Weer corruptie in Kiev: Hoofd van de belastingdienst verdacht van miljoenenbedrog

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds enkele weken berichten de media over corruptieschandalen in de machtskringen van de Oekraïne. Vandaag heeft de onderzoeksdienst van het land het belastingkantoor van Kiev doorzocht. Zijn cheffin wordt verdacht van belastingfraude en ambtsmisbruik.

Medewerkers van de staatsonderzoeksdienst van de Oekraïne hebben bericht over de ontdekking van een miljoenenfraude op het belastingkantoor in Kiev. Volgens een officiële mededeling op “Telegram” zouden op dit moment in het kader van de onderzoekingen het huis en de werkplek van de cheffin van de belastingdienst, Oxana Dati, doorzocht worden.

Volgens informatie van de onderzoekers zou de beambte, die van misbruik wordt verdacht, zonder juridische basis beslissingen over risicocriteria van belastingbetalers genomen hebben. Bovendien zou ze aan de kunstmatige verhoging van de bruto-inkomsten van enkele ondernemingen evenals aan het voorleggen van valse inkomensopgaven hebben bijgedragen. Vanwege deze handelingen zou er omgerekend ongeveer € 372 miljoen als “zwarte omzet” zijn overgemaakt. De belastingdienst zou ook verwikkeld kunnen zijn in illegale transacties van btw terugbetalingen, waardoor dan nog eens een extra € 745 miljoen verduisterd zouden zijn.

In hun bericht komen de onderzoekers tot de conclusie dat de belastingambtenaar deze onregelmatigheden of niet wilde merken of ze in stand hield of er zelfs door systematische omkoping aan deelnam. De onderzoekers zouden ook de levensstijl van de verdachte opmerkelijk vinden, omdat deze volgens de verklaring niet overeen zou komen met de hoogte van haar officiële inkomen. Het totale bedrag van de ongerechtvaardigde vermogenswaarde van de beambte zou ongeveer $ 1,4 miljoen bedragen.

In het kader van de doorzoeking van het huis van Dati zouden er ook dure horloges en auto´s evenals een lijst gevonden zijn, waarop zij haar wensen zou hebben opgeschreven. Jarenlang zou Dati van een Zobel-bontmantel, een Breguet-horloge, een Hermès-tas evenals van reizen naar Londen en de Malediven gedroomd hebben. Bovendien zou ze zich ten doel hebben gesteld een miljoen dollar te verdienen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Weer corruptie in Kiev: Hoofd van de belastingdienst verdacht van miljoenenbedrog

 1. Maar corruptie in Oekraine????

  Je geloofdhet niet
  Een jaar of acht geleden werd in de MSM nog verkondigd dat Oekraine het meest corrupte land in Europa was maar om een of andere reden zijn die berichten niet meer of moeilijk te vinden

  Geliked door 4 people

 2. Heniusz zegt:

  Waarom ben ik eigenlijk geeneens verbaasd meer? Als de grote baas het goede voorbeeld geeft, dan volgen zijn onderknuppels natuurlijk dat geweldige voorbeeld. Zou wel eens willen weten hoeveel van dat uitschot inmiddels naast een Zwitserse bankrekening, daar ook een 2e huisje heeft.

  Geliked door 1 persoon

 3. Léon van Duren zegt:

  Als deze berichten kloppen is het overduidelijk hoe de bewust uitgelokte verschrikkelijke Oekraïne oorlog de leugens over de biolabs moeten blijven verhullen!!

  https://gellerreport.com/2023/02/hunters-biolabs.html/

  https://gellerreport.com/2023/02/zelensky-ordered-destruction-of-all-state-docs-associated-with-hunter-bidens-metabiota-labs.html/

  Een grote groep geïnstitutionaliseerde terroristische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaten doen er alles aan om wereldwijd hun bevolkingen opzettelijk met list en bedrog te misleiden en indirect te bedriegen!! De huidige Nederlandse gecorrumpeerde transhumanistische COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaat Mark R. is één van deze megalomane bedriegers ondersteund door een volledig gecorrumpeerd ambtenarenapparaat!!

  Maar al is de leugen nog zo snel de WAARHEID achterhaalt haar wel!!

  Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de zeer vele geïnstitutionaliseerde terroristische corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia oorlogshitsende oorlogsmisdadigers te kunnen berechten!!

  Met vriendelijke groeten van Léon van Duren.

  Geliked door 2 people

 4. Léon van Duren zegt:

  De wereld wordt door een klimaatfascistische transhumanistische elitaire nietsontziende schaamteloze boevenbende geregeerd!!

  https://childrenshealthdefense.org/defender/big-pharma-tech-transhumanism-healthcare-cola/?itm_term=home

  Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om deze wereldwijd georganiseerde geïnstitutionaliseerde terroristische COVID-19 pharma maffia stappenplan psychopaten te kunnen berechten!!

  Like

 5. Frits zegt:

  Levensstijl niet passend bij inkomen. Zo ken ik er nog wel een paar. Geen werk en alles kunnen doen. Dure auto onder de reet, behangen als een Kerstboom, inrichting als een paleis en maar klagen over alles en nog wat. Bij mij lukt dat niet. Binnen de kortste keren krijg ik een blauwe brief.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Moet ik hierover nog verbaasd zijn. Hoeveel van de miljarden die door de westerse leeghoofden worden geschonken voor zogenoemd wederopbouw en het betalen van salarissen van de ambtenaren in de Oekraïne zijn al achterover gedrukt? Dat zal over niet al te lange tijd wel aan het licht komen. Een corrupte clown Zelensky die de corruptie moet bestrijden daar kunnen we uiteraard niet op vertrouwen. Vandaar dat hij ook om meer miljarden blijft smeken.

  Like

 7. Ravian zegt:

  “De onderzoekers zouden ook de levensstijl van de verdachte opmerkelijk vinden, omdat deze volgens de verklaring niet overeen zou komen met de hoogte van haar officiële inkomen.”

  Zo ken ik er daar nog eentje.
  Begin met “Zel” en eindigt op “ensky”…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s