Poetin waarschuwt Westen: Rusland zal op bedreigingen reageren – en dat niet alleen met tanks

Vladimir Poetin, 1 februari 2023.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin verklaarde dat de westelijke agressie tegen Rusland verder door zou gaan, onder andere door de levering van tanks. Nu zou iedereen moeten begrijpen dat Rusland bij de reactie daarop geen genoegen zou nemen met gepantserde voertuigen.

Het Russische staatshoofd Vladimir Poetin heeft bij een concert naar aanleiding van de 80e verjaardag van de overwinning in de Slag om Stalingrad een toespraak gehouden. De president wees er op dat het daarbij niet alleen maar olm een gevecht om een stad, maar ook om het bestaan van een gekweld, maar onoverwonnen land gegaan zou zijn. Destijds zou niet alleen de afloop van de Grote Vaderlandse Oorlog, maar ook van de hele Tweede Wereldoorlog zijn beslist. Poetin letterlijk:

We hebben ons, zoals al zo vaak in onze geschiedenis, in de beslissende slag aaneengesloten en gewonnen. De Slag van Stalingrad is terecht als een fundamenteel keerpunt van de Grote Vaderlandse Oorlog de geschiedenis in gegaan.”

Verder wees de Russische president er op dat het nazisme in zijn huidige vorm weer een gevaar voor het land zou vormen. Nu zou Rusland de agressie van het collectieve Westen moeten afweren. Moskou zou opnieuw met Duitse tanks bedreigd worden, men zou weer oorlog tegen Rusland willen voeren – met Bandera-aanhangers. Verder onderstreepte Poetin:

Diegenen, die Rusland op het slagveld willen overwinnen, zijn zich er blijkbaar niet van bewust dat een moderne oorlog tegen Rusland voor hen compleet anders zou verlopen. Wij sturen onze tanks niet naar hun grenzen. Maar we hebben iets waarmee we kunnen antwoorden, en dat zou niet alleen beperkt blijven tot de inzet van gepantserde voertuigen, daarvan moet iedereen zich bewust zijn.”

De woordvoerder van de president, Dmitri Peskov, becommentarieerde de uitlatingen van Vladimir Poetin als volgt:

Zodra er nieuwe, door het collectieve Westen geleverde wapens opduiken, zal Rusland zijn hele potentieel omvangrijker inzetten om daar in de speciale militaire operatie op te reageren.”

Vladimir Poetin voegde er aan toe dat diegenen die Rusland zouden bedreigen een simpele waarheid niet zouden begrijpen. Het hele Russische volk zou “met de moedermelk de tradities van ons volk, de generatie van de overwinnaars, hebben opgezogen, die met hun werk, hun zweet en hun bloed ons land gecreëerd en het aan ons als erfgoed doorgegeven hebben”, aldus de president.

Vorige week had Berlijn zijn houding met betrekking tot de levering van moderne tanks aan Kiev veranderd en toegezegd om 14 Leopard-2 tanks aan de Oekraïne te leveren en de Europese landen de wederuitvoer van tanks uit Duitse productie uit hun eigen bestanden mogelijk te maken. Het aantal Leopard-tanks dat aan de Oekraïne overgedragen moet worden, bedraagt ongeveer 112 stuks. Washington op haar beurt had de levering van 31 Abrams-tanks toegezegd, rekent echter op z´n vroegst eind 2023 met hun levering.

Moskou heeft het collectieve Westen er herhaaldelijk toe opgeroepen de Oekraïne nie tmet moderne wapens “vol te pompen”, en ervoor gewaarschuwd dat de lopende militaire hulp de gevechtshandelingen alleen maar verlengen en de gewone Oekraïners meer leed zouden bezorgen in plaats van de afloop van het conflict te veranderen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Poetin waarschuwt Westen: Rusland zal op bedreigingen reageren – en dat niet alleen met tanks

 1. Oei oei, Het ziet ernaar uit dat de corrupte wolven in Oekraine elkaar op gaan vreten.
  Oekraïne doet een inval in het huis van miljardair Ihor Kolomoisky om corruptie tegen te gaan.

  https://rumble.com/v283e5z-ukraine-raids-billionaire-ihor-kolomoiskys-home-in-anti-corruption-crackdow.html

  Nou wordt het interessant.

  Geliked door 4 people

  • Blaffertje zegt:

   @Henk.
   Denk je?
   Als ik je goed inschat ben je slim genoeg om dit spel te doorzien.

   Dit is een actie voor de bühne zo van ‘Zie ons eens goed bezig de corruptie aan te pakken. Sturen jullie nog maar meer geld en wapens, dan gaan wij verder de boel wel verneuken.’.

   Like

 2. Peter. zegt:

  Putin is niet gek ,maar die lui hier.Tergen en niks terug doen ,dan weet je niks van Russen ,benieuwd waar al die schijthazen die dit gewild hebben naartoe vluchten .

  Geliked door 4 people

 3. antiislamnu zegt:

  Mensen Mensen wat schaam ik mij voor dat smerige corrupte zooitje wat zich volksvertegenwoordigers noemt op een paar daar gelaten mogen zij branden in de Hell.

  Geliked door 4 people

 4. Hendrik de Zwijger zegt:

  Oekraïne is van Rusland en het westen heeft daar niets te zoeken.
  Trouwens, het westen is een onbetrouwbare partner om afspraken mee te maken, want bij het neerhalen van de Berlijnse muur zijn goede afspraken gemaakt, en daar had het westen zich aan moeten houden.
  Maar Rutte had van de Nederlanders meegekregen dat Oekraïne niet bij de NAVO kon en ook niet bij de EU, maar dat zou Rutte gaan regelen met een inlegvelletje.
  Nu weten we wat dat velletje waard was, ja juist om Rutte zijn kont mee af te vegen !!

  Geliked door 4 people

 5. Nou nee niet echt @ Hendrik de Zwijger.
  Oekraine is niet een deel van Rusland alleen heeft Oekraine zich ontwikkeld onder de westerse doctrine als een vijand van Ruslanden daar gingen ze fout.
  Dus moeten ze nu dus de gevolgen dragen

  Like

  • Dewaere zegt:

   Oekraïne als land heeft in de geschiedenis nooit echt bestaan. In de 9e eeuw was Kiev wel het centrum van het Kievse Rijk dat het huidige Oekraïne, Europees Rusland en Wit-Rusland omvatte. Het werd door het Byzantijnse Rijk de Kievse Roes genoemd. Het héle volk dat woonde in Oostelijk Oekraïne omhoog naar Wit-Rusland en Europees Rusland tot aan Finland werd door de Byzantijnen ‘Roes’ genoemd, waar de naam Rusland vandaan komt, ze noemen zich ‘Russia’, men weet nu dat dit Vikingen, Scandinaviërs waren. Nadat de ‘Kievse Roes’ in de 12e eeuw was binnengevallen door de Hunnen, volgden er nog talrijke invasies tot de hoofdstad van de ‘Roes’ na het verslaan daarvan verplaatst werd naar Moskou.

   Pas begin 20e eeuw kreeg de staat Oekraïne vorm, in de nasleep van de Russische Revolutie ontstond voor het eerst een min of meer onafhankelijke Oekraïense staat (Sovjet-Republiek).

   Geliked door 3 people

   • Blaffertje zegt:

    👍🏻Dewaere.

    Like

   • BosscheBol zegt:

    Klopt. Er was een TV serie (Vikings rise and fall op National Geographics) waarin oa. getoond werd hoe de Vikingen vanaf het noorden de rivieren Dnepr en Wolga afzakten via Kiev tot aan Byzanrium, Constantinopel om handel te drijven (ook met slaven, maar hey: zelfs de christelijk kerk hield slaven)
    De Vikingen hebben overal gezeten, ook in Sicilië en Corsica.

    Like

 6. Vilseledd zegt:

  Kort gezegd: het Westen speelt met vuur.

  Geliked door 1 persoon

 7. Frits zegt:

  WW3 in de maak.

  Like

 8. Blaffertje zegt:

  De DDoS aanval op de ziekenhuizen is een voorbeeld en zo volgen er vast met.
  Ik heb ook mijn bedenkingen over de ING storing van eergisteren.

  Like

 9. Belozersky zegt:

  Wanneer stopt de gekte bij de westelijke leiders met discussies over wapensystemen, zware wapens(feiten) en gevechtsvliegtuigen sturen naar Oekraine? Men kan beter bijelkaar komen en tegen elkaar zeggen, hebben we in 2008 niet een grote fout gemaakt door Oekraine een NAVO lidmaatschap in het vooruitzicht te stellen tegen de uitdrukkelijk wil van Poetin? Helaas men gaat dit uit weg en publieke zenders vermijden met opzet discussie erover met kenners van Oost-Europa.
  Ze worden niet uitgenodigd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s