De ruïne van Rutte

(Door: Wim van Schaik)

Niemand treurt erom dat deze week het kabinet gevallen is. Officieel viel het omdat er voor aanscherping van het asielbeleid geen overeenstemming te bereiken was. Waarschijnlijker is dat opportunist Rutte het een geschikt moment vond. Eindelijk een besluit dat op enorme bijval van de bevolking kan rekenen.

Doen waar Nederland naar smachtte, kan voor Rutte niet de reden zijn geweest om het bijltje erbij neer te gooien. Rutte laat al jarenlange en in toenemende mate minachting zien voor de Nederlander. Dat is nu niet ineens anders. De lof die Rutte kreeg toegezwaaid voor zijn enorme inzet bla, bla, bla, doet dan ook geen recht aan de juichstemming in het land. Driekwart van de Nederlanders ziet Rutte niet meer zitten. Zij zien hoe onder de kabinetten Rutte de belangen van Nederland en de Nederlanders zeker nooit op de eerste plaats stonden. Rutte bedanken voor zijn ‘tomeloze inzet voor Nederland’, zoals Wilders deed, lijkt mij dan ook niet op zijn plaats en alleen te verklaren als een poging om de weg te plaveien naar mogelijke samenwerking met de VVD.

Ook bij het overleg over de ‘asielcrisis’ draaide het voor Rutte en zijn kompanen niet om het belang van de Nederlandse bevolking. Dat een hele samenleving op vrijwel elk terrein ontwricht is door de voortdurende en alsmaar groeiende stroom immigranten kwam niet ter sprake. Nee, de asielcrisis zou ‘slechts’ een opvangcrisis zijn. De toestand in het AZC Ter Apel, dat is pas erg. En de inwoners van het dorp Ter Apel? Daar walsen we (Dijkhof) gewoon overheen. Dat immigratie de moeder van alle problemen is, mag niet benoemd worden. De overbelaste Nederlandse samenleving moet gewoon nog meer inschikken voor meer, meer, meer gelukzoekers.

De hoofdrolspelers hadden het dan ook niet over de belangen van de Nederlanders. Rutte vond het vreselijk om te moeten bivakkeren in een tent op een weiland in Ter Apel. Over de overlast in het dorp geen woord. Van de Burg vond het mislukken van de onderhandelingen alleen maar erg voor de werkers in de asielindustrie. Die deden toch zo hun best en werden nu door de politiek in de steek gelaten. (Hoe lang wordt de Nederlander al in de steek gelaten?) Carola Schouten bagatelliseerde de instroom. Dat zijn we inmiddels van de CU gewend. Hoekstra kwam niet verder dan de overbezetting in Ter Apel. Over de overbezetting van de woningvoorraad, de wegen, de zorg, de politie (behalve als het gaat om onwelgevallige demo’s), het onderwijs, geen woord. Geen enkele compassie met de dorpsbewoners daar. De Jonge herhaalde de allang achterhaalde stelling dat we immigratie hard nodig hebben. Het ontluisterend optreden van deze lieden laat zien dat zij de gewone Nederlander letterlijk en figuurlijk niet zien staan. Die moet gewoon inleveren en verder niet klagen… Allemaal etaleren ze schaamteloos hun stuitende dedain voor de gewone Nederlanders en hun onvermogen, zo niet de onwil, om zich te verplaatsen in hun vaak schrijnende omstandigheden.

En nu zitten in nog geen week tijd de coalitiepartijen zonder leider. Die keren allemaal, met in hun kielzog meerdere bewindspersonen, de politiek de rug toe. Als ratten die een zinkend schip verlaten. De deur naar andere vette (politieke) banen blijft natuurlijk wel open. Niemand zal ervan opkijken als ze na verloop van tijd toch weer in de landelijke politiek opduiken, ook al zeggen ze nu deze te verlaten. Beloften van politici zijn weinig waard. Neem Halsema. Zou na vertrek uit Den Haag nooit burgemeester worden… En wie is nu burgemeester van Amsterdam? Maar eerst hebben ze de natiestaat zowel als de welvaarts- en verzorgingsstaat afgeschaft en Nederland uitgeleverd aan machten waar het volk nooit om gevraagd heeft.

Het is zeer de vraag of nieuwe verkiezingen fundamentele verandering zullen brengen en gaan zorgen voor herstel van de ruïne van Rutte. Dat de verkiezingen ver vooruit worden geschoven, geeft te denken. Het zal toch niet zijn om na de euforie om het vertrek van Rutte en zijn bende tijd te winnen? Tijd die de media zullen benutten om de goedgelovige en denk-luie Nederlander met zijn slechte geheugen te masseren en te dirigeren naar een volgend volksvijandig afbraakkabinet. Het is om moedeloos van te worden.

