Armoede in Duitsland: Vier uur in de rij staan voor warme soep

Giftenhek met schenkingen voor behoeftige mensen en daklozen in Berlin-Prenzlauer Berg.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal mensen in Duitsland dat door armoede wordt getroffen, neemt toe. Velen kunnen zich zelfs geen boodschappen meer veroorloven. Dat liet hu ook het hulpaanbod van het Rode Kruis in Berlin-Marzahn zien.

Daar stonden de mensen maandag tot vier uur lang in de kou om een kop warme soep en een paar levensmiddelen van het Duitse Rode Kruis te krijgen.

Zo lang was de rij nog nooit”

Sinds iets langer dan twee jaar is er de soepkeuken, die elke maandag voor de behoeftige mensen open is. Maar zo lang als in januari 2023 was de rij nog nooit, zegt Kati Avci van het Duitse Rode Kruis Berlijn. “De nood wordt steeds groter.”

Juist aan het eind van de maand hebben veel mensen bijna geen geld meer. Marcus Richter is een van de mensen die in de rij staat: “Sinds twee weken heb ik niks meer”, zegt hij. Daarom zou hij al geld van zijn broer hebben geleend: “Maar bij hem is het ook geen vetpot.”

Sparen voor een bezoek aan het zwembad

Ook Detlef Schüler staat in de rij. Hij moet met een uitkering drie kinderen en twee volwassenen verzorgen. Het geld zou bij lange na niet genoeg zijn. Een paar meter verderop staat Mandy Gashi – zij spaart door het gratis eten een bezoek aan het zwembad voor haar kinderen bij elkaar.

Voor januari rekenen economen op een inflatiepercentage van 9,2%. Daarom zouden er nog wel eens veel meer mensen op de hulp van voedselbanken en hulporganisaties aangewezen kunnen zijn.

Bron:
pleiteticker.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Armoede in Duitsland: Vier uur in de rij staan voor warme soep

 1. Om het kort te houden.
  Stuur nog wat miljarden naar Oekraine om die corrupte bende gaande te houden.
  Vraag Is nederland dan zoveel beter??

  Geliked door 6 people

 2. Het moet natuurlijk wel een opstekertje zijn met deze temperaturen in Berlijn om lekker even een frisse neus te halen terwijl je op je kommetje soep wacht.
  https://www.weeronline.nl/Europa/Duitsland/Berlijn/4101095/weersverwachting-14dagen

  Like

 3. BosscheBol zegt:

  Inflatie 9,2%??? Ook dat is gelogen. Het ligt tegen de 20%.
  Dit is wat ze willen. Ze willen dat wij kou lijden en honger hebben. Dat wij de huur niet meer kunnen betalen. Te beginnen met de ouderen.
  Het kan ze niet alleen niets schelen: ze willen ons dood hebben. En dan stoppen ze mohammedanen in onze huizen. Saoudi-Arabië betaalt de smeerlappen.

  Geliked door 4 people

 4. Léon van Duren zegt:

  Ook Duitsland wordt net als in Nederland door corrupte terroristische WEF-BILDERBERGER oorlogshitsende oorlogsmisdadigers geregeerd,de huidige corrupte COVID-19 pharma maffia politieke psychopatische politieke misleiders geven geen enkele moer om hun bevolkingen!!

  Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde terroristische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaten te kunnen berechten!!

  De uitgelokte Oekraïne oorlog zal op de huidige wijze met zekerheid escaleren tot een nog veel groter bloedbad!! Het militair ondersteunen van de corrupte failliete Oekraïne kan verstrekkende destabiliserende gevolgen met zich meebrengen!!!

  https://commonsensetv.nl/is-in-huidige-vorm-de-eu-een-tragische-fout-in-de-europese-geschiedenis/

  De gemoderniseerde Europese dictatoriale terroristische corrupte klimaatfascistische COVID-19 pharma maffia stappenplan vaccinazi’s zijn dezelfde transhumanistische bruinhemden als onder één zekere Adolf Hitler !!
  We stevenen met rasse schreden af op de derde Wereldoorlog,die Europa met zekerheid in as zal leggen!!De megalomane klimaatfascistische transhumanistische LGBTi Woke misleiders hebben niets geleerd uit het verleden!!Hoogmoed komt voor de val,en de bevolkingen zullen het gelach betalen van deze falende gecorrumpeerde corrupte elitaire boevenbende!!

  Wie zwijgt stemt toe!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren,een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen,YESHUA HAMASHIACH leeft!!

  Like

 5. johannes zegt:

  zo lang mensen zich (financieel) nog laten chanteren door instellingen en bedrijven zal het einde nog lang niet in zicht zijn

  Like

 6. Gerrit zegt:

  Hoeveel moeten er eerst sterven voordat de ogen open gaan bij hun regering. Het is schandalig!
  Dit is in ons land ook al zo, steeds meer armoede zoals in de jaren 30 tot na de oorlog. Wanneer gaan we massaal de straat op met hooivorken?!
  Moeten onze kinderen dan eerst letterlijk sterven van de honger?

  Geliked door 1 persoon

 7. Andre zegt:

  Het is niet alleen die gierende inflatie het is ook de destructieve greendeal die een spoor van werkeloosheid trekt dankzij team Scholz en helaas gaat het nog veel erger worden met al die oorlogshitsers.

  Geliked door 1 persoon

 8. Julia zegt:

  Armoede heerst door geheel Europa maar deze zal alleen maar erger worden zolang miljoenen mensen niet in de rij staan voor de poorten van Brussel en de regeringen om eens flink verzet te leveren tegen het weg smijten van miljarden naar de Oekraïne en de corruptie binnen Brussel en veel regeringen flink wordt aangepakt. Dus echt medelijden heb ik niet meer met al die mensen (uiteraard wel met de kinderen die de dupe zijn van de lafheid van volwassenen) in armoede zitten omdat zij te laf zijn eens een flinke vuist te maken, het land geheel plat te gooien en een einde maken aan de ongekozen bende in Brussel en de leeghoofden en oorlogshitsers van hun regeringen. Sta eens op en onderneem dan ook eens iets en blijf niet op de bank thuis plakken dit had allang moeten gebeuren.

  Like

 9. Sinyo zegt:

  Een vraagje.
  Is de “maaltijd daro” wel halal of is daar een apart standje voor ingericht??

  Maar aan de andere kant: Honger maakt smalle pense (Honni soit qui mal y pense). Of het nu halal is of niet, als “de hongerklop” ook hen treft , zoeken ze wel een plekkie waar zij zelf beslissen dat “akbar” hen effe niet ziet.
  Insallah.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s