Goebbels´ erfgenamen en hoe Israël de Jood van de wereld werd

(Door: Stan Goodenough – Vertaling: E.J. Bron)

Dankzij het betrokken werk van progressieve nieuwsorganen heeft in de huidige wereld een gevoel ingang gevonden dat 90 jaar geleden in Europa heerste: Israëls joden verdienen de dood. “Het is verboden om vergelijkingen met de Holocaust te maken. Die staat op zichzelf en is uniek.” Dat is waarschijnlijk de mening van de meerderheid van de joden. En natuurlijk hebben ze gelijk.

Als niet-jood heb ik me met de diep beschamende erfenis van het christelijk antisemitisme beziggehouden en een waarheid over het van pijn vervulde nationale bewustzijn van de joden ontdekt: onverminderd door de loop der tijd ligt de Shoah elke dag van hun leven voor hen.

Tegelijkertijd is dit ook waar: de georganiseerde volkerenmoord op de Europese joden was weliswaar in zijn omvang en zijn uitvoering uniek, maar hij was geen geïsoleerde gebeurtenis.

Wat hij was, was een schokkend uitroepteken, dat een 2000 jaar lange litanie van niet-joodse misdaden tegen dit volk onderstreepte. En het was verreweg de meest succesvolle van alle pogingen om ze van de Aarde te verwijderen.

Maar het begon niet met Auschwitz, en het eindigde daar ook niet.

Er leidt een directe lijn van de moord op zes miljoen joden, die vrijdag 27 januari herdacht werden, nar de moord op zeven joden voor een synagoge in Jeruzalem diezelfde avond en de poging tot moord op twee anderen de zaterdag daarna.

De 27e januari was de International Holocaust Remebrance Day. Die vrijdagmiddag hoorde ik op Sky News, UK, een van de uitspraken van overlevenden die men toonde. Toen ze de verschrikkingen beschreef, die ze in haar jonge leven had meegemaakt, roerde de vrouw haar meevoelende, niet-joodse interviewer tot tranen.

Deze overlevende en talloze anderen schetsten de wereld van de onaangename waarheid: de joden werden vermoord, omdat ze joden waren.

Later op die dag, toen in Israël de sabbat begon, opende een Palestijnse Arabier het vuur voor een synagoge in Jeruzalem en doodde o.a. een 14-jarige jongen, een echtpaar en drie mannen.

Ze werden gedood, omdat ze joden waren. Dat was duidelijk.

En ook dit was duidelijk (en ik weet het zeker, omdat ik dit verhaal al zoveel jaar volg): deze moorden hebben de wereld niet gechoqueerd; ze hebben maar weinig mensen tot tranen geroerd, als ze dit überhaupt al gedaan hebben.

Er zijn enkele mensen, die tegenwoordig van mening zijn dat Hitlers joodse slachtoffers onschuldig waren en de dood niet verdiend hadden. Maar er zijn veel mensen, die geloven dat Israëls joden weliswaar niet “de dood verdienen”, maar ook geen onschuldigen zijn.

“Ze zijn bezetters, die Arabisch land gestolen en gekoloniseerd hebben. Ze praktiseren Apartheid , minachten de mensenrechten van de Palestijnen, plegen oorlogsmisdaden en vormen een reëel en hedendaags gevaar voor de wereldvrede. Daarom is het begrijpelijk dat de Arabieren met geweld reageren. Deze joden zijn niet zoals de joden in Europa.”

Maar wacht even. Laten we eens nauwkeuriger bekijken hoe de Europeanen de joden in de jaren ´20 tot de jaren ´40 zagen. Weten we werkelijk wat de Duitsers dachten toen de joden, die onder hen geleefd hadden, uitgezonderd, uitgestoten, met gele sterren gebrandmerkt, hun winkels geboycot, in getto´s gedreven en tenslotte met miljoenen naar de kampen gedeporteerd werden?

Het antwoord luidt: ja, dat weten we. We weten het, omdat de medeschuld van de gewone Duitsers aan de Holocaust onderwerp van talrijke onderzoeken en debatten is.

Enkele jaren geleden wees een onderzoeker van het Holocaust herdenkingsmuseum Yad Vashem in Jeruzalem er op dat Hitler niet direct na zijn benoeming tot rijkskanselier met de moord op de joden is begonnen. Veelmeer gaf hij zijn Rijkspropagandaminister Joseph Goebbels de taak om het gif van de Jodenhaat in de hoofden van de Duitsers te zaaien.

Goebbels heeft dat uitstekend gedaan. Toen de machinerie voor de “Endlösung” in gang was gezet, was de samenleving er al op geconditioneerd om de vernietiging van de joden toe te laten en te ondersteunen.

En precies dat is het punt: voor de Duitsers (en andere staatsburgers) die tijdens de Holocaust meededen, applaudisseerden of zwegen, waren de joden geenszins onschuldig.

Onder de leugens die hen werden bijgebracht, waren:

 • De joden waren voor de Eerste Wereldoorlog en voor de nederlaag van Duitsland verantwoordelijk.
 • Zij waren schuld aan de vreselijke nood, die op de oorlog volgde.
 • De joden controleerden en manipuleerden de banken en legden de Duitse economie lam.
 • Als pest veroorzakende “Untermenschen” verontreinigde de joden het raszuivere “Herrenvolk”.
 • Ook de Duitsers wisten, nadat ze o.a. de “Protocollen van de Wijzen van Zion” hadden gelezen, dat de joden samenzwoeren om de wereld te beheersen.

Deze mediaboodschappen werden in een Europa toegevoerd, dat eeuwenlang door antisemitisme was besmet.

De joden waren een kwaad. Wellicht verdienden ze niet allemaal de dood, maar als ze vermoord werden, dan was dat in ieder geval enigszins begrijpelijk. Ze hadden het aan zichzelf te wijten en de wereld zou zonder hen in ieder geval een betere plek zijn.

Dankzij de vooruitstrevende nieuwsmedia van de wereld zien zo veel toeschouwers de joden in Israël nu.

Decennialang hebben de nieuwspresentatoren met elkaar geconspireerd, het foute, “Palestijnse” verhaal verbreid en in stand gehouden, misleidende anti-Israël berichten gepubliceerd en gestimuleerd – de joodse staat gedelegitimeerd, zijn volk gedemoniseerd, de massa´s met antisemitisme geïmpregneerd en de wereld tegen Israël opgezet. Deze journalisten zijn de erfgenamen van Goebbels. En ze beleven zijn succes.

Net zoals bij de moord op de Europese joden is de moord op de Israëlische joden tegenwoordig begrijpelijk, te tolereren, ja zelfs acceptabel geworden. Ongeacht de mantra van “nooit meer”, die op 27 januari door de vooraanstaande politici van de wereld, die door de pers ondersteund worden, plichtbewust in de mond werd genomen, is de haat, die het continent 80 jaar geleden in joods bloed heeft gedrenkt, levendig, gezond en monter tegen de joodse staat.

Bron:
israelheute.com
Door: Stan Goodenough

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Goebbels´ erfgenamen en hoe Israël de Jood van de wereld werd

 1. saddy zegt:

  Funny:

  Croatian President Zoran Milanovic, “The German FM said that we must be united because we are at war with Russia.

  I did not know that.

  Maybe Germany is at war with Russia again, then good luck to them, maybe it will turn out better than 70 years ago.”

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Yep, ze hebben met Israël hetzelfde gedaan als met Rusland, en ik wordt onderhand kots ziek van al die kwaadaardige leugens van het linkse propaganda apparaat.
  Van mij mogen ze het hele achterbakse hoernalisten zooitje, wegens aanzetten tot genocide, aan de hoogst boom opknopen.

