Duitse “stoplicht”-politiek drijft staatsschuld naar recordhoogte: € 2406,6 miljard!

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitse staatsschuld zo hoog als nooit tevoren: energiepolitiek de belangrijkste oorzaak

Terwijl de economische groei naar -0,4% gedaald is, stijgt de staatsschuld naar meer dan € 2,4 biljoen. Tegelijkertijd vluchten de investeerders. De “stoplicht”-regering heeft goed werk verricht bij de vernietiging van de economische vestigingsplaats Duitsland.

De standaardcijfers van de Duitse economie zijn alarmerend. De economische groei van Duitsland is naar -0,4% afgenomen. De investeerders hebben voor een kapitaalvlucht van $ 132 miljard uit Duitsland gezorgd.

En nu komt het volgende choquerende bericht: de staat, de deelstaten en de gemeentes hebben in het eerste kwartaal van het jaar 2023 in totaal een recordschuld van € 2406,6 miljard bereikt. (zie “Tagesspiegel”) De nieuw opgenomen schuld bedraagt € 38,9 miljard.

Als belangrijkste reden voor deze schuldenverhoging wordt de energiecrisis op grond van de oorlog in de Oekraïne genoemd. Maar is dat werkelijk de reden? Of is niet veelmeer de belangrijkste reden de REACTIE van de “stoplicht”-regering op de energiecrisis?

Een feit is: de hoge energiekosten hebben de staat, de deelstaten en de gemeentes ertoe gedwongen meer schulden op te nemen, en dat in een tijd, waarin de “stoplicht”-regering ondanks de crisissituatie uit alle macht aan de energietransitie vasthoudt, tegen alle waarschuwingen van experts in en tegen de wens van de meerderheid van de bevolking in de kerncentrales heeft uitgeschakeld, bij gelijktijdige sancties tegen aardolie en aardgas uit Rusland. In plaats daarvan wordt overgeschakeld naar duur LNG uit de VS en Qatar.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Duitse “stoplicht”-politiek drijft staatsschuld naar recordhoogte: € 2406,6 miljard!

  1. Ravian zegt:

    De linkse politiek is gewoon al meer dan tien jaar lang de energie infrastructuur van Duitsland aan het afbreken.
    Dit proces was dus al lang gaande voordat de situatie met Oekraïne een en ander bespoedigde.

    Het is een ideologisch gedreven zelfvernietigingsproces, dat de betrokkenen een plekje in de linkse ‘hemel’ verschaft.
    Dit krijg je er dus van als je links gestoorden macht verschaft, als je de gekken het land laat overnemen…

    Like

  2. ronjaspers zegt:

    De NWO agenda ligt op schema,you will own nothing,and you will be happy.The great reset,build back better.Eerst alle kapitalistische westerse landen financieel en economisch slopen,en daarna opnieuw opbouwen.Naar het chinese communistische model.

    Like

Plaats een reactie