Overheid vertelt de burgers sprookjes en laat ze daar ook nog dik voor betalen

(Door: Maarten van Andel)

De overheid wil nepnieuws bestrijden, maar verspreidt zelf nepnieuws. De Amerikaanse wetenschapper Tim Searchinger liet onlangs in de Tweede Kamer geen spaan heel van ons door de overheid duurzaam verklaarde biomassabeleid. Eind 2021 vernamen we op de Klimaattop in Glasgow een officiële stop op publieke fossiele investeringen, maar een half jaar later wilde klimaatminister Jetten gaan investeren in LNG-terminals en aardgasboringen in de Noordzee.

Diezelfde minister Jetten blijft tegen alle wetenschappelijke bezwaren in de meer dan 200 biomassacentrales in ons land subsidiëren met belastingmiljarden. En dat terwijl het geen gram CO2 bespaart, en het Financieele Dagblad laat weten dat de energietransitie 17 miljard euro duurder gaat worden vanwege oplopende rentetarieven. Minister Jetten wil in zijn 28 miljard – dat wordt dus 45 miljard – kostende 120 puntenplan ook dat onze elektriciteitsvoorziening in 2035 CO2-vrij is.

Lees verder>>>
(h/t “Saddy”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Overheid vertelt de burgers sprookjes en laat ze daar ook nog dik voor betalen

  1. Alphons Mantel zegt:

    CO2 is hard nodig voor plantengroei; dus niet reduceren

    Geliked door 2 people

  2. Gerrit zegt:

    Noorwegen gad deze week groen licht voor het verder zoeken naar olie en gas in de Noordzee En de bevolking is daar zeer welvarend door de olie en gas opbrengsten.

    Hier gaat beton in de gasbronnen in Groningen. Een Gasproductieplatform in de Beemster wordt het leven zuur gemaakt door de Gemeente.

    Het is een hetze. Gemerkt toen ik zelf nog een Brongas installatie had op mijn erf. Kreeg bedreigingen van overheidsinstanties dat al deze bronnen dicht moeste wegens vervuild water. Dreiging met boete. Velen lieten hun bron toen afsluiten. Later bleek dat van de vervuiling niets waar was.
    Brongas is gas wat vrijkomt uit oude veenlagen. Is vooral te vinden in Noord-Holland. Historisch erfgoed Opbrengst is beperkt. Je kan er geen CV ketel op laten draaien.

    Like

  3. BosscheBol zegt:

    Inmiddels hangt de hele “transitie” aan elkaar van tabellenwerk. Als Nederland zijnCO2 reductie niet haalt, kopen we groene waterstof in Spanje. In Spanje schijnt de zon vaker en harder dan in Nederland dus het maken van groene waterstof zou in Spanje misschien wel meer kunnen renderen dan in Nederland. Maar Nederland gaat dat dan kopen om hier de juiste CO2 reductiecijfers te krijgen. Spanje krijgt die cijfers dan niet dus wereldwijd gebeurt er niets. De tabellencijfertjes zijn heilig, dan krijg je dat.

    Of als je niet uitkomt met je cijfertjes ga je bossen verbranden in bio-installaties en dat verkoop je met droge ogen als goed voor het milieu.

    Stop de groene leugen.

    Like

  4. Ravian zegt:

    Waterstof is het vers bedachte wondermiddel dat alle (aanzienlijke) gebreken van het zon & wind vehikel moet gaan oplossen.
    Realiteit is echter dat waterstof met energie uit fossiele brandstoffen gemaakt zal moeten gaan worden, om later, via een verbrandingsproces weer in energie omgezet te worden.

    Aan dat hele proces zijn vervolgens aanzienlijke technische problemen, kosten, en rendementsverliezen verbonden.
    Je voegt dus gewoon een extra stap aan het proces toe die, buiten extra ‘kosten’ op alle er toe doende vlakken, niets oplevert.

    Het heilige waterstof is dus gewoon weer een extra molensteen om de nek van een sowieso al verzuipende economie.
    En het is zoals gewoonlijk weer afkomstig uit de koker van ideologisch gedreven lieden die de ballen verstand van zaken hebben, zoals drollenstamper Jetten.

    Wanneer gaan we al die incompetente linkse predikers eigenlijk eens van het pluche schoppen?
    Gaan we dat doen nu er misschien nog wat van het land te redden valt, of gaan we daar mee wachten totdat de middeleeuwse toestanden zich opnieuw aandienen?

    Als we het zover laten komen, beste deugers, dan gaan we ook nog eens voor eeuwig in die middeleeuwse toestanden vast zitten, omdat de gemakkelijk toegankelijke voor een nieuwe industriële revolutie benodigde brandstoffen op zijn.
    Het is dan niet simpelweg een gevalletje opnieuw beginnen, het is dan een gevalletje de laatste boot gemist hebben.

    Dit alles wordt u vervolgens gebracht door een stelletje linkse klootzakken die inmiddels al een halve eeuw lang onder het motto “de wereld die we aan onze kinderen nalaten” u onderbuik bespelen.
    Nou, beste deuger, de wereld die zij, met u medewerking, aan onze kinderen na gaan laten gaat een wereld van armoede, honger, en ellende wezen waar geen ontsnappen meer uit mogelijk is.

    Dat is waar u domme ‘deugen’ toe gaat leiden; naar groot en eindeloos lijden, voor zowel u zelf als voor al u (en mijn) nageslacht.
    Feitelijk verdient u dus allemaal gewoon een nekschot, al was het enkel maar uit preventief medelijden met u nog niet geproduceerde nageslacht, maar dat is helaas (nog) niet realiseerbaar.

    Houd er echter wel rekening mee dat, zodra de poep de ventilator heeft geraakt, en de u beschermende machten eenmaal als sneeuw voor de zon verdwenen zijn, degenen die momenteel wel hun hersenen gebruiken tegen die tijd wel eens verhaal bij u konden komen halen.

    Like

Plaats een reactie