Ook dit is Caroline

(Door: Wim van Schaik)

Als een raket schoot ze omhoog. Ze kwam, zag en veroverde Den Haag. Een prestatie van formaat en niet in de laatste plaats te danken aan haar no nonsens uitstraling. Maar gaat deze sterke vrouw de boeren redden uit de klauwen van de stikstofdrammers?

Sterk moet je wel zijn, want de werkplek van het politieke bedrijf heet slangenkuil. Daar buiten is het ook al niet gezelliger. Daar is het voor sommige politici zelfs zo gevaarlijk dat zij zonder beveiligers de straat niet op kunnen. Dat is diep triest. Ook Caroline durft nu aanstaande zaterdag niet op de demonstratie in het Haagse Zuiderpark te spreken. “De laatste week is het heel erg onrustig”, zei Van der Plas dinsdag in het tv-programma Vandaag Inside, en “Ik voel me niet veilig genoeg om tijdens zo’n massale publieksbijeenkomst op een podium te gaan staan.” Wie heeft er geen begrip voor deze reactie op bedreiging?

Toch knaagt er iets. Is dit de reactie van een sterke vrouw? Het modieuze “Ik voel me niet veilig genoeg” verwacht je niet uit de mond van iemand als Caroline. Het zal toch geen ’Kaagje’ zijn? Het zal toch niet zo zijn dat het haar wel goed uitkomt om zich niet te veel met Farmers Defence Force (FDF) in te laten? Mark van den Oever, voorman van FDF, is in ieder geval niet blij met haar besluit: “Een grote afgang. Dit wordt niet gewaardeerd,” zei hij bij Veronica. Eerder viel haar oproep aan boze boeren om niet te demonstreren op de weg voor het huis van een minister ook al niet in goede aarde. Caroline doet alles bij elkaar wel erg haar best om goed over te komen bij de gevestigde partijen. We herinneren ons nog de absoluut foute zet om te vragen om bemiddeling in het conflict met de boeren. Prompt werden de boeren opgescheept met de sluwe Remkes. Uiteindelijk werden ze ook door hem afgescheept. Niets hadden ze bereikt. Maar – met dank aan Caroline – hadden ze wel het gezicht van Rutte gered.

Terwijl de boeren vechten voor hun bestaan voert Caroline (BBB) een one woman show op in de Tweede Kamer en daarbuiten aan de praattafels. D66 en GroenLinks framen haar als extreem rechts. Niet dat het wat uitmaakt wat die partijen zeggen, maar in die hoek zit ze niet. Tot 2019 was ze zelfs lid van het CDA. Bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018 stond ze nog plaats zeven op de CDA-lijst in Deventer. Het valt op dat ze het links-globalistische kabinet te vaak uit de wind houdt. Caroline is pro-EU, pro-migranten en heeft geen mening over de overbevolking en de asiel-tsunami. Ze stemde tegen de motie om de grenzen – desnoods tijdelijk – te sluiten. Net als Pieter Omtzigt. Met zulk stemgedrag frustreert ze de echte oppositie. En dat niet alleen. Als het haar zo uitkomt valt ze de oppositie zelfs aan. Alsof ze een wit voetje bij de regeringspartijen wil halen.

Nu kun je goede ideeën hebben over land- en tuinbouw, de inrichting van het platteland, de verhouding stad-platteland enz., maar als je geen duidelijke ideeën hebt over immigratie en de daarmee samenhangende overbevolking en over de EU en supranationale organen, kun je die ideeën allemaal wel vergeten. Nederland en Nederlandse soevereiniteit behouden en liefst terugpakken is een voorwaarde om voor het platteland en de boeren te kunnen zorgen. Caroline lijkt niet in te zien dat het beleid dat dit kabinet koste wat kost doordrukt het directe gevolg is van internationale agenda’s. Of beter, ze wil dit niet inzien. Ze is met het CDA-sop overgoten. Lonkt naar het pluche. Zwakt haar principes af als dat zo uitkomt en zal ze als het moet zelfs overboord kieperen. Zeg maar CDA 2.0. En daarom vrees ik dat de boeren met de BBB op het verkeerde paard wedden.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

56 reacties op Ook dit is Caroline

 1. Carolientje was een snel rijzende ster maar het begint erop te lijken dat het een vallende ster wordt en Carolientje binnen een paar jaar uitgezwaaid wordt

  Geliked door 9 people

 2. rientshofstra zegt:

  Het ergste aan BBB is de connectie met Monsanto van gif-bedrijf Bayer.
  Ze zijn totaal onbetrouwbaar, ’t zijn Bekrompen Boerse Bruinwerkers.

  Geliked door 11 people

  • Olie bol zegt:

   BoerenBurgerBeweging, is Bayer & Monsanto.

   Mij viel op dat ze binnen zeven regels al op het onderwerp bemesting weten te komen. Ik leg zo uit waarom dat interessant is. Een Nederlandse student geschiedenis, genaamd Bram Wissink, ontdekte dat de nogal onbeholpen en benaderbare uitstraling van BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas geen toeval is, maar een pose. Wat hij ontdekte, is dat de boerburgerbeweging begonnen is door een reclamebureau. Weliswaar arriveerde Van der Plas op het Binnenhof op een tractor, als ludieke actie, maar een simpele boerenpartij is het geenszins. In werkelijkheid is de partij een marketinginstrument van grote bedrijven. De student bekeek het overzicht van giften van de partij en ontdekte dat er maar van één bedrijf een gift ontvangen is, in totaal voor een bedrag van bijna twee ton. Die gift heeft de partij ontvangen van een bedrijf genaamd
   ReMarkAble Communicatie BV. Dit reclamebureau, afkomstig uit Deventer, is gericht op strategische marketing en communicatie in de agrarische sector en foodsector. Klanten van het bedrijf zijn onder meer een slachtbedrijf, een melkrobotfabrikant en de gigantische Duitse chemische en farmaceutische fabrikant Bayer. Bayer, je weet wel, dat bedrijf dat in 2016 het zeer controversiële bedrijf Monsanto overnam. 

   Ach de boeren krijgen na de verkiezingen de dood klap, ik zou niet graag in de schoenen willen staan als boer zijnde.

   Geliked door 6 people

  • LUCIA zegt:

   @Rients;
   Hopelijk zijn de boeren niet verblind door deze zeer goed overkomende vrouw, in het begin vond ik haar erg goed maar ik vond het wel verdacht dat haar ster omhoog schoot zonder al teveel tegenwerking/kalt stellung . Langzaam begon de worm van controlled opposition gestalte aan te nemen… kijk maar wat ze met FvD doen en gedaan hebben en Carolientje krijgt altijd een hele vriendelijke behandeling van onze duidelijk D66 circus-kleuterleidster… in de 2e kamer lachend en zeer vriendelijk wordt ze te woord gestaan door domme-blonde-Juf , Lientjes microfoon is nog nooit uit geweest ..Ja dan weet je het wel..dus beste boeren kies of FvD of PVV meer smaken zijn er niet en laat je zondags in de kerk niet vertellen dat je op die huichelaars van het CDA moet stemmen ..er zijn geen stemmen van achter bramenbosjes die je dat adviseren.

   Geliked door 4 people

  • saddy zegt:

   Ik las laatst een overzicht dat het met dat monsanto-product wel meevalt qua giftigheid.

   Als medicijnbedrijf heeft Bayer een aantal (betaalbare) medicijnen in hun portefeuille die dagelijks ontelbaar veel mensen in leven houdt.

   Volgens mij waren ze in het begin van de cojona-hoax ook zo netjes om toe te geven dat ze geen echt medicijn konden ontwikkelen tegen dat (niet te isoleren) virus.

   In vergelijking met biontech die WEL een proefprik “ontwikkelde”, ook al hadden ze op dat moment niet eens een vergunning om met virussen te werken (!!!), is dat toch wel netjes.

   Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Caroline is maar de helft van wat we van haar verwachtten !
  Ze probeert recalcitrant te zijn , maar wil ook “ salonfähig “ zijn voor de Rutte kliek .
  Stoere woorden en ferme taal , maar eigenlijk nét niks .
  Ik heb een hond , die ook zo is .
  Blaffen , grote bek , dreigen !
  Maar als het spannend wordt kruipt die onder de tafel weg .
  Jammer hoor .
  Maar hopelijk sloopt ze dat laffe backstabberige leugenachtige cda .
  Maar veel beter dan Wilders en het FvD hebben we écht niet .
  Dus mensen , stem dáár op !
  En niet op iets dubieus .

