De VS erkennen de hulpeloosheid van de eigen “wonderwapens” in de Oekraïne

(Door: Kirill Strelnikov – Vertaling: E.J. Bron)

Nadat de westelijke wapens in de Oekraïne niet zo effectief bleken te zijn dan waarmee er reclame werd gemaakt, veranderen de westelijke media hun toon en proberen de problemen aan het publiek uit te leggen. Een verandering van de politiek van de wapenleveringen aan Kiev is echter niet te verwachten.

De exorbitante verliezen van westelijke militaire techniek tijdens het Oekraïense tegenoffensief zijn zelfs in het Westen zo onmiskenbaar geworden, dat het tijdschrift “The National Interest” uiteindelijk een artikel vol rechtvaardigingen publiceerde. Diens boodschap luidt: “Wat heeft u dan verwacht?!”

Het belangrijkste idee van de verrassende openbaringen bestaat erin dat de Amerikaanse techniek te gevaarlijk en onpraktisch voor het Oekraïense leger zou zijn gebleken. Aan het radeloze westelijke publiek, dat lange tijd en hardnekkig met mythes over almachtige Amerikaanse wapens werd gevoerd, dat de “door de strijd beproefde en praktisch onverwoestbare” Abrams-tanks in de Oekraïne in principe niet kunnen vechten. Het zou zijn gebleken dat ze vanwege hun gewicht niet door de Oekraïense modder kunnen bewegen, dat bruggen onder hun gewicht instorten, dat er voor hen in de Oekraïne gewoon geen brandstof (kerosine) is, en dat ze in het veld en onder gevechtsomstandigheden überhaupt niet gerepareerd kunnen worden. Zo zou een Abrams-tank om beschadigde optiek te vervangen bijna tot aan de rupsbanden toe uit elkaar gehaald moeten worden en alle elektronica zou vervangen moeten worden. En dat alles zou alleen in speciale Europese depots gedaan kunnen worden. Westelijke specialisten noemen de reparatie van de Abrams-tank openlijk “de hel op aarde”.

In tegenstelling tot de Abrams-tank, waarvoor de brave Oekraïense bemanningen eerst opgeleid worden, werd het Amerikaanse gepantserde infanterievoertuig Stryker tijdens het tegenoffensief al gespot, waar hij samen met de resterende westelijke techniek in lichterlaaie stond. Maar blijkbaar zou het probleem niet bestaan in de bekwaamheid van de Russische soldaten. Volgens informatie van de schrijver van het artikel zou de Stryker a priori als een “dodelijke val” bekendstaan, omdat hij onder talrijke problemen zou lijden. De bepantsering zou zwak en niet doordacht zijn, de motor zou door de door de wielen opgeworpen vuil verstopt raken, de monitoren van de commandant zouden niet functioneren en de veiligheidsriemen voor de getransporteerde troepen zouden zo slecht zijn dat wanneer een Stryker over de kop zou gaan alle inzittenden tot een brij zou worden vermorzeld.

Dat alles klinkt geloofwaardig: volgens de informatie die de secretaris van de Russische Veiligheidsraad onlangs voorlegde aan president Vladimir Poetin, zouden de Russische strijdkrachten tussen 4 en 21 juni ongeveer duizend Oekraïense gepantserde infanterievoertuigen en pantserwagens hebben vernietigd. Ongeveer de helft daarvan waren de westelijke “wonderwapens” Stryker, Bradley, Marder, MaxxPro, Humvee en M113.

De tot de “besten ter wereld” behorende Leopard-2 tanks kregen eveneens een pak slaag. Volgens de informatie van Nikolai Patroesjev zouden daarvan 13 vernietigd zijn, hoewel bronnen uit Kiev van ongeveer 40 verloren tanks spreken. Eveneens vernietigd werden “´s werelds beste” Duitse pantser houwitser 2000 en tientallen Amerikaanse wonder houwitsers M777, die massaal falen na enkele tientallen schoten.

In zijn geheel werd Ruslands speciale militaire operatie een regelrechte vernietiger van de mythes van de onoverwinnelijkheid en superioriteit van westelijke wapens. De pantserafweerraket Javelin, die in het begin door het Oekraïense leger letterlijk werd aanbeden, verdween heel snel uit de westelijke krantenkoppen. Datzelfde lot overkwam de “moordenaar van de Russische radars” Switchblade 300, de luchtafweerraket Stinger, die “de hemel boven de Oekraïne zou moeten zuiveren” en bijna alle wonderwapens waar zoveel reclame voor gemaakt werd.

Volgens zeer voorzichtige schattingen vernietigde Rusland minstens een derde deel van alle door het Westen aan Kiev geleverde wapens en produceert vijf tot zeven keer zoveel munitie dan het hele Westen samen. Dit garandeert de vernietiging van alle wapens die tegen de Russische strijdkrachten ingezet worden.

Het meest interessant eis, dat de westelijke meesters van het regime in Kiev heel goed weten wat hun militaire techniek te wachten staat, en wat dat betreft geen illusies hebben.

De vraag dringt zich op: Waarom aan Kiev wapens en techniek leveren, die gegarandeerd vernietigd worden? Waarom Oekraïense bemanningen voor de Abrams-tanks en piloten voor de F-16 gevechtsvliegtuigen opleiden wanneer de tanks in brand worden geschoten en de vliegtuigen worden neergehaald?

De antwoorden zijn vrijelijk beschikbaar, want het Westen maakt er geen geheim van.

Volgens informatie van een publicatie van CNN beschouwen de militaire leiding van de VS en de NAVO het conflict in de Oekraïne als een “absoluut testterrein”, waar westelijke wapens in een oorlog tussen “industrieel ontwikkelde naties” uitgeprobeerd worden. Voor de westelijke wapenindustrie zou de Oekraïne een “ongelooflijke bron van data” over het gebruik van bepaalde wapensystemen in de strijd tegen een sterke tegenstander zijn.

Zelfs met he toog op de miljarden Amerikaanse dollars die vooraanstaande westelijke wapenconcerns aan wapenleveringen aan de Oekraïne verdienen, is zulke informatie regelrecht onbetaalbaar. Om deze te verkrijgen, zullen de VS willekeurige hoeveelheden militaire techniek opofferen.

Daarbij wordt met een rustig geweten het feit buiten beschouwing gelaten dat er samen met de westelijke techniek tienduizenden Oekraïense soldaten vernietigd worden. Maar wie maakt zich daar in het Westen nou druk om?

Om de verzwakte strijdmoraal van de Oekraïense soldaten weer op te voeren, zullen ze tot het laatst met mythes over andere wonderwapens gevoerd worden, maar dit zal niets aan het onvermijdelijke resultaat veranderen.

Ruslands leger heeft de hele wereld al bewezen dat welke hoeveelheid westelijke wapens zijn overwinning zal verhinderen en dat er geen wonder te verwachten is.

Rusland zal in ieder geval datgene dat het begonnen is ten einde brengen, want Russische granaten weten niets van de wonderbaarlijke eigenschappen van westelijke techniek. De laatste zal volledig vernietigd en naar de hel gestuurd worden, waar ze thuishoort.

Bron:
rt.de
Door: Kirill Strelnikov

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De VS erkennen de hulpeloosheid van de eigen “wonderwapens” in de Oekraïne

  1. Olie bol zegt:

    Nou als je de foute krant leest in Adam winnen de Oekraïne de oorlog.
    Hier laat ik het maar bij.

    Geliked door 3 people

  2. Olie bol zegt:

    Telegraaf

    Britten: Oekraïense troepen veroveren bolwerk nabij Cherson

    Het Oekraïense leger heeft vooruitgang geboekt op de door Rusland bezette oostelijke oever van de rivier de Dnipro in het zuiden van Oekraïne, zegt de Britse inlichtingendienst zaterdag. De inlichtingendienst zegt dat Oekraïne een zogeheten “bruggenhoofd” heeft veroverd. Daarmee verwijst de dienst naar grondgebied aan de door de vijand bezette kant van een rivier dat, indien succesvol ingenomen, een bolwerk kan veiligstellen voor een verdere opmars.
    Volgens het Britse ministerie van Defensie verplaatsen Oekraïense troepen zich sinds ongeveer een week richting de oever van de rivier. De strijd rond de oever wordt echter bemoeilijkt door de verwoesting van de eveneens nabijgelegen Kachovka-dam op 6 juni, en de daaropvolgende overstromingen.
    De stad Cherson, gelegen op de westelijke oever van de Dnipro, werd enkele maanden geleden heroverd door Oekraïense troepen, maar grote delen van de regio staan nog steeds onder Russische controle. Sinds de damdoorbraak voeren Russische troepen veel aanvallen uit op de stad. Kyiv en Moskou houden elkaar verantwoordelijk voor de damdoorbraak.
    Oekraïne is momenteel bezig met een tegenoffensief, maar deze lijkt moeilijker te verlopen dan vooraf was verwacht. Oekraïne is bovendien terughoudend met het openbaar maken van overwinningen. President Volodymyr Zelensky erkende vorig week wel dat het tegenoffensief “moeizamer gaat dan gehoopt”.

