LIVE-updates situatie in Rusland

Klik HIER voor updates!

Bron:
aljazeera.com

h/t “droevige mof”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op LIVE-updates situatie in Rusland

  1. Olie bol zegt:

    Die kale is een soort NSBer. of heeft hij geld gehad?? want met geld is iedereen te koop

    Like

  2. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Wat een zooitje in Rusland zeg.
    Ja het klusje is geklaard en nu moet Wagner opgeruimd worden.
    Een politiek spel zoals ooit hier met De Ruyter,Tromp en Willem3.
    Zijn driftige natuur speelde hem in zijn gezagsuitoefening en in de omgang met andere officieren soms parten wanneer hij meende dat die zich schuldig maakten aan opzettelijke ongehoorzaamheid;

    Like

  3. droevige mof zegt:

    Een licht in de duisternis van de informatieverwarring is The Duran in alles wat met Oekraïne te maken heeft.

    Like

  4. Htskday zegt:

    Terwijl Rusland nu de handen vol heeft aan Wagner gaat dan de NAVO Rusland binnen vallen?
    De Air Defender 23 oefeningen boven Europa zijn nu afgelopen, kunnen zij gelijk door, ze zijn nu toch in de buurt…

    Like

  5. #nederlandisnaardekloten zegt:

    Helaas heeft Rusland een verleden met veel revoluties en bloedvergieten. Keek vaak naar de live webcam van Odessa en dromen maar…

    Like

  6. Henk der Niederländer zegt:

    Wat er precies af speelt in Rusland (Rostov) is niet duidelijk.
    Het schijnt dat Wagnerianen ook in Voronezh gesignaleerd zijn.
    Toch is een ding niet duidelijk, want ook Prigozhin moet weten dat hij zeer zekr niet opgewassen is tegen het Russische leger.
    Ondertussen is in Sint Petersburg het hoofdkantoor van Wagner door de politie afgesloten. Volgens berichten zou Prigozhin het idee opgevat hebben om op te marcheren naar Moskou.
    Dat heeft geen schijn van kans want de stad is zo iets als heilige grond voor de Russen en wordt op dit moment voorzien van de nodige verdediging om een eventueel opduiken van Wagner met grof geweld de kop in te drukken.
    Ondertussen doen geruchten de ronde dat Prigozhin zou samenwerken met Oekraine en de CIA wat mij een beetje veel op fantasie doet lijken, maar alles is mogelijk.
    Het is in ieder geval wel duidelijk dat dit een wanhoopdaad van Prigozhin is om het Russische ministerie van Defencie de zeggenschap over Wagner troepen te ontzeggen.
    Het is al even duidelijk dat Moskou wil dat de Wagnertroepen dezelfde status krijgen al het Russische leger waar Prigozhin fel tegen gekant is.
    Dan is er nog iets wat over het hoofd gezien wordt.
    Prigozhin is namelijkgeen topmilitair ook al vertoont hij zich graag in militair tenue, maar eenvoudig een persoon met heel veel geld die een legergroep opgericht heeft en daar grote winsten mee behaald.
    Dat is toch iets anders dan militaire kwaliteiten hebben.
    Het lijkt erop dat er ergens iets is misgegaan in het hoofd van Prigozhin en Ik denk dat komende dagen een en ander wel duidelijker zal gaan worden.
    Dat er door zijn manschappen een helokopter neergeschoten is maakt het er overigens niet beter op voor Prigozhin en waarmee hij zich tot vijand van Rusland verklaart heeft.

    Like

  7. Dewaere zegt:

    Hier staat het uitgebreider en ook wat twitter-links erin: https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/schokkende-ontwikkelingen-huurlingenleger-wagner-rebelleert-russische-stad-rostov-bevrijd
    Ze schrijven erbij dat niet na te gaan is wat waar en niet waar is, propaganda is deel van iedere oorlog natuurlijk. Als het wél waar dan kan het dat de top van Wagner héél érg veel geld gekregen heeft van ‘niet nader genoemde bronnen’ (grote westerse investeringsfondsen, de usual suspects); het zijn en blijven huurlingen natuurlijk en die waren nog nooit te vertrouwen.
    We zullen de komende dagen zien, maar om nu opeens mainstream-media te gaan vertrouwen (ook Al Jazeera hoort bij die club intussen) is toch een beetje naief.

    Like

  8. BigLJohn zegt:

    Een raar verhaal en volgens mij EEN grote hoax. De TV laat allerlei berichten zien over de muiterij in Rusland, uitgevoerd door Wagner troepen. Nu weer een bericht van Al Jazeera. Sinds wanneer is Al Jazeera te vertrouwen als berichtgever ? Er word gesuggereerd dat Poetin zal moeten gaan wijken, dat de Ukrainse slagkracht zonder Wagner groter word en dat de Ukraine nu grote gebieden gaat heroveren. Dit alles is BULLSHIT, en meer niet !

    Like

  9. Belozersky zegt:

    De leider van de Wagnergroup zei, dat Oekraine en de NAVO geen gevaar vormen voor Rusland. Dat is juist als ze maar hun grenzen kennen. En die kennen ze niet. Het Kremlin wil niet dat de NAVO verder oprukt en alle voormalige Sovjetstaten lid maakt die nog over zijn ondermeer Oekraine en Georgie.

    Like

  10. BigLJohn zegt:

    Het verhaal gaat dat de leider van de Wagnergroep uit de gevangenissen zijn mannen recruteerde en hun amnestie beloofde als ze gingen meevechten in zijn groep. Sinds wanneer heeft deze leider meer macht dan Poetin om deze gevangenen vrij te laten. Poetin zou zoiets idioots niet doen want het Rode Leger is sterk genoeg en kan best zonder huurlingen uit de gevangenis. Ik herinner mij de vorige hoax rond de Wagner groep. De leider van deze groep was woest op het Russische beleid want ze zouden te weinig wapens en munitie krijgen. Is Poetin nu echt zo’n oen als voorgeschoteld word ? Ik kan dit alles niet geloven. Hij is een ex KGB man en weet echt wel waar Abraham de mosterd haalt !

    Like

Plaats een reactie