Plotseling grote meerderheid TEGEN levering van tanks: MDR-peiling toont ander beeld

(Vertaling: E.J. Bron)

De meerderheid van de Duitsers zou voor Berlijns levering van Leopard-2 tanks aan de Oekraïne zijn. Dat berichtten talrijke media, gebaseerd op verschillende peilingen. Een omvangrijke enquête van de MDR toont een heel ander beeld: 75% vindt de levering fout.

De meeste Duitsers zijn voor de levering van tanks: dat berichtten eind januari talrijke media onder verwijzing naar verschillende peilingen. Nu komt een enquête van de Mitteldeutsche Rundfunk (MDR) tot een geheel andere meningstrend. Daaraan hebben heel veel mensen uit heel Duitsland deelgenomen: 28.000. Het resultaat is duidelijk: 75% – een duidelijke meerderheid – beschouwt Duitslands levering van Leopard-2 tanks als fout. De belangrijkste reden: zij vrezen dat Duitsland daardoor oorlogspartij in de Oekraïne-oorlog zou kunnen worden. Daarvoor en voor andere gevolgen zijn ze bang.

De gevolgen kunnen vernietigend zijn”

De MDR stelde zich niet tevreden de publicatie van de naakte cijfers. Hij brengt ook anoniem enkele van de duizenden commentaren die bij hem zijn binnengekomen. Die geven “een diepe blik in de gemoedstoestand van de mensen achter de cijfers”, schrijft de MDR. Velen daarvan zijn zeer bezorgd.

“We laten ons steeds meer de oorlog intrekken… De gevolgen zouden vernietigend kunnen zijn”, schrijft bijvoorbeeld Stefan (49) uit het district Görlitz. Hij staat met deze inschatting duidelijk niet alleen: “Duitse tanks schieten op Russen. Dat heeft al 2x goed gefunctioneerd, of niet”, vindt Martin (54). “Het blijft een verdomd slecht buikgevoel.” Een andere deelnemer klaagt: “Wij lijden kou voor de vrede en leveren nu toch tanks. Dat kan niet goed zijn, juist voor Duitsland”, en Erike (72) becommentarieert: “Tanks zijn geen Lego-steentjes! Het is ondraaglijk om elk halve en hele uur meldingen over tanks te horen. Gruwelijk. Waar zijn we in terechtgekomen. Je wordt er vreselijk bang van.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Plotseling grote meerderheid TEGEN levering van tanks: MDR-peiling toont ander beeld

 1. Evenals het vorige bericht dat Ipsos dus eenvoudig de peilingen feitelijk manipuleerd is dat zo ongeveer met alle peilingbureau’s hetzelfde.
  Eenvoudig het manipuleren van de bevolkingen.
  Een reden te meer om dit soort peilingen met de nodige scepsis te bekijken

  Geliked door 2 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   Als ze het met gedrags manipulatie kunnen winnen dan vervalsen ze zonder enige schroom de verkiezingen.

   Het volk kotst de regering uit en dan staat de partij die Nederland totaal naar de kloten heeft geholpen bovenaan …. yep natuurlijk…. misschien kan de Efteling daar eens een sprookje over maken.
   Democratie is een illusie.

   Als democratie zou bestaan waarom krijgen we dan geen bindende referenda voor iedere belangrijke verandering ?
   Waarom zijn alle 3 de uitkomsten van het raadgevend referenda genegeerd?
   Of noem je de uitslag waar 63% van het volk tegen een EU-grondwet was om het daarna in een Verdrag te gieten alsnog door te drukken democratisch?

   Waarom denk je dat het invoeren van de Euro, NATO, WHO, UN, WEF, IMF, WORLD BANK, BIS etc allemaal in verdragen wordt gegoten ? Een Verdrag hoef je niet aan het volk voor te leggen voor goedkeuring !!!

   Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Ik woon hier in Keulen midden in een groen-links “multicultureel” milieu. Elke alternatieve onzin wordt hier meegedaan, maar als het op de Russlandfeldzug aankomt, is de sympathie voorbij. Toen Baerbock zei dat we in oorlog zijn met Rusland, was er alleen hoofdschuddend commentaar. Voor velen was dat het definitieve bewijs dat de Grünen hun idealen overboord hebben gegooid. Als dat zelfs hier het geval is, in de Duitse grachtengordel bij wijze van spreken, dan is het daarbuiten waarschijnlijk niet anders. Tanks en straaljagers hebben hier geen meerderheid, integendeel.

  Geliked door 5 people

  • Dewaere zegt:

   Dat is nog eens leuk om te lezen ‘droevige mof’, dat zegt inderdaad érg veel. Misschien moeten het Dutise volk eens meer een voorbeeld nemen aan het Franse volk, die komen met miljóenen de straat op zodat zelfs een halve alleenheerser zoals een president de la Republique dingen gewoon niet klaar krijgt, ze leggen daar gewoon alles een week of meer plat indien nodig, zoals nu met het verhogen van die pensioen-leeftijd daar. Op het nieuws hier hoor je daar niets over.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Wie en wat kunnen we tegenwoordig nog geloven? Ik ben bereid te geloven dat de ‘gewone’ Duitse bevolking absoluut niet bij een oorlog betrokken wil raken. De berichtgeving in de voorbije weken, over dat Duitsland meer wapens etc. wilden sturen, kwamen op mij over als onbegrijpelijk.

  Conclusie: laat je niet (meer) van de wijs brengen door peilingen. Je wordt erdoor beduveld en op het verkeerde been gezet.

  Geliked door 3 people

 4. aquarius4422 zegt:

  Niet alleen in Duitsland, van de hele Europese bevolking is een grote meerderheid tegen wapen of financiële steun aan Oekraïne.
  Het is de oorlog van de globalisten, niet van de Europese volkeren.

  Geliked door 5 people

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Stoppen met die oorlog, die niet onze oorlog is. Dit in tegenstelling wat de EU wil. Laat Oekraine op eigen kracht dit oplossen of zich overgeven maar niet voor hun belang een 3e wereldoorlog riskeren.

  Geliked door 4 people

 6. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Dat is precies wat ik eerder schreef. Opiniepanels manipuleren de uitkomsten op grote schaal in opdracht van regeringen.

  Waarom doen ze dat ? Zo manipuleren ze u gedachten. U moet gaan denken zoals de meerderheid denkt ( via vervalste Opiniepeilingen ) , ze willen u laten geloven dat er anders iets mis met u is !!

  Het is hetzelfde met de mondmaskers ….. gedragsverandering via manipulaties.

  We doen het voor een ander… we doen het voor u opa en oma. Mensen u wordt op een enorme schaal voorgelogen en gemanipuleerd.

  Een bekende quote die Rutte bijna altijd gebruikt om u te misleiden ” ja, maar in vergelijking met andere landen doet Nederland het veel beter” BULLSHIT !

  Nog zo z’n quote van Rutte, ” ja, maar anders vertrekken die multinationals en verliezen we de werkgelegenheid ” nou Shell is toch gegaan en zijn er nu veel banen weg bij Shell !!

  Hetzelfde over het spook scenario bij het verlaten van England uit de EU ” het licht zal uit gaan in England. Nou het licht brand er nog steeds en de wereldbanken zitten nog steeds in Londen. ALLEMAAL BANGMAKERIJ !!

  Geliked door 3 people

 7. koosv8 zegt:

  Natuurlijk zegt de Media dat de meeste achter het standpunt van tanks leveren staan, hij zou heel vreemd en ongeloofwaardig zijn als er nu ineens waarheid verkondigt gaat worden. Ze liegen zichzelf de afgrond in. Op werkelijk alle fronten. Van prik tot klimaat. De leugens worden gehoord, en de waarheid moet vernietigd worden. Ik ben benieuwd hoelang dit blijft duren, in de EU.

  Geliked door 1 persoon

 8. Marc zegt:

  Waar blijven de massale protestdemonstratie? Ook in Nederland?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s