    Geliked door 1 persoon

    • Henk der Niederländer zegt:

      Het klopt inderdaad dat Oekraine een stuk land op de linkeroever bezet hebben maar dat is feitelijk van nul en gener waarde.
      Want ten eerste wat is dat stuk wat bezet is??
      Het is niet meer dan een strook land dat gebruikt wordt door de mensen daar als zijnde volkstuinen waar de mensen een weekendhuisje hebben staan en wat groenten verbouwen.
      Verder is het totaal omgeven door moerasland dat dus voor zwaar militair materieel totaalniet geschikt is en direct weg zal zakken in de modder.
      Dus hier wordt weer iets verkocht als overwinning maar meer als hetgeen wat nou gewonnen is zal het niet worden.
      Daarbij komt dat er maar goed 100 of misschien wat meer Oekrainse militairen gelandt zijn daar die zeer moeilijk te bevoorraden zijn.
      Het is dan misschien een overwinning maar wel eentje waar Pyrris trots op kunnen zijn.

      Like

    • Olie bol zegt:

      Weer uit de op hits krant.

      Zelenski: 21.000 Wagnerstrijders gedood in Oekraïne
      De Oekraïense president Volodimir Zelenski zegt dat er in Oekraïne al zeker 21.000 Wagnerstrijders zijn gesneuveld. Hij beweert volgens CNN dat nog eens 80.000 huurlingen gewond zijn geraakt.

      Zelenski spreekt van “enorme verliezen” voor de Wagner Groep, die vorige week in opstand kwam tegen de legerleiding van Rusland. Volgens de Oekraïense president heeft die muiterij grote gevolgen op de oorlog in zijn land en kunnen zijn troepen daar profijt uit halen. “Ze verliezen de oorlog. Ze hebben geen overwinningen meer op het slagveld en zoeken naar iemand om de schuld te geven.”

      Zelenski denkt dat dat slecht nieuws is voor de Russische president Vladimir Poetin, die meer gevaar zou lopen dan hijzelf. “Alleen in Rusland zijn er mensen die mij willen vermoorden, terwijl de hele wereld Poetin wil doden.”

      Ondertussen zeggen deskundigen tegen de Britse krant The Guardian dat de opstand indirect ook gevolgen kan hebben voor de vervolging van Poetin voor oorlogsmisdaden. In de nasleep van de muiterij gaf de Russische president toe dat zijn regering Wagner jarenlang heeft gefinancierd, iets dat hij eerder altijd ontkende. Die uitspraak zou het eenvoudiger maken om aan te tonen dat Poetin betrokken was bij de oorlogsmisdaden die Wagnermilitairen in Oekraïne of in Afrikaanse landen hebben gepleegd.

      Er is vannacht een drone aanval op Kiev gepleegd, hier hoor je niks over in de op hits krant.

      Like

  3. Ravian zegt:

    Een zekere Stalin zei ooit “kwantiteit is ook een kwaliteit”, en de realiteit is dat zelfs als de westerse wapens wonderwapens zouden zijn het er nog steeds veel te weinig zijn en dat het benodigde personeel en de benodigde faciliteiten om ze effectief in te zetten in Oekraïne gewoon niet aanwezig is.
    Daarbovenop komt dan nog eens dat die westerse wapens toch niet zulke “wonderwapens” zijn, maar gewoon wapens, van nogal variërende kwaliteit.

    Maar degenen die in het westen beleid maken zijn dus gewoon allemaal militaire nitwits, tot aan de grote baas van de NAVO aan toe.
    Ze hebben, simpel gezegd, net zoveel verstand van militaire zaken als Kaag verstand heeft van financiën, en Jetten van energie productie.

    Het is gewoon een circus van incompetentie, en terwijl dit normaal gesproken enkel veel geld kost en economieën ruïneert, levert het in dit geval ook nog vernietigde steden en volle kerkhoven op.

    Geliked door 3 people

  4. waalkade zegt:

    Het is een gigantisch kerkhof van westers oorlogstuig en het kunnen er niet genoeg zijn.

    Hoe gaan ze die vervangen nu de EU zijn energie voorziening en daarmee zijn industrie totaal naar de klote heeft geholpen. Misschien kunnen ze de lihtiq wokers kartonnen tanks in elkaar laten plakken zodat je Rusland daarmee kunt foppen. Wat een totale afgang is Amerika, NATO en het westen.

    Goed gedaan meneer Poetin, vermorzel dat nazi tuig maar namens het gewonen volk.

    Geliked door 3 people

    • LUCIA zegt:

      @Waalkade ; Reken maar dat dankzij Amerikaanse PR- machines hun oude kringloop wapens afgestoft en al, als wonderwapens verkocht worden en dat ze onderweg niet uit mekaar vallen, mag natuurlijk al een wonder heten.

      Like

  5. Henk der Niederländer zegt:

    En dan ga je dus als Oekrainse voetbalploeg een wedstrijd spelen in Servië.
    Servische voetbalfans spanden een enorme vlag van Rusland tijdens de wedstrijd met Oekraïne.

    https://rumble.com/v2xchl8-serbian-football-fans-stretched-a-huge-flag-of-russia-at-the-match-with-ukr.html
    Duidelijker kunnen ze niet maken aan welke kant men in Servië staat

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie