De prijs van de klimaatideologie: Brussel stuurt aan op bankenunie en eist nog meer miljarden

(Vertaling: E.J. Bron)

Het klimaat-dogma is een dure moloch. Op weg naar de “klimaatneutraliteit” in Europa zijn er volgens de inschatting van de Europese Commissie extra investeringen van jaarlijks (!) meer dan € 620 miljard nodig. Het veruit grootste deel daarvan dient uit privéhanden te komen, liet de Europese Commissie nu in haar strategische vooruitblik 2023 weten.

Tot nu toe zijn er € 578 miljard voor de lange termijn begroting van 2021 tot 2027 voor klimaat relevante maatregelen ingepland. De overgang naar “duurzaamheid” zou echter unieke investeringen vereisen, zegt de Europese Commissie. Daarbij zouden belangrijke vorderingen bij de banken- en kapitaalmarktunie belangrijk zijn om private financiële middelen toegankelijk te maken.

Bij de kapitaalmarktunie gaat het er om bureaucratische hordes tussen de verschillende EU-staten af te bouwen om zo ondernemingen meer mogelijkheden te geven aan geld te komen – een nauwelijks ingewikkeld geformuleerde omschrijving voor de al lange tijd tijd in het oog hebbende Europese bankenunie. Deze moet in de toekomst de grenzeloze transfer van miljarden van rijke naar minder rijke lidstaten, van liquide naar zieke banken vergemakkelijken.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De prijs van de klimaatideologie: Brussel stuurt aan op bankenunie en eist nog meer miljarden

  1. ronjaspers zegt:

    De klimaathoax uit de NWO agenda wordt gebruikt om alle kapitalistische westerse landen economisch en financieel te slopen (great reset) En dan om te vormen naar het chinese communistische model (build back better) You will own nothing,and you will be happy.

    Like

  2. karton zegt:

    In Zuid-Afrika is sneeuw gevallen zónder dat de bevolking werd uitgeknepen teneinde de opwarming tegen te gaan ! Volgens mij doen wij hier iets helemaal verkeerd : wij worden wél uitgeknepen maar ‘t wordt steeds warmer !!!! Zou Fransje Timmermans hier achter zitten ?

    Like

  3. Peter. zegt:

    Een ambtenaar denkt dat je alles kan doorberekenen op de burger,wat zouden ze ervan denken in Brussel om minimaal tweederde ambtenaren een schop onder hun kont te geven ,als ze daar zo goed kunnen rekenen weten ze precies hoeveel miljard men kan besparen ,want we zullen er niet een van missen mochten ze dit doorvoeren ,maar in eigen vlees snijden zullen ze wel niet doen .

    Like

  4. Andre zegt:

    Best meneer Bron, ik zit graag bij U in de klas en Uw vertalingen zijn gaaf en goed maar deze wil ik U toch corrigeren want hier staat echt iets anders te weten………

    Brussel heeft de bankenunie nodig om te overleven.

    De Euro is gebaseerd op fiat geld en is dus dat waard wat Frans Timmermans in zn hoofd heeft zitten wat waarde betreft. Daarom moet Frans Timmermans allemaal rare klimaat belastingen verzinnen om het megalomane uitgave gedrag van Frans Timmermans met zn matties te kunnen handhaven. Alles heeft een einde en dat is ook het succes van Frans Timmermans in Bruxxel. Helaas gaat het wel pijn doen bij de onderdanen van de klimaat paus maar uiteindelijk krijg je na regen altijd weer zonneschijn.

    Dit is mijn huiswerkje voor deze week ))))

    Like

  5. R.C. Hagen van zegt:

    Kleine stelen en grote stelen, grote stelen het meest.

    Like

  6. Ravian zegt:

    Tijd dat die roversbende eens opgeruimd wordt…

    Geliked door 2 people

  7. saddy zegt:

    “”belangrijk zijn om private financiële middelen toegankelijk te maken.””

    Snapt iedereen wel wat hier staat?

    Like

    • Andre zegt:

      Ja hier staat iedereen een leeg eigen pensioenpotje.

      Geliked door 1 persoon

      • saddy zegt:

        Gaat volgens mij verder, je pensioen is toch al weg:

        Gewoon een greep in je banktegoeden, in je salaris, in je aandelenpakket.
        In duitsland is men al bezig met plannen om (ik dacht) 100.000 euro per huis te kunnen eisen. Niet op je lopende rekening? Dan neem je maar een (extra) hypotheek.
        Kijk ook eens naar “”fiscal tightening””.

        Like

  8. J.v.d.Heijden zegt:

    Wanneer komt iedereen in VERZET tegen deze bestuurswaanzin?

    Like

Plaats een reactie