Soms bekruipt me hetzelfde gevoel als wetenschapper Dr. Jan van de Beek heeft. Die man confronteert voortdurend de overheid met haar blinde vlekken waar het om immigratie gaat. Het kost hem veel tijd. Hij krijgt veel kritiek. Als hij dan de lauwheid om zich heen opmerkt, vraagt hij zich af of hij zich wel zo moet uitsloven en of zijn patriottistische betrokkenheid niet een beetje overdreven is:

Ik ben een stuk minder patriottistisch dan vroeger. Heel veel mensen lijkt het niet zo te interesseren. Mensen worden ook steeds individualistischer. Het heeft niet zoveel zin om je in je eentje te identificeren met die verbeelde gemeenschap. Het moet geen ingebeelde gemeenschap worden. Dan is er ook nog een grote groep mensen die zich zorgen maakt, maar zich niet uit durft te spreken. Mensen zijn veel te bang voor hun carrière en hypotheek. Ik ken mensen die het op veel punten met mij eens zijn, maar het niet durven te zeggen. Of pas als iedereen het zegt. Als je je nek niet uit durft te steken voor die verbeelde gemeenschap, dan is ‘ie je kennelijk ook niet zoveel waard.”

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De ruïne van Rutte

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Het valt wel op dat veel zogenaamde partij corifeeën er de brui aan geven.
    Zou dat misschien iets te maken hebben dat er geen VVD back up meer is en D 66 naar de kloten is.

    Like

  2. saddy zegt:

    Die laatste 2 alinea’s.

    Vinger op de rottende plek. Ben je bereid een stukje vlees te missen of ga je vol voor gangreen?

    Het is inderdaad om moedeloos van te worden.

    Like

  3. stradivotsi zegt:

    whahahaaaaaaa… Ja meneer van Schaik… enne de verdienste als wezen
    de knecht van het Kapitaal moloch. Ach ja, de poen heerst tóch?
    Goed van U, mooi verhaal serieus … “individualistischer” las ik nou
    beste van Schaik, heb ik alhier domlullen gehoord dat het
    Nihilistisch egoistisch benoemd werd, door een paar onnozelen whaha
    ja hoor. Waar draait het dan om?? Juist, je kiest godverdomme voor je
    eigen want de rest kon je toch al niet op vertrouwen en bouwen, zoals
    ik recent alweer eens ervaren had….dus de fucking gft container in ermee.

    Like

    • Leonid zegt:

      Rutte de ruïnebouwer is met zijn tomeloze inzet ook verantwoordelijk voor de nodeloos verziekte relatie met Rusland. Geen enkele keer heeft Rutte zijn tomeloze inzet gebruikt om als vredesduif te fungeren, hij bleek een ordinaire oorlogshitser die vanaf het begin aan de zijde van het corrupte nazi regime van Zelensky stond.
      Over de voortdurende terreur van dit regime tegen de vele Russische inwoners van Oost Oekraïne hoorde je hem nooit, Rusland moest en zou gehaat worden, en daarom kon hij de meest idiote theorieën van Rusland-haters goed gebruiken, zoals het opblazen door Poetin van de eigen gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2.
      Een miljarden project van de Russen zelf nota bene, waarvan het op werkelijk alle punten een volkomen dwaas idee is dat Rusland kostbare energie, moeite en risico zou gaan nemen om hun eigen leidingen diep onder water in de Oostzee bij Denemarken Zweden en Duitsland, stiekem te gaan saboteren.
      “We moeten het onderzoek afwachten” zei onze super-intelligente lands rechercheur Sherlock Rutte, die blijkbaar nog nooit van het begrip ‘motief’ heeft gehoord.
      De beschuldigingen aan het adres van Amerika, Oekraïne, Engeland of andere Rusland-hatende regeringen, vond onze Sherlock Rutte meteen ‘belachelijk’, terwijl het enige belachelijke nou juist zou zijn dat de Russen hun eigen miljarden project zèlf zouden willen vernietigen.
      En dat terwijl ze de gastoevoer vele malen effectiever hadden kunnen stoppen door even de kranen te sluiten of de pompen uit te zetten. Zodat je bovendien alle voordelen bij toekomstige onderhandelingen in eigen hand houdt, om maar wat te noemen.
      Ruïnebouwer Rutte in in geen enkel opzicht een verstandig staatsman gebleken, maar wèl een met tomeloze inzet opererende oorlogshitser en haatzaaier.
      Wat dat betreft kunnen ze hem goed gebruiken bij de Noord-Atlantische Terreur Organisatie: die Stoltenberg komt af en toe wat onzeker over namelijk en lijkt dan meer een echte Stotterberg, terwijl Von der Leyen het liefst met bezemstelen oefent.
      Nee Rutte, de lachende koffiekop schuiver, die ons land nodeloos in gevaar bracht met zijn vol trots en arrogantie uitgesproken – we zijn immers op militair gebied een grootmacht – uitgesproken “het is ook ONZE oorlog”.
      Als hij politiek verdwijnt is dat goed nieuws, maar helaas, er zijn nog wat functies te verzinnen waarbij Rutte ons land nog meer schade kan toebrengen.

