Begin van het einde? Zelensky over z´n toeren na mislukte NAVO-top

(Vertaling: E.J. Bron)

De beëindigde NAVO-top in Vilnius, Litouwen, werd het verwachte fiasco voor de Oekraïne en diens president Volodymyr Zelensky. Want tegen zijn hoop en dreigingen in werd aan de Oekraïne geen lidmaatschap in de trans-Atlantische defensieorganisatie toegestaan, laat staan in de komende tijd in het vooruitzicht gesteld. Veelmeer probeerde men in de richting van Rusland te sussen en in te zetten op een spoedige vredesoplossing in het Oekraïne-conflict.

Bij Zelensky slaan de stoppen door

Dat leidt tot regelrechte woede-uitbarstingen bij Zelensky, die blijkbaar sinds geruime tijd weet dat zijn dagen geteld zijn en dat het Amerikaanse regime hem niet meer nodig heeft. Videobeelden van een volledig uitgeputte Zelensky uit bunkers en treintoiletten onderbouwen dit net zo als berichten, volgens welke hij de controle over het Oekraïense leger al kwijt zou zijn.

“Het is uniek en absurd wanneer er geen tijdpad bestaat, noch voor de uitnodiging noch voor het lidmaatschap van de Oekraïne”, aldus Zelensky op Telegram. “En tegelijk zijn er vage formuleringen over voorwaarden, zelfs voor een uitnodiging van de Oekraïne”, schreef hij verder in het Engels. Een aarzelen van de NAVO zou Rusland er alleen maar toe motiveren “om de terreur voort te zetten”.

Wat betreft Zelensky zou het er zelfs zo uitzien dat er voor de Oekraïne geen enkel toetredingsperspectief tot de NAVO zou bestaan.

NAVO-top als begin van het einde van de Oekraïne-oorlog?

De IT-goeroe en vredesactivist Kim Dotcom vatte de NAVO-top als volgt samen:

“De kracht voor de proxy-oorlog van de VS in de Oekraïne loopt in ieder geval ten einde. Aan de Oekraïne werden geen toezeggingen gedaan om een NAVO-lidmaatschap te krijgen, omdat het Westen heeft ingezien dat het een oorlog tegen Rusland niet kan winnen en dat vrede alleen met een neutrale Oekraïne mogelijk zal zijn.

De Oekraïne zal nooit lid van de NAVO zijn. Zelensky heeft dit ingezien en gaat in Vilnius tekeer door de NAVO respectloos aan te vallen en de voorwaarden absurd te noemen. In een moment van helderheid zag hij in wat er werkelijk speelde:

Het lijkt erop dat er geen bereidheid bestaat om de Oekraïne in de NAVO uit te nodigen of van het land een lid van het bondgenootschap te maken. Dit betekent dat er een gelegenheid bestaat om in onderhandelingen met Rusland over het lidmaatschap van de Oekraïne in de NAVO te onderhandelen.”

Dat klopt precies. De NAVO heeft deze oorlog verloren. Biden heeft deze oorlog verloren. De krankzinnige Democraten hebben deze oorlog verloren. De oorlogshitsers hebben deze oorlog verloren. De EU heeft deze oorlog verloren. De Oekraïne en Zelensky hebben deze oorlog verloren. Rusland wint, en terecht, want alles wat er in de Oekraïne gebeurd is, was een bedrog aan het Oekraïense volk, gepleegd door een mislukkend Amerikaans imperium in zijn laatste verzet tegen een opkomende multipolaire wereld.

Zelensky was nooit een aanvoerder die het beste voor zijn volk deed. Hij zal in herinnering blijven als Amerikaanse marionet en acteur van buitenlandse belangen. Vanwege hem en zijn mannetjes die aan de touwtjes trekken in de VS stierven er 350.000 Oekraïners. Hij raakte land en bronnen ter waarde van $ 12,7 biljoen aan Rusland kwijt, omdat hij het verstandige vredesakkoord, dat Rusland aan hem had voorgesteld, niet ondertekende. In plaats daarvan trapte hij in de loze beloftes van Joe Biden dat de VS de Oekraïne tot de overwinning zouden ondersteunen.

Het goede nieuws is dat de oorlog weldra voorbij zou kunnen zijn. Het Westen heeft geen zin meer om nog meer geld in het zwarte gat van de Oekraïne te gooien. Omdat de VS en de EU in een recessie geraken, hebben ze thuis genoeg problemen. Protesten en onlusten worden regelmatig nieuws. Bij de volgende verkiezingen zou Biden geen kans maken. Zijn hersenen zijn net Zwitserse kaas en het enige alternatief voor de Democraten is Kennedy.

Trump zal de fatale fouten in de Oekraïne en de sombere economische vooruitzichten van de VS gebruiken om een succesvolle verkiezingscampagne te voeren. Kennedy, die de juiste dingen zegt, zou zijn enige werkelijke hindernis zijn, maar de Democraten hebben hun land zo in de war gebracht dat Trump de enige keuze lijkt te zijn. De realiteit is dat het geen rol speelt wie de volgende Amerikaanse president wordt. De niet te overbruggen schuldenlast in verbinding met de ´ont-dollarisering´ in de wereldhandel en de opkomst van de BRICS+-landen zullen de VS in een decennia lange depressie met een unieke omvang aan armoede en geweld storten. Hopelijk is de mensheid aan een kogel ontsnapt en staat ze niet direct voor een atoomoorlog. Dat is in ieder geval mijn inschatting van de actuele situatie. Maar als de vredesonderhandelingen mislukken, zou het opnieuw tot spanningen kunnen komen. Rusland zou kunnen proberen Odessa in te nemen en de Oekraïne te veranderen in een rompstaat zonder toegang tot de zee. Rusland heeft alle kaarten in de hand. Eens kijken hoe Poetin ze uitspeelt.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Begin van het einde? Zelensky over z´n toeren na mislukte NAVO-top

  1. BosscheBol zegt:

    Goed stuk!

    Like

  2. Blaffertje zegt:

    Wat denkt die drammerige kleuter nou, dat hij bij de NAVO mag terwijl hij in oorlog is met Rusland?
    HIJ heeft een probleem met Rusland, wij niet!
    Hij moet helemaal never nooit bij de NAVO toegelaten worden, maar ja daar denkt de EU natuurlijk weer anders over.
    Dat stel idioten hebben ons al in de oorlog gerommeld en willen het liefst ons in WWIII storten omdat de EU eigenlijk failliet is, het heeft zelfs geen bestaansrecht wat mij betreft.

    Geliked door 3 people

    • Karin zegt:

      Ik denk niet dat ze ook maar serieus hebben overwogen om Oekraïne toe te laten tot de NAVO.
      Bovendien, de EU en de NAVO zijn naar mijn mening geen lang leven meer beschoren.

      Geliked door 2 people

      • Ravian zegt:

        Dat was geheid wel het oorspronkelijke plan…
        De NAVO had het Oekraïense leger geprepareerd om de ‘separatisten’ in de Donbass in één klap te vernietigen, daarna was dan het interne conflict in Oekraïne, de enige werkelijk harde issue die toetreding in de weg stond, uit de weg geruimd.
        Daarna was Oekraïne dan ineens NAVO lid geweest, hadden de Amerikaanse nukes op vierhonderd kilometer van Rusland gestaan, en was het voor de Russen “schaakmat” geweest.
        Maar ja de Russen waren niet helemaal achterlijk, en hebben op het moment suprême een “SMO” stok in de NAVO spaken gestoken.
        En nu is een NAVO lidmaatschap voor Oekraïne dan, regel technisch, onmogelijk.
        Ze kunnen enkel nog maar NAVO lid worden nadat ze Rusland verslagen hebben, en dat gaat dus gewoon niet gebeuren.

        Like

    • LUCIA zegt:

      Het is altijd een geeikel met sommige van die kleine mannen, moet lullig zijn als je een ego hebt als een kasteel en je moet leven onder een vergrootglas !!!

      Geliked door 2 people

  3. oliedom zegt:

    Mag ik toch hopen, dat men eindelijk eens ophoudt om die Zwerzky steeds zijn zin te geven en nu eens gaat praten ipv dat oorlogstuig te leveren.
    Niemand gaat een W3 winnen, er zullen alleen maar aan beide kanten verliezers zijn.