  Geliked door 5 people

 3. Marc zegt:

  Beste Stan,

  Zolang niet ingezien wordt dat een volk, dat een geschiedenis kent van 2000 jaar systematische vervolging en vernietiging, het recht heeft zich waar dan ook ter wereld als natie te manifesteren, een recht dat de meeste volken wél toegekend wordt zelfs zonder enige vervolging of vernietiging, zolang blijft het vechten tegen de bierkaai.

  Van belang is en blijft het besef bij dit volk zelf: kiest het voor een bestaan als natie in haar historisch gebied van ontstaan? Zo ja, peace be upon them.

  Zo nee, aanvaard dan de annihilatie door vernietiging of versplintering (wat ze zo mooi ‘individualisering’ noemen.

  Ik verwacht dat er voor de natie gekozen zal worden. En dat is een wijs besluit. Levert dit eeuwigdurende oorlog op? Kennelijk.

  Het enige dat er verandert is de vijand: overtuigde christen of moslim, Spanjaard, Rus, Duitser, Arabier, Turk of Palestijn. Het maakt allemaal niet uit. Vernietiging of de dreiging daarvan zal er altijd zijn.

  De enige hoop is dat inzicht doorbreekt bij de vijand, om het even wie die vijand is.

  Alleen de natie bepaald het algemeen bewustzijn. En een bewust zijn bestaat alleen bij een klare keuze.

  Slaagt de (een) vijand erin tot definitieve vernietiging? Als het zo moet zijn, dan zal het zo zijn, linksom of rechtsom.

  Tot die tijd: blijf bij jezelf, blijf één, blijf een natie.

  Geliked door 1 persoon

 4. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Natuurlijk is het verschrikkelijk dat dit in het verleden heeft plaatsgevonden !

  Maar…… waar is de joodse gemeenschap nu !

  We zien een herhaling van een veel grotere Holocaust over heel de wereld en de gehele joodse gemeenschap is stil…. ze hebben er zelfs toe bijgedragen dat David Icke zijn toespraak voor vrijheid niet mocht houden.

  Nederlanders die hun leven hebben gegeven om joden te beschermen tegen deze gruweldaden maar waar zijn de joden nu ! Waarom staan zij niet op. Waarom spreken zij zich niet uit !

  Sorry maar ik krijg toch een bittere bijsmaak als ik dan z’n artikel lees.

  Geliked door 2 people

  • Rosalie zegt:

   Als de Joodse organisatie , het CIDI, David Icke beschuldigt van antisemitisme en hij daarom niet mag spreken, dan moet je nagaan waar de geldstroom vandaan komt : het CIDI krijgt subsidie van de (r) overheid en dus wiens brood men eet , diens woord men spreekt.
   Dan kunnen de “wakkere “Joden wel zich uitspreken, maar dat is hetzelfde met de “wakkere”niet- Joden, die krijgen geen podium.
   Wij als “wakkeren” ( en het doet er niet toe of je nou Joods bent of niet ) hebben mensen gewaarschuwd, maar je ziet dat het niets uithaalt want de slapenden zijn zò gehersenspoeld dat het niet meer doordringt.

   Geliked door 2 people

   • waalkade4bd8489a57 zegt:

    Dat weet ik maar toch spreek ik er de joodse gemeenschap op aan.
    Dan kunnen ze niet zeggen ” Davon haben wir nichts gewusst!”

    Like

  • Dolf van de Klundert zegt:

   Helemaal mee eens.

   Like

  • Marc zegt:

   ‘We zien een herhaling van een veel grotere Holocaust over heel de wereld en de gehele joodse gemeenschap is stil….’.
   Ben je niet helemaal goed bij je hoofd? Moet het echt voor je uitgespeld worden wat het verschil is?

   ‘ze hebben er zelfs toe bijgedragen dat David Icke zijn toespraak voor vrijheid niet mocht houden.’
   Mijn beste, David Icke was juist uitgenodigde door een jood!

   Je let echt niet op!

   Like

   • waalkade4bd8489a57 zegt:

    Ik let heel goed op maar jij niet.

    Ik heb het over het CIDI.
    Ik weet heel goed dat organisator Mordechai Krispijn van joodse afkomst is.

    Like

  • stradivotsi zegt:

   Misschien valt het kwartje ooit nog bij het gros van de mensen…

   Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  dood aan de palestijnen en leve Israël.

  Like

 6. Harry zegt:

  Tot mijn grote spijt zijn er ook een enorm aantal foute Joden .
  En zie maar de verschillen onderling in Israël . En elders .
  Het lijkt soms wel of ze niets liever doen dan ruzie maken .
  Zelfs in het parlement maken ze voortdurend de grootste stampij .
  Wat nou : “eenheid” ?
  Die is vér te zoeken .
  Terwijl de eenheid in moeilijke tijden zo broodnodig is .

  Geliked door 2 people

 7. loekie zegt:

  Ze werden vermoord omdat ze joods waren…ze werden vermoord omdat ze blank waren…ze werden vermoord omdat ze….waren.
  Zo was het , zo is het, zo zal het altijd zijn zolang er figuren zijn die pretenderen ten dienste van het volk te willen functioneren.
  Draag je de beslissingen in je leven over aan anderen dan ben je per definitie de lul.

  Geliked door 1 persoon

 8. Saeftinghe zegt:

  De Joodse staat, Israël zou een voorbeeld kunnen zijn van goed gedrag.
  Ze zijn bekwaam en succesvol.
  Ze zoeken de vrede, het zijn de Moslims die voortdurend raketten op de Israëlische burger bevolking afvuren.

  Israël verdedigt zich, schiet met de IronDome de raketten uit de lucht, maar schiet niet de moslims af die de raketten afvuren, de reden: Die Moslims schieten de raketten vanuit dichte burger bevolking.
  Israël vermijdt het om burgers te treffen waartussen de schutters dekking zoeken.

  Geliked door 3 people

  • waalkade4bd8489a57 zegt:

   DE joodse staat heeft NOOIT bestaan !

   De joodse staat hebben ze ten onrechte gekregen van de Rothschilds na WW2. Sinds die tijd is het overal in de wereld rotzooi.

   Ik heb niets tegen de gewone Amerikaan of tegen joden. Zij zijn allen slachtoffer van de deep state van hun land. Dat geldt op dit moment voor bijna alle landen….. ook voor Nederland….. in het bijzonder voor Nederland zelf.

   Onbegrijpelijk hoe VVDers zich laten gebruiken door hun partij. Denken zij werkelijk dat omdat zij op VVD hebben gestemd zij straks bescherming genieten…. droom fijn verder maar op het moment de CBDC gevangenis geïnteresseerd is zal u sekteleider u allen voor de bus gooien met de woorden ” bedankt maar nu hebben wij u niet meer nodig”.
   Alleen zij die bij de WEF club hoge rang vervullen zullen vrijheid genieten en daar heb je zo wie zo al een privé vliegtuig voor nodig.

   De enige echte partij die voor vrijheid gaat en NEXIT is FVD .

   Like

 9. bobzelf zegt:

  waalkade4bd8489a57

  DANK U VRIEND VOOR UW GEWELDIGE OPMERKING

  Sorry maar ik krijg toch een bittere bijsmaak als ik dan z’n artikel lees.

  NOU IK OME BOB OOK .. EN TEVENS WAT KORS NEIGINGEN ..

  IK LEES OVERAL MAAR HIJ KOMT HIJ KOMT . EN JEZUS LEEFT EN JEZUS REDT ?????

  IK ZIE EN KEN FIGUREN ALS KISSINGER PFFFFTTTTTTT

  DE ALTIJD ONSCHULDIGEN

  HEBBEN ZE DIE RUKKER OOIT WEL EEN AANGESPROKEN ?? GOEIE GOSERT DENK IK ??

  MIJN VERHAAAL . VELE VOLKEREN OVER DE KLING GEJAAGD. ONDER HET MOTTO

  VAN DE DUITSERS . “”DASS IEST MEIN KUIL “”

  DAN WEL OP NAAR HET BELOOFDE LAND ???? WELK BELOOFDE LAND ???

