AfD nu op 22% in de peilingen

(Vertaling: E.J. Bron)

Populairste partij in Duitsland

De AfD wint er in de peilingen nog een procent bij en staat nu op 22%. Zodoende is de meest zwart gemaakte partij van Duitsland tegelijkertijd ook de meest populaire. Bij nieuwe verkiezingen zou ze de grootste partij in de Duitse Bondsdag zijn.

“Wanneer er aanstaande zondag parlementsverkiezingen zouden zijn, zou 26% van de stemgerechtigden op de CDU/CSU stemmen, 2% minder dan vorige maand. De AfD wint duidelijk aan instemming in vergelijking met vorige maand en is met 22% (+ 3%) nu de op een na grootste politieke kracht in het land”, schrijft Ipsos.

Het opinieonderzoeksinstituut uit Hamburg laat daarbij buiten beschouwing dat de CDU en de CSU twee verschillende partijen zijn. Vorige week stond de CSU op 5% en dreigt volgens de nieuwe kieswet van de “stoplicht”-regering uit het parlement te vliegen.

Bij nieuwe verkiezingen zou de AfD op dit moment de grootste partij in de Duitse Bondsdag zijn.

Zowel de SPD als de CDU/CSU verliezen elk 2%, aldus Ipsos. De Groenen kunnen weer iets winnen en komen op 14% (+ 1%). De FDP verliest daarentegen aan instemming en staat nu op 7% (– 1%). Die Linke haalt nog maar 5% van de stemmen (– 1%).

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op AfD nu op 22% in de peilingen

  1. jantjeuitnl zegt:

    Nu hier nog. FvD en PVV!

    Geliked door 2 people

  2. droevige mof zegt:

    Plezierig, zonder twijfel. Maar: zolang het kartel de resterende percentages heeft, komt de AfD niet in de regering. Bovendien zijn de staatsmedia een bastion. Er is hier geen “Ongehoord Duitsland”. De staatsmedia zijn erin geslaagd om de AfD als gevaarlijk te brandmerken, en velen geloven dat. Ik hoor vaak “Als ze niet zoveel nazi’s hadden, zou ik op ze stemmen”.
    Wat dat betreft zal de AfD niet snel 51% halen.

    Like

Plaats een reactie