    Geliked door 1 persoon

  4. Peter Rissing zegt:

    IJzersterk stuk en heel realistisch in mijn visie. “Rusland wint, en terecht, want alles wat er in Oekraïne gebeurd is, was een bedrog aan het Oekraïense volk, gepleegd door een mislukkend Amerikaans imperium in zijn laatste verzet tegen een opkomende multipolaire wereld.”
    Inderdaad, inderdaad. En het zal het voor Trump of DeSantis (na de volgende verkiezingen daar) te laat zijn om de USA nog te kunnen redden van een mondiale afgang. Iets dat 3 jaar geleden nog wel mogelijk was.

    Geliked door 3 people

  5. hannah zegt:

    dus als Zelensky niet zijn zin krijgt wordt hij boos … hij wordt letterlijk en figuurlijk steeds kleiner …

    Geliked door 1 persoon

  6. J.vd zegt:

    Van de ene op de andere dag navo-lid worden gaat nu eenmaal niet.

    Like

  7. J.v.d.Heijden zegt:

    Van de ene op de andere dag navo-lid worden gaat niet.

    Like

    • droevige mof zegt:

      “Until conditions are met” (Totdat aan de voorwaarden is voldaan) zei Stoltenberg. Verder geen tijdschema. En daarna ging de woedende dwerg door het lint.

      Like

  8. Marc zegt:

    Het was helemaal geen fiasco voor Zelinski: in het Westen moet het publiek eerst nog even wennen aan het idee. Na verloop van tijd zal ‘blijken’ dat de westerse volken zelf, heel spontaan, de aansluiting van Oekraine zal eisen. We hoeven met ons allen alleen maar naar zenders als de NOS te luisteren om te weten hoe erg de gewone man deze weigering wel niet vindt.

    Geliked door 1 persoon

  9. saddy zegt:

    “”Het goede nieuws is dat de oorlog weldra voorbij zou kunnen zijn. Het Westen heeft geen zin meer om nog meer geld””

    Echt joh?

    Like

  10. Karin zegt:

    “Hij raakte land en bronnen ter waarde van $ 12,7 biljoen aan Rusland kwijt, omdat hij het verstandige vredesakkoord, dat Rusland aan hem had voorgesteld, niet ondertekende.”

    Even wat rechtzetten. Oekraïne heeft het vredesverdrag WEL getekend, maar heeft zich samen met de NAVO, de EU en US niet aan dat verdrag gehouden.
    Zelensky heeft bloed aan zijn handen, heel erg veel bloed! En waarom? Dreigementen? Geld?

    Like

  11. karton zegt:

    Die clown, Zelensky, is doorlopend finaal over de toeren, maar dat is tie al járen, toen hij nog de clown op tv uithing, bleek hij al last te hebben van psychoses, oprispingen, hoge bloeddruk, claustrofobie, ziekelijke hoogmoedswaanzin en jeuk aan z’n zeurzak !
    De man hoort in een instelling voor psychopaten in hun laatste levensfase.

    Like

  12. BigLJohn zegt:

    De NAVO landen hebben Zelenski op de tweede dag van de top desnoods jarenlange steun beloofd aan wapens. En blij dat hij was. Zijn boosheid over de eerste dag was bij toverslag verdwenen. Een kinderhand is gauw gevuld. Alleen; er zijn bijna geen wapens meer te schenken. De sukkel beseft niet dat het binnen korte tijd met hem afgelopen is.

    Like

  13. BigLJohn zegt:

    ….maar de Democraten hebben hun land zo in de war gebracht dat Trump de enige keuze lijkt te zijn….Trump als president ? De kans daarop is net zo groot als dat u tien keer in successie de jackpot van de Staatsloterij gaat winnen. Door Democraten gefraudeerde verkiezingen weet u wel ? Een Democraat gaat weer president worden. Wie, dat doet er niet toe, zij kunnen iedere Jan-lul president laten worden. En net als Joe Biden getypte briefjes laten voorlezen.

    Like

  14. bezigebij63 zegt:

    Zoals er gezegd wordt, men moet het ijzer smeden als het heet is en de Russen moeten de mislukte NAVO-top volledig uit gaan buiten.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie