Russisch wapenconcern: Leopard-tanks kunnen effectief uitgeschakeld worden met Russische wapens

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse Leopard-2 tank, die aan de Oekraïne geleverd zullen worden, zouden weliswaar moderne en goed beschermde gevechtsvoertuigen zijn, ze zouden echter in tegenstelling tot Russische tanks niet over een dynamische bescherming beschikken, deelde de Russische wapenfabrikant Rostech mee.

De Leopard zou met het Russische pantserafweer raketsysteem van het type Kornet (foto boven, video), met de geleide panterafweerraketten Wichr en Ataka, maar ook met de 125 mm projectielen Mango effectief buiten gevecht gesteld kunnen worden, zei een vertegenwoordiger van het bedrijf tegenover het Russische persbureau TASS.

Gevechtservaring zou bovendien hebben aangetoond dat de Duitse tanks ook met behulp van oude draagbare pantserafweerraketten vernietigd zouden kunnen worden, die met betrekking tot hun technische eigenschappen duidelijk inferieur zouden zijn aan de door het Russische leger ingezette wapens, zei men. Het Russische leger zou bovendien de beschikking hebben over moderne gevechtstanks zoals de T-90M Proryw, die wat betreft meerdere indicatoren superieur zou zijn aan de Leopard.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Russisch wapenconcern: Leopard-tanks kunnen effectief uitgeschakeld worden met Russische wapens

 1. bobzelf zegt:

  IK HEB VANMORGEN MIJN OOM OP TV GEZIEN
  U NIET DENK IK WHAHAHAHAHAHA

  EN HIJ HEEFT IN BEELD HEEL HARD GEGRINNEKT MET HET NIEUWS OVER DIE TANKS DIE ALLEMAAL NOG MOETEN KOMEN

  OPGEKNAPT. OVER 3 A 6 MAANDEN EN DE USA DACHT HIJ , DAT DIE HELEMAAL NOOIT ZOUDEN KOMEN . WAAR HIJ NIET OM GRINNEKTE MAAR EFFE SERIEUS MEDEDEELDE WAS .

  DAT U DUS NU NIET ALLEEN UW LINKER EN RECHTER KNIE HAD VERBRIJZELD
  MET UW EIGEN KOGELS ER DOORHEEN TE RAMMEN

  MAAR U VANAF VANDAAG DOOR UW EIGEN ZAK EN BALLEN HEEFT GESCHOTEN .. ALS VOLGT …..

  RUSLAND VERBIEDT EXPORT VAN BEZINE DIESEL EN STOOKOLIE

  PER VANDAAG !!!

  NAAR LANDEN DIE HET WESTERSE PRIJSPLAFOND VOOR RUSSUCHE OLIEPRODUCTEN AANHOUDEN .

  RUSLAND ZAL NU ZIJN RUWE OLIE UITVOEREN NAAR CHINA EN INDIA

  IN GOED RUSSISCH HOUDT DAT DUS IN ….. DAT U DE LUL BENT ..

  WAARVAN AKTE, SCHITTEREND HOE VERZIN JE HET

  JE EIGEN GRAF GRAVEN EN DAN EEN MECHANISME VERZINNEN DAT JE HET EIGEN GEGRAVEN GRAF OOK ZELF DICHT KAN PLEURNE

  OOM BOB HEEFT NET ZIJN DIESEL AUTO WEGGEDAAN EN EEN AUDI A3 GEKOCHT GEINIG TOCH GEWOON LEKKER OP BENZINE .

  Geliked door 3 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Dit is weer zo’n propagandaverhaal van “wie heeft de grootste? “

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Geweldig dit is goed nieuws sloop die smerige corrupte westerse bende maar mogen ze branden in de Hel

  Geliked door 2 people

 4. Johan zegt:

  Waar kan ik een vergunning aanvragen om een oudijzerhandel te beginnen in Oekraïne ? Die Leopard2 tanks wegen 70 duizend kilo per stuk.
  Dat is kassa !

  Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  De russische lorreboer Igor gaat een goude tijd te gemoeid met al doe die leo’s en de vernietigde abrammetjes. En de schroot van zelensky.

  Geliked door 2 people

 6. bobzelf zegt:

  DE USA DE BEVRIJDERS VAN DE BELGISCHE FRIETKOTTEN

  Irina Yarovaya: dit is niet de eerste keer dat de Amerikaanse functionarissen zijn betrapt omdat ze hun biologische project in Oekraïne op gewetenloze wijze rechtvaardigden
  Vicevoorzitter van de Doema, covoorzitter van de parlementaire commissie voor onderzoek naar activiteiten van de Amerikaanse biologische laboratoria op het grondgebied van Oekraïne Irina Yarovaya gaf commentaar op de recente verklaring van de coördinator voor strategische communicatie van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad John Kirby dat Washington en Kiev werkten samen aan onderzoek om de pandemie te voorkomen

  Vice-voorzitter van de Doema Irina Yarovaya
  “Dhr. Kirby bevestigde dat Washington en Kiev aan gevaarlijke virussen werkten. Aangezien het al is bewezen dat de Amerikaanse militaire vertegenwoordigers samenwerkten met de functionarissen van Kiev in biologische laboratoria, onthulden dergelijke bekentenissen van Kirby dat het Pentagon geheime militaire biologische opdrachten uitvoerde”, zei Irina Yarovaya.

  Ze voegde eraan toe dat de speciale operatie van Rusland had bijgedragen aan het stoppen van de verdere uitvoering van het geheime militaire biologische project van Washington in Oekraïne, dat “een directe bedreiging vormt voor de biologische veiligheid van Rusland en de hele wereld”.

  “Dit is niet de eerste keer dat hoge Amerikaanse functionarissen worden betrapt omdat ze hun biologische project in Oekraïne, dat deel uitmaakt van hun wereldwijde militaire biologische programma, gewetenloos rechtvaardigen”, benadrukte de plaatsvervangend voorzitter van de Doema.

  “Het is duidelijk dat het Amerikaanse militaire biologische onderzoek in Oekraïne slechts een van de schakels is in de keten van gevaarlijke Amerikaanse militaire biologische activiteiten”, aldus de covoorzitter van de Commissie.

  Rusland presenteerde op de 9e BTWC-toetsingsconferentie relevante voorstellen om de wereld te beschermen tegen gevaarlijk onderzoek en mogelijkheden om biologische wapens te produceren, zoals Irina Yarovaya in herinnering bracht. “Het is Washington dat dergelijke initiatieven consequent blokkeert”, voegde ze eraan toe.

  Eerder zei de plaatsvervangend voorzitter van de Doema Irina Yarovaya dat de parlementaire commissie heeft besloten om Jeffrey Sachs, voorzitter van de Lancet COVID-commissie, en voormalig DTRA (de Amerikaanse Defense Threat Reduction Agency) directeur Kenneth Myers en de Amerikaanse wetenschapper Andrew Huff uit te nodigen om de vergadering van de Commissie.

  Geliked door 1 persoon

 7. bobzelf zegt:

  KIJK ZO KAN HET OOK TOCH MET ZIJN HELE FAMILIE EN KINDEREN AAN HET FRONT

  Ramzan Kadyrov: “Ik ben een slaaf van Allah, de infanterist van Poetin.
  Door geloof en waarheid dienen we”

  Zodat de vijanden van onze staat, en de vijanden van de staat de vijanden zijn van onze nationale leider, – sprak de taal van onze president.

  Zodat ze eindelijk begrijpen dat hij op zoek is naar rust, stabiliteit.

  Bovendien doet hij al het nodige om de veiligheid van niet alleen de Russische Federatie, maar ook de wereldgemeenschap te waarborgen.

  We hebben de machtigste president, de opperbevelhebber, die een geweldig, geweldig beleid voert in de wereldgemeenschap.

  Zijn strategie, vooruitziendheid – velen in de wereld proberen te voorspellen welke bewegingen hij vervolgens zal maken
  .
  En vandaag wordt de Russische Federatie langzaamaan geblokkeerd. Ik beschouw mezelf als een marinier, een patriot, en ik kan niet anders dan de waarheid spreken, ik kan niet opzij gaan.

  Alles wat ik zeg, kan ik bevestigen met acties,

  de mensen die mij de regio toevertrouwden, weten dat ze vooral belangrijke zaken vertrouwen.

  Ik zal niet falen en we zullen elk gevecht winnen.

  We zijn met onze president PUTIN.

  WIJ HEBBEN RUTTE U WEET WEL HET IS OOK OORLOG

  U GAAT ER OVER EEN PAAR WEEKJES WEER OP STEMMEN DENK IK ZOMAAR

  WANT HIJ IS NU BEZIG . MET “”DIE NECROFIEL ” DIE KLEUTER DIE DAT DOOIE MENS LIGT “”TE KRIKKEN “” DEATH WOMAN WALKING ZEG MAAR

  OM DE GRENZEN VAN EUROPA TE GAAN BESCHERMEN VOOR MINDER ILLIGALEN

  EN DAAR STINKT HENK EN MIEKE EN TINEKE GEWOON WEER IN .

  HIJ DOET GOED WERK DIE RUTTE TOCH VOOR ZIJN LAND.

  WHAHAHAHAH . DE 17 MILJOEN HERSENDODEN DOEN DAN DE REST WHAHAHAHA

  OOM WAT BENT UDOM, HE ??

