Na Ruslands raketaanval: Spoorwegtransport van westelijke wapens naar de Oekraïne geblokkeerd

(Vertaling: E.J. Bron)

Kennelijk wilde men in het Kremlin eerst afwachten tot de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn Europa toer beëindigd had. Daarna daalde er opnieuw een zware raketaanval op het land neer. Sindsdien zijn de spoorlijnen voor het transport van westelijke wapens geblokkeerd, zegt Moskou.

Wapens, munitie en reserves: ze worden allemaal vanuit het Westen naar de Oekraïne getransporteerd. Weldra moeten Leopard-tanks volgen. Een groot probleem is echter de toelevering. In tegenstelling tot Rusland vecht het Westen niet voor de eigen “huisdeur”. Voor het transport kunnen vrachtwagens, speciale vliegtuigen en treinen gebruikt worden. Voor zendingen uit Europa is het spoor bijna altijd het meest voor de hand liggend – maar nu zou dat zwaar getroffen zijn, in ieder geval volgens Russische informatie.

Met zijn laatste raketaanvallen op de Oekraïne heeft Moskou namelijk alle spoorlijnen voor het transport van westelijke wapens geblokkeerd. Het ministerie van Defensie in Moskou verkondigde vandaag een “zware aanval”. Met raketten en drones zou men vrijdag alle doelen bereikt hebben. Details over welke plaatsen van het spoorwegtransport precies werden getroffen, werden niet bekendgemaakt.

Oekraïne bevestigt stroomuitval, spreekt echter van succesvolle luchtafweer

Daarvoor al heeft Rusland meermaals aangekondigd alle door de NAVO-landen aan de Oekraïne geleverde wapens te vernietigen. Controleerbaar is deze informatie niet. Volgens een woordvoerder van de Oekraïense strijdkrachten zijn leveringen, in het bijzonder wapens en uitrusting, naar Bakhmut, waar op dit moment om gevochten wordt, nog steeds mogelijk.

“Alle geviseerde doelen werden getroffen”, zei daarentegen de woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov. Zo zou er ook infrastructuur zijn vernietigd waarmee bedrijven van de militaire industrie en het transportsysteem verzorgd zouden worden. Kiev bevestigde ondertussen stroomuitval in het land. De Oekraïense luchtafweer zou echter de meeste Russische raketten en drones hebben neergeschoten.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Na Ruslands raketaanval: Spoorwegtransport van westelijke wapens naar de Oekraïne geblokkeerd

  1. BosscheBol zegt:

    Eindelijk! Eindelijk zijn de spoorlijnen voor het transport van westelijke wapens geblokkeerd.

    Geliked door 6 people

  2. Boike zegt:

    Zelensky smeekt de hele wereld om wapens, tanks, vliegtuigen, raketten en al wat dies meer zij. Hij kan alles gebruiken. En de NATO-landen sturen wat ze hebben. En dan komt Rusland met een bombardement van de spoorwegen.
    De grote vraag is nu: “Wie is gekke Henkie, Rusland, de NATO of Zelensky ???” U mag één keer raden.

    Geliked door 5 people

  3. Saeftinghe zegt:

    Respectvoor geduld en zelfbeheersing van Putin.
    Wat gaat er gebeuren wanneer dat geduld opraakt na de voortdurende provoacatie van USA en EUROPA

    Geliked door 4 people

    • Rinus zegt:

      Europa is een werelddeel. Met een rijke cultuur en historie. De EU(SSr) daarentegen is een anti-democratisch politiek bolwerk dat aan de leiband van ‘Washington’ richting armageddon marcheert.

      Geliked door 3 people

  4. jp1959blog zegt:

    Tja, we hebben een anti Rusland situatie bij de NAVO, Rusland moet verliezen!, dat zeiden ze ook in Berlijn 1941. Rusland gaat voor de 2e keer het n.m.m. Fascistische kamp verslaan. En… Toen m.m.v. IG Farben, werden de Joden vergast met het chemische wapen Cyclon B, en nu presteert Oekraïne het met chemische wapens opnieuw, (Via Drones. [Bron Warnews247.gr] ).
    De propaganda media NPO/NOS/RTL/SBS6, zwijgt . Uiteraard is het wellicht overschaduwd, door de Aardbevingsramp in Turkije/Syrië. Maar wel beschuldigingen richting Rusland dat die dat zou gaan doen.
    Ten slotte, Rusland hoeft dat niet te gebruiken, ook geen Atoom wapens.
    Oekraïne gaat er als ‘boter en suiker’ in. Ze hadden veel eerder de eisen behoren in te willigen m.b.t. vrede. Nu wordt het Gotterdammerüng!!
    En eindelijk verliest de USA een keer en betekent het het einde van de NAVO.

    Geliked door 2 people

  5. stradivotsi zegt:

    Wat is waar en wat niet. Zeker weten doet niemand van ons allen.

    Like

  6. Peter zegt:

    De media bericht de ene overwinning na de ander voor Zelensky,maar ondertussen ligt bij hem alles in puin ,rare jongens die journalisten .

    Like

  7. Harry zegt:

    Ik sta er toch steeds van te kijken , dat ondanks het zogenaamde onderscheppen van zovele Russische raketten en drones , hoeveel schade de Russen toch nog weten aan te richten .
    En ze hadden toch te weinig ammunitie ?
    Ergens klopt er dan toch iets niet ?
    Maar wél prachtig dat de Russen er bij voorbaat voor zorgen , dat Zelensky zijn losgebedelde wapens niet kan vertransporteren .
    Mooi , man !
    Moge die manipulator en beroepsleugenaar een enorme tegenslag en verlies lijden !

    Like

  8. BigLJohn zegt:

    ….Daarvoor al heeft Rusland meermaals aangekondigd alle door de NAVO-landen aan de Oekraïne geleverde wapens te vernietigen. Controleerbaar is deze informatie niet….Niet controleerbaar dus. Maar alleen spoorwegen vernietigen is niet voldoende daar deze weer snel gerepareerd kunnen worden. Ook alle tanks, pantserwagens e.d. die per spoor vervoerd worden zullen dan ook vernietigd moeten worden wil men niet hebben dat dit materiaal alsnog op het front aankomt. Indien ja, dan hebben de Russen weer druk werk om de oud-ijzerboeren weer van oud-ijzer te voorzien.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie