India verhoogt aardolie-importen uit Rusland met het 14-voudige

Een olieraffinaderij in India.

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de achtergrond van de westelijke sancties tegen Rusland voert India nu duidelijk meer aardolie uit het Euraziatische land in. De wereldwijd op twee na grootste importeur en verbruiker van aardolie heeft de leveringen uit Rusland binnen een jaar naar het 14-voudige opgevoerd.

Op 30 mei heeft de Centrale Bank van India (RBI) zijn jaarrapport over het vorige boekjaar gepubliceerd, dat in het Aziatische land altijd op 31 maart eindigt. In het rapport is onder andere informatie over de aardolie-importen te vinden. Derhalve zou zich in het fiscale jaar 2022/2023 een “verandering bij de importbronnen” hebben voltrokken. In het document wordt gezegd:

Het aandeel van Rusland aan de Indiase aardolie-importen schoot van 2% vorig jaar naar 19,1% de hoogte in.”

De waarde van de Russische aardolieleveringen bedroeg in deze periode $ 31.020 miljoen tegenover $ 2.200 miljoen het jaar daarvoor. In absolute cijfers voerde Rusland 50.84 miljoen ton aardolie uit naar India, de op twee na grootste importeur en verbruiker van ruwe olie in de wereld.

Omdat de VS en hun bondgenoten besloten hadden om voor Russische olie een prijsplafond van $ 60,0 per barrel vast te leggen, overtrof Iran Rusland qua waarde van zijn export naar India. Het land leverde 50,31 miljoen ton olie voor $ 33.370 miljoen. Andere belangrijke leveranciers van India waren volgens het rapport Saoedi-Arabië met 39,37 ton, de Verenigde Arabische Emiraten met 21,5 miljoen ton en de Verenigde Staten met 15,16 miljoen ton.

Sinds april 2023 publiceert Rusland geen statistieken meer over zijn olieproductie en zijn olie-export. Meerdere media berichten echter dat Moskou zijn olieleveringen over zee niet alleen naar Azië en Afrika, maar ook naar Zuid-Amerika zou omleiden. Het grootste deel zou echter naar China en India gaan. In een interview eind april heeft de Russische vicepremier Alexander Nowak aangekondigd dat zijn land dit jaar meer dan 50% van de geproduceerde aardolie zou willen afzetten in het Aziatisch-Pacifisch gebied.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op India verhoogt aardolie-importen uit Rusland met het 14-voudige

  1. Andre zegt:

    Wat is die Frans Timmermans toch een zielige kleuter met z’n greendeal tegenover deze cijfers.
    Industrie Rusland een groei van 5.1 % tov vorig jaar

    Geliked door 2 people

  2. wim bierman zegt:

    En wij worden uitgeperst met energiebelasting vanwege USA/NAVO/WEF gepruts. Fijn die roverheid. Jammer deze tijden.

    Geliked door 3 people

  3. bobzelf zegt:

    NOU NOG 1 KEER DAN ..

    WHAHAHAHAHA … WHAHAHAHAHAHA .. WHAHAHAHAHAHAHA .WHAHAHAHAHAA … WHAHAHAHAHAHA .. WHAHAHAHAHA

    ZIJN ER AL FOTO’S ?? WHAHAHAHAHAHAHA WAARVAN ? WHAHAHA

    WHHHA NOU VAN PUTIN .. SCHOMMELEND IN ZIJN HANGMAT ??

    WHAHAHAHA . WHAHAHAHA WHHHHAHAHAHAHAHAHHA

    MET 2 DIKKE MIDDELVINGERS , RICHTING HET WESTEN

    WHAHAHAHAHA

    OOM GNA GNA GNAN GNA

    Like

  4. #mirjambikkeriseenmonster zegt:

    Wedden dat India, Pakistan ea. in de toekomst gaan procederen tegen het energieslurpende Westen omdat half Azië gesloopt wordt. De miljarden zullen niet aan te slepen zijn. Er is gewaarschuwd!

    Like

Plaats een reactie