Vleesconsumptie: Lidl op groen-totalitaire heropvoedingskoers

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Trots verkondigde de chef inkoop van Lidl op de “Grüne Woche” in Berlijn dat men in het vervolg minder vlees zou willen aanbieden. De stap zou zonder alternatief zijn, omdat er geen tweede planeet zou bestaan. Maar de heropvoedingspoging, waarmee Lidl gelijk de hele wereld wil overtuigen, lijkt grondig te mislukken.

De slechte gewoonte van de typische Duitse goedmensch om permanent anderen in de hele wereld, maar ook thuis te willen (her)opvoeden, heeft zich nu ook meester gemaakt van de Lidl. De chef inkoop van de Duitse keten verklaarde op de “Grüne Woche” dat Lidl in het vervolg minder vlees zou willen aanbieden.

Zonder alternatief”

Op de typisch opvoedkundige toon laat hij weten dat deze stap “zonder alternatief” zou zijn, en wel “omdat er geen tweede planeet bestaat”. De voeding van de bevolking “zou in het vervolg zo vormgegeven moeten worden dat onze planetaire grenzen aangehouden worden.” (Bron). En natuurlijk gaat het er niet om de Duitse kopers te heropvoeden: “Europa en ook de wereld” zou naar ons land kijken, beleert ons de hoofdmeester van de Lidl. Opnieuw dient de wereld weer aan het Duitse wezen te genezen.

Terwijl Lidl er van overtuigd lijkt dat juist de jonge mensen (die men blijkbaar verwisselt met de zichzelf aan de straat vastplakkende klimaatkinderen) enthousiast zullen zijn, oogst de discounter tot nu toe op Twitter vooral tegenovergestelde comments:

“Hallo Lidl, ik bepaal altijd nog zelf wat ik eet en hoef me door niemand te laten opvoeden! In het vervolg ga ik ergens anders naartoe.” En: “Deze opvoedingsmentaliteit zal zich wreken. Er zullen handelaren komen die goedkoop vlees uit het buitenland aanbieden. De inkoop uit het buitenland zal stijgen in grensgebieden. Voorraadverkopen voor de diepvrieskist. Lidl zou moeten ophouden met zijn betutteling. De mensen zijn niet gek.”

Er zijn veel andere discounters als alternatieven

Lidl valt – samenhang met zijn ideologische verkoopstrategieën – niet voor de eerste keer negatief op. Er kan herinnerd worden aan dit schandaal.

Het is genoeg! Beste Lidl-meesters, jullie spreken van “zonder alternatief”. Als er iets is in Duitsland wat niet “zonder alternatief” is, dan wel bij de levensmiddelen discounters. Met het oog op het enorme aanbod van Aldi tot Netto laat jullie dit gezegd zijn: niemand heeft jullie nodig!

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Vleesconsumptie: Lidl op groen-totalitaire heropvoedingskoers

 1. stradivotsi zegt:

  Ach ja?? weet U wat Herr Lidl Meister,, stik met je handel!! Desnoods schiet
  mij zelf een konijn in het bos. Stiekum vreet die leugenzak wél meer vlees, weet U wel.
  Ja anderen zeggen wat ze moeten, mar zelf de AanDeLaarsLap praktijk.

  Die eet ook beslist…geen MeelWurmen met Krautsalat

  Geliked door 4 people

 2. Andre zegt:

  Welja de LIDL in Duitsland hun groente en fruit is al kut en nu ook al geen vlees. Duitsland kan zich beter opheffen met paardelul en Rusland hater Scholz. Koop een grote vriezer en koop direct bij de boer. Goed dieren welzijn perfect alles onderhouden met heel veel passie en liefde gemaakt en niet eens duur!!

  Geliked door 2 people

 3. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Aldi en Lidl maken deel uit van de ketens onder Blackrock en Vanguard.
  Aldi zou honderden euro’s schelen…? Tot u de producten bij de Dirk, de Jumbo en de Plus als laagblijvers tegenkomt…
  Opgelicht door Lidl en Aldi? Tuurlijk wel!

  Geliked door 3 people

 4. Niek zegt:

  Wellicht kun je daar straks wel kopen met Cbdc als je bijvoorbeeld een uitkering hebt of te weinig geld om te leven. En zo zal het verkocht worden om eerst de armste te knechten zij die van hulp afhankelijk zijn. Zo wordt het langzaam door je strot geduwd, jij misschien nog niet maar hoe lang hebben we nog, om nee te kunnen blijven zeggen?
  Een mooi Russisch gezegde: Als de omstandigheden veranderen moet je mee veranderen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Fran zegt:

  Dag, dag, daag, Lidl

  Geliked door 1 persoon

 6. Htskday zegt:

  Ja, we moeten van het vlees af….

  Dus… hebben ze ook ergens ineens een ouwe dooie koe met de “gekkekoeienziekte” gevonden..

  Aii, gekkekoeienziekte gevaarluk…

  Het is voorlopig een minder gevaarlijke “variant”…..

  Oo, gelukkig…

  Maar uit voorzorg (voor uw veiligheid..) zijn er al vast dertien koeien afgemaakt, en zijn zij op zoek of er nog meer koeien “mogelijk besmet” zijn, zodat we er nog meer kunnen ruimen..

  Boeren ook weer blij..

  Net als de zogenaamde nepvogelgriep..
  Al miljoenen kippen “geruimd”..

  Wordt vast wel vervolgd…

  Eet zee bugs!!!

  👇

  Op een boerderij in Zuid-Holland is bij een dode koe de gekkekoeienziekte (BSE) aangetroffen, meldt het ministerie van Landbouw. Nader onderzoek toont aan dat het om de a-typische variant gaat, een minder gevaarlijke variant die ook wel ‘ouderdoms BSE’ wordt genoemd.

  https://www.ad.nl/binnenland/gekkekoeienziekte-op-nederlands-boerenbedrijf-het-blijkt-de-minder-gevaarlijke-variant~a58c56af/

  Geliked door 2 people

  • chrisdirick zegt:

   Ouderdoms BSE? Zou dat te vergelijken zijn met Alzheimer bij de mens? Verkalking van de hersenen?
   Vraagje: Hoe oud wordt een (melk)koe bij Nederlandse boeren? Even gegoogled: 5 of 6 jaar.
   Nog even verder gegoogled: Hoe oud kan een koe worden? Antwoord: 15 tot 25 jaar mits goede verzorging. Die leeftijd halen ze echter alleen in heel goede koeienbejaardentehuizen. Daar heb ik echter nog nooit van gehoord, van die tehuizen.
   Als een (melk)koe dus voor ze slachtrijp is overlijdt aan ouderdoms BSE is er iets anders aan de hand. Zou het iets te maken kunnen hebben met vaccinaties die door dierenartsen zo gepromoot worden?
   Je weet het niet hé?

   Hetzelfde met pluimvee ziektes. Wat wordt er door hun voer gemengd? Zijn deze dieren echt wel ziek? Een (nep)diagnose door een of andere hotemetoot die zichzelf veearts mag noemen is voldoende om een hele stal tot de dood te veroordelen.

   Ik stel me veel vragen omtrent die zogenaamde uitbraken van vogelgriep en andere onzin. We moeten van het vlees af, dat is de richtlijn. En daar gaan we naartoe. You vill eat ze bugs and you vill be happy!

   Geliked door 3 people

 7. Blaffertje zegt:

  Laat ze opflikkeren.
  Wat bemoeien ze zich mee?
  IK bepaal ZELF, OF én HOEVEEL vlees ik eet en niemand anders.
  Vind Lidl al een flut winkel, maar als ze zo beginnen zien ze mij helemaal niet meer .

  Geliked door 2 people

  • Ach ja Woef.
   Hier in huize der Niederländer werkt het nog iets anders.
   Lidl 200 meter weg Markt 500 meter weg, Buurtwinkel ongeveer net zo ver.
   En dus ga Ik naar de Markt en buurtwinkel omdat Ik kleine uitbaters hun winst liever gun.
   Een kwestie van principe in mijn geval.
   Ik ben zelf jarenlang een kleine ondernemer geweest dus snap Ik de waarde van klandizie.

   Geliked door 5 people

 8. Qvic zegt:

  Aldi is immers duurder dan de Lidl. En Lidl die vele dingen buiten hun huismerken duurder zijn dan andere supermarkten. Maar over de hele linie is bijna alles 100% of meer duurder geworden dan een jaar terug. Wat betreft de nieuwe toevoeging van de insectenvarianten in meelvorm staan onder het ingrediënt sporen van schaaldieren of in hun Latijnse namen.

  Geliked door 4 people

  • chrisdirick zegt:

   Qvic, ik heb ondertussen mijn vergrootglas opgepoetst en in mijn boodschappentas gestoken. Gelukkig ken in net genoeg Latijn om de namen van dit ongedierte te kunnen herkennen.

   Geliked door 1 persoon

 9. Svalbard zegt:

  De 1,5 liter flessen appelsap kostten € 0,99 en opeens werd dat € 1,19! Happa, gewoon 20% duurder bij de Lidl. Bij een andere supermarkt kostte dat € 0,98 en dat is nu nog steeds zo.

  Like

 10. johannes zegt:

  hehe begint men het door te krijgen dat je bij diverse zaken geen reet meer moet kopen omwille politieke redenen op termijn

  Like

 11. Julia zegt:

  Ik koop bij geen enkele Duitse supermarktketen die Duitsers staan overal mee voorop dus gaan mij deur maar voorbij. Voordelig ho maar geen A merken en huismerken duurder dan bij welke Nederlandse supermarkt dan ook. Opgeklopte reclame. Vlees haal ik rechtstreeks bij de boer in plaats van dat opgespoten vlees dat nergens naar smaakt.

  Geliked door 1 persoon

 12. jantjeuitnl zegt:

  Go woke, go broke.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s