      Geliked door 1 persoon

  4. Ivanneau zegt:

    Redelijk goed stuk maar toch een paar kanttekeningen. In de politiek is niets toevallig of wordt iets gedaan omdat iemand dat wel een goed moment vindt. In de politiek is alles tot op de minuut gepland. De club die er nu zit gaat gewoon demissionair door en kan niet weggestuurd worden. Daarbij kunnen de kopstukken ook niet door hun partijen tot de orde worden geroepen omdat ze allemaal al hebben aangegeven weg te gaan. Er zit nu dus een ploeg die een totalitair bewind kan voeren wat niemand kan tegen houden. Als iemand denkt dat dit toeval is….. droom dan lekker verder.

    Yesilgöz is al begonnen met een nieuwe wet er door te jagen zogenaamd om ontkenning van de holocaust strafbaar te stellen. Dik vet applaus. Maar deze wet is niet alleen voor de holocaust, maar ook voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide die losstaan van WWII, als je even verder leest. En wie bepaald wat misdaden zijn tegen de menselijkheid en genocide…???? Goed geraden. Iedereen die nu nog denkt dat bepaalde figuren voor bepaalde daden of spuiten ter verantwoording kunnen worden geroepen doe maar dag met je handje. Als iemand nu nog steeds denkt dat dit allemaal toeval is gaat het lampje nooit meer branden.

    Like

    • Julia zegt:

      Het kabinet is gevallen maar het is een smerig doordacht spel die Turkse moet er even meer tirannie doordrammen en Jetten moet Nederland met zijn klimaatwaanzin met miljarden failliet maken zodat elke burger moeten gaan knikken en buigen om nog van de Staat de benodigde levensbehoefte te krijgen. Een weldenkend mens kan maar beter vluchten uit de open gevangenis van deze intens door en door corrupte bananenrepubliek.

      Like

  5. kruisridder zegt:

    Op mijn bijval in ieder geval wel, en een grote ook….

    Like

  6. kruisridder zegt:

    Begrijp ook niet waar Wilders die onzin vandaan heeft gehaald dat Rutte een tomeloze inzet voor Nederland heeft gedaan terwijl hij Rutte gedurende de laatste drie kabinetten voortdurend in de haren vloog. Huichelarij noem ik dat. Stem toch maar op van Haga…..

    Like

    • hannah zegt:

      Welke strategie heeft Wilders hier in petto ? Valt me eigenlijk tegen zolang ik niet weet wat hij nu precies hiermee wil bereiken …

      Like

  7. hw.rademaker zegt:

    en nu dan het duurd wel even voor er nieuwe verkiezingen komen
    opinie peiling van de bevolking de beeldbuis krijgt een grote rol
    om de bevolking te indoctrineren de gif angel van de meningsuiting
    steeds meer meelopers van het klimaat geloof zien geen uitweg meer
    in de poging de bevolking nog verder te verneuken het is over en uit
    geef de pijp maar aan martin en rot op carolientje van de boeren
    burger partij wil wel op de tafel dansen maar niet alleen
    wie dat zal zijn er moet wel water bij de wijn
    en dan komen de verkiezingen ieder zoekt zijn voordeel
    uiteindelijk kan er iets ontstaan de beloftes worden waan
    als dan blijkt en je vergelijkt dat ze er alweer een potjen van hebben gemaakt
    zitten we weer jaren opgescheept met zotten die moeten oprotten
    het referendum over het funktioneren van een kabinet moet binnen een vast gestelde tijd mogelijk zijn alsook voor andere dwingende problemen
    zie zwitserland eindelijk moeten we af van strebers die hun eigen agenda hebben zie reutel de schandvlek van de eeuw

    Like

  8. J.v.d.Heijden zegt:

    Even ter herinnering… Het kabinet is sedert 7-7-2023 demissionair.
    Dat betekent: lopende zaken afhandelen, controversiële onderwerpen
    doorschuiven. Maar geen nieuwe wetten op stapel zetten zoals deze
    omhooggvallen Turkse doet.
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1835739027/kabinet-verbiedt-ontkenning-holocaust
    Wat ze wil is gevaarlijk en betekent de BEPERKING zoniet AFSCHAFFING
    van de vrije meningsuiting.
    Natuurlijk is ontkenning van hetgeen destijds in concentratiekampen
    gebeurde taboe, maar het is een mening die weerlegd kan worden.!!
    Maar een mening bestraffen kunnen alleen(bestuurlijke) idioten bedenken.

    Like

  9. Realist zegt:

    Rutte waarschuwt alvast dat het nog jaren kan duren voordat hij weg is: ‘Ik heb er grote lol in’

    https://www.ninefornews.nl/rutte-waarschuwt-alvast-dat-het-nog-jaren-kan-duren-voordat-hij-weg-is-ik-heb-er-grote-lol-in/

    Like

Plaats een reactie