseerd.

  Het nieuwe rapport zal waarschijnlijk een prominente plaats innemen in de hoorzittingen die zij van plan zijn te houden.
  Los van de politiek roept het rapport belangrijke vragen op over hoe federale fondsen worden gecontroleerd wanneer zij naar buitenlandse regeringen en organisaties vloeien. Hoewel de context anders is, zijn soortgelijke vragen gesteld over de miljarden dollars aan militaire en civiele steun van de VS aan Oekraïne.

  “Het is een vernietigende aanklacht tegen het N.I.H.,” vertelde Lawrence Gostin, een deskundige op het gebied van volksgezondheidsrecht aan de Georgetown University, aan de New York Times.
  Het nieuwe rapport onderzoekt een reeks subsidies – $ 8 miljoen in totaal, toegekend tijdens zowel de Obama- als de Trump-regering – aan EcoHealth Alliance, een in New York gevestigde non-profit organisatie die vervolgens tussen 2015 en 2019 in totaal $ 598.611 naar het Wuhan virologielab stuurde.

  De inspecteur-generaal van de HHS, Christi Grimm, vond dat de “NIH niet effectief toezicht hield of tijdig actie ondernam om EcoHealth’s naleving van sommige vereisten aan te pakken” om onderzoek te rapporteren dat in Wuhan werd uitgevoerd met Amerikaanse fondsen.
  “Tekortkomingen in de naleving van deze procedures beperkten het vermogen van NIH en EcoHealth om effectief toezicht te houden op federale toekenningen van subsidies en sub-betalingen om de aard van het uitgevoerde onderzoek te begrijpen, mogelijke probleemgebieden te identificeren en corrigerende maatregelen te nemen”, concludeerde Grimm.
  De NIH “maakte zich zorgen” over een deel van het onderzoek dat EcoHealth in China financierde, maar stopte het werk uiteindelijk niet, schreef Grimm in haar rapport van 64 bladzijden. Cruciaal is dat EcoHealth in de zomer van 2019, enkele maanden voor de komst van het coronavirus, geen voortgangsrapportage over zijn sub-subsidies produceerde.

  Ondanks deze zorgen blijft EcoHealth samenwerken met de federale overheid; de organisatie ontving onlangs 3 miljoen dollar van het ministerie van Defensie (!) om virussen op de Filipijnen te bestuderen!
  In een verklaring zei EcoHealth dat het “blij is” met het “toezicht van de inspecteur-generaal en volledig en transparant heeft meegewerkt aan deze audit.” De organisatie reageerde ook puntsgewijs op de bevindingen van de inspecteur-generaal en verdedigde haar werk in China.

  Sinds de eerste maanden van de pandemie staat EcoHealth Alliance in het middelpunt van zowel legitieme als samenzweerderige onderzoeken naar hoe en waar het coronavirus is ontstaan. Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat het virus afkomstig was van een wildmarkt, is geen enkele verklaring voldoende overtuigend gebleken om een wetenschappelijke consensus te benaderen.
  Eén poging tot verklaring is de zogenaamde laboratoriumlektheorie, die stelt dat het virus uit een laboratorium – met het Wuhan Instituut voor Virologie als meest waarschijnlijke kandidaat – is ontsnapt naar de algemene bevolking. Deze hypothese werd aanvankelijk afgedaan als een complottheorie, maar wordt sindsdien door veel deskundigen als plausibel erkend.
  Het bewijs blijft echter indirect en de meeste wetenschappers onderschrijven een model van pathogenese waarbij een “spillover” van dier op mens plaatsvindt. Ebola en HIV volgden dezelfde route om besmettelijke ziekten te worden onder de menselijke bevolking.

  Dit rapport zou onderzoekers kunnen stimuleren die blijven geloven dat China cruciaal bewijsmateriaal verbergt, ook over een mogelijk ongeluk.
  Toen de pandemie begon, stelde EcoHealth-voorzitter Peter Daszak dat kritiek op de zoönotische spillover-hypothese – dat wil zeggen, het idee dat het coronavirus afkomstig was van een dier, mogelijk een dier dat op een wildmarkt werd verkocht – alleen maar xenofobie zou aanwakkeren.
  Daszak dwong leden van de wetenschappelijke gemeenschap om een brief te ondertekenen die in februari 2020 werd gepubliceerd in de Lancet – een van ’s werelds meest gewaardeerde medische tijdschriften – en waarin kritiek werd geuit op de suggestie dat het zou kunnen gaan om een laboratoriumongeluk, hoewel dat iets is wat wel vaker gebeurt in China of het Westen.