  Like

 8. Ravian zegt:

  De Britse Challenger zou de best beschermde westerse tank moeten zijn, maar toen de Britten die een tijd geleden naar het voormalige Joegoslavië zonden kregen de tank commandanten voor vertrek te horen dat hun tegenstanders nog over Duitse PAK 43 anti tank kanonnen uit de tweede wereldoorlog beschikten, en dat die hun tanks van alle zijde behalve frontaal konden vernietigen.
  Dat verteld het verhaal wel zo’n beetje denk ik…

  Geliked door 2 people

  • Pascal Heefer zegt:

   @Ravian. De Challenger 1 was een dure schroothoop. De enigste versie vd Challenger die op ’t slagveld bruikbaar is, is de Challenger 2 model E. Deze heeft nl een krachtiger motor (1500 pk). De voorgaande modellen hadden een zwakkere motor (1200 pk, max 55 km/h). Dus ik denk niet echt dat de Challenger 2 nou superieur is aan de Leo 2. Bovendien mag dan de T90M een moderne uitvoering zijn, de oorsprong vd T90M is nog stèèds de T90 zèlf, en die had nogal wat tekortkomingen! De Leopards zullen alleen wat uithalen in Oekraïne als ze 1) voldoende bescherming vanuit de lucht hebben, 2) tactisch goed gedeployeerd worden (een domme commandant kan ze op één dag tijd allemaal verspelen; zie de slag om Al Bab, 10 Turkse Leo 2 A4 en A5 ’s vernietigd in slechts één dag) en 3) de bemanning en de ondersteunende Pantser Infanterie eenheden goed getraind zijn. Want hoe superieur een tank ook is, iedere tank heeft zwakke plekken (bij de M1A2 SepV3 is dat nog steeds het absurd hoge brandstof verbruik)

   Like

   • Ravian zegt:

    Ik heb ook enkel vermeld dat de Challenger de reputatie heeft “de best beschermde” Westerse tank te zijn.
    Dat is iets heel anders als “de beste” Westerse tank…
    En de Abrams zuipt niet enkel veel meer brandstof dan andere Westerse tanks, een direct gevolg van dat brandstof zuipen is een enorme niet af te schermen warmte ontwikkeling.
    Op een modern slagveld werkt dat dan als een warme hoop stront op vliegen, waarbij die vliegen dan in de vorm van anti-tank wapens arriveren.

    De huidige T-90M is feitelijk een doorontwikkelde T-72 waar ze een nieuw type nummer op geplakt hebben, en er is te weinig over bekend om om het even wat voor conclusies te trekken.
    De hoofdmoot van het Russische tankwapen bestaat overigens uit oudere T-72 varianten, en niet uit T-90’s.

    Waar je absoluut gelijk in hebt is dat Leopard II’s enkel wat in de melk te brokkelen kunnen gaan hebben mits ze van adequate luchtondersteuning, onderhoud, en goed getrainde bemanningen voorzien worden (waar ik nog aan kan toevoegen dat er dan ook kwantitatief nog wat moet gaan veranderen).
    Dat geld overigens voor ALLE westerse tanks die eventueel naar Oekraïne gezonden worden, en het ziet er niet naar uit dat dit gaat gebeuren.

    Het leeuwendeel van de Leopard II’s die op de nominatie staan aan Oekraïne geleverd te worden zijn overigens verouderde modellen, en als de Polen de aandrijving van de geschuttorens niet geëlektrificeerd hebben dan zijn ze nog zeer brandgevaarlijk ook.
    De Leopard I’s die ze blijkbaar ook van plan zijn te leveren zijn helemaal waardeloos, die dingen hadden in de tijd dat ze gemaakt zijn eigenlijk al veel te weinig pantsering.
    Dat zijn op een modern slagveld gewoon rijdende doodskisten.

    Like

 9. Olie bol zegt:

  Zorgt deze raket voor ommekeer op slagveld? ‘Leven Russen wordt heel onaangenaam???

  ik denk dat we nu in een Weld oorlog terecht komen, die Biden is zo gek als een deur.

  Dan maar een paar paddestoelen op het westen, zij we meteen klaar met deze onzin

  Like

 10. Pascal Heefer zegt:

  Dit artikel behoeft enige nuance. De Leopards die men wil sturen zijn waarschijnlijk type Leopard 2 A4, A5 en wellicht enkele aantallen van type A6. De Russische beweringen in dit artikel zijn, gedeeltelijk grootspraak. De T90 is inderdaad gemoderniseerd naar T90M. Vraag is 1) Om hoeveel stuks gaat het? 2) Welke specifieke technische verbeteringen zijn doorgevoerd? De Leo 2 kan doelwitten tot op 3 km afstand onder vuur nemen. En in principe op bijna volle snelheid rijdend. Maar wanneer het Oekraiense leger de Leopards inzet zonder luchtsteun, en/of zonder flankbescherming van Pantser Infanterie eenheden, en Russische pantserafweer eenheden kunnen een Leopard bestoken aan de achterzijde, tsja…..in theorie is een tank altijd een rijdende doodskist.

  Ik geloof echter niet dat de T90M echt superieur is aan de Leo2.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s