“Evil Empire”. . .

In de jaren ´90 werden bepaalde veiligheidsgaranties gegeven aan Gorbatsjov in ruil voor Perestrojka, die leidde tot een meer open samenleving en vrije markteconomie in Rusland. Een van deze garanties was dat de NAVO zich niet naar Oost-Europa zou uitbreiden. Net zoals de beloftes die gedaan werden aan de oorspronkelijke bewoners van Amerika worden deze beloftes geïgnoreerd en wordt het vuur van de oorlog aangewakkerd door diegenen die het meest profiteren. Poetin startte dit conflict niet, hij werd geprovoceerd met in Polen geplaatste raketinstallaties. Vraag jezelf eens af waarom deze supermacht, die onze geallieerde in beide wereldoorlogen was, plotseling het “Evil Empire” is geworden?

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron (via Twitter; “DOMINO HOLLAND“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op “Evil Empire”. . .

  1. saddy zegt:

    Kleine tip:

    Sommige interviews zijn keiobjectief en keiterecht. Een van de heel weinige lui met een microfoon die niet likken, bukken en kwijlen. En hij laat niet los.

    @leftlaser/videos

    Neem deze:

    Dan hoor je jetten van klimaat naar circulaire economie naar brede welvaart door mentale groei brabbelen. Wat een ontluisterend beeld geeft die loser af.

    Geliked door 4 people

    • waalkade zegt:

      Ze doen maar maar ik doe nergens aan mee. Ik ga niet isoleren, ik ga niet elektrisch rijd , ik wil geen warmte pomp en ik wil geen zonnepanelen dat ze er maar in stikken.

      Over een jaar of 4 wordt alles teruggedraaid omdat blijkt dat het onmogelijk is.

      Welke achterlijke gaat waterstof produceren met een stroomverlies van meer dan 30% ja Shell met hele vette subsidies…… is Shell niet grotendeels in handen van dat crimineel koningshuis ?

      Geliked door 3 people

    • delamontagne zegt:

      “goed van de tongriem gesneden”………….maar verder inhoudsloos.
      Om niet te zeggen waardeloos totaal in contrast met de werkelijkheid en die zoals de Gewone J.. met de korte achternaam ’t leven ervaart.

      Geliked door 1 persoon

  2. Hovawart zegt:

     Creëer een afleiding en niemand let nog op wat er in Brussel en Straatsburg met grote geheimzinnigheid ( WEF ) wordt bekokstoofd…..de volgende serie genocides op ouderen en zwakkeren?

    Geliked door 2 people

  3. Peter Rissing zegt:

    En wat is een verstandig en intelligent antwoord op de vraag: “waarom deze supermacht, die onze geallieerde in beide wereldoorlogen was, plotseling het “Evil Empire” is geworden?”

    Like

  4. Ravian zegt:

    “Vraag jezelf eens af waarom deze supermacht, die onze geallieerde in beide wereldoorlogen was, plotseling het “Evil Empire” is geworden? ”

    Omdat het echte evil empire in 1990 de koffertjes heeft gepakt en van het Oosten naar het Westen verhuist is…

    Hun bedje werd hier namelijk al vanaf de vijftiger jaren door communistische infiltranten opgemaakt, “de lange mars door de instituten” hete dat.
    De oorspronkelijk bedoeling was natuurlijk dat het kapitalistische Westen op die manier door het communistische Oosten veroverd zou gaan worden, maar toen het grote communistische plan in het Oosten spaak liep zijn ze gewoon naar het Westen verhuist, en pogen nu vanuit het Westen opnieuw het Oosten te veroveren.

    Vandaar ook al die oorlogszucht bij de voorheen zogenaamd ‘pacifistische’ Westerse socialisten.
    Die zijn nooit pacifistisch geweest, dat was enkel een rad dat ze de domme linkse kiezers voor ogen draaide, net zoals ze momenteel die kiezers een ‘groen’ rad voor ogen draaien.

    Wordt eens wakker zou ik zo zeggen, want als je nog even door blijft snurken dan ga je midden in een socialistische of islamitische hel wakker worden.

    Geliked door 4 people

    • Peter Rissing zegt:

      Dus de Amerikanen zijn het Evil Empire geworden vanwege ” de voorheen zogenaamd ‘pacifistische’ Westerse socialisten” en daarom moet ik wakker worden ?

      Like

    • waalkade zegt:

      Zonder de Russische aanval op Duitsland was heel D-day een grote mislukking geworden.

