De VS willen geen wapenstilstand! Blinken zegt dat de VS het Oekraïense leger moeten opbouwen

Volodymyr Zelensky en Antony Blinken.

(Door: Tyler Durden – Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, riep Washington op het militarisme voorrang te blijven geven boven diplomatie. De VS zullen zich op de bewapening van de Oekraïne concentreren en niet proberende oorlog bij te leggen door onderhandelingen, zei Blinken. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken stelde een plan voor de massale bewapening van het leger van Kiev voor het begin van de gesprekken voor.

In een toespraak, die hij vrijdag in Finland hield, verklaarde Blinken: “De Verenigde Staten zijn – samen met onze bondgenoten en partners – vastbesloten om de verdediging van de Oekraïne nu, morgen en zo lang als nodig is te ondersteunen.” Hij vervolgde: “Wij geloven dat de voorwaarde voor een zinvolle diplomatie en een werkelijke vrede een sterkere Oekraïne is, dat in staat is elke toekomstige agressie af te schrikken en af te weren.”

Blinken wees het idee van ook maar een tijdelijke onderbreking van de gevechten af. “Enkele landen zullen oproepen tot een wapenstilstand. En oppervlakkig beschouwt, klinkt dat verstandig – zelfs aantrekkelijk. Wie wil tenslotte niet dat de oorlogspartijen hun wapens neerleggen? Wie wil niet dat het doden ophoudt?”, zei hij. “Maar een wapenstilstand die de huidige linies gewoon bevriest en het Poetin mogelijk maakt de controle te vestigen over het gebied dat hij veroverd heeft… Dat zou Rusland landverovering legitimeren. Het zou de agressor belonen en het slachtoffer bestraffen.”

De minister van Buitenlandse Zaken stelde een ambitieuze visie van de toekomstige militaire vaardigheden van Kiev voor. “Amerika en onze bondgenoten helpen de Oekraïne om zijn behoeften op het actuele slagveld te bevredigen en tegelijkertijd een strijdmacht te ontwikkelen, die in staat is om voor een periode van jaren agressie af te schrikken en af te weren. Hij voegde er aan toe: “Dat betekent dat wij bij de opbouw van een Oekraïens leger van de toekomst helpen, met langdurige financiering, een sterke luchtmacht, die gebaseerd is op moderne gevechtsvliegtuigen, een geïntegreerd net van lucht- en raketafweer, moderne tanks en gepantserde voertuigen, nationale capaciteiten voor de productie van munitie en de de opleiding en ondersteuning om strijdkrachten en uitrusting strijdvaardig te houden.”

Het is onduidelijk hoe lang het zou duren om de door Blinken bedoelde afschrikkingsmacht op te bouwen. De Amerikaanse wapenbestanden slinken, omdat Washington probeert om genoeg militaire uitrusting aan Kiev te leveren om zijn leger gevechtsklaar te houden. Bovendien zijn de VS van plan om de wapenleveringen aan Taiwan duidelijk te verhogen.

Blinken beweerde: “Onze ondersteuning voor de Oekraïne heeft onze vaardigheden om potentiële bedreigingen uit China of elders tegen te gaan, niet verzwakt – ze heeft ze sterker gemaakt.” In november berichtte de “Wall Street Journal”: “Functionarissen van de Amerikaanse regering en het Congres vrezen dat het conflict in de Oekraïne een opstopping van wapens ter waarde van bijna $ 19 miljard voor Taiwan verscherpt en de inspanningen om het eiland te bewapenen verder vertraagt.”

Daarbij komt dat het Witte Huis mogelijkerwijs niet de nodige ondersteuning in het Capitool voor zo´n enorme bewapening in de Oekraïne heeft. Blinken beweerde dat “in Amerika deze ondersteuning boven de partijen staat.” Begin mei echter verklaarde voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden, Michael McCaul (Republikein – Texas), dat de toekomstige ondersteuning voor de Oekraïne af zou hangen van het succes van het sinds lange tijd geplande tegenoffensief van Kiev.

Sinds de verklaring van McCaul heeft de Oekraïne successievelijk meer gebieden aan de Russische strijdkrachten verloren, waaronder Bachmoet. Ondanks de adviezen van zijn westelijke ondersteuners heeft Zelensky in een maandenlange strijd eindeloze bronnen voor de stad beschikbaar gesteld. Het Witte Huis bereist zich nu op een mislukken van het tegenoffensief voor.

De door Blinken uiteengezette strategie van Washington voorziet erin de Oekraïne te bewapenen en Rusland te verzwakken. “Rusland staat er nu duidelijk slechter voor dan voor de inval in de Oekraïne – militair, economisch en geopolitiek”, verklaarde hij en voegde er aan toe: “President Poetin heeft de Russische invloed op alle continenten verzwakt.”

Generaal Christopher Cavoli, de bevelhebber van het Amerikaanse Europacommando, verklaarde echter in april voor het Congres dat Moskous grondtroepen “nu groter” zouden zijn dan voor de inval in de Oekraïne vorig jaar.

Terwijl het Witte Huis geprobeerd heeft het Kremlin te isoleren, heeft Moskou de westelijke sancties doorstaan door betrekkingen in het globale Zuiden op te bouwen. Vrijdag kwamen Russische functionarissen met potentiële leden van de BRICS-coalitie bijeen, waaronder Saoedi-Arabië, Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. In september zei de Iraanse president Ebrahim Raisi bij een ontmoeting met Poetin: “De betrekkingen tussen landen die door de VS gesanctioneerd worden, zoals Iran, Rusland of andere landen, kunnen veel problemen en vragen te boven komen en hen sterker maken.”

