Von der Leyen voorspelt “grootste industriële transformatie van de geschiedenis”

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen (foto), pleit ervoor dat Europa en de VS zouden gaan moeten samenwerken tegen China om een “klimaatvriendelijke” toekomst veilig te stellen.

In haar toespraak voor honderden CEO´s, politici en vooraanstaande vertegenwoordigers uit de hele wereld op de bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos stelde de voorzitster van de Europese Commissie een geweldig plan voor om concurrentievermogen van de Europese industrie te verkrijgen door een wedstrijd in groene technologieën en klimaat gerelateerde investeringen, zoals “Politico” meldde.

De achtergrond: Amerika´s “Inflation Reduction Act”, die een subsidiepakket van $ 369 miljard voor het milieu bevat, wakkert in Europa nachtmerries van industrie en investeringen aan, die het continent verlaten zodra de economie instort.

“De komende decennia zullen de grootste industriële transformatie van onze tijd beleven – misschien van alle tijden”, verklaarde von der Leyen. “En diegenen, die de technologie ontwikkelen en produceren, die het fundament van de economie van morgen zal zijn, zullen het grootste concurrentievoordeel hebben.”

Deze verandering zou moeten plaatsvinden door de samenwerking van de bondgenoten en niet door tegenstellingen, aldus de cheffin van de EU.

“Het zou ons doel moeten zijn om storingen in de trans-Atlantische handel en bij de investeringen te vermijden”, zei ze. “We zouden er naartoe moeten werken dat onze desbetreffende prikkelende programma´s fair zijn en elkaar wederzijds versterken.”

De oproep aan de regeringen om hun eigen industrieën te helpen, is niet het soort boodschap dat normaal gesproken in Davos goed aankomt. Per slot van rekening is het WEF in menig opzicht het symbool voor vrijhandel en globalisering. Maar Amerika´s initiatief om zijn eigen economie te ondersteunen, heeft voor een panische reactie in Europa gezorgd, dat vreest om in het kader van de reorganisatie van de wereldeconomie achterop te raken.

Von der Leyen kondigde een nieuwe wet over netto-nul-industrie aan, die doelen zal stellen voor het jaar 2030. De inspanningen zullen erop gericht zijn de financiering van schonere technologieën te vergroten en vergunningen voor desbetreffende fabrieken te bespoedigen. Daarmee predikte ze Agenda 2020, die de globalisten voor ogen zweeft.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Von der Leyen voorspelt “grootste industriële transformatie van de geschiedenis”

 1. Alphons Mantel zegt:

  alweer nix gemeld over exhorbitante immigratiekosten ;jaarlijks 17 miljard euro

  Like

 2. J.v.d.Heijden zegt:

  Even geen behoefte aan het geneuzel van Von der Leyen….
  Denk aan Tsjernobyl van 26-4-1986:
  Want als de grootste kerncentrale van Europa wordt platgegooid,
  zullen de gevolgen niet alleen voor ons onomkeerbaar zijn.
  https://www.destentor.nl/buitenland/live-atoomagentschap-meldt-krachtige-explosies-bij-kerncentrale-zaporizja~a3cf1c30/

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Hoeft helemaal niet. Het electriciteitsnet van Europa is zo labiel vanwege de transitie dat een bom op twee distributiecentra het leven voor minimaal een week zal plat leggen, wellicht meer.

   Geliked door 3 people

 3. J.Lewis zegt:

  Elke woord en zucht uit haar mond, laten we het netjes houden, is een leugen. Dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen. Enkeltje Goelag zou ik zeggen, kan ze misschien daar de bewakers even verpozen.

  Geliked door 4 people

 4. gebochelde zegt:

  Het is wel weer een Duitse die de regeltjes bedenkt. Maar nu is zij een ONGEKOZENE. Herhaling van de geschiedenis ?

  Like

 5. Julia zegt:

  Von der Leyen dient flink bij de haren gegrepen te worden en voor een tribunaal te worden gedaagd. Die Duitse dictator zorgt uitsluitend voor meer en meer ellende voor geheel Europa laat ze de hielen maar gaan likken van een corrupte Zelensky met haar blauw/gele outfit het is een oorlogszuchtig sekreet die graag heel veel miljarden overmaakt naar het corrupte land de Oekraïne en zorgt dat de oorlog meer en meer zal gaan escaleren met alle gevolgen voor heel Europa van dien en nog heel veel meer doden onder de burgers zal gaan kosten. Dat geld ten behoeve van het klimaat verdampt nu en dient als investering voor meer wapentuig en zogenoemd wederopbouw van de Oekraïne terwijl Europa naar de algehele afgrond kruipt. Ben benieuwd in welke zakken een groot deel van de miljarden verdwijnen voor de zogenoemde wederopbouw van de Oekraïne. Mogen we nog even herinnerd worden aan de pandora papers. Het nieuwste mega lek over de financiële handel en wandel van de (invloed)rijkste mensen ter wereld, brengt veel Europese politici in verlegenheid. Niet alleen Wopke Hoekstra, maar ook de Britse ex-premier Tony Blair, de Tsjechische premier Andrej Babiš en voormalig IMF-baas Dominique Strauss-Kahn staan er niet zo fraai op. Ook de Oekraïense president Volodymyr Zelensky blijkt terug te vinden te zijn in de ‘papers’. Zelensky werd in 2019 president van zijn land door onder andere de als door en door corrupt bekend staande zittende president Petro Porosjenko te verslaan. Zelensky zegt zich te verzetten tegen corruptie en de macht van de oligarchen in het land, maar lijkt ook tenminste een deel van hun trucs goed te kennen. Voor zijn aantreden had hij een kwart van de aandelen in een brievenbusmaatschappij op de Britse Maagdeneilanden.

  Geliked door 2 people

 6. Andre zegt:

  Dat mens is knettergek en heb een raadseltje. China heeft geinvesteerd in een hele grote batterij fabriek in Duitsland. Biden heeft een “groen” hulp pakket vrijgemaakt van 400 miljard zodat de US lekker goedkoop batterijen kan maken voor de EU markt. Wat klopt er niet? Of beter is wie deugt er niet?

  Like

 7. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Moet je haar zien staan. Alsof ze God is.
  De duivel die miljoenen levens verwoest. Die de hele economie, heel Europa in armoede en honger heeft gestort.

  Ze zal binnenkort de oplossing van AL onze problemen verkondigen de digitale gevangenis … de CBDC

  En het overgrote deel van het oerdomme Europese volk trapt weer in de mooie praatjes van onze telkens weer liegende politici.

  Geliked door 5 people

 8. apollonia652014 zegt:

  Beter is als zij transformeert naar een hoop botten. Wat een graftak dat wijf.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Te geloven dat het Westen ooit een concurrent van China zou kunnen worden, doet mij ernstig twijfelen aan ons bestaansrecht…..
  China’s Maoisme als lichtend voorbeeld, en dan ook nog klimaatneutraal,
  …….No, che’che’

  Geliked door 2 people

 10. Boike zegt:

  Dus die heks pleit er dus voor, om grote kapitalen belastinggeld in de bodemloze put van een vermeende klimaatvriendelijke toekomst te stoten.
  Het is alleen zo jammer, dat dit kreng nog steeds niet in de smiezen heeft, dat de invloed van de mensheid op het klimaat onmeetbaar weinig is.
  Dat stuk onbenul zou er beter aan doen, maatregelen te treffen, die de armoe van de bevolking bestrijden.
  De negatieve impact van het EU-beleid op het aanwakkeren van de oorlog in Oekraïne begint inmiddels immers gigantische vormen aan te nemen en zal, bij een eventuele vrede, nog lang na-ebben.
  Wat laat hare magerheid toch merken, dat ze een marionet is van de Amerikaanse “Deep State”, de Khazarse Maffia.
  De hel met die duivelaanbidster !!!

  Geliked door 1 persoon

 11. Fran zegt:

  Iets ‘preciezer’ gezegd, ze bedoelt de grootste de-industrialisatie.

  Geliked door 3 people

 12. Léon van Duren zegt:

  Deze terroristische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigster hoort preventief gedetineerd te worden in afwachting van haar berechting door een onafhankelijk Neurenberg 2.0 tribunaal wegens de opzettelijk door haar gepleegde misdaden tegen de menselijkheid!!

  Deze corrupte levensgevaarlijke horror dokter Ursula von der L. heeft al haar burgerrechten verspeeld!!

  https://www.frontnieuws.com/eu-aanklager-start-strafrechtelijk-onderzoek-naar-covid-19-vaccin/

  Hier een uitspraak van de terroristische corrupte collaborerende klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopate Ursula von der L.

  https://www.frontnieuws.com/ursula-von-der-leyen-bereid-zijn-om-voor-het-europese-perspectief-te-sterven/

  Hoe gek kan een omhooggevallen psychopate niet zijn !!

  Geliked door 1 persoon

 13. bobzelf zegt:

  I SHOULD SAY ….. KILL THE BASTERDS

  Belgische premier De Croo (WEF) waarschuwt: “De komende vijf tot tien winters worden lastig!”
  Geplaatst op 27 januari 2023
  Ze spelen met vuur, maar het kan ze niet schelen. Coronacircus, Rusland-sancties, vernietiging van de landbouw – elke maatregel van de overheid leidt mensen verder de ellende en chaos in. Nu staat Young Global Leader (WEF) Alexander De Croo, premier van België, tegenover de pers en kondigt aan: De komende vijf tot tien winters zullen moeilijk worden. Natuurlijk niet voor hem en zijn soort – maar voor de bevolking.

  OOM GUUST FLATER

  Geliked door 2 people

 14. bobzelf zegt:

  HET SCHITTERENDE IDEE . OM PUTIN EFFE TE BELLEN

  IS NOG STEEDS NIET BIJ UW HERSENDODEN OP GEKOMEN LEES IK ..

  WAT EEN ZELDZAME TERINGZOOI IS DAT HELE EUROPA TOCH .

  IK BEN EEN UURTJE IN DE ZON LANGS HET ATHENES STRAND AAN HET HOBBELEN

  TOTDAT DE BOM VALT. DENK IK DAN MAAR

  OOM GOHHH WAT LEUK WEER

  Geliked door 1 persoon

 15. Niek zegt:

  Daar heb ik helemaal niet om gevraagd, ik wil een overheid die voor mijn belangen opkomt, iets waar ik op kan stemmen of ik het wil of niet. Een referendum of iets dergelijks, nu maken ze oorlog wat ik ook niet wil. Waarom tegen China een vuist maken? Ik wil niet dat zij met dat vreselijke Amerika gaan samen werken, rot op! Zorg voor lage onderhoudskosten en een goede gezondheidszorg die betaalbaar is.

  Geliked door 1 persoon

 16. Frits zegt:

  Als er iets van een Leyen dak gaat, weet dan dat er bagger of stront over u uitgestort wordt.

  Geliked door 1 persoon

 17. Oliedom zegt:

  En ik voorspel dat afgang van deze fucking shit madam.

  Like

 18. Peter zegt:

  Over de 30.000 mensen komen op straat bij de Ford fabrieken ,en de Pharma gaat naar Engeland en China vanwege de complexe regeltjes ,ja die Truus heeft het allemaal goed door ,wordt tijd dat ze zich goed vastlijmt op de A3,of beter in het beton laat gieten .

  Like

 19. Harry zegt:

  De grootst denkbare transformatie is de hele economie naar de donder helpen .
  En daar zijn ze al jaren mee bezig in de EU .
  De misselijke bemoeizieke krengen helpen de boeren om zeep , nu zijn de visserlui aan de beurt , de zeevissers kunnen de kost al niet meer verdienen , onze schitterende vissersvloot wordt gesloopt , de garnalenvissers worden de nek nu omgedraaid , ze zijn al met de binnenvaart bezig .
  De chartervloot jagen ze ook steeds meer op kosten .

  Eet maar krekels , geen garnalen , mensen .
  Maar ik hoef ze niet !

  Uit de EU , goede handelsverdragen met Engeland sluiten en met de rest van de non-EU . Opdonderen met die corrupte bende .

  Dus : STEM PVV of FvD !

  Geliked door 2 people

 20. Ravian zegt:

  Mooi voorbeeld van hoe en waarom socialistische systemen altijd falen.
  Ze proberen altijd om vierkante pennen in te kleine ronde gaten te duwen.
  Als dat dan niet past dan kan dat niet aan hun onfeilbare ideologie liggen, dus dan komt de hamer er aan te pas.
  Daarna komt dan de grotere hamer er aan te pas, en uiteindelijk is alles naar de kloten…

  Geliked door 4 people

 21. Jade zegt:

  Met de “grootste industriële transformatie van de geschiedenis”
  wordt eigenlijk bedoeld de terugkeer naar paard en wagen.

  Geliked door 3 people

 22. koosv8 zegt:

  Weg met die hele corrupte EVIL UNION.
  Effe aardiger doen, maar vooral eerlijker richting de Russische Federatie, en helemaal niet aardig naar de huidige VS!!!
  Weg uit Europa met je soldaatjes. Wordt toch eens volwassen hier in Europa, wat een zooitje ongeregeld zit hier toch. Of laat Victor Orban, het stokje overnemen van deze corrupte sukkel die er nu zit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s