Duitsland is de prooi die de VS moeten doden

Donkere onweerswolken boven het bankdistrict van Frankfurt am Main.

(Door: Elena Karajewa – Vertaling: E.J. Bron)

Gelooft iemand dat de VS nu al een botsing met Rusland nastreven? Nee, eerst moet Duitsland economische vernietigd worden. Dat is bijna gelukt. Het Russisch-Amerikaanse duel komt als volgende stap.

De geopolitieke crisis escaleert steeds sneller. De escalatieniveaus volgens elkaar niet meer op in dagen, maar deels al binnen enkele uren.

Op de toenemende politieke druk en de schijnbaar abrupte reorganisatie van de NAVO (de as Washington-Berlijn-Parijs werd door de as Washington-Londen-Warschau vervangen) reageren diegenen, die eigenlijk voor veiligheid en niet voor oorlog zouden moeten zorgen, als de welpen van een labrador. Ze kwispelen opgewonden met hun staart en proberen de neus van hun baasje te likken.

De realiteit is echter geen hondenspelletje. De VS testen enerzijds het vermogen van Rusland om een directe en niet gedempte botsing met Amerika vol te houden, anderzijds de kracht van de Europese eenheid. Over de laatste werd veel gesproken, maar uiteindelijk was er van hem niet veel te zien. Brussel bleek niet in staat om een anti-Russisch front met een militaire oriëntering op te bouwen.

Voor de VS is de huidige crisis de laatste kans om hun status te behouden, die ze na de Tweede Wereldoorlog hadden verkregen. Terwijl Rusland de toenmalige overwinning ten koste van miljoenen mensenlevens behaalde, profiteerden de VS van de met de oorlog samenhangende uitbreiding van de industrieproductie. Het Amerikaanse aandeel in het wereldwijde bbp bedroeg destijds 45%. Geen wonder: Europa lag in puin, China was een agrarisch land, Japan had net twee atoombommen meegemaakt. Een tamboerdans genaamd Marshallplan cementeerde de Amerikaanse hegemonie.

De Koude Oorlog begon met het doel om de USSR als economische tegenstander te vernietigen. Het westelijke deel van Duitsland was volledig onder Amerikaanse controle. Frankrijk werd geïgnoreerd, omdat het bezig was met de strijd om het behoud van zijn Aziatische en Afrikaanse koloniën.

De VS hadden economisch geen enkele gelijkwaardige of ook alleen maar in beginsel vergelijkbare concurrent. Ze konden doen wat ze maar wilden.

Maar de arrogantie van de eenzame reus is in de geopolitiek geen onschuldige zaak. Onopvallend en met Duitse grondigheid maakte Duitsland een economische sprong, de oliecrisis en de door bondskanselier Willy Brandt begonnen Oost-politiek hielpen daarbij. De Duitse industrie ontwikkelde zich met Sovjet-gas in een tempo dat de Amerikaanse industrie op dat moment niet voor mogelijk zou hebben gehouden. In de tussentijd begon Amerika op grond van zijn talrijke (en zelden succesvolle) militaire avonturen economisch te kwakkelen, het ging langzamerhand bergaf. In het Verre Oosten was er met de economische opkomst van Japan een tegenhanger. De Japanners hebben hun economische en technologische wonder nog sneller dan de Duitsers volbracht.

Vanuit de optiek van Washington, dat zich in de relatie met deze beide landen niet alleen overwinnaar voelde, maar ook dacht ze blijvend van hun soevereiniteit beroofd te hebben, vormde dit alles een aanval op de hegemoniale status van de VS. De wet van de jungle vereist zoiets te bestraffen. In de late jaren ´70 begonnen Amerikaanse handelsoorlogen tegen Japan, die tot in de jaren ´80 voortduurden. De Amerikanen devalueerden de dollar met verschillende geldpolitieke instrumenten en legden tegelijkertijd invoerrechten van 100% aan Japanse chips op. Dat zorgde ervoor dat het bbp van Japan bijna 15 jaar lang instortte.

Duitsland werd met meer consideratie behandeld door het land af te snijden van de destijds benodigde hoeveelheden Sovjet-gas. Hoe? Met sancties op de uitvoer van grotere buizen naar de Sovjet-Unie. Hoe de Duitsers en de Fransen, Kohl en Mitterand, zich hier ook tegen verzetten, de VS hielden voet bij stuk en de G7 besloten de handelsbeperkingen. De sancties zouden het “imperium van het kwaad” vernietigen, en ze hadden er uiteindelijk succes mee.

Je kunt klagen over de naïviteit van de Sovjet-leiding of over het feit dat de Sovjet-economie al “zwaar ademde”, dat de vraag het aanbod niet kon bijbenen, al dit soort sentimenten. Hoe dan ook luidde het resultaat: de VS hebben hun economische concurrenten, die wat betreft kracht en volume van de economie al gelijk met hen stonden, aan het eind van de jaren ´80/begin van de jaren ´90 met succes uitgeschakeld.

Iets meer dan 30 jaar na Amerika´s overwinning herhaalt zich de situatie van de jaren ´70. De Duitse industrie is opnieuw sterker gebleken dan die van de VS. En Rusland, dat, zoals het leek, voorgoed in de Koude Oorlog was verslagen, drong onverwacht naar voren.

Terwijl Duitsland historisch en politiek niet in staat was om een eigen buitenlandse politiek te bedrijven (het werd enerzijds door Washington en anderzijds door Brussel beperkt), was Rusland niet onderhevig aan zulke beperkingen en drukte zijn belangen op het internationale toneel consequent door. Men kan zich nauwelijks voorstellen hoe Washington schuimbekte van woede toen bekend werd dat Merkel en Poetin dezelfde taal spraken. In de meest ware zin van het woord.

Om dit tegen te gaan, kozen de VS deze keer de Oekraïne als breukveiligheid en begonnen consequent en systematisch hun betrokkenheid in het land. Zonder witte handschoenen en zonder schaamte.

Het doel – Rusland en Duitsland uit elkaar te drijven – moest in twee etappes bereikt worden. De eerste waren de sancties. De tweede het verdwijnen van alle Oost-politiek en elke dialoog door de directe confrontatie tussen Duitse en Russische tanks.

Gelooft iemand dat de EU de Oekraïne beschermt? Absoluut niet. De EU demonteert zichzelf steen voor steen om voor de VS het fundament voor de totale hegemonie in de wereldhandel te leggen. Gelooft iemand dat de VS nu al streven naar een botsing met Rusland? Nee, eerst moet Duitsland economisch vernietigd worden. Dat is bijna gelukt.

Het Russisch-Amerikaanse duel volgt als volgende stap. Het zal niet meer dat van een eenzame reus en een “regionaal pompstation” zijn, maar eentje van twee machten, waarvan de ene weet dat zijn economische macht uit elkaar dreigt te vallen, en de andere dat er belangrijkere dingen zijn dan geld. Er zijn idealen nodig, dan zal de economie, die over reële bronnen beschikt, veel grotere turbulenties aankunnen.

De angst zit nu in Washington, niet in Moskou. In de VS weet men dat de tijd, de geografie en de historische ervaring aan de kant van Rusland staan.

Bron:
rt.de
Door: Elena Karajewa

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Duitsland is de prooi die de VS moeten doden

  1. saddy zegt:

    Lula moet ook wat doden in ruil voor de verkiezingsfraude:

    BRAZIL – Lula states all citizens must be vaccinated to receive State benefits.

    “children have to be vaccinated. Suppose they don’t have a vaccination certificate. In that case, the mother will lose the benefit”

    Geliked door 3 people

  2. BosscheBol zegt:

    Kunnen we ons alleen nog maar afvragen waarom de “EU zichzelf steen voor steen demonteert om voor de VS het fundament voor de totale hegemonie in de wereldhandel te leggen”.
    En het ziet er naar uit dat de EU dat aan het doen is. Zichzelf vernietigen om haar kolonisator de wereldhegemonie te bezorgen.

    Waarom zou een Europese leider zoiets achterlijks doen?
    Het enig dat ik kan bedenken is corruptie. Het gaat onze politieke elite al decennialang alleen maar om macht en geld. Gedrag wordt afgedwongen door het al dan niet te belonen met mooie baantjes. Dat zal nu wel weer de drijfveer zijn. Verkoop de europeanen, verraad Europa want uncle Sam zal ons straks een mooi en vetbetaald baantje geven

    HET IS ECHT OM VAN TE KOTSEN.

    Geliked door 5 people

    • Olie bol zegt:

      Een citaat De EU zoals wij die nu kennen was helaas al effectief in 1992/93, het verdrag van Maastricht uit 1992 betekende het einde van onze onafhankelijkheid waar onze grootouders zo hard voor gevochten hebben.

      We hebben ook niks meer te vertellen

      Geliked door 4 people

      • Ali Ben Zaklamp zegt:

        De EU is opgezet vanuit DC…we zijn gewoon het achtertuintje van Amerika die ons PetroWarDollars verkoopt Wapens en oorlogen..en veel te duur gas KASSA

        Zie> Boy Bush Attempts to Create ‘North American Union’
        pogingen van president George W. Bush om een “Noord-Amerikaanse Unie” (NAU) te creëren in het artikel van 3 oktober getiteld ……”Afschaffing van de VS”. JBS reageert door zijn actieproject
        “Stop the North American Union” te lanceren, dat met succes het zogenaamde “Security and Prosperity Partnership” (SPP) van president Bush heeft gestopt.
        De gekochte journalist doctor Udo Ulfkotte werkte 17 jaar voor de Frankfurter ….En in dienst van de CIA de en NAVO-persafdeling .

        Zijn boek ‘Gekaufte Journalisten’ de Duitse media bleken te zijn gekocht door allerlei schaduwinstellingen van de CIA en de Duitse Geheime Dienst (BND) om met pro-Amerikaanse en…. (((anti-Russische berichtgeving te komen)))
        ————————————————–

        Journalistiek

        In 1969 schreef en publiceerde William Blum een exposé van de Central Intelligence Agency (CIA) waarin de namen en adressen van meer dan 200 CIA-medewerkers werden onthuld. Hij werkte als freelance journalist in de Verenigde Staten, Europa en Zuid-Amerika. In 1972-1973 werkte Blum als journalist in Chili, waar hij verslag deed van het “socialistische experiment” van de regering Allende vóór de door de VS gesteunde staatsgreep en het regime van Augusto Pinochet. In het midden van de jaren 1970 werkte hij in Londen met ex-CIA officier Philip Agee en zijn medewerkers “aan hun project om CIA personeel en hun misstappen te ontmaskeren”.[5] Hij voorzag in …..etc etc
        Een van Blum’s verhalen over Irak werd door Project Censored vermeld als een van “The Top Ten Censored Stories of 1998”

        Vertaald met http://www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
        https://en.wikipedia.org/wiki/William_Blum#Works

        Geliked door 2 people

  3. saddy zegt:

    Alleen duitsland of de hele wereld?

    “”Follow the money. In 1987 verschenen Edmund de Rothschild en David Rockefeller op een klimaatconferentie, in 1988 werd het #IPCC opgericht. De #CO2hoax is een instrument van de #globalisten””

    Geliked door 2 people

    • koosv8 zegt:

      Zijn die tanks allemaal wel APK gekeurd? Dat moet wel een roetfilter hebben, toch.
      Al die uitstoot, en dat vuurwerk. Dat kan toch niet. Zo redden we het klimaat. Kan allemaal, behalve wij, u, ik. Bakfiets toch.

      Geliked door 3 people

      • stradivotsi zegt:

        ga lekker genieten van een dikke oldschool V8 rijden, zoals je nicknaam misschien weergeeft. Een Tank spuwt wel 30 liter per 100 km uit.

        Geliked door 1 persoon

      • koosv8 zegt:

        Helemaal juist, stradivotsi, ik heb een Cadillac Eldorado van 1972, 8,2L. Het is ook satirisch bedoeld hoor, ik heb niets tegen verbrandings motoren. Oorlog wel, zeker wat het Westen doet al heel lang. Ik meen dat Nixon Brezjnev zo’n auto cadeau heeft gegeven, nou zo eentje heb ik.
        En u heeft niet toevallig een oude viool??? zou kunnen.

        Like

      • stradivotsi zegt:

        Nee, geen viool, wel oldtimer auto’s

        Like

  4. droevige mof zegt:

    Nadat de Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh op basis van informanten uit regeringskringen meldde dat de VS Nordstream 1 hadden opgeblazen met hulp van Noorwegen, is in Duitsland nu de tegencampagne aan de gang. Dit was waarschijnlijk nodig omdat Hersh’s rapport wijdverbreid was geraakt in de reguliere pers. De weerlegging heeft eigenlijk maar één argument: de Amerikanen hadden geen belang bij het opblazen van de pijpleiding omdat de Duitsers van tevoren al hadden gezegd dat ze geen Russisch gas wilden. Het argument is in vele opzichten zwak en gaat volledig voorbij aan het feit dat Duitsland niet soeverein is.
    Hier is een van de vele weerleggingen die momenteel in de MSM circuleren.

    https://amp2.handelsblatt.com/meinung/kommentare/kommentar-zu-nord-stream-die-vermeintliche-sabotage-enthuellung-ist-substanzlos/28974310.html

    Like

    • BosscheBol zegt:

      En als dat niet werkt, zullen ze beweren dat Hersh slecht en dom is.
      Zolang er geen Amerikaan uit het water gevist is die net met een bom aan die pijpleiding bezig was, en zolang de westerse media voor 98% staatsmedia en staatspropaganda zijn, zullen ze ons wijsmaken wat ze willen en zal de overgrote meerderheid dat ook geloven.

      Like

    • Johan zegt:

      Hier kun je de Nederlandse vertaling lezen van het oorspronkelijke
      artikel van Seymour Hersch : “How America Took Out The Nord Stream Pipeline”
      https://www.frontnieuws.com/hoe-amerika-de-nord-stream-pijpleiding-opblies/

      Terugblikkend hierop lijkt deze daad van de VS op de wanhoopsdaad van een kat in het nauw. Die maken ook rare sprongen.

      De MSM kunnen wel proberen om de waarheid te bagatelliseren.
      Echter, het deksel is nu van de beerput en er zullen nu ongetwijfeld veel meer journalisten achter dit onderwerp aangaan.
      De waarheid valt niet meer tegen te houden.
      Voor de VS en zijn relatie tot de EU en NAVO wordt dit een rampzalige periode.

      Geliked door 1 persoon

      • KeesC zegt:

        “het deksel is nu van de beerput en er zullen nu ongetwijfeld veel meer journalisten achter dit onderwerp aangaan.”
        Ik hoop het, maar verwacht van de journalistiek weinig tot niets meer. Er zijn maar een handjevol journalisten die echt onafhankelijk zijn. En die worden weggezet als complotdenkers.

        Like

  5. stradivotsi zegt:

    Parallelen verlopenende met toen… eeuw geleden.

    Like

  6. Sinyo zegt:

    Seit einigen Jahren kreisen die Pleitegeier bereits über Deutschland.
    Daran sind diese Sozialistisch-Proletarischen Dummköpfe (SPD)schuld.
    Ooit teerde Europa op hun zak. Zij waren de betaalmeesters.
    Toen kwam ook nog de Teuro om de hoek.

    Like

Plaats een reactie