Blinken rechtvaardigde de betrokkenheid van de regering-Biden voor een militaire inzet met de bewering dat het Witte Huis voor de inval in de Oekraïne geprobeerd zou hebben het Kremlin in te binden in een zinvolle diplomatie. “President Biden zei tegen president Poetin dat wij bereid zouden zijn om over onze wederzijdse veiligheidsbedenkingen te discussiëren – een boodschap, die ik herhaaldelijk heb bevestigd – ook persoonlijk met minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov.”De minister van Buitenlandse Zaken vervolgde: “We hebben schriftelijke voorstellen over het afbouwen van de spanningen voorgelegd. Samen met onze bondgenoten en partners hebben we elk forum gebruikt om te proberen een oorlog te verhinderen, van de NAVO-Rusland-raad tot aan de OVSE, van de VN tot aan onze rechtstreekse kanalen.”

In april 2022 gaf Derek Chollet, een functionaris van de regering-Biden, toe dat het Witte Huis weigerde om met het Kremlin over Poetins belangrijkste wens, het niet opnemen van de de Oekraïne in de NAVO, te onderhandelen. “We hebben de Russen duidelijk gemaakt dat we bereid zijn met hen over thema´s te spreken, die wij als echte wensen beschouwen”, zei Collet en voegde er aan toe dat de regering er niet van overtuigd zou zijn dat “de toekomst van de Oekraïne” tot deze thema´s zou behoren en dat haar mogelijke NAVO-lidmaatschap een “non-thema” zou zijn.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
zerohedge.com
Door: Tyler Durden

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De VS willen geen wapenstilstand! Blinken zegt dat de VS het Oekraïense leger moeten opbouwen

  1. Andre zegt:

    Nu is het dus weer wachten wat de Grünen in Duitsland gaan roepen in opdracht van hun meesters.

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    IK ZOU MAAR OPSCHIETEN MET AL DIE WAPENS

    WHAHAHAHAHAHHAHAHA

    MIJN OOM KOMT ER IEDER MOMENT AAN

    HUGGIE OOM BOB VLADYBOB

    Geliked door 2 people

  3. de barbaar zegt:

    Blinken heeft onlangs een abonnement op kinzhal express genomen…..

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      Ravian zegt:
      5 juni 2023 om 21:03

      WHAHAHAHAH . WHAHAHAHAH GENIAAL MAKKER GENIAAL

      VRIENDJE BOBOBOB

      Geliked door 2 people

    • delamontagne zegt:

      Maak me dood, MAAK me ……..verschrikkelijke beelden van vechtenden Ukraïners in oorlog tegern de Russen.
      De Ukraïnse aanval aan de flanken vlakbij Artenovsk werden verpletterd in een bloederig fiasco…
      De Video wordt momenteel door de Ukraïnse Nazis gepubliceerd…..

      https://t.me/boriskarpovblog/11065
      / / / / /

      De oorlog in Ukraïne is het meest ongrijpbare en dit grootschalige bloedbad had om drie redenen voorkomen kunnen worden:
      Door de akkoorden van Minsk van 2015 eerlijk na te komen.
      Door te reageren op de vele verzoeken om veiligheidsgaranties in Europa, die Poutin tot november 2021 heeft uit gesproken.
      Door Zelensky al in maart 2022 te laten onderhandelen, aangezien hij ermee instemde de Krim en Donbass af te staan ​​en de door Poutin geëiste neutraliteit van Oekraïne te aanvaarden.

      Maar de CRIMINELEN in Washington en hun ellendige Europese handlangers (( bij jullie in NL dus Rotte= “het is ook onze oorlog ! ! ))

      besloten besloten anders en hebben ervoor gekozen om het volk van Ukraïne in de klauwen van de Russische Beer te gooien,

      in de hoop de Russische Federatie voor altijd te verzwakken en zelfs te kreupelen en zijn rijkdom te stelen.

      Geliked door 1 persoon

  4. antiislamnu zegt:

    Walgelijk volk die Amerikaanse Hell-Honden hun einde zal snel komen elke dag komen er meer mensen tot inzicht dat dit niet normaal meer is al die oorlogen al die gekkigheid van transgender homo shit woke rotzooi wegwezen mèt die ellendelingen

    Geliked door 1 persoon

  5. hw.rademaker zegt:

    en bidden strompeld maar verder af en toe zit hij op het dames toilet
    de haviken op de achtergrond smeden hun plannetjes
    antony blinken minister van buitenlands zaken doet wel krasse uitspraken
    de aflevering van wapens staat boven de partijen
    niet proberen de oorlog bij te leggen
    america was bankroet er is wat bijgelapt
    ongelimiteerde wapens leveranties.
    een bloedbad zonder einde
    het congres zal hem moeten stoppen
    deze uitputting slag leverd voor de bevolking niks op
    en hun dollar staat op instorten

    Geliked door 1 persoon

  6. Belozersky zegt:

    De VS heeft geen belang bij vrede in Oekraine. Levering LNG aan EU en grote orderportefeuilles wapenindustrie. Maar de EU die andere belangen heeft blijft ook op de oorlogstrom roffelen. Een groot Europees Rijk is het doel. Dus loopt men mee met de VS.
    Dit wordt niet gecommuniceerd naar hun bevolkingen die men wat anders heeft wijsgemaakt. Dan ben je leugenachtig bezig.

    Like

  7. R. zegt:

    Artikel op hln.be over dat de VS wisten van Oekraïense plannen om de Nord Stream pijplijn op te blazen….hoe kan het dan dat men Oekraïne blijft steunen???

    Like

Plaats een reactie