Het onheilspellende rapport van het “Vierte Reich” over milieupolitiek

(Door: Olivia Murray – Vertaling: “E.J. Bron”)

Als je zei dat klimaat-lockdowns de volgende zouden zijn, was je een complottheoreticus. Als je observaties deed en conclusies trok over de wereld om je heen, was je complottheoreticus. Als je ook maar basaal begrip hebt van het linkse van ‘n grote overheid en het conservatisme van een beperktere overheid, ben je een complottheoreticus. Als je mensen uitlegt dat de realiteit meestal samenhangt en historische precedenten vaak een goede graadmeter zijn voor wat er komt, ben je een complottheoreticus. Als je je uitspreekt tegen het regime, ben je een complottheoreticus. Onlangs heeft de Duitse overheid een ‘speciaal rapport‘ uitgebracht getiteld “Politik in der Pflicht: Umweltfreundliches Verhalten erleichtern”; “De plicht van de politiek: Faciliteer milieuvriendelijk gedrag”. Dit rapport is alleen op de Duitstalige site te zien, en niet op de Engelstalige versie van deze pagina; is dit misschien een poging om het document weg te houden van de nieuwsgierige ogen van Amerikaanse burgerjournalisten?

Dat zou me niet verbazen – de opening alleen al onthult een nogal opvallende agenda van autoritaire slavernij. De overweldigende gehoorzaamheid van het Duitse volk aan de Covid ‘pandemie’ maatregelen en ‘energiecrisis-beperkingen’ van de regering leerde de agenten van het Vierde Rijk een waardevolle les, en ze zijn van plan deze te gebruiken… opnieuw. Maar nu is de ‘noodsituatie’ niet biologisch of het elektriciteitsnet; het is de ‘klimaatcrisis’!

Vanaf pagina 25:

“Veel normaal gedrag verergert de huidige milieuproblemen. Omgekeerd kan gedragsverandering een belangrijke bijdrage leveren aan het overwinnen van de milieucrises. De huidige randvoorwaarden, ook die welke door de politiek worden vastgesteld, geven echter vaak geen stimulans voor milieuvriendelijk gedrag of maken dat zelfs moeilijker. Daarom is het van belang milieuvriendelijk gedrag meer dan in het verleden door politieke maatregelen te versterken en onder de bevolking te verspreiden. Dit speciale rapport van de Duitse Adviesraad voor het Milieu (SRU) behandelt de uitgangspunten en instrumenten waarover de politiek beschikt om milieuvriendelijk gedrag mogelijk te maken en te vergemakkelijken. Ook geeft het manieren aan om de politieke haalbaarheid van gedragsmaatregelen te vergroten.”

En dan dit, dat doorloopt tot pagina 26:

“Hoewel de centrale milieucrises… minder direct zichtbaar zijn dan de energiecrisis en de pandemie, kan het milieubeleid leren van deze soms pijnlijke maar ook belangrijke ervaringen van de afgelopen jaren…. Gedragsverandering bij de bevolking kan in al deze crises bijdragen tot de oplossing en het is mogelijk politieke maatregelen te nemen en uit te voeren die gericht zijn op gedragsverandering. Zo werden medio 2022 in Duitsland een aantal maatregelen ingevoerd om de energiecrisis, die was ontstaan als gevolg van de Russische aanvalsoorlog tegen Oekraïne, te bezweren. Deze maatregelen waren ook gericht op het gedrag van burgers.”

Tijdens de pandemie waren al uitgebreide maatregelen opgelegd om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

In beide crisissituaties ligt de nadruk toenemend op de bijdrage van gedragsverandering van burgers, bijvoorbeeld in het energiegebruik of in hun sociaal gedrag, om zo een collectief probleem te bestrijden.”

En hier komt dan waar het om gaat:

“Niettemin laten deze twee crisissituaties zien dat politieke maatregelen die het gedrag van burgers ernstig kunnen beperken mogelijk zijn als de dreiging maar navenant groot is en het belang van het te beschermen goed – zoals de voorbeelden gezondheid en energievoorziening – (door de bevolking) wordt erkend.

Het is dus blijkbaar mogelijk om politieke maatregelen zo te ontwerpen en te communiceren dat ze door een meerderheid worden gesteund.”

En daar hebben we het: het is een kwestie van de ‘juiste’ berichtgeving brengen. Het enige wat de regering hoeft te doen, is wat zaken van de universiteit af te tappen, en het publiek tot bepaald ‘gewenst’ gedrag dwingen zal een koud kunstje zijn! We hebben het hier wél over Duitsland, dus ik vermoed dat ze daar wel ergens wat propaganda-experts kunnen vinden.

Zoals ‘PJ Media’-columnist Kevin Downey Jr. gisteren nog opmerkte, hebben de huidige Amerikaanse Democraten een opmerkelijk iets volbracht: ze hebben “idioten” overgehaald om het Orwelliaanse idee te accepteren dat “tirannie deugdzaamheid is”. (Maar zeg eens eerlijk, hoe moeilijk kan het ook zijn om mensen te indoctrineren die niet zélf denken?)

Misschien is het gewoon de ‘complot-theoreticus’ in mij, maar ik zal eens een voorspelling geven: die klimaattirannen beperken zich niet tot Duitsland … ze komen ook naar ons.

Bron:
americanthinker.com
Door: Olivia Murray

Vertaald uit het Engels door:
Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het onheilspellende rapport van het “Vierte Reich” over milieupolitiek

  1. Heniusz zegt:

    Er is iets vergelijkbaars te vinden in Nederland. Heb de PDF van de officiële overheidswebsite geplukt: Titel: (bijlage 2) hoofdrapport ibo klimaat.
    Nogal ambtelijke taal, maar je schrikt je kapot… Die “klimaattirannen”.. Die zijn er al…

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    ALLEMAAL UIT JE AUTO .

    EN ALLE JEZUS SNEL GRAAG

    CHINA HELPT GRAAG MEE .

    OPEND 400 NIEUWE KOLENCENRALES

    EN ??????

    WHAHAH EN U GAAT STRAKS OP DE FIETS TOCH ?/ WHAHAHAH

    OOM VLIEGT GRAAG

    Geliked door 6 people

  3. R Thomasson zegt:

    Mijn moeder had altijd gezegd als het met de Duitsers slecht gaat, trekken ze weer de laarzen aan. De huidige Duitse regering heeft een grote bek, maar is in feite net zo zwak als destijds de Weimar Republiek (1919 – 1933). De Duitsers blijven apathisch zolang het met ze enigszins goed gaat. Maar op gegeven moment houdt het op. De eerste breakpunten zouden in de voormalige DDR zijn.

    Like

  4. Ravian zegt:

    Er bestaat geen “Viertes Reich”, wat er bestaat is een EUSSR.

    Klein doch belangrijk verschil…

    Like

    • aquarius4422 zegt:

      Anderen naam, zelfde rotzooi.

      Geliked door 1 persoon

      • Ravian zegt:

        Klopt, maar aan het feit dat we maar met het vingertje naar het nazisme zijn blijven wijzen, en van het communisme zijn blijven wegkijken, hebben we de huidige puinzooi te danken.

        En als we nu met het vingertje naar het ‘extreem rechtse’ Viertes Reich wijzen, en van de linkse EUSSR weg kijken, dan hebben we niets geleerd, en blijft deze linkse ellende zich tot in de eeuwigheid herhalen.

        En daarom is het belangrijk het beestje bij de correcte naam te noemen, ook al behoort dat andere beestje tot dezelfde schadelijke soort.

        Like

    • LUCIA zegt:

      Links /rechts/fascist/nazist/marxist allemaal devil’s fruit oftewel wieken van dezelfde molen.

      Like

  5. Julia zegt:

    https://niburu.co/het-complot/18605-maak-je-borst-maar-nat-voor-nog-veel-meer-klimaatmaatregelen De ondergang van de economie en het zogenoemde vierde Rijk Rutte.

    Geliked door 1 persoon

  6. J.v.d.Heijden zegt:

    CBS doet ook een duit in het zakje….
    Maar… wat doe je zonder zon en wind..???
    Waarom denken sommige idioten dat de zon ’s nachts ook schijnt?
    Krachtcentrales kunnen dus als backup nooit gemist worden.
    https://www.telegraaf.nl/financieel/502978240/opwekking-duurzame-energie-uit-zon-en-wind-neemt-snel-toe

    Like

    • LUCIA zegt:

      Uit het dagboek ; alles is een spel,
      van slangen en valkuilen
      huilen , kommer en kwel.

      Het is net als bij de mens
      aan de voorkant gaat er alles in;
      gebakje, bami, sateetje.. drankje
      en aan de onderkant
      komen er maar 2 zaken uit poep en pies.

      In het energie verhaal worden bossen bomen verbrand,
      vuil verbrand( z.g. groene energie,
      uw longen denken er een beetje anders over),
      ook het verdoemde gas wordt gebruikt &
      overdosis luchtblenders en zonnespiegeltjes
      en dan komt er elektra uit….waarom maar één middel???
      zoveel soorten energie er in, met 1 uitkomst
      ….. om a la roodkapjes grootmoeder…… u beter te kunnen controlen ….Met uw opgedrongen slimme meters
      kunnen ze op afstand uw huishouden
      tot een akelige halt brengen..

      Het gaat over/om macht en controle
      uw moeders hadden u gewaarschuwd
      voor partners die deze 2 zaken op u uitoefenen
      ze waren vergeten te zeggen, helaas
      dat het ook door de overheid en de kerk kan gebeuren
      zie geschiedenis…. heel vaak gebeurt
      U en uw voorouders altijd de sjaak
      keihard werken, moeizaam beetje sparen
      en dan wordt dat ook nog ingepikt

      Door mannen in strakke pakken
      met ingeblikte hebzucht
      in harde ogen

      Like

Plaats een reactie