  “Wij veroordelen gezamenlijk ten stelligste samenzweringstheorieën die suggereren dat COVID-19 geen natuurlijke oorsprong heeft,” aldus de brief. “Samenzweringstheorieën doen niets anders dan angst, geruchten en vooroordelen creëren die onze wereldwijde samenwerking in de strijd tegen dit virus in gevaar brengen.”
  Maar nadat de omvang van het werk van EcoHealth Alliance in China in 2021 bekend werd, moest de Lancet een addendum publiceren waarin Daszaks potentiële belangenverstrengeling bij het verdedigen van China werd erkend!!!

  Ook het feit dat er drie onderzoekers van een lab in Wuhan in november 2019 zo ziek geraakt zijndat ze met symptomen die leken op Covid-19 in het ziekenhuis zijn beland, zet volgens bronnen binnen de Amerikaanse geheime dienst, aan tot denken.

  Het nieuwe rapport komt op het moment dat de Republikeinen van het Huis zich voorbereiden op een onderzoek naar verschillende aspecten van de nationale reactie op de pandemie, waaronder de oorsprong van het virus. Onder de in de commissie benoemde wetgevers bevindt zich Marjorie Taylor Greene uit Georgia, die heeft gesuggereerd dat het coronavirus het resultaat is van een experiment met biowapens. Zij heeft Dr. Anthony Fauci beschuldigd van medeplichtigheid aan deze experimenten en heeft opgeroepen tot zijn ontslag als ’s lands hoogste deskundige op het gebied van besmettelijke ziekten.
  Fauci, die eind vorig jaar met pensioen ging, heeft de samenwerking met Chinese partners verdedigd. Maar hij heeft ook toegegeven dat veel over het ontstaan van het virus onbekend blijft.

  Wat we inmiddels wel al kunnen concluderen is dat het ontstaan van het virus onder zeer verdachte omstandigheden heeft plaatsgevonden en dat de zogenaamde samenzweringstheorieën niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Tevens is het zeer bedenkelijk dat Pfizer, dat in New York is gevestigd, wereldwijd actief is en de producten in ongeveer 125 landen verkocht worden. Ongeveer de helft van de omzet wordt in de Verenigde Staten behaald. Japan en de Volksrepubliek China (!) volgen allebei met een omzetaandeel van zo’n 6%. Ten gevolge van Covid-19 zijn er door Pfizer honderden miljarden dollars verdiend! So, do the math!

  PS1 Henk der Niederländer: nog bedankt voor uw lieve steun laatst.
  PS2 Van +9 naar -11 lijkt een reis naar het verleden en feitelijk is dat ook zo. (Gedurende enkele maanden nauwelijks internet)
  PS3 Hopelijk komt er vrede in Europa en krijgen de oorlogshitsers niet hun zin. WO III zal alleen maar verliezers kennen. Jammer dat ze dat maar niet willen begrijpen.
  PS4 Zojuist hoorde ik dat er een bloedige aanslag gepleegd is in Israël op een synagoge door een Palestijn. Het wordt feestelijk gevierd, nota bene op de dag waarop de holocaust wordt herdacht. Hoe triest is dat! Mijn reactie over het rapport op de NIH lijkt nu bijna ongepast. Liever had ik iets geschreven om alle slachtoffers te gedenken die deze week in Duitsland, Spanje en nu weer in Israël gevallen zijn door het oprukkende islamitisch fascisme.

  Like

 11. Peter Rissing zegt:

  8 spuiten per Duitser besteld, staat er. Zeg dat, for argument’s sake, iedere Duitser gemiddeld 4 spuiten heeft toegediend gekregen. Wat is hier dan een voor de hand liggende vraag, en wat zijn de kosten die daarbij horen ??

  Like

 12. bobzelf zegt:

  EN NU ??

  IS DE ZIEKTE VAN “”PLOTS “” IN EENS UITGEBROKEN .

  DE OVERDODEN . ZIJN NIET MEER AAN TE SLEPEN WHAHAHAHHA

  PLOTSELING . DE ZIEKTE VAN PLOTS

  IK LACH NOG WEL EFFE DOOR ALS U HET NIET ZO ERG VINDT DAN

  NATUURLIJK , WHAHA

  OOM . DOE MIJ NOG MAAR EEN BOOSTERTJE . IK DACHT ALTIJD DAT DAN EEN GLASIE JONGE GENEVER WAS. WHAHAHA
  MAAR DAT WAS EEN JONGE JENEVER VAN BOLS OF VAN BOKMA

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s