De banlieues – Frankrijks multiculti-hel

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorsteden van de grote Franse steden, de zogenaamde banlieues, zorgen in de afgelopen dagen voor mediale aandacht. Er ontlaadt zich een storm van Afro-Arabische criminaliteit, die aan de “Black-Lives-Matter”-onlusten uit het jaar 2020 in het kader van de George Floyd-affaire herinnert. Maar in de banlieues is dat alles niks nieuws.

Een blik op de banlieues verduidelijkt het mislukken van multiculti en massa-immigratie. Werkloosheid, criminaliteit en ontbrekend doorpakken van de staat vullen elkaar aan in de toxische constructie van de voorsteden. Bijvoorbeeld het departement “Seine-Saint-Denis”. De werkloosheid bedraagt 18%, het aantal buitenlanders meer dan 30%. De constante toestroom van nieuwe illegalen en het hoge geboortecijfer van migranten is bovendien verantwoordelijk voor een overschot aan jonge mensen. Ongeveer 30% van de bewoners zijn jonger dan 20 jaar. Jeugdige delinquenten met een migratieachtergrond zijn statistisch sterk oververtegenwoordigd.

Geweld hoort bij het dagelijks leven

De Parijse banlieues baarden al in 2005 opzien door migranten-onlusten. Snel kwam het in elke grote Franse stad tot vergelijkbare taferelen. Met ontsteltenis keken de politiek en de media destijds naar de sociale brandpunten van de voorsteden. Al in 2005 lette men erop om de problemen van de banlieues terug te voeren op sociale omstandigheden. Niemand sprak van immigratie en ontbrekende assimilatie.

Nieuw escalatieniveau van het geweld

De actuele onlusten overtreffen die van het jaar 2005 echter bij verre. Dit bevestigen zowel subjectieve indrukken al objectieve cijfers. Zo raakten bij de onlusten van 2005 in drie weken 224 politieagenten gewond. Dit jaar werd dit aantal al in drie dagen met het dubbele overtroffen!

Van arbeiderswijk tot crisisgebied

In werkelijkheid zijn de banlieues al tientallen jaren lang sociale brandpunten. Het ging bij hen om woongebieden van de arbeiders, die zich in de binnensteden geen woonruimte meer konden permitteren. Altijd al waren linkse partijen politiek sterk in de banlieues, de communisten haalden hier telkens hun beste resultaten. Maar met de toenemende immigratie van Afro-Arabieren vanaf de jaren ´70 vond er een verdringing van de autochtone arbeiders plaats. De nationale kwestie vestigde zich steeds sterker in het bewustzijn van de resterende Franse bewoners van de banlieues en rechtse partijen konden voet vatten in de voorsteden.

Rode herovering dankzij etnische verkiezing

Sinds 2017 wordt links echter weer sterker in de voorsteden. Het was vooral de links-radicale partij “La France insoumise” (LFI) onder leiding van Jean-Luc Mélenchon, die het erfgoed van de communisten aantrad. Achter het links-populistische, sociale masker van de LFI verbergt zich een duidelijke haat op het eigene. Net zoals andere Europese tegenhangers ziet ook de LFI in de migranten vooral een toenemend kiezersreservoir, die men in de banlieues naar de mond praat. Bij de presidentsverkiezingen in april 2022 waren er juist in de banlieues recordresultaten van tot 60% voor de linkse kandidaat Mélenchon, bij een eindresultaat van bijna 22%.

Het einde van de democratie

De banlieues zijn een eigen microkosmos. Ze verduidelijken wat een links-liberale politiek van de massa-immigratie voor heel Frankrijk zou betekenen. Linkse partijen hebben hier hun bolwerk. Vooral migranten geven hun stem in de eerste plaats aan linkse partijen, hoewel ze nog steeds sterk verbonden zijn met hun land van herkomst en ook niet schuwen dit in het openbaar tot uiting te brengen. Het mislukken van multiculti wordt nergens beter verduidelijkt dan in de voorsteden. Want het stemgedrag van buitenlanders bedreigt onze democratische gemeenschap. Linkse politici en buitenlanders reiken elkaar hier (nog) de hand. Men is het eens over het doel om een conservatief ontwaken van het volk te verhinderen. Daarom eisen mensensmokkelaars als Axel Steier onverholen de immigratie en toekenning van het staatsburgerschap aan buitenlanders.

Bron:
heimat-kurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op De banlieues – Frankrijks multiculti-hel

  1. 12gauge zegt:

    Weet je wat nou het bijzondere hiervan is?
    De bewoners van het betreffende land klagen over hetgeen ontstaan is, je hoort geen regeringsleiders klagen(die willen het zo: coudenhove-kallergi)
    We financieren onze eigen omvolking, zo dom zijn we met z’n allen.
    In frankrijk gaan nu agenten verkleed als rechts extremistische knokploegen het opnemen tegen de immigranten, en in de pers roepen ze dan van burgeroorlog. Terwijl de fransen en de immigranten een gezamenlijke vijand hebben nl.: macron/wef/un/.
    Ze zaaien verdeeldheid en de elite blijven ongeschonden.
    Jammer dat zoveel mensen dit niet doorzien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Realist zegt:

    Na 6 dagen van rellen en 700 gewonde agenten gaan patriotten de straat op in Frankrijk: “Blauw, wit, rood: Frankrijk is van de Fransen!”

    https://www.thegatewaypundit.com/2023/07/after-6-days-rioting-700-injured-cops-patriots/

    Like

  3. Ravian zegt:

    De islamitische kolonisten stemmen links omdat die idioten de islamitische invasie faciliteren.
    Zodra ze in de meerderheid zijn komen er geheid islamitische partijen, en daarna gaat links dan het eerste wezen dat door de nieuwe islamitische machthebbers opgeruimd gaat worden.
    Helaas zijn linkse mensen te dom en te achterlijk om dat door te hebben.
    En zo sleuren ze dan de hele autochtone Europese bevolking met zich mee de afgrond in.

    Geliked door 5 people

  4. hw rademaker zegt:

    structuur het toverwoord van de rellen met de kwak bakkies konden ze sturen
    rellen vernielen en stelen was dit uitgeschakeld was het veel onsamenhangend geweest’
    ik heb mij al vaker verbaast moslims die demonstratief midden op de straat gaan bidden tentenkampen van ilegalen in het centrum.
    een overheid die dat accepteerd staat op gelijke voet met de onze.
    slavernij verleden ]het is waar maar als je de beelden van de leefomstandigheden in de tijd gezien ziet zie je weinig verschil
    het is echt niet waar dat de bedienden van de heren profijt hadden van een duit of oortje van de slavernij inkomsten mijn grootouders klein boerderijtje
    in het veen gebied wat het land opbracht ging naar de bakker kregen zo brood voor aten met elkaar 13 kinderen uit 1 pot de waterput
    stroomde het water uit de dakgoot in met vogelpoep enz in de put bevond zich een kikker die kon rusten op een plankje ruimde de insecten ophet is te huilen mijn moeder vertelde dat ze sinasappelschil geproefd had dat door welgestelde kinderen op straat gegooid was.
    opa moest swinters als er geen werk op het land was om vier uur opstaan
    om bomen te rooien er waren geen verharde wegen geen enket vervoer
    dat was lopen op de klompen
    sociale voorzieningen bestonden niet of wel kerken pleegden
    wel hulp in nood situaties oma geb 1878 moet als kind koeien hoeden
    het land was wild en woest en ledig veel moeras niet of nauwelijks onderhouden paden als ze dan een grazig gedeelte gevonden had
    moest ze een zonnewijzer in het zand maken om de tijd in de gaten te houden er bestond geen verlichting mijn grootvader zong wilhelmis van nasauwe die scheet zijn vader in de hand hij zij dat moet je maar bewaren is goede mest voor het land.
    wat in frankrijk gebeurd is staat model we kunnen er op wachten dat hier ook een plundering komt de instroom gaat door de gastjes staan onder en boven de wet worden ze niet gestraft en goed voorbeeld kan doen volgen
    geen leger inschakelen stem op macron en de pannen vliegen van het dak

    Like

  5. Snappie zegt:

    Frankrijk stroomt door de jaren heen vol met Vreemdelingen uit een andere cultuur, die door hun status in dezelfde wijken bij elkaar wonen en een broeinest in de democratie vormt, daardoor faalt de integratie.
    Zodra er maatschappelijke polarisatie ontstaat dan is het de vlam in de pan.

    Hier in Nederland worden de vele vluchtelingen tot statushouders bestempeld en verwent met leefgeld,uitkering, toeslagen,gratis huis ,gratis inboedel, daardoor zijn door de kartelpartijen ingekocht. Zodra er een kabinetscrisis polariseert en de statushouders en profiteurs niets meer krijgen vd overheid slaat de vlam in de pan en zijn wij de gebeten hond, ook hier faalt de assimilate
    Dus wegwezen met Vreemdelingen die crimineel zijn, hij die werkt en een kans grijpt verdient een b status om burger te zijn. Zij werken mee aan de maatschappij en economie, maar retourneer de afvalligen die hier falen.

    Like

Plaats een reactie