Over de grenzen van de “Leopard-inzet” in de Oekraïne – Duitse generaal zegt duidelijk zijn mening

(Vertaling: E.J. Bron)

Het zijn op verbazingwekkende wijze bijna allemaal militairen die zich tegen nog meer wapenleveringen aan de Oekraïne uitspreken. Eentje uit deze gelederen is de voormalige Duitse brigadegeneraal Helmut Ganser. Het risico van escalatie zou te groot zijn, het doel bovendien onduidelijk geformuleerd, voert hij aan. Het zou nu tijd zijn voor diplomatie.

Diplomatie het gebod van het uur

Helmut Ganser is een voormalige brigadegeneraal, hij was bovendien o.a. plaatsvervangend hoofd van de stafafdeling militaire politiek op het ministerie van Defensie evenals militair adviseur van de permanente Duitse vertegenwoordiging bij de NAVO in Brussel. Hij weet dus waar hij het over heeft wanneer hij over wapens en hun inzet in het veld praat, want het was zijn beroep.

Zijn competentie onderscheidt hem van velen in de media en de politiek, die om steeds meer wapenleveringen roepen, zich echter blijkbaar niet bewust zijn van de gevolgen. Dat betreft zowel de opleiding van de soldaten als de gevolgen voor het verdere verloop van het Oekraïne-conflict.

Ganser ontwierp in een bijdrage voor het “IPG-journaal” twee scenario´s van een Oekraïens offensief met deelname van Duitse Leopard-tanks.

Het eerste mislukt snel. De Oekraïense militairen beheersen de complexe eisen, die de nieuwe machine aan hen stelt, maar gebrekkig. De ontoereikende samenwerking in verband opent daarom allerlei mogelijkheden voor een tegenaanval.

Daarom komt het offensief in het eerste model van Ganser tot stilstand, nadat het slechts dertig kilometer in door Rusland beheerst territorium is opgedrongen. De verliezen aan beide zijden zijn aanzienlijk. Beelden van kapotgeschoten Leopard-tanks doen nu al de ronde in de sociale netwerken.

Hoge verliezen en gebrekkige handhaving”

Op grond van de hoge verliezen begint in de Oekraïne een discussie over de zin van de oorlog. Steeds meer burgers hebben dode familieleden te beklagen. Tegelijkertijd is het defensievermogen van de NAVO-landen zelf door de ondersteuning van de Oekraïne aanzienlijk verzwakt. Rusland behoudt na het mislukte offensief nog steeds 10 tot 12% van de grond op het gebied waarop de Oekraïne aanspraak maakt als zijn soevereine gebied. Het offensief is daarmee mislukt.

In een tweede scenario ging Ganser van een succesvolle aanval van het Oekraïense leger uit. Het kan doorstoten tot de Zee van Azov en staat uiteindelijk tegenover de Krim. De verzorging van de Krim wordt onderbroken.

Rusland antwoordt daarop met enorme aanvallen op Kiev en maakt eveneens duidelijk dat het die landen, die wapens geleverd hebben aan de Oekraïne, als oorlogsdeelnemers beschouwt. De oorlog zou Rusland nu existentieel bedreigen, merkt Ganser op. Daarmee wordt volgens de Russische militaire doctrine de inzet van nucleaire wapens legitiem.

Nucleair “antwoord van Rusland” aan wapens leverende landen

Rusland maakt zijn nucleaire rakettroepen gevechtsklaar en eist de onmiddellijke opheffing van de blokkade van de Krim. Mocht dit niet gebeuren, dan zouden er tactische atoomwapens ingezet worden.

Tegelijkertijd start China de tot nu toe grootste manoeuvre in de Straat van Taiwan. De wereld staat aan de afgrond. Het offensief was succesvol, het resultaat is echter alles anders dan gewenst.

In beide gevallen is de inzet van de Leopard-2 niet zinvol, in het tweede scenario leidt deze zelfs tot een catastrofe. Ganser haalt voor de geest dat er ook positievere scenario´s te ontwikkelen zijn. Rusland zou bijvoorbeeld de herovering van de Krim gewoon kunnen accepteren, verklaarde hij. Maar het gevaar om langzaam in een catastrofe af te glijden, neemt met meer wapenleveringen toe en wordt daarom steeds waarschijnlijker.

In het bijzonder met het tweede scenario ondersteunt Ganser de uitspraken van diegenen die wijzen op het escalatievermogen van Rusland. Een conventionele oorlog kan tegen een atoommacht niet gewonnen worden, is een van de in dit verband aangevoerde thesen. Ganser wijst bovendien op de onberekenbaarheid van de ontwikkelingen. Oorlog zou een eigen dynamiek ontplooien, die heel moeilijk te voorspellen is, zegt Ganser.

De voorstanders van steeds verdergaande wapenleveringen wijst Ganser hiermee af. Het risico van een ongecontroleerde escalatie zou te groot zijn. Er is een duidelijke benoeming van de doelen nodig en de overweging hoe deze te behalen zijn.

Zeer zeker zou de weg dus niet over het slagveld voeren, maar gewoon aan de onderhandelingstafel.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Over de grenzen van de “Leopard-inzet” in de Oekraïne – Duitse generaal zegt duidelijk zijn mening

 1. karton zegt:

  Generalissimo Pineukio Rutte, behangen met “oorlogsmedailles” wegens z’n prestaties aan diverse fronten, is één van de zeer weinige Dappere Krijgers, die vóór ’t sturen van tanks e.d. aan Oektraïne is !
  Eigenlijk mogen wij, NL’ers, er wel héél erg trots op zijn dat wij worden “vertegenwoordigd” door een gedecoreerde “Dappere Dodo met de Gouden Balken en Oranje Sjerp “. Dit soort “veldheren” hoort aan ’t front en niet in een kantoorgebouw !
  Deze man, verdient toch zeker een zg. heldendood ???!!
  (wel graag z.s.m.)

  Geliked door 2 people

 2. jantjeuitnl zegt:

  Nu blijkt dat 2 Oekraïnse recruten, in opleiding, in Duitsland, politiek assiel hebben aangevraagd.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   De zoon van Andrij Melnyk, voormalig ambassadeur van Oekraïne in Duitsland, studeert nog steeds in Berlijn. Melnyk was bekend en berucht om zijn buitensporige eisen en zijn inmenging in de Duitse politiek. Hij was ook niet bang om de bondspresident te berispen, wat een diplomatiek nogo is en ook tot zijn ontslag leidde. De schreeuwlelijk verdween, maar zijn 21-jarige zoon bleef in het nog(!) veilige Berlijn. Wat hij aan het bestuderen is, is een geheim. Het internationale strafrecht zou nuttig kunnen zijn voor het gezin.

   Like

 3. waalkade4bd8489a57 zegt:

  Rusland geeft grote premies aan soldaten voor iedere leopard tank die ze vernietigen of overmeesteren.
  Ik zag dat Rusland speciaal transporteurs heeft om kapotgeschoten tanks op te halen.

  Kijk Rusland is tenminste milieuvriendelijk 😀😃🙂🙃😊😇😀😃

  Like

 4. bobzelf zegt:

  HE WAT LEKKER OM DE DAG MEE TE BEGINNEN !!

  WAT EEN ZELDZAAM LULVERHAAL. ZO DAT WILDE OME BOB EFFE KWIJT

  WERKELIJK ONGELOFELIJK

  Hij weet dus waar hij het over heeft ???????????????????????????????????????

  WHAHAHA NOU ZEKER WETEN DAT HIJ ER GEEN DROL VAN SNAPT DANWEL BEGRIJPT

  Zijn competentie ??????????????///////// WAAR BLIJKT DAT UIT DAN ??

  IK ZOU ZWEREN DAT BERTUS EEN GEINTJE MAAKT EN DAT HET STUK GESCHREVEN IS DOOR

  TIJL UYLENSPIEGEL . OF DAT ONZE KLAAS ILLIGAAL BINNEN IS GEVALLEN .

  DUS ?? LATEN WE HET HELE LULVERHAL EFFE DOORNEMEN ..

  twee scenario´s van een Oekraïens offensief met deelname van Duitse Leopard-tanks.

  ER STAN NU VOLGENS DE GEGEVEN 500.000 TOT 700.000 NIEUWE SOLDATEN KLAAR OVER DE LINIE
  EN ER ZIJN DAGENLANG ACGTER ELKAAR EEN 1200 TANKS MEET NIEUW AANGEVOERD .

  ER IS 1 CANADA LEOPARD AANGEKOMEN !!!

  BENT U ER NOG ?? MOOI

  Het eerste mislukt snel. De Oekraïense militairen beheersen de complexe eisen, die de nieuwe machine aan hen stelt, maar gebrekkig. .
  OVER WELEK TANKS PRATEN WE DAN
  DIE DUIZENDEN VERNIETIGDE TANKS VAN UKRAINE ??????????????????????????????

  De ontoereikende samenwerking in verband opent daarom allerlei mogelijkheden voor een tegenaanval. LEEST U EVEN DEZE WARTAAL MEE. DANK U

  Daarom komt het offensief in het eerste model van Ganser tot stilstand, nadat het slechts dertig kilometer in door Rusland beheerst territorium is opgedrongen

  SLECHTS ??? 30 KM RICHTING DONBASS EN RUSLAND ????

  WIE MOT DAT GODVEROMME DOEN DAN ???
  TOTAAL INCLUSIEF DE VERMISTE SOLDATEN ZIJN ER 157.000 UKRAINIERS MORSDOOD
  EN DAN MOETEN ZE NOG WAT SLAGVELDEN LEEGRUIMEN !!!!

  DUS MET WAT . MET WIE KOMT DIE TEGENAANVAL DAN ?
  MET DE MANNEN DIE GISTEREN UIT DE UPERMARKTEN ZIJN GETROKKEN ?
  EN DIE DUS MORGEN AAN HET FRONT STAAN ??

  Rusland behoudt na het mislukte offensief nog steeds 10 tot 12% van de grond op het gebied waarop de Oekraïne aanspraak maakt als zijn soevereine gebied. Het offensief is daarmee mislukt.

  ZOALS IK GISTEREN AL VERMELDDE … IS DE TOTALE OPPERVLAKTE ZEG MAAR DE OPPERVLAKTE VAN U,K.. INCL SCOTLAND DUS PROCENT OF 20 % DUS

  EN OVER DDE HELE LINIE RUKKEN DE RUSEN DUS OP . EN BOEKEN OVERAL TERREINWINST

  EN IS BAKHMUT DUS VERNIETIGD. EN DAT IS NA DUIZENDEN U KRAINESE DODEN NU INEENS NIET BELANGRIJK MEER WHAHAHAHAH
  TIEFT STRAAL TOCH EFFE OP PAARDENLUL .

  EN DAN DIT . NOU NA BOVENSTAANDE UITLEG MOET IK DIT OOK NOG UITLEGGEN ??

  In een tweede scenario ging Ganser van een succesvolle aanval van het Oekraïense leger uit. Het kan doorstoten tot de Zee van Azov en staat uiteindelijk tegenover de Krim. De verzorging van de Krim wordt onderbroken.

  WHHAHAHAHAH JA TUURLIJK . NOU DAT KAN ALLEEN ALS DE NAVO BINNEN VALT.
  EN DAN ZITTWN WE IN WO 3

  EID OF STORY . U BENT HARTSTIKKE DOOD

  WAT EEN ZELDZAAM LULVERHAAL ..
  WERKT DEZE MAN VOOR DE EU OFZO ??

  IK SCHOOT EFFE IN DE LACH . KUNT U NOG HERRINNEREN DAT DE MINISTER VAN OORLOG
  EEN SPEECH HIELD VOOR DE TV ZENDERS IN IRAK ?????

  ZE GINGEN DE TANKS ERUIT RAMMEN EN OP NAAR DE OVERWINNING !!

  EN TERWIJL HIJ DIE HUMORISTISCHE ZIN UITAPRK

  REDEN ER 5 TANKS ACHTER HEM DOOR HET BEELD WHAHAHAHAHAHA

  ALS DIE LUL EFFE OP HAD GELET, DAN HAD HIJ DE TOESPRAKEN VAN E LAATSTE DAGEN GEHOORD VAN
  UW FAVORIET JOOD MET KEPPELTJE ..

  HIJ GING ALLES TERUG NEMEN DE DONBASS EN DE KRIM

  DIE TOESPRAAK GAAT NU ALS VOLGT. HET IS MOEILIJK ZEER MOEILIJK AAN HET FRONT EN BACKMUT HEEFT HET ZEER MOEILIJK

  LET OP.. IK HOOP !!!!!! DUS HIJ HOOPT !! DAT ZIJN TROEPEN STANDHOUDEN

  DUS DOE DIE PAARDENLUL DE GROETEN .

  DIT IS ECHT GESCHREVEN DOOR ONZE NAVALNY CIA FAN KLAAS .

  WHAHAHAHAHAHAH

  GEGROET OME BOB

  EN MOCHTEN ER HIER NOG WAT USA BEVRIJDERS FANS RONDLOPEN ???

  STEEK DIT DAN EFFE IN JE REET . EN WORDT EEN KEER WAKKER .

  Diverse rapporten laten zien dat de VS de grootste destabiliserende invloed heeft op het wereldgebeuren en de grootste bedreiging vormt voor de wereldvrede (Allensbach 2019, Gallup International 2013). Deze treurige situatie is niet toevallig ontstaan. Geen andere natie heeft sinds 1945 zo veel landen gebombardeerd en zo veel regeringen afgezet als de VS. Ze bezitten de meeste buitenlandse militaire bases wereldwijd en hebben de hoogste uitrustingsgraad. Daniele Ganser beschrijft op indrukwekkende wijze hoe de VS wereldmachtpolitiek bedrijft waarin geweld een centraal element is.

  MAAR BLIJF HET ROEPEN HET KLINKT ZO LEKKER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PUTIN DID IT. HET WAS EEN BUKRAKET. EEN RUSSICHE ……..

  WE HEBBEN “”ONWEERLEGBARE BEWIJZEN !!!!

  WAT EEN KUT VOLK

  GEGROET OME BOBOBOBOB

  Geliked door 4 people

 5. Saeftinghe zegt:

  Die Ganser lijkt me in ieder geval een man die WEET waarover hij spreekt, over mensenlevens.
  Hij zal niet direct aan de frontlijn aanwezig zijn, maar kent zeker de risico´s.
  Voor politici is het alleen wat inkt op een inlegvelletje wat ze een dag later alweer vergeten zijn, kost weinig.

  Geliked door 1 persoon

 6. bobzelf zegt:

  DOE DIE LUL VAN GANSER EFFE DE GROETEN ..

  WHHAHAHAHA

  𝗥𝘂𝘀𝘀𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗲𝗳𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘆 𝗿𝗲𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗼𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗲𝘀𝘀 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗶𝗻 𝗨𝗸𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲 𝗨𝗸𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲
  De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.

  In de richting van Kupyansk heeft de artillerie van de ‘Zapad’-groep van strijdkrachten de eenheden van de 14e en 92e gemechaniseerde brigades van de strijdkrachten van Oekraïne (AFU) nabij Sinkovka, Ivanovka, Berestovoye (regio Kharkov) en Novosyolovskoye (Volksrepubliek Loegansk) geneutraliseerd. ).

  De operaties van zes AFU-sabotage- en verkenningsgroepen zijn verhinderd in de buurt van Gryanikovka, Liman Pervy, Kotlyarovka (regio Kharkov), evenals in het Popov-bos (Volksrepubliek Lugansk).

  Tot 35 Oekraïens personeel, een gepantserd gevechtsvoertuig en twee motorvoertuigen zijn geëlimineerd.

  In de richting van Krasny Liman hebben de artillerie en succesvolle offensieve operaties, uitgevoerd door de ‘Tsentr’ Group of Forces, geleid tot de neutralisatie van de eenheden van de 25th Airborne Assault, 71st Chaser, 95th Airborne Assault brigades van de AFU en 27th National Guard Brigade in de buurt van Novosadovoye, Yampolovka (Volksrepubliek Donetsk), Stelmakhovka, Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk), evenals de bosbouw van Serebryanskoye.

  De vijand heeft meer dan 120 Oekraïens personeel, een infanteriegevechtsvoertuig en drie gepantserde gevechtsvoertuigen verloren.

  In de richting van Donetsk hebben de offensieve operaties, uitgevoerd door de ‘Yug’ Group of Forces, geleid tot het verkrijgen van voordeligere linies en posities.

  Rakettroepen en artillerie hebben de concentraties mankracht en hardware van de 110e Gemechaniseerde, 35e en 36e Marinebrigades van de AFU, evenals de 118e Territoriale Defensiebrigade nabij Spornoye, Avdeyevka en Krasnogorovka (Volksrepubliek Donetsk) geneutraliseerd.

  Meer dan 115 Oekraïens personeel, drie infanteriegevechtsvoertuigen, vier motorvoertuigen, evenals een D-20 en een D-30 houwitsers zijn uitgeschakeld in de buurt van Yasnobrodovka en Pobeda (Volksrepubliek Donetsk).

  In de richtingen Zuid-Donetsk en Zaporozhye hebben de artillerie en andere actieve operaties, uitgevoerd door de ‘Vostok’ Group of Forces, geleid tot de eliminatie van meer dan 130 Oekraïens personeel van de 72e Gemechaniseerde Brigade van de AFU nabij Ugledar (Volksrepubliek Donetsk) en de 110e Territoriale verdedigingsbrigade nabij Novodarovka (regio Zaporozhye).

  Twee tanks, een infanteriegevechtsvoertuig, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen, een Gvozdika zelfrijdende houwitser, evenals een D-30 en een D-20 houwitser zijn vernietigd nabij Gulyay Pole (regio Zaporozhye) en Vodyanoye (Volksrepubliek Donetsk).

  Een AFU-munitiedepot is vernietigd nabij Ugledar.

  In de richting van Kherson hebben oorlogsoperaties met tegenbatterijen geleid tot de vernietiging van één D-30 houwitser en één Akatsiya zelfrijdende houwitser nabij Kachkarovka en Dneprovskoye (regio Kherson).

  Rakettroepen en artillerie van de strijdkrachten van de Russische Federatie hebben 111 artillerie-eenheden geneutraliseerd op hun schietposities, mankracht en hardware in 142 gebieden.

  Luchtverdedigingsfaciliteiten hebben twee Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd nabij Yegorovka (Volksrepubliek Donetsk) en Alyoshki (regio Kherson).

  Bovendien zijn 11 door raketten aangedreven projectielen, gelanceerd door Uragan en HIMARS meervoudige lanceringsraketsystemen (MLRS), neergeschoten nabij Volnovakha (Volksrepubliek Donetsk) en Tokmak (regio Zaporozhye).

  In totaal
  382 vliegtuigen,
  206 helikopters,
  3.023 onbemande luchtvaartuigen,
  403 luchtverdedigingsraketsystemen,
  7.750 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen,
  1.007 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS,
  4.003 veldartilleriekanonnen en mortieren, evenals
  8.272 speciale militaire eenheden hardware is vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

  ZE HEBBEN DE TEGENAANVAL GESTART ? WHAHAHAHAHAHA

  OOM EEN LUL MET 5 VINGERS

  Geliked door 1 persoon

 7. BosscheBol zegt:

  Verstandige generaal.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  Nederland zet zich weer lekker op de kaart met dank aan het reptielen huis “de tweede kamer”.

  Like

 9. oprechtegeus zegt:

  Langzaam stevent de oorlog op het point of no return af en is er dus geen mogelijkheid meer de oorlog aan de onderhandelingstafel te beëindigen. De volgende stap is dan dat Rusland ter verdediging tegen geheel West-Europa op het slagveld tactische kernwapens inzet, gevolgd door strategische kernwapens. West-Europa wordt tevens door de VS meegesleurd in een twee frontenoorlog na actie van China tegen Taiwan. Stop nu met het vol proppen van Oekraïne met wapens. Ga met Rusland aan de onderhandelingstafel zitten nu dat nog mogelijk is, voorkom nog eens duizenden doden, verminkten, vluchtelingen, het totaal instorten van de economie . Het is onbegrijpelijk dat sommige zeer onverantwoordelijke politici (maar ook gewone burgers) willens en wetens het grote risico willen lopen op een oorlog waarin er geen winnaar meer is, maar nog slechts doden.

  Geliked door 1 persoon

 10. Peter zegt:

  Diplomatie,maar ondertussen wel door blijven leveren .Beter zou hij al die misdadigers oppakken met zijn leger en opsluiten wegens landverraad .

  Like

 11. Ravian zegt:

  “Rusland zou bijvoorbeeld de herovering van de Krim gewoon kunnen accepteren, verklaarde hij.”

  En zo verlies je dan met één opmerking al je geloofwaardigheid…

  Geliked door 1 persoon

 12. KeesC zegt:

  “Zeer zeker zou de weg dus niet over het slagveld voeren, maar gewoon aan de onderhandelingstafel.”
  Als je nuchter nadenkt, is dat inderdaad de meest logische stap. Maar onze politieke leiders gebruiken hun verstand niet of hebben het niet (meer).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s