      Rusland heeft ruim 7 miljoen soldaten verloren om ons te bevrijden en dan gaan wij nu zo met onze goede buur om.

      Amerika heeft na WW2 meer dan 100 oorlogen gevoerd waar Rusland in 5 oorlogen was verwikkeld en alle 5 veroorzaakt door Amerika !!!! Ook de oorlog in Oekraïne zijn Amerika en NATO de schuldigen van.

      Alleen via herhalende propaganda hebben domme mensen zich laten hersenspoelen dat Rusland slecht is.

      Als rusland er op uit zou zijn geheel Oekraïne en de rest van europa te bezetten dan hadden ze dat allang kunnen doen maar dat is helemaal niet waar Rusland op uit is. Rusland wil de Russisch sprekende bevolking in Donbass en Luhansk beschermen die al sinds de coup in 2014 dagelijks gebombardeerd word door Kiev.

      Het is niets anders dan westerse propaganda die deze oorlog gaande houdt. Er lag 1 jaar geleden al een getekend ontwerp vredes akkoord !!

      Het weste met name Amerika, England en NATO zijn de grote oorloghitsers….. ZIJ zijn de evil suspects!!

      Geliked door 2 people

      • bobzelf zegt:

        waalkade zegt:
        12 juli 2023 om 09:31

        100 % WAARHEDEN

        DUS DIKKE 12 POINTS

        HOED AF EN DIKKE DIEPE BUIGING ..

        NEVER GIVE UP MY FRIEND. NEVER GIVE UP

        OOM VRIENDJE BOBOBOBOBO

        Geliked door 1 persoon

      • delamontagne zegt:

        ……..”Als rusland er op uit zou zijn geheel Oekraïne en de rest van europa te bezetten dan hadden ze dat allang kunnen doen maar dat is helemaal niet waar Rusland op uit is. Rusland wil de Russisch sprekende bevolking in Donbass en Luhansk beschermen die al sinds de coup in 2014 dagelijks gebombardeerd word door Kiev…….. ”
        = precies mijn gedachten en vele anderen [ ook hier in Fr.] maar dan moet je niet alleen ’t NPO nws volgen.
        Wanneer ga ik dit horen op de NOS ? ? ? ?
        Met de teloorgang van voormalig Yugoslavie woonde ik nog in NL en ik herinner me dat ik toen al twijfelde over de berichtgeving op de NPO.
        Uit alles moest blijken dat de Servische bevolking de slechte waren, en WAAROM ? ? ? ?
        Serben zijn een broedervolk van Rusland en………….Rusland was, is en moet de vijand blijven………………

        Geliked door 2 people

      • Ravian zegt:

        De Russische Federatie van nu en de Sovjet Unie van lang geleden zijn twee heel verschillende entiteiten.

        De Sovjet Unie, en zeker ten tijde van Stalin, was een “Evil Empire” dat nadat het ruzie had gekregen met de (nationaal) socialistische vrienden in Berlijn, waarmee het tezamen de tweede wereldoorlog begonnen was, aan de “goede” kant terecht kwam.
        Hetzelfde zie je nu met China, dat door de pro-Russische kant bewierookt wordt omdat het, uit eigen belang, in het huidige conflict de zijde van Rusland gekozen heeft, maar net zo goed een “Evil Empire” is.

        Het Russische volk heeft tijdens de tweede wereldoorlog verschrikkelijke verliezen geleden, net zoals het Oekraïense volk in de huidige oorlog verschrikkelijke verliezen lijd, en de oorzaak was verreweg dezelfde.
        De oorzaak was dat Stalin, net als Zelenski, geen flikker om de levens van de eigen bevolking gaf.
        En de Duitsers hadden toen, net als de Russen nu, gewoon een heel efficiënt leger, dat de met die criminele instelling geleide vijand voortdurend door de gehaktmolen trok.

        Dat D-Day zonder de Russen tot mislukken gedoemd was geweest is zonder meer waar, maar met het Russische leger was het, zonder de inzet van de Britten en de Amerikanen, ook niet best afgelopen.

        Zonder de inzet van de Britten in de Balkan en Afrika was “Barbarossa” geslaagd, zonder Lend-Lease had de Sovjet Unie het einde van 1942 niet gehaald, zonder de inzet van de Britten en de Amerikanen was de Duitse luchtmacht niet verslagen, en hadden de Russen geen luchtoverwicht boven het Oostfront kunnen realiseren (wat in moderne oorlogsvoering cruciaal is om te kunnen winnen), zonder de massale levering van transportvoertuigen door de Amerikanen was het Russische leger een immobiele moloch gebleven (en had het de manoeuvre oorlog met de Wehrmacht verloren), zonder de massale levering van (militair) materiaal en grondstoffen via Moermansk en Iran door de Britten en de Amerikanen had de Russische industrie de productie wedloop met de Duitse verloren, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

        Na de tweede wereldoorlog hebben we te horen gekregen dat de Amerikanen zo’n beetje in hun eentje de oorlog gewonnen hadden, wat stierenpoep was, tegenwoordig krijgen we te horen dat de Sovjet Unie in zijn eentje de tweede wereldoorlog gewonnen heeft, wat net zulke grote stierenpoep is.
        De realiteit is dat het een gezamenlijke overwinning was, waaraan ALLE geallieerden een cruciale bijdrage geleverd hebben.

        Dat het Russische volk daarbij bovenmatig geleden heeft komt voor een groot deel op het conto van de niets ontziende communistische dictator die over dat volk heerste.
        Het Russische volk heeft de oorlog met Duitsland niet dankzij maar ondanks Stalin gewonnen, en zonder de inzet van de andere geallieerden was het destijds ten onder gegaan.

        Inmiddels zijn de bakens dan verzet, inmiddels wordt het westen dan gecontroleerd door na de tweede wereldoorlog naar de VS gemigreerde nazisme, en sinds de vijftiger jaren naar west Europa gemigreerd communisme. En in de Russische Federatie heeft na driekwart eeuw communisme het volk gezegevierd, en de linkse dictatoriale ketenen afgeworpen.

        We zitten dus nu met een soortement “Ribbentrop pact 2.0”, ditmaal niet tussen Berlijn en Moskou, maar tussen Washington en Brussel.
        De schrijver van bovenstaand artikel schijnt echter, gebaseerd op zijn ophemeling van de voormalige Sovjet Unie, geen benul te hebben van hoe de vork werkelijk in de historische steel steekt, en aan de reacties te zien een hele hoop lezers met hem.

        De realiteit is dat er in het huidige Oekraïne conflict, net als in de tweede wereldoorlog, geen goede en slechte volkeren zijn.
        Er zijn enkel volkeren die door goedaardige leiders geleid worden, en volkeren die door kwaadaardige leiders geleid worden (al dan niet gedwongen).

        Die kwaadaardige leiders worden vervolgens gedreven door kwaadaardige (socialistische) ideologieën, en terwijl volkeren normaal gesproken aan een geografische locatie gebonden zijn zijn ideologieën dat niet.
        En het is dus uiterst belangrijk dat dit eens tot de mensheid doordringt, dat de vijanden geen volkeren zijn maar kwaadaardige ideologieën, die machtswellustige klootzakken voortbrengen, die daarna volkeren tegen elkaar opzetten en naar de slachtbank leiden.

        De schrijver van de tekst op het plaatje dat dit ‘artikel’ is beweert vervolgens in de laatste zin dat de Sovjet Unie geen “Evil Empire” was, wat het gewoon wel was, en draagt daarmee bij aan het daadwerkelijke probleem; het gebrek aan inzicht dat het hier niet om foute volkeren maar om foute ideologieën draait, en dat het goede land van gisteren het foute land van morgen kan wezen.

        De Russische Federatie behoort tot de goeden, maar de Sovjet Unie was zo fout als deze maar fout kon wezen, en dat de VS momenteel zo fout is als deze maar fout kan wezen wil niet zeggen dat deze driekwart eeuw geleden niet goed kon wezen.
        Daarbij zijn zowel het Amerikaanse volk als het Russische volk enkel slachtoffers van linkse dictators, het Russische volk destijds, en het Amerikaanse volk nu, net als ook het Duitse volk destijds het slachtoffer was van een linkse dictator.

        Het socialisme, in al zijn verderfelijke vormen, is gewoon een migrerende plaag, en zolang we dat niet inzien, en de schuld bij landen en hun volkeren blijven leggen, gaat de slachtpartij gewoon voortduren.
        Zowel het nazisme als het communisme, twee vormen van socialisme, hebben de tweede wereldoorlog helaas overleefd, laten we deze fout dus vooral geen tweede keer maken.

        We moeten de Oekraïners niet verslaan, we moeten Zelenski en zijn Nazi’s verslaan, we moeten de Amerikanen niet verslaan, maar we moeten Biden en zijn “Deep State ‘Democrats’ verslaan, en we moeten de EU bevolking niet verslaan, maar we moeten Von der Leyen en haar communisten verslaan.
        En hetzelfde geld voor al die individuele Europese staten waar foute linkse regimes de macht in handen hebben, Nederland incluis.

        Geliked door 5 people

      • delamontagne zegt:

        Hoe komt ’t dat ’n “kwaadaardige” leider als Zeklensky zelfs door de Paus wordt ontvangen?
        En als ik de NOS moet geloven en volgen is het een held zonder meer.

        POUTIN 81% ( hoor je ook niet op NPO ! )

        “……….maar we moeten Von der Leyen en haar communisten verslaan………..”[ 5 na laatste zin ].
        Was die V d Lijden{ mag ze van mij } niet die figuur die de mensen wilde doen laten geloven dat de Russische huisvrouwen hun wasmachines moesten afstaan vanwege de “Chippies” erin en die ’t “armzalige” Russische leger DRINGEND nodig had ?
        Zijn er in NL / EU mensen die dergelijke onzin geloven ? ? ?

        Zouden hier ook die “Wasmachine-chips”in zitten”.
        Je moet er om kunnen lachen, als’t niet zo erg was=[Westerse leiders ! ]


        Hyper- bewapening: Het Westen loopt 10 jaren achter op Rusland……..

        Russisch “armzalige” leger/luchtmacht met de wasmachine Chips.

        Like

      • delamontagne zegt:

        Hoe komt ’t dat ’n “kwaadaardige” leider als Zeklensky zelfs door de Paus wordt ontvangen.
        En als ik de NOS moet geloven en volgen is het een held zonder meer.

        POUTIN 81% ( hoor je ook niet op NPO ! )

        “……….maar we moeten Von der Leyen en haar communisten verslaan………..”[ 5 na laatste zin ].
        Was die V d Lijden{ mag ze van mij } niet die figuur die de mensen wilde doen laten geloven dat de Russische huisvrouwen hun wasmachines moesten afstaan vanwege de “Chippies” erin en die ’t “armzalige”Russische leger DRINGEND nodig had ?
        Zijn er in NL / EU mensen die dergelijke onzin geloven ? ? ?

        Zouden hier ook die “Wasmachine-chips”in zitten”.
        Je moet er om kunnen lachen, als’t niet zo erg was=[Westerse leiders ! ]


        Hyper- bewapening: Het Westen loopt 10 jaren achter op Rusland……..
        Russisch “armzalige” leger/luchtmacht met de wasmachine Chips.

        Like

      • Htskday zegt:

        Ravian op 12 juli 2023 om 20:22
        👍 *****

        Geliked door 4 people

    • Blaffertje zegt:

      Ravian zegt:
      12 juli 2023 om 20:22

      💪🏻💪🏻💪🏻

      Geliked door 1 persoon

  5. r zegt:

    Dit heb ik op de voet gevolgd en

    van toen tot nu de waarheid van Evil Navo
    is over de wereld voor de geen die wakker waren bekent

    Geliked door 1 persoon

  6. Peter Rissing zegt:

    En wat is een verstandig en intelligent antwoord op de vraag: “waarom deze supermacht, die onze geallieerde in beide wereldoorlogen was, plotseling het “Evil Empire” is geworden?”

    Geliked door 1 persoon

  7. Marijke zegt:

    Alle verstandige mensen weten dit. En de rest die achter de media aanloopt en achter onze “leiders” is vaak onfatsoenlijk en kan geen normale discussie voeren. Waarom niet? Omdat ze geen kennis en geen feiten hebben over het gebeuren. En dan gaan ze maar schelden.

    Geliked door 3 people

  8. delamontagne zegt:

    Als het Westen zich al verheugt over ’n terugkeer van rust in Rusland is dat vooral uit angst om op een dag het krachtigste nucleaire arsenaal ter wereld in handen te zien vallen van een heethoofd in Rusland die in staat is om op de knop te drukken en de wereld in ellende te storten.
    Chaos is nooit de oplossing.
    Het Westen houdt niet van Poutin maar ze zijn ook niet bang voor hem.
    En dit, terwijl een Medvedev, een Patroesjev of een Prigozhin veel onvoorspelbaarder zouden zijn.
    Ik denk niet dat Biden met een van deze drie personages straffeloos de rode lijnen van het conflict zou hebben kunnen overschrijden.
    Een ultimatum van het Kremlin zou de razernij van het Pentagon snel tot bezinning hebben gebracht.
    Een remake van de Cuba-crisis van 1962, maar dan andersom en met een waarschijnlijke terugtrekking vanuit Washington.

    Veel Russen worden ongeduldig terwijl het conflict maar voortduurt en Ukraïne eigenlijk al binnen drie dagen overlopen zou kunnen worden.
    Maar het Westen is blij met een verstndige in Rusland.
    Van het Kremlin uitgezien kan de oorlog die aan Russische kant tien keer minder mensen doodt dan aan de vijandelijke kant heel lang duren wat hen betreft.
    En vergeet ook niet dat Moskou slechts 3% van zijn BBP aan het conflict heeft besteed en zijn strijdkrachten spaart voor een mogelijke directe confrontatie met de NAVO, wat altijd NOG mogelijk is.

    Waar is de Gaullistische ideaal gebleven [ Één Europa van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral ! ]
    en ik ben nog steeds van mening dat Rusland zijn plaats in Europa heeft. Maar door alleen de belangen van Washington te verdedigen, POUTIN te demoniseren en zijn legitieme veiligheidseisen in Europa af te wijzen, graven we ons eigen graf in plaats van een machtige Unie voor te bereiden van de Atlantische Oceaan tot de Oeral.
    Onze toekomst ligt niet in Amerika, noch in China.
    Maar hoort bij Rusland, op hetzelfde continent.

    De uitbreiding van de NATO en dit in strijd met de beloften die gedaan zijn aan Gorbatsjov en de omverwerping door de CIA in 2014 van het pro-Russische regime in Kiev, het niet naleven van de akkoorden van Minsk van 2015.
    De durende oorlog tegen de Russisch sprekende bevolking van Donbass, de koppige weigering om te luisteren naar Poutin die om veiligheidsgaranties in Europa vraagt, al deze politieke misdaden leiden vandaag de dag tot deze honderdduizenden doden.
    Het doel van de EU zou moeten zijn om vrede op het continent te brengen in plaats van het criminele spel mee te spelen van de U.S, de belangen die niet de onze zijn.

    In Kiev, maar ook bij ’t perfide Albion hopen heel veel op chaos in Rusland met het denkbeeldige vooruitzicht op een overwinning voor Ukraïne.
    En bedenk dan dat deze gekken zich liever verheugen op overwinning van Ukraöine dan vrede !
    Met een andere leider dan Poutin in het Kremlin zou het risico op een derde wereldoorlog veel groter zijn.
    En ik geloof niet dat Great Britain, dat zo graag opschept over zijn inzet in de oorlog, de effecten van een Russische Poseidon-onderwaterdrone zou willen ervaren.
    100 keer krachtiger dan atoombom Hiroshima:

    https://www.hln.be/buitenland/100-keer-krachtiger-dan-atoombom-hiroshima-nieuwe-russische-onderwaterdrone-kan-kernkop-van-2-megaton-dragen~a4426df9/

    Geliked door 2 people

    • waalkade zegt:

      Wat een gelul hang jij op AIVD BOT !

      Amerika is het enige land dat kernwapens heeft gebruikt en met die pedofiele gek Biden is de kans 1000 keer groter dat we door dat soort gekken in een kernoorlog terecht komen.

      Het westen en met name Amerika, England en NATO doen er dan ook alles maar dan ook alles aan om Poetin te provoceren kernwapens te gebruiken.

      Maar Poetin is helemaal niet uit om Oekraïne geheel te bezetten ( behalve als NATO Oekraïne toe laat treden tot NATO. Wat in strijd is met de NATO want een land in oorlog kan niet toetreden tot de NATO volgens hun eigen statuten). En poetin is al helemaal niet uit om andere landen te gaan bezetten dat wordt alleen als propaganda gebruikt om mensen op te hitsen tegen Rusland.

      Lang leve Rusland onze bevrijder, lang leve Poetin. DOEI AIVD BOT !

      Geliked door 1 persoon

    • Marijke zegt:

      Het westen is niet bang voor Poetin… Nee, de regeringsleiders niet nee. Die zijn al lang vertrokken als Poetin er echt genoeg van heeft. En het koningshuis erbij. Wat dacht jij dan?

      Like

  9. bobzelf zegt:

    OMDAT JE MENSEN DUS ALLES KUNT LATEN DOEN ..

    ALS JE HET MAAR HEEL VEEL HERHAALT .

    DE DUITSE PROPAGANDA TRUC ..

    RUTTE IS GODVERDOMME NOG NIET WEG.