  Geliked door 1 persoon

 4. Andre zegt:

  Stikstofprobleem pfffff het is een Rutte probleem en het gaat in hoofdzaak om ammoniak maar ammoniak is ook een schakelstofje en heeft als eigenschap dat het heel graag in water wil zitten. Ik zou zeggen sop die Caroline even flink in het water en hang haar als een dweil op bij de koeienstal wring F16 lientje goed uit en je hebt ammoniak opgelost in water. Ammoniak is net zo een flut energie drager als water en dan kan je er 3 km op rijden……..helemaal groen zeg maar.

  Geliked door 3 people

 5. Jade zegt:

  Gevalletje: “Eerst paaien, dan naaien”.
  Stem daarom PVV of FVD.

  Geliked door 2 people

 6. bobzelf zegt:

  DAT BAYER MONSANTO GAJUS HEEFT EEN 60 % VAN DE LANDBOUWGROND IN UKRAINE GEKOCHT

  DUS DAN LACH IK DE BALLEN UIT MIJN BROEK ALS MIJN OOM EFFE DOORZET
  EN DAT ZIT ER DIK IN

  DIE HEEFT MONSANTO AL WAT TIJD GELEDEN RUSLAND UIT GEPLEURD. DUS DAT DOET TIE DAN OOK IN UKRAINE

  GOEIE GOSERT MIJN OOM

  Geliked door 6 people

 7. Léon van Duren zegt:

  BBB= build back better! Toeval of gewoon bewust kiezersbedrog?

  Deze mevrouw zou ik niet mijn kostbare stem toevertrouwen!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ravian.
  Ik was vandaag bij mijn vrienden wezen luisteren hoe het zit met het Kanoen op de Yantra maar dat wordt nooit gedaan en er is ook geen kanovereniging hier.
  Ook geen kajakkers dus Ik denk dat de rivier niet geschikt is voor jou sport.
  Bij deze ben je ingelicht dus wil je kanoen niet naar Veliko Tarnovo komen Hehehehe.

  Geliked door 1 persoon

 9. Lucie zegt:

  Deze tante weet dondersgoed waar ze mee bezig is………..

  Geliked door 3 people

 10. droevige mof zegt:

  Als ik over het Duitse hek kijk, krijg ik van deze welbespraakte shooting star niet het gevoel dat je bij haar een auto kunt kopen zonder risico, om een populair Amerikaans woord te gebruiken. Niet op haar plaats zijn op
  zaterdag, o.k. ook een antwoord. Ze heeft de praktijktest niet gehaald. Dan zou ik, als ik Nederlander was, alleen de keuze hebben tussen twee partijen. Ik denk dat ik op de buurman uit Venlo zou stemmen.

  Geliked door 4 people

 11. BigLJohn zegt:

  De BBB is de bliksemafleider voor het CDA. Daar stemt geen boer meer op. Maar de BBB is gecontroleerde oppositie. Als het er op aan komt stemt de BBB met Rutte mee en laat de boeren stikken. Hopelijk hebben de boeren dit in de gaten. Anders laten ze zich uitkopen, en als dit niet erg vlot worden ze gedwongen om zich te laten uitkopen. Zoals het er nu uitzit blijft er dan geen een boer meer over. Kan het Rijk hun gronden vol zetten met huurhuizen voor de zogenaamde immigranten. De huur zal natuurlijk gratis zijn.

  Geliked door 6 people

 12. Hierbij zegt:

  Een van de belangrijkste onderwerpen waarop de partijen sterk van mening verschillen is stikstof. FVD is van mening dat stikstof geen probleem vormt voor de natuur en wil alle reductiedoelstellingen schrappen. BBB gaat daarentegen volledig mee in het narratief dat er sprake is van een ‘crisis’ en wil de uitkoop van boeren niet stoppen.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/grote-verschillen-tussen-forum-voor-democratie-en-boerburgerbeweging-er-valt-iets-te-kiezen

  Geliked door 2 people

 13. Jules van Rooyen zegt:

  Die Caroline is een infiltrant van de vrijmetselarij, gefotografeerd met haar medewerkster, die achter haar, demonstratief het wyber teken maakte met haar twee duimen en de twee wijsvingers. Het vrijmetselaar teken waar Merkel om berucht was en waarmee zij Rutte begroette, op bezoek in Den Haag. De wyber is het merk van Renault.

  Geliked door 4 people

 14. antiislamnu zegt:

  BBB paard van Troje Omzigt idem dito stem Baudet 💪💪💪✨✨✨✨

  Geliked door 5 people

 15. Marijke zegt:

  Wat me ook verbaasde is dat ze in de pauzes met Sylvana Simons gaat roken (als SS aanwezig is natuurlijk) en dat ze zich helemaal heeft laten inpakken over het verhaal over diens oma. Natuurlijk was dat erg, maar iedereen kent toch de verhalen over het slavernijverleden toch wel.

  Like

  • jantjeuitnl zegt:

   De oma van SS was echt geen slaaf. Daarvoor moet je heel wat meer generaties terug. Slaven hadden tenminste onderdak en te eten. Dat was voor mijn grootouders al een probleem, laat staan de generaties daarvoor.

   Geliked door 2 people

 16. HorKOr zegt:

  Straks kruipt ze bij Rutte in bed, zou me niks verbazen

  Geliked door 1 persoon

 17. Ravian zegt:

  De koe van Deventer.

  Das net zoiets als het paard van Troje…

  Geliked door 4 people

 18. reageerbuis zegt:

  Helemaal eens met dit stuk: controlled opposition !

  Geliked door 4 people

 19. Joost Visser zegt:

  BBB, Ja21. Gaan voor de macht als ze de kans krijgen. Dus als het moet VVD/D(om)66 volgen. Het enige echte alternatief is FvD.

  Geliked door 2 people

 20. saddy zegt:

  Citaat Lientje:

  “”In mijn hart ben ik een socialist””

  Dan weet ik wel genoeg.

  Aan de andere kant is het wel iemand die ontiegelijk veel uren maakt terwijl ze onder een enorm vergrootglas ligt. En ze is duidelijk in haar rol gegroeid.
  Ze heeft een eigen stijl, niemand in de kamer kan om haar heen, en ze heeft de politiek toch wel voor meer mensen weer interessant gemaakt. Bovendien, tussen haar emotionele argumenten door, is er bij haar ook plek voor een uitwisseling op inhoud.

  Haar intelligentie heeft in de gesprekken met von dissel een duidelijke limiet laten zien en de laatste tijd zegt ze, net als omtzigt, in hun eigen jargon eigenlijk hetzelfde als wat de FVD al jaren zegt (kartel, dictatuur, onbetrouwbare kartel-leden etc) maar ze zal nooit zeggen dat de FVD gelijk heeft. Dat is dan wel weer een gemeen trekje.

  Veel belangrijker voor de BBB is het nivo van de voor mij totaal onbekende mensen die op de kieslijsten staan.

  Geliked door 1 persoon

 21. Dolf van de Klundert zegt:

  “Nu kun je goede ideeën hebben over land- en tuinbouw, de inrichting van het platteland, de verhouding stad-platteland enz.,…..”

  Welke dan?

  ook dit is Carolien :
  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2022Z20993&did=2022D45189

  Geliked door 2 people

 22. Leo 1 zegt:

  Linke Lientje …………. Drinkt een glas, doet een plas en alles blijft zoals het was.

  Dag dag vogels, dag kinderen , dag boeren

  Geliked door 4 people

 23. pepo Copyright zegt:

  Deze video verklaard alles.
  Caroline met een mond vol tanden als haar echte agenda word uitgelegd door Gilion 😳

  Geliked door 5 people

  • Andre zegt:

   Waarom zal ze zich bedreigd moeten voelen? Ik zie het niet want ze heeft niemand nog kapot gemaakt. Hoe moeten Rutte en Kaag zich dan wel niet voelen waarvan Rutte al 12 jaar destructief aan het kapot maken is of die smerige oorlogshitser SSjoerd SSjoerSSma. Nee ze duikt weg en gooit de handdoek al in de ring. Een glas en bye bye vd Plas. En dan weer dat blokhoofd Vera Bergkamp, nee Gideon deed het prima.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Lientje is op haar pik getrapt, oh!!, verrek die heeft ze niet.🤭

   Like

 24. Snappie zegt:

  Als je wilt regeren zou vd plas naar de boeren en burgers moeten luisteren daar zit de nood. Duidelijk distantiëren van het beleid van woke ,co2 ,armoede, migratie en ook de oorlog sterk veroordelen. De BBB schippers teveel in de midden , maar er is in deze tijd geen ruimte om water bij de wijn te doen. PVV FVD zijn daarin standvastig. Bbb zou daarop in moeten haken. Alles moet anders en niet halfbakken.
  Wie weet komt ze nog via een geitenpaadje tevoorschijn uit het niets. Anders is het wel een dikke domper dat ze dobbert tussen wal en schip.

  Like

 25. Peter Rissing zegt:

  “En daarom vrees ik dat de boeren met de BBB op het verkeerde paard wedden.” Met U eens ! . . . . Maar is er een alternatief op dit moment ? OK, PVV, FvD, Van Haga het zou fijn zijn als de boeren en hun medestanders, zoals ik, ook daarvoor zouden gaan. Alles anti-kartel is goed. Ik zeg wel (OK in wanhoop), blijf BBB steunen tot de volgende 2e kamer verkiezingen. Veel slechter kun je het niet doen. Dan kijken wat Lientje echt van doen is. M.a.w. er is gewoon geen beter knol voor de boeren om op te stemmen, mijnheer van Schaik. Go BBB.

  Like

 26. Frits zegt:

  Onkruid moet verwijderd worden met wortel en al om een goed zaaibed te hebben.

  Like

 27. Andre zegt:

  F16 Lientje wordt betaald door Bayer en Bayer is zn grond kwijt in de Ukraine dus F16 Lientje is voor wapens sturen in NATO verband. Ik heb net ON zitten kijken en ze komt niet eens komende demonstratie want ze voelt zich hahahahaha bedreigd. Ze lijdt aan het wegduik syndroom van Rutte.

  Geliked door 1 persoon

 28. Belozersky zegt:

  Beleid wordt in Brussel bij de EU uitgestippeld. Kijk hoe het de Nederlandse vissers vergaan is. Kabinet Rutte IV volgt de stikstofagenda van de Europese Commissie. Daar helpt geen BBB aan. Zelfde met JA21 die denkt dat ze de migratie kunnen regelen als je op hun partij stemt.

  Like

 29. loekie zegt:

  je kunt het er mee eens zijn of niet maar zonder oorlog/geweld komt het nooit meer goed

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @Loeki.
   Mee eens.
   Ik vind het niet leuk, oorlog, maar het word zo langzaam noodzaak.
   Zoals jij zegt “zonder oorlog/geweld komt het nooit meer goed”.

   Like

 30. “daarom vrees ik dat de boeren met de BBB op het verkeerde paard wedden”. Nee, het zijn NIET de boeren die zo weglopen met Caroline maar meer het stadse volk en de stadse import op het platteland. Ik kan er tenminste weinig van ontdekken dat “men”, de boerenstand dus, zo weg is van haar. Ik ook niet. Er klopt gewoon iets niet aan haar. En zeker het niet komen deze zaterdag geeft te denken. Nee, dat achter Caroline (BBB) aanhollen is meer iets van de burger en niet de boer.

  Geliked door 3 people

 31. Boike zegt:

  BBB is Boeren en Burger Bedrog.

  Geliked door 2 people

 32. koddebeier zegt:

  Gecontroleerde oppositie niet meer en niet minder, voor de boeren : een stem op de BBB is een verloren stem !!

  Geliked door 3 people

 33. Bernard zegt:

  STEM FVD! STEM FVD! STEM FVD! (en anders eventueel op Wilders).

  Like

 34. Boike zegt:

  Rutte wist, wat hij met de boeren van plan was. En hij begreep best wel, dat de boeren zouden protesteren. Dus bedacht hij een sluwe truc. Een partij, die de protesten van de boeren mag afvangen en de boeren met een kluitje in het riet stuurt. Tegen de tijd, dat de boeren het gaan inzien, is het te laat en is het kwaad geschied.

  Carolientje tooit zich als een zogenaamde struise boerin. Maar ook dat is komedie. De boeren worden door haar in een smerige loer gesmoord.

  Geliked door 2 people

 35. J.v.d.Heijden zegt:

  Perfecte analyse van iemand met een dubbele agenda.!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s