Nederlaag voor Merz: partijuitsluiting procedure tegen Hans-Georg Maaßen mislukt

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De gerenommeerde jurist en voormalige president van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen (foto), blijft lid van de CDU. Het daarvoor verantwoordelijke gezamenlijke partijgerecht van de CDU Thüringen wees een, vooral op aandringen van de partijvoorzitter van de CDU, Friedrich Merz, verzoek van de partij af om hem uit de partij uit te sluiten.

Maaßen zojuist daar over: “De door Friedrich Merz en Mario Czaja tegen mij aanhangig gemaakte partijuitsluiting procedure werd door het partijgerecht van Thüringen afgewezen. Het bevel om van mij mijn lidmaatschapsrechten af te pakken, werd opgeheven. Zodoende is ook het project van Merz om een brandmuur tegen de Waardenunie op te richten, mislukt. Ik verwacht dat hij nu personele en programmatische consequenties trekt.”

Meervoudige nederlaag voor Merz

Alexander Wallasch ziet dat ook zo: “Voor de partijtop van de CDU en in het bijzonder voor partijvoorzitter Merz is dat in meervoudig opzicht een nederlaag. Niet alleen dat een naar verhouding kleine deelstaatafdeling van de CDU uit Thüringen de rode kaart laat zien aan het Konrad-Adenauer-Haus, Merz moet er nu ook mee leven dat zijn onredelijke eis van onverenigbaarheid tegen de Waardenunie tegelijk mee van tafel werd geveegd. Want wanneer Dr. Maaßen hoogst officieel via het partijgerecht in de partij blijft, dan is dat de facto goedkeuring van de Waarden-Unie en een enorme extra imagowinst.”

Merz ontslaat Czaja

De in de afgelopen tijd steeds ongelukkiger handelende Merz heeft blijkbaar ook begrepen dat het bij dit succes van Maaßen om meer gaat dan alleen om een mislukte partijuitsluiting procedure. Haastig ontsloeg hij zijn secretaris-generaal Mario Czaja. Diens opvolger moet de vertrouweling van Merz en chef van de beginselcommissie van de CDU, Carsten Linnemann, worden.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nederlaag voor Merz: partijuitsluiting procedure tegen Hans-Georg Maaßen mislukt

  1. droevige mof zegt:

    Friedrich Merz is op veel manieren verweven met transnationale organisaties. Wat hij momenteel in Duitsland doet, is een pseudo-patriottische, neoconservatieve show die behoorlijk succesvol kan zijn, zoals het Nederlandse proefkonijn heeft laten zien. Maaßen weet meer over hem, dat was vroeger zijn job. Maar desondanks kan Merz nog steeds de volgende kanselier worden.

    Like

Plaats een reactie