  DUS YES DIE 6 MIJOEN DODE VERGASTE JODEN . JA VRESELIJK …

  MAAR KOM NOU BIJ MIJ NIET AAN .. MET DE JODEN ZIJN ONSCHULDIG

  DE HELE WERELD STAAT OP VERNIETIGING … EN WIE HEBBEN DE TOUWTJES
  IN HANDEN ??

  JA ROEPT U MAAR . “”DE ONSCHULDIGEN “””

  EN DAN PROBEREN ER EEN PAAR . DE WERELD TE REDDEN O.A.

  MIJN OOM VLADIMIR . AND FRIENDS ..

  MAAR DE TERING ZOOI IS WEER GESTART . DOOR DE “”ONSCHULDIGEN IS DE USA.

  EN GELUKKIG ZITTEN DAAR GEEN JODEN TUSSEN ..

  IK BEN KLAAR MET DEZE WIJ ZIJN DE ONSCHULDIGEN . WHAHAHAHA

  JA TUURLIJK . TUURLIJK

  OOM WAAR IS DIE JEZUS REDT FIGUUR EIGENLIJK ??

  IK BEN EFFE PLEITE

  IK ZAL EFFE GOED KIJKEN ALS IK STRAKS LANGS BUSHALTE 39 RIJD . BIJ DE SINAI

  AAN DIT .YES PUTIN DID IT. NIET WIJ . DOE IK NIET MEE . GEGROET BOBOBOBOB

  Like

  • stradivotsi zegt:

   Je kan lang op je jezus of de messias wachten.. Je zal het toch zelf moeten doen. Al 2000 jaren wachten we op antwoord,

   ja staat in de bijbel, nou mooi kut dan. Zoveel macht en er gebeurd niets

   Ach ja, profetiën, nou proficiaten dan gewenst. De openbaring, .. alles
   in de bijbel.

   Als ze het al 2000 jaren wisten, moest er al toen een script zijn geschreven. legt mij dat eens iemand uit..

   En is of wist ene God of zijn Zoon dat allemaal en kon toveren?, dan
   behoorlijk genaaid zijn we, want er zijn miljoenen mensen, jong en oud door brutale gewelds ellende, aan hun eind gekomen.

   De onschuldigen die, het meest schuldig kúnnen zijn. Ware het niet
   dat we onszelf iets wijs willen maken.

   Like

 10. scherpschutter1943 zegt:

  dood aan de palestijnen en leve Israël. Las vandaag een vreselijk bericht. Israël gaat zijn aartsvijand Syrie (waarmee het nog steeds officieel in oorlog is) helpen met de slachtoffers van de aardbeving aldaar. Gekker moet het toch niet worden.

  Like

 11. Hovawart zegt:

  De overheid steunt de PLO al decennialang, financiert en onderhoud warme betrekkingen, geven ministerschappen aan fanatieke aanhangers, dat zegt toch alles over de instandhouding en groei van het antisemitisme…

  Like

 12. Harry zegt:

  Het is ongelooflijk veel meer dan jammer dat het belichten van de waarheid omtrent de genocide van de 2de wereldoorlog verboden is in veel westerse landen.

  Like

  • stradivotsi zegt:

   Daar is idd meer over te zeggen, echter valt niet goed bij de meesten
   Er is veel gelogen en verborgen of vernietigd aan documenten.
   Goud werd ook geroofd. Het Grammofoon plaatje grijs gedraaid met
   hetzelfde liedje…

   Like

 13. ronjaspers zegt:

  palestina en de palestijnen bestaan niet,het is een grote leugen.De jodenhaat en het vermoorden van joden door moslims komt rechtstreeks uit de koran.Het land israel is al 3000 jaar van de joden,israel is veel groter geweest.De israeliers hebben veel land weggegeven aan de filistijnen (arabieren) in ruil voor vrede.Die vrede tussen moslims en joden zal er nooit komen.want het is verplicht in de islam voor moslims om joden te haten en te vermoorden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s