Duidelijke meerderheid van de Oostenrijkers zegt over de Oekraïne-oorlog: Stop ermee, wapenstilstand!

(Vertaling: E.J. Bron)

65% van de Oostenrijkers wil dat de Oekraïne niet meer verder vecht. Ze zijn, aldus een actuele peiling van Unique Research, voor vredesgesprekken. Interessant: alleen nog de kiezers van de Groenen zijn voor de voortzetting van de gevechten.

De Oekraïense president Volodymyr eist steeds drastischer wapens, de EU steeds strengere sanctiepakketten. Daarmee worden ook de effecten op ons steeds dramatischer. Daarom valt een peiling voor “Heute” weinig verrassend heel duidelijk uit: de Oostenrijkers zijn het beu – de Oekraïne moet eindelijk met Rusland aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Ook wanneer dat betekent land aan Moskou af te staan.

Escalatiespiraal draait door

“Er komen geen compromissen met de Russen”, benadrukte de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de afgelopen dagen steeds opnieuw. Na tanks eist Kiev nu zelfs clustermunitie en fosforbommen. De reden voor de escalatie ligt niet in de laatste plaats aan de situatie aan het front. Na maandenlange gevechten met duizenden doden staat nu ook de Donbass-”vesting” Bakhmut op het punt om te vallen.

Alleen Groenen zijn nog voor oorlog

Terwijl veel Europese politici (en veel media) nog steeds als “oorlogshitsers” fungeren, trekt er een vredesbeweging door Oostenrijk. Slechts 21% van de geënquêteerde mensen in Oostenrijk is van mening dat de Oekraïne verder zou moeten vechten. 65% roepen Zelensky op om eindelijk te onderhandelen. De roep om vrede klinkt het luidst onder FPÖ-kiezers. Van hen zijn 86% voor een snel einde van de oorlog, ook al zou de Oekraïne daar concessies voor moeten doen. Hetzelfde beeld is ook bij andere politieke partijen te zien. SPÖ-kiezers bijvoorbeeld willen voor 63% een diplomatieke oplossing. Bij de aanhangers van de ÖVP eist 59% vrede. Bij de kiezers van Neos spreekt 54% zich uit voor directe onderhandelingen.

Spannend: alleen onder de Groenen is de oorlog nog populair. 49% van de voormalige partij van pacifisten wil dat de Oekraïne door vecht. 48% wil vrede – de rest twijfelt.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Duidelijke meerderheid van de Oostenrijkers zegt over de Oekraïne-oorlog: Stop ermee, wapenstilstand!

  1. karton zegt:

    Volodymyr Zelensky = de man van 1,5 miljard !!!
    (ons geld !!!!)
    Kielhalen, vieren-delen en daarna, voor alle zekerheid, een cyaankali-pilletje.

    Geliked door 1 persoon

  2. Snappie zegt:

    Hoop snel dat het sentiment overslaat naar de andere lidstaten, Oekraïne en Rusland zijn buurlanden stuur de rijdende rechter er maar op af.
    Zelensky is een verbeten looser, die op het moment supreme wel asiel zal aanvragen bij de EU hebben wij een gegarandeerd lang conflict met de Russen. Dat zeg ik, de EU top moeten ze per direct ontmantelen, om het escaleren van het afbraak beleid te beëindigen.
    Ja dat moet begrepen!

    Like

  3. Belozersky zegt:

    De Hoop Scheffer(ex NAVO baas) zei gisteren in Nieuwsuur, de oorlog die Oekraine voert is onze oorlog. Hij bedoelt daarmee, dat Oekraine lid moet worden van de EU en NAVO en dat we dat met de wapens realiseren(beslechten). Dus geen vredesgesprekken. Dat is het standpunt van de havikken Rutte,De Croo, Macron, Biden, Scholz… de grondleggers van het vierde rijk(beest uit de zee).

    Geliked door 2 people

  4. Julia zegt:

    Het charme offensief en het bedrog van Zelensky raakt zelfs wereldleider Biden en onze Rutte en vooral Von der Leyen ten zeerste zij zijn lijfelijk flink verbonden met de corrupte clown en omhelzen hem met liefde en belonen hem rijkelijk met miljarden en wapentuig. Werkelijk zum kotzen.

    Like

  5. Julia zegt:

    Daar trekken Rutte, Ollengren, Kaag, Hoekstra zich helemaal niets van aan die plunderen onze belastingkas om miljarden te storten naar het leveren van wapentuig en de zogenoemde wederopbouw van het corrupte land de Oekraïne volgens de oorlogshitser Hoekstra die inmiddels ook al heel veel bloed aan zijn handen heeft kan deze oorlog nog lang duren. Dus Nederlanders maak uw borst maar nat u zult nog jaren worden uitgeknepen en financieel er zwaar aan bijdragen aan een oorlog die niet de onze is. Dat eigen volk hieronder lijdt deert de oorlogshitsers niet Rutte kust liever de voeten van Zelensky als dat hij voor eigen land op komt. Het is het meest walgelijke om te zien dat Rutte, Macron, Biden die tot heilig verklaarde oorlogsmisdadiger om de nek hangen tijdens hun bliksem bezoeken aan Kiev. Je zou er bijna wat van denken.

    Like

  6. Kees zegt:

    In NL zijn de “rechtse”partijen voor directe onderhandelingen, maar de rest, D66 voorop, wil wapens leveren, hoe meer doden hoe liever denken ze daar.

    Like

  7. Ravian zegt:

    Yeah, jammer dan, gepasseerd station…
    Het enige waar met de Russen nog over te onderhandelen gaat vallen is over de totale overgave van Oekraïne, omdat elk ander resultaat niet in hun belang is.

    Like

Plaats een reactie