    EN DE GEERT FANS . LATEN GEERT AL VALLEN

    OMDAT HIJ EEN FATSOENLIJKE REDEVOERING HIELD

    GEWELDIG .. MAG IK VRAGEN .

    HIER BIJ BERTUS VRIENDELIJK OP TE TIEFEN DAN OOK ..

    EN ZOEK EEN ANDERE KANDIDAAT DIE PROBEERT UW LEVEN

    NOG EEN BEETJE ACCEPTABEL TE MAKEN

    EN DAT PAS 20 JAAR. MET DOODSBEDREIGINGEN

    MAAR DIE VERI NT HIJ ZELF. IEDERE WEEK 100 STUKS

    FUCKING ASHOLES . STELLETJE HERSENDODEN

    GEGROET .. MAG IK U .. JUDASSSEN NOEMEN ??

    HEEFT U DE HAAN OOK 3 X HOREN KRAAIEN ???

    NEE IK KEN DIE GEERT HELEMAAL NIET.

    WE KWAMEN TOEVALLIG VOORBIJ ..

    HANG JEZELF LEKKER OP NU DAN ..

    OME BOB

    Geliked door 3 people

    • Olie bol zegt:

      Klopt vriend Geert zijn partij komt niet verder, de Hollanders die daar nog wonen zijn zo dom, dat weet je Gr.

      Geliked door 1 persoon

    • waalkade zegt:

      Mensen juichen allemaal nu Rutte weg is maar ik herinner mij heel goed wat hij eerder zei toen het kabinet opstapte” nu hebben we meer macht ” !

      En als VVD de grootste wordt en BBB BUILT BACK BETTER 2de dan kan het nog veel erger worden dus ik juich helemaal niet.

      Like

  10. bobzelf zegt:

    GEGROET . OOM JUDAS

    Geliked door 3 people

    • waalkade zegt:

      Ik stem al 18 jaar niet en heb officieel mijn stem mandaat ingetrokken en sinds dien sta ik op de zwarte lijst van het AIVD …. nou dikke middelvinger AIVD.

      Ik ga pas weer stemmen als Nederland verlost is van dat k*t koningshuis en de macht bij het volk is en het kiesstelsel finaal herzien wordt en we bindende referenda gaan invoeren. Een verbod op verdragen krijgen. Alle ingrijpende maatregelen moeten via referenda voorgelegd worden aan het volk.

      Zolang dat niet gebeurd gooi ik mijn stembiljet niet in die KLIKO !!!

      Like

  11. Skarsgärd zegt:

    Na de zomer ga ik terug naar het land van mijn ouders. Naar een streek waar er geen nieuws is, nooit, waar geen politiek is en de invloed ervan uit de grote stad 1000 km. verderop zowat nihil is. Waar de inwoners buiten de grote steden allemaal een jachtgeweer hebben en gezond verstand, in een streek waar de (houten) huizen goedkoop zijn, waar het vol staat met bomen en duizenden meren vol vis. Een land dat nu weer eindelijk aan het genezen is van zijn linkse waandenkbeelden en nooit in het wereldnieuws komt, alleen omdat het nu bij de navo komt, even. Zoek het maar uit met jullie West-Europese waanzin, overvolle drukte, waanzinnige mensen en allochtonen in ieder plattelandsdorp, daar zitten ze niet, ze vinden het veel te koud. Jullie zullen me nog af en toe horen hier, maar door alle voorbereidingen zal dat steeds minder worden en dan niet meer.

    Geliked door 5 people

    • Ary zegt:

      Allochtonen schijn je daar anders ook meer als genoeg te hebben….

      Geliked door 2 people

    • Svalbard zegt:

      Je hebt gelijk. Zweden is een mooi land, veel ruimte en hoe verder naar het Noorden, hoe mooier.
      Geen islam, lekker rustig en als bonus in het donkere jaargetijde dat prachtige Noorderlicht.
      De mensen in het Noorden leven ook langer.

      Like

    • delamontagne zegt:

      Ik dacht eerst Finland, maar t’is dus Suede.
      En wat die allos betreft, ik dacht dat die er Méér dan genoeg waren.
      Maar in het zuiden dus. Malmô e.d.
      Beetje zoals hier, in de banlieu en de grote plaatsen barstensvol met dit overgetallige gajus, maart hier [ waar ik woon ] weten ze nauwelijks van arabs/ allos en andere merde af.
      Vind ik dus erg voor NL waar zowat iedereen, tot in de kleinste plaatsen ermee te maken heeft…………

      Like

Plaats een reactie