De wereld begint de NAVO als conflictpartij in de Oekraïne te zien

(Door: Oleg Isajtsjenko – Vertaling: E.J. Bron)

In de VN werd op het hoogste niveau de beslissing van de NAVO-landen bekritiseerd om tanks aan de Oekraïne te leveren. Bovendien werd de levering van offensieve wapens als een schending van de VN-charta beschouwd. Waarom hebben vertegenwoordigers van de internationale organisatie nu voor het eerst een aan het Westen tegenovergestelde mening geuit?

De situatie die zich rondom de levering van zware wapens aan de Oekraïne ontwikkelt, leidt niet tot vrede, zei de permanente vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN, Stéphane Dujarric, donderdag in New York. Op deze wijze becommentarieerde hij de beslissing van enkele westelijke landen om de Oekraïne te voorzien van Duitse Leopard-tanks en Amerikaanse Abtams-tanks.

Wat we willen zien, is vrede, rechtvaardige vrede in overeenstemming met de VN-charta. Wat we nu echter zien, leidt ons niet in deze richting”, benadrukte Dujarric.

Volgens experts is dit inderdaad de eerste keer dat een vertegenwoordiger van het VN-secretariaat de bewapening van de Oekraïne met offensieve wapens bekritiseert. De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, zelf houdt zich in de regel meestal in met kritiek en herhaalt vaak anti-Russische narratieven.

Tegen deze achtergrond verklaarde Duitsland de uitspraak van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, over de “oorlog tegen Rusland”, die voor een groot schandaal zorgde. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn verklaarde dat de ondersteuning van de Oekraïne bij het aanspraak maken op haar recht op zelfverdediging, dat in de VN-charta verankerd is, zou van Duitsland geen conflictpartij maken.

Dit zelfde idee werd meerdere malen in andere hoofdsteden van de NAVO-landen geuit. Terwijl de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, een versnelde verzorging van de Oekraïne met moderne wapensystemen voor de lange afstand als “de enige weg tot de vrede” beschouwt. Zijn woorden zijn daarmee compleet tegenstrijdig aan die van Stéphane Dujarric.

Op deze manier tonen de VN en de NAVO verschillende opvattingen. Interessant genoeg werpen Dujarric en de vertegenwoordigers van de NAVO-landen de vraag op of de maatregelen van de alliantie verenigbaar zijn met de VN-charta. Er is sprake van het recht van de staat op zelfverdediging”, becommentarieert Stanislaw Tkatsjenko, professor aan de faculteit voor internationale betrekkingen van de universiteit Sint Petersburg en expert van de Valdai-club.

De toepassing van dit recht is slechts vaag geformuleerd, zodat de interpretatie van de zelfverdediging van de belangen van een bepaalde speler kan afhangen. Het gaat om een groot probleem voor de hele internationale gemeenschap. Moskou was zich daarvan bewust heeft zich sinds de jaren ´30 met dit thema beziggehouden door te proberen de begrippen ´agressie´ en ´indirecte agressie´ in het volkerenrecht in te voeren”, verklaarde de expert.

Deze inspanningen werden echter niet met succes bekroond, geeft Tkatsjenko toe. De juridische onzekerheid, die aan het begrip zelfverdediging is verbonden, bestaat nog steeds. Deze omstandigheid zou tot op de dag van vandaag veel problemen in de internationale betrekkingen veroorzaken. Hoewel de Oekraïne en het Westen zich beroepen op de “niet duidelijke taal van de VN-charta”, gaven de woorden van Dujarric hoop dat “steeds meer mensen in de internationale gemeenschap een ander standpunt dan dat van het Westen zullen vertegenwoordigen”, hoopt Tkatsjenko.

Senator Vladimir Dzjabarow vermoedt dat met het voortschrijden van Rusland bij zijn speciale militaire operatie er in de wereld steeds meer stemmen opgaan die het NAVO-bondgenootschap zullen veroordelen voor het “opzettelijk opstoken van het vuur”. De senator hoopt dat Europese politici op een bepaald moment verstandig zullen worden en dat het standpunt van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat lijken op het standpunt van Dujarric. De Europese elites zouden hun subjectiviteit kwijtgeraakt zijn, wat bij de gewone burgers van de Europese Unie voor ontevredenheid zou zorgen, zei hij, en voegde er aan toe:

Het zou immers ook in orde zijn wanneer er sprake van zou zijn defensieve systemen te leveren. Maar raketsystemen en artillerie worden er voor ingezet om het offensieve potentieel op te bouwen. Tanks en gepantserde voertuigen, of ze nu Sovjet of westelijk zijn, zijn in ieder geval offensief. Nu is er al sprake van gevechtsvliegtuigen van het type F-16. En daarna beweren ze nog dat ze geen conflictpartij zouden zijn, maar alleen maar het recht van de Oekraïne op zelfverdediging zouden uitvoeren. Hoewel ze zelf de militaire operatie onvermijdelijk gemaakt hebben.”

Het zou de Amerikanen in de beginfase van het conflict gelukt zijn om grote delen van de wereld door financiële en politieke beïnvloeding tot zwijgen te brengen, aldus Dzjabarow. Dit zou echter niet duurzaam kunnen functioneren. De woorden van de vertegenwoordiger van de VN zouden hier een teken van zijn.

Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland reageerde op uitlatingen van westelijke politici dat de NAVO-landen niet betrokken zouden zijn bij het conflict in de Oekraïne. Zo stelde de perswoordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, deze vraag aan Stoltenberg:

Wilt u serieus beweren dat u door het beschikbaar stellen van tanks, die door getraind personeel bediend moeten worden, dat gerekruteerd wordt aan Oekraïense ambassades in het buitenland, onafhankelijk van de nationaliteit, altijd nog geen conflictpartij bent? Wat bent u dan?”

Volgens haar zou de verzorging met westelijke tanks de situatie zeker niet beslissend voor de oorlog beïnvloeden, maar zou de confrontatie tussen het Westen en Rusland naar een nieuw niveau tillen. Bovendien zou de vraag van de zelfverdediging van de Oekraïne al lang van tafel zijn, omdat het Westen bereid zou zijn alles te doen om Rusland maximale schade toe te dienen, voegde ze er aan toe. En:

De burgers van de NAVO-landen zouden moeten weten dat hun blok heel omvangrijk in een confrontatie met ons land verwikkeld is. En deze confrontatie is aan het escaleren.”

Bron:
rt.de
Door: Oleg Isajtsjenko

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De wereld begint de NAVO als conflictpartij in de Oekraïne te zien

 1. karton zegt:

  Dat “de wereld” de NAVO als conflictpartij gaat zien in Oekraïne, is aan de rijkelijk late kant !

  Geliked door 6 people

 2. bobzelf zegt:

  YESSSSSS USA FUCK YOU TOO

  Douglas Macgregor:

  Russians Started Massive Offensive In Eastern Ukraine !!!

  Ukrainians Suffering

  KOFFIE . KANO . OF RONDO . GA EFFE ZITTEN ..

  EN 13 UUR GELEDEN . LAATSTE ECHTE NIEUWS

  THE RUSSIANS FIRST WILL CRUSH THE RIGHT SITE OF THE DNEPR.

  I TOLD YOU ALREADY

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  HIER HET COMPLETE GEKKENHUIS . MOCHT U DEZE BEKIJKEN
  LUISTER DAN GOED. HEEL GOED. NAAR DE LAATSTE 90 SECONDEN VANAF MINUUT 11.

  IK GROET U . MET SLAVA OOM VLADIMIR AND SLAVA RUSSIA

  DE ENIGE DIE UW LEVEN NU NOG KAN REDDEN

  I REST MY CASE ..

  OME BOBZELLUF .

  IK MAG VANDAAG FUNGEREN ALS MIEP KRAAK VAN DE HUISHOUD AFDELING

  WHAHAHAHA

  LATERRRRRRR

  Geliked door 1 persoon

 4. Htskday zegt:

  Is dit de echte reden waarom we tanks, wapens en miljarden belastinggeld naar Oekraïne sturen?

  Waarom sturen Amerikaanse politici tanks, vliegtuigen, wapens, materieel en meer dan 100 miljard dollar naar Oekraïne?
  Dat heeft niets te maken met Oekraïense burgers en alles te maken met de geheimen van de Deep State in Oekraïne.

  Lees verder:
  https://www.ninefornews.nl/is-dit-de-echte-reden-waarom-we-tanks-wapens-en-miljarden-belastinggeld-naar-oekraine-sturen/

  Like

  • Ravian zegt:

   Je kunt met behulp van DNA iemands etniciteit vast stellen, en dus kun je met behulp van DNA ook biologische wapens ontwikkelen die enkel mensen met een bepaalde etniciteit doden.
   Dat was/is dus waar in Oekraïense bio-wapen labs aan gewerkt werd.
   En ze hadden in Turkije al speciale drones besteld die vloeistof konden sproeien, met een groot genoeg bereik om steden als Moskou te kunnen bereiken.

   In Oekraïene is Russisch DNA om mee te experimenteren vervolgens ruim voorhanden.
   Ik denk dus dat het de bedoeling was dat er in Rusland een verschrikkelijke ziekte uit ging breken, die enkel etnische Russen zou doden.
   Klinkt duivels, maar is feitelijk gewoon opschalen van de genocide waar de Oekies in de Donbass al acht jaar geleden mee begonnen zijn.

   Een zogenaamde “Endlösung”, maar dan met een genetisch gericht bio wapen in plaats van Zyklon-B.
   Klinkt naar nazi’s hè?
   Guess what…

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s