Aleksandr Doegin: De grens van het Russische geduld

(Door: Aleksandr Doegin – Vertaling: E.J. Bron)

Het verhaal van het tribunaal in Den Haag is symbolisch. Rusland heeft zich nog nooit afgevraagd om wat voor instelling het gaat. In werkelijkheid is ze onderdeel van de invoering van de wereldregering, van een supranationaal systeem dat via natiestaten werd gecreëerd, die uitgenodigd werden om een deel van hun soevereiniteit aan deze structuur af te staan. Daartoe behoren het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) en de EU zelf, maar ook de Wereldbank, het IMF, de WHO enz. De Volkerenbond en later de VN waren bedoeld als een verdere voorbereidende stap op de weg naar de oprichting van een wereldregering.

De stok van het liberalisme

Laten we het hebben over het liberalisme in de internationale betrekkingen, dat bestanddeel is van de liberale ideologie in haar geheel. De liberalen beschouwen de wet van de “vooruitgang” als onomkeerbaar, wiens kern erin bestaat dat kapitalisme, markt, liberale democratie, individualisme, LGBT, transgender, massamigratie enz. zich in de hele mensheid uitbreiden. In de liberale doctrine van de internationale betrekkingen betekent “vooruitgang” de overgang van soevereine natiestaten naar supranationale machtsinstanties. Het doel van deze “vooruitgang” is de oprichting van een wereldregering. Dit wordt in de leerboeken voor internationale betrekkingen nadrukkelijk en op niet mis te verstane wijze uitgelegd. Alle landen, die de “vooruitgang” niet willen, zijn volgens deze theorie vijanden van de “vooruitgang”, “vijanden van de open samenleving”, daarom zijn ze “fascisten” en moeten veroordeeld (voor het Haagse tribunaal) en vernietigd worden (“hen een strategische nederlaag toedienen”- Blinken) en in de plaats van de soevereine leiders moeten liberalen komen – bij voorkeur transgender.

Dit is de ideologische positie van de Democratische Partij van de VS, de regering-Biden en de meeste Europese elites. Alle krachten in niet-westelijke landen die het collectieve Westen en de Amerikaanse globalisten ondersteunen, zweren eveneens op deze ideologie. En exact dat is de ideologie: radicaal, star, totalitair.

De uitdaging wordt aangenomen

Het is enigszins verrassend dat Rusland, dat sinds 23 jaar onder een volledig soevereine leiding staat, niet de moeite heeft genomen om zich bezig te houden met het liberalisme, en tot op een bepaald punt de legitimiteit van zijn regels, structuren en instituties geaccepteerd heeft.

Niet zij zijn veranderd, Rusland is veranderd, en er volgde een legitieme escalatie door de globale liberalen. Daar is niets toevalligs aan: het is gewoon liberalisme. Zolang we deze ideologie niet ten val brengen, zowel intern als extern, zal de escalatie alleen maar toenemen.

Zonder onze ideologieën komen we gewoon niet verder

De beslissing van het Haagse tribunaal om de Russische president Vladimir Poetin en de ombudsvrouw voor kinderrechten, Maria Lvova-Belova, te arresteren, is zo schandalig, dat men gewoon niet anders kan reageren. Het is een belediging voor het land, het volk, de samenleving, ieder mens, iedere Russische vrouw, iedere moeder, ieder kind. Hoe kan men daar waardig op reageren?

Volgens mij zijn er in deze hele situatie echte schuldigen, en die zitten niet in Washington of Den Haag: ze zitten in Rusland zelf. Het gaat om een groep liberalen, die de president er sinds 23 jaar op elke denkbare wijze van overtuigen dat de vriendschap met het Westen een must is, dat zij de enige weg naar voren is en dat de overname van de liberale ideologie evenals de integratie in liberale globalistische internationale structuren en instellingen (inclusief de erkenning van het Internationaal Strafhof, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), de WHO enz.) zonder alternatief zijn. Ze hebben ook het patriottische kamp, zowel het linkse als rechtse, in diskrediet gebracht door de staatschef ervan te overtuigen dat ze er alleen maar van dromen een “Maidan” te ensceneren. In werkelijkheid zin de patriotten, zowel de linkse als de rechtse, Poetin´s volk en zijn belangrijkste steunpilaar. Ze zijn zijn ondersteuning, zijn trouwe aanhangers, maar de liberalen aan de macht hebben altijd het Westen geprezen en de patriotten belasterd. Dat gaat nu al 23 jaar lang zo, sinds Poetin aan de macht is gekomen.

Het uur van de afrekening

We zijn logischerwijze op een punt aangekomen, waarop het geprezen Westen zichzelf als terroristische constructie heeft ontpopt, die ons vermoordt, pijpleidingen opblaast, geld steelt, en wij ons, nadat we het zo lang gehoorzaamd hebben, terugvinden in een deemoedige afhankelijkheid; 23 jaar geleden zouden we de weg hebben moeten inslaan om onze Russisch-Euraziatische civilisatie op te bouwen.

Poetin concentreerde zich op de soevereiniteit. Men ging er – juist onder de invloed van de liberalen – van uit dat het Westen deze soevereiniteit zou accepteren, zolang Moskou zich schikt in het het algemene kader van de westelijke civilisatie, zolang het is ingebonden in diens structuren en instellingen, zolang het de westelijke waarden accepteert (kapitalisme, liberale democratie, digitalisering, vernietigingscultuur, “wokisme”, d.w.z. de verplichting om een ieder openlijk te veroordelen die het niet eens is met het liberalisme, LGBT). Het was vanaf het begin een misleiding en deze misleiding bezit bepaald personen: het liberale blok in de interne kring van de president. Zij zijn het, die eraan bijgedragen hebben wat er nu gebeurt, die het patriottisch ontwaken verhinderd hebben, die alles gedaan hebben om de president van het volk, van de Russische kern, van de dragers van het patriottisch bewustzijn te scheiden.

Het is tijd om met hen af te rekenen. Of die tijd zal spoedig komen. Ik weet niet wat er nog moet gebeuren, opdat de regerende liberalen op het matje geroepen en er serieuze vragen over hen gesteld worden. Misschien ontbreekt er nog iets, maar in ieder geval zal het niet lang meer duren. Het zwaard van de wraak zal neerdalen op de koppen van de Russische liberalen aan de macht en niets kan de natuurlijke bestraffing verhinderen. Ze kan nog een beetje uitgesteld worden, maar ze kan niet worden vermeden.

De Russische liberalen moeten zich voor al hun misdaden verantwoorden. Zonder dit zal er geen zuivering en geen zege zijn.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
geopolitika.ru
Door: Aleksandr Doegin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Aleksandr Doegin: De grens van het Russische geduld

 1. Marc zegt:

  Het Westen onder leiding van de huidige elites is inderdaad de vijand van het Russische volk. Doegin kan zich kwaad maken over verraad binnen de Russische gelederen, belangrijker is wat wij met onze verraders doen. Wanneer gaan wij handelen?

  Wanneer brengen wij Rutte, Macron, Biden cum suis ten val?

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Marc Ik moet je teleurstellen Marc, kijk maar naar figuren die zoveel leed en mensen de dood ingejaagd hebben als MAO en STALIN ze zijn nooit berecht voor hun genocidale terreur en schrikbewind, sterker nog zo hebben ze carrière gemaakt en tot de dag van heden zijn er diverse standbeelden van hen te vinden.

   De realiteit is dat als je heel slecht bent, het veel meer loont dan als je een medium maatje psychopaat bent . De wereld is Qut en de mensheid heb ik ook weinig fiducie in…. ik roep meermaals dat als er een afterlife is, ik te vinden ben op de dieren afdeling want die gedragen zich veel liefdevoller en minder beestachtig dan mijn medemens.

   De enige agenda die dieren hebben, is dat ze je af en toe komen slijmen voor iets extra’s maar hun liefde is onvoorwaardelijk ..mensen hebben 5d agenda’s…. hoop nog altijd dat als we hier de hele planeet laten ploffen, dat er 0.o menselijk DNA overblijft.
   Laat een andere soort die een betere moraal en fatsoen heeft, dan wij het stokje overnemen..Ik stem op de katachtigen..schitterende dieren… maar alles is zo’n beetje beter dan de mens, wij zijn het morele afvoerputje van de creatie geworden.

   Humanity is the creator’s bad creation trauma/nightmare and if it isn’t ..it should be!!!

   Like

 2. ronjaspers zegt:

  Liberalisme = kanker.

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Liberalisme heeft de cononnatie van vrijheid in zich maar heeft totaal niks te maken met vrijheid.
  Als je dit in ogenschouw neemt is het al snel duidelijk dat het zogenaamde liberalisme meer heeft met facsisme dan met vrijheid en uit gaat van een leider.
  Dat het in dit geval niet een leider zal zijn is duidelijk maar dat de leiding zal bestaan uit een paar misschien een 1000 zogenaamd boven ons gestelden die met hun geld te veel macht gekocht hebben en de wereld in een wurggreep proberen te nemen.
  Of dat gaat lukken is nummer twee want zie wat er in Frankrijk gebeurd waar ook de vakbonden die de stakingen naar zich toe willen trekken met argusogen bekeken worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s